Právě teď | 05:00 | 12:00 | 16:00 | 20:00 | 00:00 | Celý den | TV tip: Manchurianský kandidát (2004) | Další TV tipy > |
TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:30
Indické pikantní chutě (8)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 06:00
Jakubiak, s láskou k místní kuchyni (1)
Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a plack... Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a placky, na které je pyšná celá Žemaitija? Čím se vyznačuje andrychówský kabanos a jaký modrý sýr nám nabízí Kamienna Góra? To vše se mohou dozvědět diváci TV Paprika z pořadu Tomka Jakubiaka. Náš sympatický průvodce se rozhodl znovu objevit několik tradičních polských produktů a nechává se jimi inspirovat při sestavování svých zajímavých receptů. Diváky zve tentokrát ke společnému vaření do velmi malinké, ale tím útulnější a přátelštější kuchyně. 06:30
Andy a Ben jedí v Austrálii (7)
Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při... Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při nákupu potravin objevili pravé chuti Austrálie. Kulisami k tomuto pořadu poslouží samotná australská kultura stolování, která je velice pestrá. Andy Allen a Ben Milbourne budou - a to, prosím, chápejte doslovně - vlastnoručně lovit zvěř a ryby, budou hospodařit jako zemědělci, krmit domácí zvířata a naučí se kdykoli opatřit cokoli, čeho je ke stravování třeba. |
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Rosamunde Pilcherová: Najlepšia opatrovateľka
Další díl/opakování: Romantický film N (2017). |
|||
TV Paprika
09:00
Schuhbeckova menu na uvítanou (2)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. 09:35
Indické pikantní chutě (9)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 10:00
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (7)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 10:30
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (8)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 11:00
Chuck a Danny na cestách (6)
Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili n... Chuck Hughes a Danny Smiles jsou dva dobří přátelé a kuchaři, kteří si s obytným přívěsem vyrazili na dobrodružnou gastronomickou túru po Kanadě. Zastaví se na šesti fantastických místech, na nichž chtějí za každou cenu objevit a ochutnat nejčerstvější a nejlákavější místní jídla. Ze speciální směsi lokálních potravin pak pro skupinu strávníků složenou z místních kuchařů, farmářů, rybářů a pěstitelů krmiva, kteří jim účinně pomohli při získávání jejich gastronomické „kořisti”, vyčarují velkolepou hostinu pod širým nebem. |
Spektrum Home
09:50
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 10:40
Na chalupě – Austrálie (2)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 11:30
Úžasné prostory George Clarka VI (1)
Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím... Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím neohraničené fantazie a odvážného odhodlání. Při pohledu praktickýma očima, který se zároveň nehodlá dát omezovat vžitými zvyklostmi, může posloužit jako domov i staré rozhrkané auto, zrušený bunkr nebo kanál, jak nám to v tomto seriálu dokáží moderní dobrodruzi, které nám moderátor představí. |
Doma
Reflex
Další díl/opakování: Ľudia - príbehy - emócie Bolesti slávnych
Další díl/opakování: Seriál USA (2015). |
||
TV Paprika
12:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (7)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ... Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky. 12:25
Pečení s Paulem Hollywoodem (5)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 13:00
Jakubiak, s láskou k místní kuchyni (1)
Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a plack... Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a placky, na které je pyšná celá Žemaitija? Čím se vyznačuje andrychówský kabanos a jaký modrý sýr nám nabízí Kamienna Góra? To vše se mohou dozvědět diváci TV Paprika z pořadu Tomka Jakubiaka. Náš sympatický průvodce se rozhodl znovu objevit několik tradičních polských produktů a nechává se jimi inspirovat při sestavování svých zajímavých receptů. Diváky zve tentokrát ke společnému vaření do velmi malinké, ale tím útulnější a přátelštější kuchyně. 13:30
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (3)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 14:30
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (10)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 15:00
Hughovy tři dobré věci: Nejlepší svačink... (20)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. 15:15
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 15:30
Moderní Snack Bar (8)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. |
Spektrum Home
12:17
Green Team II (1)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné. 12:30
Kuchyňské metamorfózy IV. IV (5)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 12:52
Kuchyňské metamorfózy V. V (5)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 13:14
Bytové metamorfózy VIII. VIII (5)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 13:36
Bytové metamorfózy IX. IX (5)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 14:00
Daleko od mlžného Albionu (10)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 15:00
Daleko od mlžného Albionu II (14)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2015-2016). Leto v Maďarsku
Další díl/opakování: Romantický film N (2014). |
||
TV Paprika
16:00
Pečeme s Marthou Stewartovou IV (9)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 16:30
Pečeme s Annou Olson II (1)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v... Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje. 17:30
Justininy tropické delikatesy (3)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi... Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu. 18:00
River Cottage: K jádru (2)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ... Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky. |
Spektrum Home
16:00
Bleší trhy II (18)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 16:47
Bleší trhy II (19)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 17:35
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 18:25
Úžasné prostory George Clarka VI (1)
Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím... Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím neohraničené fantazie a odvážného odhodlání. Při pohledu praktickýma očima, který se zároveň nehodlá dát omezovat vžitými zvyklostmi, může posloužit jako domov i staré rozhrkané auto, zrušený bunkr nebo kanál, jak nám to v tomto seriálu dokáží moderní dobrodruzi, které nám moderátor představí. 19:12
Green Team II (1)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné. 19:25
Hledači pokladů 38 (17-32)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. |
