TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
06:00
Gordon Ramsay – V rodinném kruhu (20)
Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho o... Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho opět ze zcela neznámé stránky; sleduje všední dny skutečného života Ramsayho rodiny a v nich pochopitelně hlavně vaření, při kterém mu pomáhají jeho blízcí, v první řadě děti. Gordon nepatří k těm, co by neznali zblízka potíže spojené s vytvářením rovnováhy mezi rodinou a kariérou, ale v tomto svém seriálu divákům dokáže, že i když musíme vyvinout maximální nasazení v práci, vůbec není nemožné vykouzlit na stůl třeba denně jídla, po kterých si každý olízne všech deset - ať už to bude snídaně, oběd nebo večeře. Jeho recepty jsou jasné a stručné, takže poskytují dobře použitelný návod i méně zkušeným kuchyňským borcům. Už nikdy si nebudou muset dlouze lámat hlavu, co lákavého by mohli zítra uvařit. Předváděné pokrmy pochopitelně odpovídají osvědčenému Ramsayho rukopisu: spousta nápadů, pestrá paleta vynikajících chutí a výsledek, kterému nikdo neodolá - a přesto, což je neméně důležité, se dají uvařit rychle a jednoduše. Dáte-li si ohledně denního menu poradit od Gordona, neunavíte se, ani když se od vás očekává, že budete vařit pravidelně, týden co týden. Nebude vám dělat starosti nejen příprava na všední den, ale ani na lenivou sobotu nebo na nápor většího počtu hostů. Ať už se v kuchyni pohybujete trochu nejistě, nebo je sporák vaším dobrým kamarádem, podstatou seriálu je dodat vám k domácímu vaření co nejvíce prostředků, znalostí, odvahy a sebedůvěry. Pak nebude těžké překvapit rodinu den co den vynikajícím jídlem. 06:30
Andy a Ben jedí v Austrálii (6)
Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při... Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při nákupu potravin objevili pravé chuti Austrálie. Kulisami k tomuto pořadu poslouží samotná australská kultura stolování, která je velice pestrá. Andy Allen a Ben Milbourne budou - a to, prosím, chápejte doslovně - vlastnoručně lovit zvěř a ryby, budou hospodařit jako zemědělci, krmit domácí zvířata a naučí se kdykoli opatřit cokoli, čeho je ke stravování třeba. |
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Katie Ffordová: Láska na vysočine
Další díl/opakování: Romantický film N (2010). |
|||
TV Paprika
09:00
Schuhbeckova menu na uvítanou (1)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. 09:35
Indické pikantní chutě (8)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 10:00
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (5)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 10:30
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (6)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 11:00
Chuck a Danny na cestách (5)
Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili n... Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili na dobrodružnou gastronomickou túru po Kanadě. Zastaví se na šesti fantastických místech, na nichž chtějí za každou cenu objevit a ochutnat nejčerstvější a nejlákavější místní jídla. Ze speciální směsi lokálních potravin pak pro skupinu strávníků složenou z místních kuchařů, farmářů, rybářů a pěstitelů krmiva, kteří jim účinně pomohli při získávání jejich gastronomické „kořisti”, vyčarují velkolepou hostinu pod širým nebem. |
Spektrum Home
09:00
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 09:50
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 10:40
Na chalupě – Austrálie (1)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 11:30
Souboj dekoratérů IV (9)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! |
Doma
Reflex
Další díl/opakování: Ľudia - príbehy - emócie Bolesti slávnych
Další díl/opakování: Seriál USA (2015). |
||
TV Paprika
12:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (6)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ... Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky. 12:25
Pečení s Paulem Hollywoodem (4)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 13:00
Gordon Ramsay – V rodinném kruhu (20)
Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho o... Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho opět ze zcela neznámé stránky; sleduje všední dny skutečného života Ramsayho rodiny a v nich pochopitelně hlavně vaření, při kterém mu pomáhají jeho blízcí, v první řadě děti. Gordon nepatří k těm, co by neznali zblízka potíže spojené s vytvářením rovnováhy mezi rodinou a kariérou, ale v tomto svém seriálu divákům dokáže, že i když musíme vyvinout maximální nasazení v práci, vůbec není nemožné vykouzlit na stůl třeba denně jídla, po kterých si každý olízne všech deset - ať už to bude snídaně, oběd nebo večeře. Jeho recepty jsou jasné a stručné, takže poskytují dobře použitelný návod i méně zkušeným kuchyňským borcům. Už nikdy si nebudou muset dlouze lámat hlavu, co lákavého by mohli zítra uvařit. Předváděné pokrmy pochopitelně odpovídají osvědčenému Ramsayho rukopisu: spousta nápadů, pestrá paleta vynikajících chutí a výsledek, kterému nikdo neodolá - a přesto, což je neméně důležité, se dají uvařit rychle a jednoduše. Dáte-li si ohledně denního menu poradit od Gordona, neunavíte se, ani když se od vás očekává, že budete vařit pravidelně, týden co týden. Nebude vám dělat starosti nejen příprava na všední den, ale ani na lenivou sobotu nebo na nápor většího počtu hostů. Ať už se v kuchyni pohybujete trochu nejistě, nebo je sporák vaším dobrým kamarádem, podstatou seriálu je dodat vám k domácímu vaření co nejvíce prostředků, znalostí, odvahy a sebedůvěry. Pak nebude těžké překvapit rodinu den co den vynikajícím jídlem. 13:30
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (2)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 14:30
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (9)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 15:00
Hughovy tři dobré věci: Nejlepší svačink... (18)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. 15:15
Piknik (13)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 15:30
Moderní Snack Bar (7)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. |
Spektrum Home
12:30
Kuchyňské metamorfózy IV. IV (4)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 12:52
Kuchyňské metamorfózy V. V (4)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 13:14
Bytové metamorfózy VIII. VIII (4)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 13:36
Bytové metamorfózy IX. IX (4)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 14:00
Daleko od mlžného Albionu (9)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 15:00
Daleko od mlžného Albionu II (13)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2015-2016). Sissi: Pravdivý príbeh jej lásky
Další díl/opakování: Romantický film Rak./N/Tal. (2009). |
||
TV Paprika
16:00
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (7)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 16:30
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (8)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 17:30
Justininy tropické delikatesy (2)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi... Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu. 18:00
River Cottage: K jádru (1)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ... Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky. 19:00
Chuck a Danny na cestách (6)
Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili n... Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili na dobrodružnou gastronomickou túru po Kanadě. Zastaví se na šesti fantastických místech, na nichž chtějí za každou cenu objevit a ochutnat nejčerstvější a nejlákavější místní jídla. Ze speciální směsi lokálních potravin pak pro skupinu strávníků složenou z místních kuchařů, farmářů, rybářů a pěstitelů krmiva, kteří jim účinně pomohli při získávání jejich gastronomické „kořisti”, vyčarují velkolepou hostinu pod širým nebem. |
Spektrum Home
16:00
Bleší trhy II (16)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 16:47
Bleší trhy II (17)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 17:35
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 18:25
Souboj dekoratérů IV (9)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 19:25
Hledači pokladů 38 (17-32)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. |
TV Noe
16:00
12 krát z Mohelnického dostavníku 2012
Sestřih z vystoupení kapel na 37. ročníku trampského festivalu Mohelnický Dostavník 16:45
Svědectví syrské mystičky Myrny Nazzour ...
