TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
20:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (2)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 20:55
Kuchyně na safari (2)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 21:25
Pečení s Paulem Hollywoodem (5)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 23:00
Francie podle Luka Nguyena (3)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. |
20:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (2)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 21:00
Úžasné prostory George Clarka IV (2)
V tomto seriálu se architekt George Clark vydává na objevitelskou cestu, aby nacházel a obdivoval pr... V tomto seriálu se architekt George Clark vydává na objevitelskou cestu, aby nacházel a obdivoval projevy fantastické lidské vynalézavosti, která dokáže i ty nejmenší plochy využít maximálně efektivně, ať už jde o bytový interiér, nebo o zahradu. Obyvatelné prostory se dají vytvořit i na těch nejméně pravděpodobných místech, mezi něž patří třeba zrušené veřejné záchodky, různé kontinery, stáje nebo kempinkové přívěsy a karavany. Sám George se rovněž připojí k revoluci miniaturních prostorů – koupí si obytný vůz z roku 1970 a osobně v něm za cenu tříměsíční práce vytvoří neuvěřitelně praktické obytné prostory. 22:00
Dům snů IV (16)
Jonathan a Drew Scott jsou dvojčata. Oba mají profesi – a zároveň i vášeň – související s rekonstruk... Jonathan a Drew Scott jsou dvojčata. Oba mají profesi – a zároveň i vášeň – související s rekonstrukcí domů a bytů a jejich život se utvářel tak, že mohou pracovat společně. Ve svém novém televizním seriálu svými nápady, plány a inspirativními návrhy konkrétních řešení pomáhají dvojicím, kterým se sice podařilo najít vhodný nový domov, ten je ale v takovém stavu, že s jeho koupí poněkud váhají. Jonathan a Drew jim ovšem s pomocí digitálně prezentovaných renovačních plánů předvádějí, jak může jejich nemovitost vypadat po obnově, aby je přesvědčili, že jejich volba má skutečně něco do sebe, a jestliže dům koupí, neprohloupí. Podaří se jim klienty přesvědčit? A pokud ano, podaří se danou rekonstrukci opravdu realizovat za cenu podle odhadu stanoveného před započetím prací? 23:00
Dům snů IV (17)
Jonathan a Drew Scott jsou dvojčata. Oba mají profesi – a zároveň i vášeň – související s rekonstruk... Jonathan a Drew Scott jsou dvojčata. Oba mají profesi – a zároveň i vášeň – související s rekonstrukcí domů a bytů a jejich život se utvářel tak, že mohou pracovat společně. Ve svém novém televizním seriálu svými nápady, plány a inspirativními návrhy konkrétních řešení pomáhají dvojicím, kterým se sice podařilo najít vhodný nový domov, ten je ale v takovém stavu, že s jeho koupí poněkud váhají. Jonathan a Drew jim ovšem s pomocí digitálně prezentovaných renovačních plánů předvádějí, jak může jejich nemovitost vypadat po obnově, aby je přesvědčili, že jejich volba má skutečně něco do sebe, a jestliže dům koupí, neprohloupí. Podaří se jim klienty přesvědčit? A pokud ano, podaří se danou rekonstrukci opravdu realizovat za cenu podle odhadu stanoveného před započetím prací? |
20:00
Bella
Mexický film. Nina je těhotná a chce jít na potrat, protože nechce přivést dítě na svět do takové be... Mexický film. Nina je těhotná a chce jít na potrat, protože nechce přivést dítě na svět do takové bezútěšné situace. José zase velmi touží po dítěti, kvůli staré ráně. Nechá si Nina rozmluvit potrat? Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Antonio Rivas - španělský augustinián v Praze |
Splnený sen
Další díl/opakování: Príbeh USA (2009). |
TV Paprika
00:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (1)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ... Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky. 00:30
Putování za jídlem (2)