TV Noe
18:00
Noeland (54)
Noeland je studiové městečko, které obývají dva nerozluční přátelé Klaun Roberto a skřítek Kekulín a... Noeland je studiové městečko, které obývají dva nerozluční přátelé Klaun Roberto a skřítek Kekulín a kde děti si hraji, dovádějí a poznávají nová dobrodružství |
Doma
Káva s vôňou lásky
Další díl/opakování: Romantický film USA (2016). |
|
TV Paprika
20:05
Hodný kuchař, zlý kuchař V (41)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 20:30
Donna Hay - Od začátečníka až po mistra (5)
Světoznámá odbornice na kreativní kulinářské zázraky, Donna Hay, byla jako moderátorka svého nového ... Světoznámá odbornice na kreativní kulinářské zázraky, Donna Hay, byla jako moderátorka svého nového seriálu inspirována dětmi, které žijí v jejím sousedství. Donna vybírala z jídel, která mají děti kolem ní nejraději, ale dala jim nový, zajímavější ráz – každý z těchto receptů je známá dětská pochoutka upravená v duchu zdravé výživy. Svoje variace na oblíbená jídla chce věnovat zejména maminkám, které často a rády vaří pro rodinu a s rodinou. 21:00
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (3)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc... Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček. 22:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (7)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ... Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky. 22:25
Andy a Ben jedí v Austrálii (7)
Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při... Andy a Ben, dva věrní kamarádi, se vydávají na cestu, aby prostřednictvím zkušeností nasbíraných při nákupu potravin objevili pravé chuti Austrálie. Kulisami k tomuto pořadu poslouží samotná australská kultura stolování, která je velice pestrá. Andy Allen a Ben Milbourne budou - a to, prosím, chápejte doslovně - vlastnoručně lovit zvěř a ryby, budou hospodařit jako zemědělci, krmit domácí zvířata a naučí se kdykoli opatřit cokoli, čeho je ke stravování třeba. 23:00
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (10)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. |
Spektrum Home
20:10
Hledači pokladů 38 (17-32)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 20:55
Životospráva na chalupě (1)
Existují lidé, kteří chodí jíst pouze do rychlého občerstvení. Jiní zase přísahají na mražená hotová... Existují lidé, kteří chodí jíst pouze do rychlého občerstvení. Jiní zase přísahají na mražená hotová jídla. Do třetí skupiny patří ti, kteří vášnivě odolávají a vůbec nejsou ochotni vařit. Ale existuje samozřejmě také Hugh v River Cottage, který si potřebné potraviny sám vypěstuje, vyprodukuje nebo uloví. V tomto trojdílném filmu pak vlastními metodami podrobuje terapii všechny tři skupiny, které jsme uvedli výše. Shromáždí jejich představitele u sebe na chalupě -- a týdenní kúra může začít. 22:00
Stalo se na chalupě (1)
Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z n... Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí. Jako opravdu ideální místo nakonec našel River Cottage a s nasazením veškeré své fantazie si vytvořil miniaturní hospodářství. Později svůj stateček rozvinul v pořádnou farmu, aby se mu samozásobitelství lépe dařilo. Práci, kterou se zabýval tři roky, věnoval samostatný televizní cyklus. Ovšem seriál, který nabízíme nyní, má retrospektivní charakter: Hugh nám předvede, co všechno se naučil, jak pomalu moudřel a jak ho zaplavovalo stále více štěstí... Otočme kolem času trochu nazpátek a podívejme se spolu, co všechno náš hrdina prožíval v upl 22:25
Na chalupě – Austrálie (2)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 23:13
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
TV Noe
22:20
Jak věří katolíci: Cesta k jádru naší ví...
Nepostradatelní muži: Petr, Pavel a misijní dobrodružství |
||
TV Paprika
00:00
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (10)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 00:35
Recepty z Mléčné dráhy (7)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 00:50
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 01:05
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (3)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc... Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček. 02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (3)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 02:45
Polévka je grunt (3)
Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí... Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí, že dobrá polévka nemusí být jen předehrou k opeře dalších chodů, ale často zcela sama zastane funkci hlavního jídla. Andrea Lakatosová (která už naše diváky provázela seriály Na zdraví a Jíme, co smíme) vám teď prozradí a ukáže všechno, co je třeba vědět o polévkách; vyjde najevo, jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými polévkami, jak se polévky správně obohacují všelijakými ingrediencemi a jak si je máme připravit, v čem spočívá tajemství chutné krémové polévky, které polévky se nejlépe hodí k té či oné roční době, ale pořad samozřejmě pojedná i o blahodárných účincích, jež může mít plně nalitý talíř dobré polévky na náš organismus. Na počátku každého dílu se seznámíme se surovinami, které je třeba vhodně vybrat. To je i v případě „pouhé” polévky klíčovým krokem k úspěchu. Poté, co na trhu nakoupíme potřebné potraviny, přemístí se naše moderátorka do kuchyně, aby aktuální tekuté veledílo jaksepatří odborně uvařila. V nově natočeném polévkovém televizním cyklu bude figurovat úctyhodně široká škála představitelek tohoto gastronomického žánru, od klasických receptů z kategorie bílých polévek vařených bez jakéhokoli zahuštění přes vývar z kostí a „těžkotonážní” polévku ze zvěřinového ragů s estragonem až po maďarskou rybí polévku a španělské gazpacho, které patří k rodu polévek podávaných zastudena. Každý lžíci do ruky a následujte nás! 03:00
Vysloužil jsem si… (1)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz... Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání! 03:15
Justininy tropické delikatesy (3)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi... Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu. 03:40
Pečení s Paulem Hollywoodem (5)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 04:10
Moderní Snack Bar (8)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 04:34
River Cottage: K jádru (2)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ... Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky. |
Spektrum Home
00:00
Daleko od mlžného Albionu (10)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 01:00
Daleko od mlžného Albionu II (14)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Káva s vôňou lásky
Další díl/opakování: Romantický film USA (2016). |