Stigmatizovaná řeckokatolický Myrna ze Sýrie, šíří poselství Pána Ježíše a Panny Marie o jednotě kře... Stigmatizovaná řeckokatolický Myrna ze Sýrie, šíří poselství Pána Ježíše a Panny Marie o jednotě křesťanů, ve farnosti v Čeríně |
||
TV Paprika
20:00
Jídlo pro celou rodinu (17)
Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit... Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit k obědu. Jenže na tuto otázku dostává velmi často odpověď, která jí situaci vůbec neusnadní, spíš naopak: Nám je to jedno, hlavně aby to bylo něco dobrého! Pokusíme se tedy o trochu uspokojivější odpověď! V našem pořadu dostane slovo Dóra Havas, autorka blogu Lila Füge (Fialový fík), a její hosté – Eszter Bodrogi, Zsófi Mautner, Kriszta Vrábel a Márta Wessely. Všechny tyto dámy znají spoustu řešení, jak udělat rychlý oběd nebo večeři, které zaručeně potěší celou rodinu, zejména pak děti. Ale tím není studnice jejich nápadů vyčerpaná. Mohou také poradit vhodnou snídani na lenivá víkendová rána nebo svačinu do školy, která bude zaručeně spořádána do posledního drobku, a tak způsobí radost nejen samotnému školákovi, nýbrž i jeho mamince. 20:15
Jídlo pro celou rodinu (18)
Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit... Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit k obědu. Jenže na tuto otázku dostává velmi často odpověď, která jí situaci vůbec neusnadní, spíš naopak: Nám je to jedno, hlavně aby to bylo něco dobrého! Pokusíme se tedy o trochu uspokojivější odpověď! V našem pořadu dostane slovo Dóra Havas, autorka blogu Lila Füge (Fialový fík), a její hosté – Eszter Bodrogi, Zsófi Mautner, Kriszta Vrábel a Márta Wessely. Všechny tyto dámy znají spoustu řešení, jak udělat rychlý oběd nebo večeři, které zaručeně potěší celou rodinu, zejména pak děti. Ale tím není studnice jejich nápadů vyčerpaná. Mohou také poradit vhodnou snídani na lenivá víkendová rána nebo svačinu do školy, která bude zaručeně spořádána do posledního drobku, a tak způsobí radost nejen samotnému školákovi, nýbrž i jeho mamince. 20:30
Donna Hay - Od začátečníka až po mistra (4)
Světoznámá odbornice na kreativní kulinářské zázraky, Donna Hay, byla jako moderátorka svého nového ... Světoznámá odbornice na kreativní kulinářské zázraky, Donna Hay, byla jako moderátorka svého nového seriálu inspirována dětmi, které žijí v jejím sousedství. Donna vybírala z jídel, která mají děti kolem ní nejraději, ale dala jim nový, zajímavější ráz – každý z těchto receptů je známá dětská pochoutka upravená v duchu zdravé výživy. Svoje variace na oblíbená jídla chce věnovat zejména maminkám, které často a rády vaří pro rodinu a s rodinou. 21:00
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (2)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc... Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček. 22:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (6)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ... Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky. 22:25
Andy a Ben jedí v Austrálii (6)
Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při... Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při nákupu potravin objevili pravé chuti Austrálie. Kulisami k tomuto pořadu poslouží samotná australská kultura stolování, která je velice pestrá. Andy Allen a Ben Milbourne budou - a to, prosím, chápejte doslovně - vlastnoručně lovit zvěř a ryby, budou hospodařit jako zemědělci, krmit domácí zvířata a naučí se kdykoli opatřit cokoli, čeho je ke stravování třeba. 23:00
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (9)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. |
Spektrum Home
20:10
Hledači pokladů 38 (17-32)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 20:55
Renovátoři začátečníci (3)
Funkci hostitele zastává v tomto pořadu Egypt Sherrods, který pomáhá začátečníkům odhodlaným k první... Funkci hostitele zastává v tomto pořadu Egypt Sherrods, který pomáhá začátečníkům odhodlaným k první riskantní investici, aby měl jejich podnik úspěch. Investice je zde v podstatě nákup nemovitosti a její rekonstrukce, dalším úkolem je prodat investici ze ziskem ještě předtím, než bude třeba zaplatit první splátku hypotéky. Pro nezkušené investory se v projektu skrývá řada nebezpečí v různých jeho fázích, ale Egypt na základě svých zkušeností mladé podnikatele ochotně podporuje, aby se investované finanční prostředky, energie a čas náležitým způsobem zúročily. 21:40