Lyndey Milan, královna domácího kulinářství, a Ian Hemphill, slyšící na domácké jméno Herbie, který ... Lyndey Milan, královna domácího kulinářství, a Ian Hemphill, slyšící na domácké jméno Herbie, který je na slovo vzatý odborník na koření a bylinky, se vydávají na neobvyklý výlet za dobrou kuchyní. Procestují nejhezčí a nejoblíbenější australské gastronomické destinace a vinařské oblasti. Seznámí se v nich se svéráznými lidmi, osobnostmi, které vedou v Austrálii moderní kulinářské podniky, a klasické recepty ozvláštní vlastními fantastickými triky. 01:00
Pečení s Paulem Hollywoodem (5)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 01:30
Lyndeyin tajný svět sušenek (1)
Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla,... Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla, že zmapuje všechny trendy, které jsou v oblasti pečení v současné době aktuální. Lyndey je osobnost strhující a energická a k pečení přistupuje navýsost prakticky, díky čemuž milovníci pekařských výrobků a moučníků po určité době pocítí nutkání, aby vyskočili z pohodlných křesel a sami si také ve své domácí kuchyni trochu zapekli... V šesti epizodách se Lyndey, vyzbrojená zkušenostmi získanými třicetiletou praxí v potravinářském průmyslu, podělí s diváky o užitečné tipy, jak ušetřit čas, o nejrůznější techniky zkracující dobu potřebnou k pečení a další zajímavá tajemství, díky kterým i u vás doma sklidí vše, co upečete, nebývalý úspěch. Každý díl je doslova přecpán jednak klasickými recepty, jednak lákavými pochoutkami zrozenými naší moderní dobou. K Lyndey také budou chodit výjimečně talentovaní hosté z cukrářského světa, mimo jiné i moučníkový král Éric Lanlard, kterého mohou z některých dřívějších pořadů znát už i diváci naší televizní stanice. 02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (2)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 02:45
Kuchyně na safari (2)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 03:12
Heston Blumental - to nejlepší z britské... (5)
Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vk... Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vkusu nejikoničtější britské pokrmy. Seznamte se s novým hávem, do něhož bude oděn fish and chips nebo hovězí pečeně a obdivujte Blumenthalovy koláče a pudinky. Mezi řečí se náš mistr kuchař podělí s diváky o vzrušující poznatky spojené s připravovanými pochoutkami, a tak dostaneme mimo jiné odpověď i na tyto otázky: Kdo, kdy a kde uvedl na scénu první tabulku čokolády? Co má společného fish and chips s udržováním pozitivních nálad mezi obyvatelstvem za války? Z čeho byla dosud nejpodivnější koláčová náplň? Ve svém sedmidílném seriálu hledá Heston inspiraci v různých koutech Velké Británie, cestuje, objevuje lokální speciality a během přípravy je koření vlastními specifickými nápady. Pokrm, který mu z toho vyjde, je pokaždé mírně řečeno úžasný. Heston s pomocí chutných plodů moře skrývajících se pod pobřežními skalisky a mezi nimi, sladkých hot dogů, obrovských indických papadamů, placek o metrovém průměru, a čajových konvic vyrobených z čokolády snaží televizní diváky upoutat překvapivými, ba přímo šokujícími výstupy, aby tak upozornil na všechno, co proslavilo britskou kuchyni ve světě. 04:00
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (7)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch... Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně. 04:25
Babiččino cukroví II (4)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 04:51
Dolce Vita podle Davida Rocca V (11)
Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou itals... Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou italské kuchyně je jednoduchost. Hýří však zároveň nápady a triky, jak se dají tyto jednoduché postupy a recepty kombinovat, aby vznikla neobyčejně lákavá soustava chutí. A proto máme, když vidíme talíř italského jídla konečně před sebou na stole, hned větší chuť i do života. Ach, dolce vita... Italská kuchyně svolává k jednomu stolu přátele a příbuzné, kteří mají z družného posezení přinejmenším stejně velkou radost, jako z podávaných pokrmů. |
Spektrum Home
|
Doma
Splnený sen
Další díl/opakování: Príbeh USA (2009). Rosamunde Pilcherová: Dedičstvo lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2004). |