Cerven

TV Program - Sobota 30. prosince

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
20:00
Když kuchař vyrazí do světa (4)
Rotterdam
20:30
Doma u Nigelly (4)
Vždycky krásná a inspirativní Nigella nám ve svém nejnovějším pořadu vysvětlí a předvede, proč je př...

Vždycky krásná a inspirativní Nigella nám ve svém nejnovějším pořadu vysvětlí a předvede, proč je příjemné usednout ke stolu s přáteli a konzumovat v jejich společnosti vynikající kulinářské kreace, ale co je ještě důležitější, bude se ve svém seriálu soustředit hlavně na domácí pečení a vaření. Originálním stylem, na který jsme u ní zvyklí, nám Nigella poradí jednoduché praktiky, jak se šikovně otáčet v kuchyni, abychom si mohli zpestřit dny chutěmi všech takových jídel, která hrála v našem dětství, ale i v pozdějším životě rozhodující roli.

21:00
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (15)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n...

Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí.

21:30
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (16)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n...

Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí.

22:00
Pečeme s Annou Olson II (19)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v...

Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje.

22:30
Donna Hayová: Vaření od základů k dokona... (7)
Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním s...

Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním seriálem. Ukáže divákům, jak mohou z několika jednoduchých receptů, které se od ní přes obrazovku naučí, vyčarovat kulinářské speciality, jež určitě každému vyrazí dech. „Jsem přesvědčena o tom, že stejně jako v každé jiné oblasti života, i v kuchyni se s patřičnou sebedůvěrou pohybuje jen ten, kdo už dokonale zvládl základy pracovních postupů. V tomto seriálu předvádím vlastní osvědčené základní metody, a tak se diváci seznámí s tajemstvím bezvadných bifteků, dozlatova upečených kuřat a křupavého selečího masa, ba dokonce se s nimi podělím i o recept na piškot, který jsem zdědila po babičce. Ke každému pokrmu pak nabízím různé možnosti obměn, doplňky a zlepšováky, případně odlišné varianty kořenění, což znamená, že jedno a totéž jídlo si divák po zhlédnutí pořadu může uvařit v několika podobách.” - vyzdvihuje Donna podstatu svého seriálu.

23:00
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (2)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na...

Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství.

20:45
Velkolepé plány XII (8)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník...

Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného.

21:45
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (3)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ...

Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní!

22:35
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (4)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ...

Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní!

23:25
Podzim Na Chalupě (4)
Do River Cottage zavítal podzim a Hugh samozřejmě říká, že i tato roční doba má svoje kouzlo. Vztahu...

Do River Cottage zavítal podzim a Hugh samozřejmě říká, že i tato roční doba má svoje kouzlo. Vztahuje se to na krajinu, na krásy života na venkově, ale i na chutnou zeleninu pěstovanou nebo planě rostoucí v místě, případně prodávanou v místním obchodě. To vše může rozšířit sbírku diváckých receptů. Stejně jako to, čím se zabývají na podzim bristolské rodiny, s nimiž jsme se seznámili na jaře, nebo metoda, s jejíž pomocí řezník Ray zpracovává vepřové maso. Hugh se samozřejmě stará nejen o masné výrobky na zimu, ale i o to, aby získal nová selata...

20:00
Bůh v Krakově
Polský hraný film ze současnosti
21:40
Nebojte se! CSM 2017
Vzpomínkový film na 6. celostátní setkání mládeže, které se konalo v Olomouci
22:25
Mobil
Hudební film ze současnosti
23:25
Patricie Janečková a Josef Špaček v GONG...
Záznam části benefičního koncertu Charity Ostrava z multifunkční haly GONG v Ostravě
20:00
film
minih148873minih148873
Krehká krása

Další díl/opakování:
20.11.2021 v 16:30 (Doma)
22.11.2021 v 02:10 (Doma)


Romant. film ČR/N (2016).
 
TV program: Die Glasbläserin
21:55
film
minih25858minih25858
Láska cez internet

Další díl/opakování:
15.07.2023 v 10:50 (NOVA)
17.07.2023 v 12:50 (Nova Cinema)
18.07.2023 v 06:35 (Nova Cinema)


Romant. komédia USA (1998).
 
TV program: Láska přes internet (You've Got Mail)
TV Paprika
00:00
Dezerty Tomasze Dekera II (3)
Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Pa...

Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Paprika. Cukrář v roli moderátora v každé epizodě svého pořadu předvádí tři velice chutné a jednoduché dezerty. Diváci se ale mimo jiné dozvědí i to, jak se dělá citronové mousse, podle čeho si mají vybírat nejvhodnější formu na pečení nebo jak se správně zhotovují ozdobné čokoládové koše.

00:25
Dezerty Tomasze Dekera II (4)
Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Pa...

Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Paprika. Cukrář v roli moderátora v každé epizodě svého pořadu předvádí tři velice chutné a jednoduché dezerty. Diváci se ale mimo jiné dozvědí i to, jak se dělá citronové mousse, podle čeho si mají vybírat nejvhodnější formu na pečení nebo jak se správně zhotovují ozdobné čokoládové koše.

00:50
Oni spolu pečou! II (17)
Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšen...

Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšené amatéry, s kterými tráví příjemné odpoledne, ale během této doby upečou i vynikající dorty, řezy a mnoho jiných skvělých cukrářských kreací. Prostřednictvím svých geniálních receptů odhaluje mistr cukrář divákům krok za krokem širý a kouzelný svět sladkostí.

01:20
Oni spolu pečou! II (18)
Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšen...

Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšené amatéry, s kterými tráví příjemné odpoledne, ale během této doby upečou i vynikající dorty, řezy a mnoho jiných skvělých cukrářských kreací. Prostřednictvím svých geniálních receptů odhaluje mistr cukrář divákům krok za krokem širý a kouzelný svět sladkostí.

01:50
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (3)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

02:16
Vaříme zdravě (1)
Existuje pořekadlo, že všechno, co je v životě dobré, je buď zakázané, nebo nezdravé, nebo se po tom...

Existuje pořekadlo, že všechno, co je v životě dobré, je buď zakázané, nebo nezdravé, nebo se po tom tloustne. My vás ale přesvědčíme, že to dnes už neplatí! V novém seriálu z vlastní produkční dílny TV Paprika vám předvedeme, jak může jídlo výborně chutnat -- a přitom být zdravé. „Světojedlík” András Jókuti najde a navštíví osm restaurací, každou v jiné části země, jejichž kuchyně je vyhlášená svou vysokou úrovní. Seznámí se s místními pěstiteli a chovateli, ochutná potraviny typické pro daný region a s jejich použitím ve spolupráci s šéfkuchařem dané restaurace sestaví zdravé denní menu.

02:41
Silviina italská kuchyně (3)
Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk...

Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty.

03:06
Hughovy tři dobré věci (19)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré...

Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”.

03:31
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... II (4)
Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem j...

Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem jeho cesty bude Korzika, Sardinie, Mallorca a Kréta, z jejichž bohaté gastronomické pokladnice vybere co možná nejcennější klenoty se všemi jejich barvami, chutěmi a tajemstvími. Yotam cestuje z jedné středomořské perly na druhou. Ostrovy mu učarovaly již v dětství, kdy o nich často fantazíroval. Těmto fantastickým představám se díky úžasné práci kameramana a dokonalým snímkům gastronomických kreací nyní přiblížíme takříkajíc na dosah ruky. V tomto seriálu Yotam zkoumá, nakolik do sebe tyto významné středomořské ostrovy - vydané v dějinách často napospas západním i východním vlivům, ať už v důsledku vojenských střetnutí, nebo vzájemných obchodních styků - nasály a přetvořily “k obrazu svému” kulinářství rozličných civilizací, říší a národů, jež se na jejich pobřežích v různých dobách vyskytly. Daly tak vzniknout pokrmům, jež svými rysy připomínají obránce i nájezdníky, kteří spolu kdysi v dějinách o ostrovy bojovali, ale zároveň mají v sobě něco silně lokálního a originálního. Cesta začíná objevováním divokých a syrových krás Sardinie a Korziky, odtud zamíříme k jihu na Baleáry, na Mallorcu, porostlou mandlovými háji, abychom nakonec zakotvili na Krétě, ostrově mnoha barev. Ve svém seriálu se Yotam setkává s nejproslulejšími mistry kuchaři a hvězdami lokálního kulinářství, na vlastní oči uvidí pestrou gastronomickou paletu neuvěřitelně bohaté ostrovní nabídky jídel a pozná i nové, zajímavé chutě, které se dají kombinovat s tradičními a klasickými recepty, nad nimiž čas už dávno nemá žádnou moc. Pořad ovšem není pouhým řetězcem vzájemně se trumfujících receptů. Z obsahu talířů totiž dokážeme vyčíst i důležité události dějin navštívených ostrovů.

04:17
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (1)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab...

Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější.

Spektrum Home
00:25
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona II (1)
Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co d...

Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku.

01:25
10 dětí, 10 pokojů (8)
Každý rodič sní o tom, aby zajistil svým dětem ideální podmínky. To je platné i pro jeho bezprostřed...

Každý rodič sní o tom, aby zajistil svým dětem ideální podmínky. To je platné i pro jeho bezprostřední okolí, na pokoj, kde bydlí. Ten musí být nejen estetický, ale také mimořádně praktický a musí korespondovat i s věkem / pohlavím dítěte nebo dětí. 10 dětí, 10 pokojů se snaží pomocí nadšeného týmu bytových architektů a dětského psychologa vyčarovat 10 různých ideálních dětských pokojů.

TV Noe
00:15
O kultuře srdce a naději s Josefem Hrdli...
Rozhovor s emeritním světícím biskupem olomouckým, který se netají láskou k umění a oslovuje hloubko...

Rozhovor s emeritním světícím biskupem olomouckým, který se netají láskou k umění a oslovuje hloubkou své víry

01:15
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
Doma
00:10
film
minih148873minih148873
Krehká krása

Další díl/opakování:
20.11.2021 v 16:30 (Doma)
22.11.2021 v 02:10 (Doma)


Romant. film ČR/N (2016).
 
TV program: Die Glasbläserin
01:55
film
minih25858minih25858
Láska cez internet

Další díl/opakování:
15.07.2023 v 10:50 (NOVA)
17.07.2023 v 12:50 (Nova Cinema)
18.07.2023 v 06:35 (Nova Cinema)


Romant. komédia USA (1998).
 
TV program: Láska přes internet (You've Got Mail)
03:45
film
minih124424minih124424
Rosamunde Pilcherová: Láska z nebies

Další díl/opakování:
15.04.2024 v 20:00 (Prima LOVE)
16.04.2024 v 09:30 (Prima STAR)
18.04.2024 v 12:10 (Prima LOVE)


Romant. film N (2013).
 
TV program: Láska z nebes (Rosamunde Pilcher: Zu hoch geflogen)