Renovátoři začátečníci (4)
Funkci hostitele zastává v tomto pořadu Egypt Sherrods, který pomáhá začátečníkům odhodlaným k první... Funkci hostitele zastává v tomto pořadu Egypt Sherrods, který pomáhá začátečníkům odhodlaným k první riskantní investici, aby měl jejich podnik úspěch. Investice je zde v podstatě nákup nemovitosti a její rekonstrukce, dalším úkolem je prodat investici ze ziskem ještě předtím, než bude třeba zaplatit první splátku hypotéky. Pro nezkušené investory se v projektu skrývá řada nebezpečí v různých jeho fázích, ale Egypt na základě svých zkušeností mladé podnikatele ochotně podporuje, aby se investované finanční prostředky, energie a čas náležitým způsobem zúročily. 22:24
Na chalupě – Austrálie (1)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 23:13
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
Doma
Rosamunde Pilcherová: Najlepšia opatrovateľka
Další díl/opakování: Romantický film N (2017). Leto v Maďarsku
Další díl/opakování: Romantický film N (2014). |
||
TV Paprika
00:00
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (9)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 00:35
Recepty z Mléčné dráhy (6)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 00:50
Piknik (13)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 01:05
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (2)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc... Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček. 02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (2)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 02:45
Polévka je grunt (2)
Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí... Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí, že dobrá polévka nemusí být jen předehrou k opeře dalších chodů, ale často zcela sama zastane funkci hlavního jídla. Andrea Lakatosová (která už naše diváky provázela seriály Na zdraví a Jíme, co smíme) vám teď prozradí a ukáže všechno, co je třeba vědět o polévkách; vyjde najevo, jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými polévkami, jak se polévky správně obohacují všelijakými ingrediencemi a jak si je máme připravit, v čem spočívá tajemství chutné krémové polévky, které polévky se nejlépe hodí k té či oné roční době, ale pořad samozřejmě pojedná i o blahodárných účincích, jež může mít plně nalitý talíř dobré polévky na náš organismus. Na počátku každého dílu se seznámíme se surovinami, které je třeba vhodně vybrat. To je i v případě „pouhé” polévky klíčovým krokem k úspěchu. Poté, co na trhu nakoupíme potřebné potraviny, přemístí se naše moderátorka do kuchyně, aby aktuální tekuté veledílo jaksepatří odborně uvařila. V nově natočeném polévkovém televizním cyklu bude figurovat úctyhodně široká škála představitelek tohoto gastronomického žánru, od klasických receptů z kategorie bílých polévek vařených bez jakéhokoli zahuštění přes vývar z kostí a „těžkotonážní” polévku ze zvěřinového ragů s estragonem až po maďarskou rybí polévku a španělské gazpacho, které patří k rodu polévek podávaných zastudena. Každý lžíci do ruky a následujte nás! 03:00
Mléčná dráha (15)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ... TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 03:15
Justininy tropické delikatesy (2)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi... Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu. 03:40
Pečení s Paulem Hollywoodem (4)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 04:10
Moderní Snack Bar (7)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 04:34
River Cottage: K jádru (1)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ... Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky. |
Spektrum Home
00:00
Daleko od mlžného Albionu (9)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 01:00
Daleko od mlžného Albionu II (13)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Sissi: Pravdivý príbeh jej lásky
Další díl/opakování: Romantický film Rak./N/Tal. (2009). Inga Lindströmová: Princezná sŕdc
Další díl/opakování: Romantický film N (2009). |