Cerven

TV Program - Neděle 22. ledna

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (3)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ...

Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky.

00:30
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (2)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch...

Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně.

01:00
Raymond Blanc: Jak dobře vařit (3)
Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umě...

Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umění, aby měli později co rozvíjet. Nyní si vás vezme do učení proslulý Raymond Blanc, v jehož televizní škole vaření se můžete cítit jako posluchači posledního ročníku vysoké kuchařské. V tomto seriálu nám totiž kuchařský mistr Blanc předvádí, jak si lze osvojit esenciální kuchařskou techniku – a v každé epizodě touto metodou vytvoří pět mimořádně chutných jídel. Budeme-li pozorně naslouchat jeho radám a návodům, můžeme si být jisti, že si podstatně rozšíříme dosavadní kuchařský repertoár a přejdou nám do krve základy potřebné k tomu, abychom vařili lépe než kdykoli v minulosti.

01:30
Lyndeyin tajný svět sušenek (5)
Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla,...

Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla, že zmapuje všechny trendy, které jsou v oblasti pečení v současné době aktuální. Lyndey je osobnost strhující a energická a k pečení přistupuje navýsost prakticky, díky čemuž milovníci pekařských výrobků a moučníků po určité době pocítí nutkání, aby vyskočili z pohodlných křesel a sami si také ve své domácí kuchyni trochu zapekli... V šesti epizodách se Lyndey, vyzbrojená zkušenostmi získanými třicetiletou praxí v potravinářském průmyslu, podělí s diváky o užitečné tipy, jak ušetřit čas, o nejrůznější techniky zkracující dobu potřebnou k pečení a další zajímavá tajemství, díky kterým i u vás doma sklidí vše, co upečete, nebývalý úspěch. Každý díl je doslova přecpán jednak klasickými recepty, jednak lákavými pochoutkami zrozenými naší moderní dobou. K Lyndey také budou chodit výjimečně talentovaní hosté z cukrářského světa, mimo jiné i moučníkový král Éric Lanlard, kterého mohou z některých dřívějších pořadů znát už i diváci naší televizní stanice.

02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (6)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab...

Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější.

02:45
Kuchyně na safari (6)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova...

Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel.

03:11
Přírodní ingredience (2)
Tento šestidílný seriál pomůže a poradí, jak poznat a použít všechno jedlé, co se v přírodě urodí sa...

Tento šestidílný seriál pomůže a poradí, jak poznat a použít všechno jedlé, co se v přírodě urodí samo od sebe. Kdo tyto věci zná, pro toho je procházka přírodou zároveň i vzrušujícím kulinářským výletem.

03:34
Martinovy oblíbené recepty s rybami (2)
Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restau...

Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restaurace působící v Kinsale v kraji Cork a známé pod názvem Fishy Fishy má Martin dlouholeté zkušenosti s přípravou jídel z masa mořských živočichů. Má však pocit, že mnoho lidí ještě pořád pohlíží na ryby s nedůvěrou. Martin si usmyslel, že nyní již definitivně rozptýlí veškeré obavy, které ryby v některých lidech vyvolávají, a přesvědčí diváky, že jednoduché a chutné pokrmy z rybího masa dokáže doma připravit opravdu každý. Martinovy rybí recepty jsou skutečně až dojemně prosté, i když jsou samozřejmě podloženy bohatou inspirací pramenící ze zkušeností, které Martin za dlouhá léta nasbíral jako kuchař a obchodník s rybami.

04:00
Gok a čínská kuchyně (1)
Čínská jídla má rád kdekdo, ale většina lidí si je netroufá vařit doma ve vlastní kuchyni, protože s...

Čínská jídla má rád kdekdo, ale většina lidí si je netroufá vařit doma ve vlastní kuchyni, protože si myslí, že jsou příliš komplikovaná a jejich příprava vyžaduje spoustu času. Gok Wan, který vyrůstal v čínském restaurantu svých rodičů, ale moc dobře ví, že vařit čínu je mnohem jednoduší a rychlejší, než bychom si mysleli. Gok nám předvede, jak na to, chceme-li vykouzlit snadné, zdravé a neobyčejně dobré pokrmy, které na talíři působí dojmem mistrovských děl slavného šéfkuchaře luxusní restaurace a po chuťové stránce se směle mohou měřit s tím nejlepším, co jsme kdy jedli.

04:25
Babiččino cukroví II (8)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným...

Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí.

04:51
Paleo kuchyně (2)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l...

Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.”

00:05
Zpravodajský souhrn uplynulého týdne
Zpravodajské Noeviny a Terra Santa News
00:45
VideoJournal české vědy
Zajímavosti z pracovišť Akademie věd České republiky
01:00
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
00:05
film
minih102536minih102536
Skutočný príbeh: Únos Natasche Kampuschovej

Další díl/opakování:
11.07.2024 v 21:50 (Prima MAX)
13.07.2024 v 00:20 (Prima MAX)
15.07.2024 v 00:10 (Prima MAX)


Príbeh N (2013).
 
TV program: 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové (3096 Tage)
02:15
film
minih93828minih93828
Zneužívaná

Další díl/opakování:
30.05.2021 v 22:30 (Doma)


Dráma USA (2010).
 
TV program: Před očima (Lies in Plain Sight)
03:40
film
minih59147minih59147
Osudná chyba

Další díl/opakování:
14.09.2017 v 00:30 (Kino Barrandov)


Krimitriler USA/Kan. (2006).
 
TV program: Slepá důvěra (Her Fatal Flaw)