TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
16:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (4)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 16:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (2)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. 17:00
Vaříme s Nigelem Slaterem (4)
Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve s... Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve skříňkách, v ledničkách nebo mrazácích našich domovů ve vynikající pokrmy, a to ve svátek i ve všední den. Je také velkým příznivcem „malých obchodů” v nejbližším okolí, a tak v každé epizodě nějaký takový obchůdek navštíví, aby získal inspiraci od jejich majitelů a prodavačů, kteří jsou nejlepšími znalci lokální potravinové nabídky. Každý týden se Nigel vydává na větší nákup, aby televizním divákům dokázal, že jsme-li dostatečně kreativní, z jakýchkoli surovin a ze všeho, co je k snědku, můžeme vytvořit něco prvotřídního. 17:30
Italská města, italské chutě II (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. 18:00
Kevin Dundon: Moderní irské pokrmy (10)
V tomto seriálu kuchař Kevin Dundon seznamuje diváky s ingrediencemi typickými pro Irsko -- napříkla... V tomto seriálu kuchař Kevin Dundon seznamuje diváky s ingrediencemi typickými pro Irsko -- například s hovězím masem, sýry, rybami a jinými plody moře, aby z nich vzápětí vytvořil vynikající moderní irský pokrm. Dodnes panuje dost rozšířená představa, že irský jídelníček se skládá výhradně ze skopového guláše a brambor. Kevin nám ale předvede takové triky a praktiky, s jejichž pomocí lze tyto tradiční irské recepty pocházející z dávné minulosti jako mávnutím kouzelného proutku inovovat. Jeho seriál se tedy zaměřuje především na moderní jídla z vepřového a hovězího masa, z ryb a jiných mořských živočichů, ale nezapomíná ani na neobyčejně pestrou paletu způsobů lákavé úpravy brambor, které jsou rovněž tradičně považovány za irské národní jídlo. 18:30
Drůbež na sto způsobů (2)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh... V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti! 19:00
Francie podle Luka Nguyena (4)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 19:30
Rachel Khooová vaří v Melbourne (5)
Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, k... Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, kterými ji obohacují její cesty, do receptáře, aby je ve formě receptů hned po návratu mohla použít ve své kuchyni, přestavěné z někdejšího skladiště. Tentokrát objevuje kulinářskou pestrost a skryté poklady světoznámého australského města labužníků - Melbourne. |
16:00
Souboj dekoratérů II (10)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 17:10
Netradiční bydlení? II (4)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci... Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci. 18:05
Hledači pokladů XXXVIII (12)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 19:00
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona (7)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. |
16:15
Dům nejen ze skla
Setkání s P. Stanislavem Přibylem, generálním sekretářem ČBK, o aktuálním dění v církvi a ve společn... Setkání s P. Stanislavem Přibylem, generálním sekretářem ČBK, o aktuálním dění v církvi a ve společnosti |
|
TV Paprika
20:00
Dobroty slečny Dahlové (4)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 20:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (4)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 21:30
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (1)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. 22:00
Dva hladoví námořníci II (16)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 23:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (4)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 23:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (2)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. |
Spektrum Home
20:00
Velkolepé plány XII (6)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 21:00
Velkolepé plány: Austrálie III (4)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. 22:00
Bydlíš tady, kup tohle II (3)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 22:30
Bydlíš tady, kup tohle II (4)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 23:00
Sarah Beenyová prodává domy (8)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. |
Doma
|
|
TV Paprika
00:00
Vaříme s Nigelem Slaterem (4)
Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve s... Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve skříňkách, v ledničkách nebo mrazácích našich domovů ve vynikající pokrmy, a to ve svátek i ve všední den. Je také velkým příznivcem „malých obchodů” v nejbližším okolí, a tak v každé epizodě nějaký takový obchůdek navštíví, aby získal inspiraci od jejich majitelů a prodavačů, kteří jsou nejlepšími znalci lokální potravinové nabídky. Každý týden se Nigel vydává na větší nákup, aby televizním divákům dokázal, že jsme-li dostatečně kreativní, z jakýchkoli surovin a ze všeho, co je k snědku, můžeme vytvořit něco prvotřídního. 00:30
Italská města, italské chutě II (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. 01:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (1)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. 01:30
Rachel Khooová vaří v Melbourne (5)
Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, k... Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, kterými ji obohacují její cesty, do receptáře, aby je ve formě receptů hned po návratu mohla použít ve své kuchyni, přestavěné z někdejšího skladiště. Tentokrát objevuje kulinářskou pestrost a skryté poklady světoznámého australského města labužníků - Melbourne. 02:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (6)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s... Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience. 02:54
Drůbež na sto způsobů (2)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh... V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti! 03:20
Francie podle Luka Nguyena (4)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 03:47
Wangův Wok (6)
Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné r... Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné recepty, jejichž ingredience lze jednoduše získat i doma, a přece je z nich možné vytvořit božské pamlsky. Zapomeňte na 500 Ft-ové lepkavé čínské menu, ochutnejte s Wangem opravdové čínské jídla. - Pálivé? - Děkuji, teď ne. :) 04:00
Vaříme s Robertem Bede (11)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To... Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně. 04:15
Pekařství Paprika (11)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 04:30
Nejproslulejší světová jídla (14)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 04:45
Kevin Dundon: Moderní irské pokrmy (10)
V tomto seriálu kuchař Kevin Dundon seznamuje diváky s ingrediencemi typickými pro Irsko -- napříkla... V tomto seriálu kuchař Kevin Dundon seznamuje diváky s ingrediencemi typickými pro Irsko -- například s hovězím masem, sýry, rybami a jinými plody moře, aby z nich vzápětí vytvořil vynikající moderní irský pokrm. Dodnes panuje dost rozšířená představa, že irský jídelníček se skládá výhradně ze skopového guláše a brambor. Kevin nám ale předvede takové triky a praktiky, s jejichž pomocí lze tyto tradiční irské recepty pocházející z dávné minulosti jako mávnutím kouzelného proutku inovovat. Jeho seriál se tedy zaměřuje především na moderní jídla z vepřového a hovězího masa, z ryb a jiných mořských živočichů, ale nezapomíná ani na neobyčejně pestrou paletu způsobů lákavé úpravy brambor, které jsou rovněž tradičně považovány za irské národní jídlo. |
Spektrum Home
00:00
Sarah Beenyová prodává domy (9)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. 01:30
Biozóna (7)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. |
Doma
Odložený prípad
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2005-2006). |