TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
00:30
Americké cestování za kulinářským dobrod... (1)
Irský mistr kuchařského řemesla Paul Rankin a jeho skotský kolega Nick Nairn zvou diváky na společno... Irský mistr kuchařského řemesla Paul Rankin a jeho skotský kolega Nick Nairn zvou diváky na společnou kulinářskou cestu, která povede podél východního pobřeží Spojených států. Umínili si, že se hlouběji seznámí s historií irských a skotských přistěhovalců, kteří hráli rozhodující roli při vytváření moderní Ameriky, jak ji známe dnes. Na každé zastávce kuchaři uspořádají velkolepou hostinu o třech chodech, aby pohostili místní obyvatele, kteří s hrdostí v duši i srdci vzpomínají na své dávné skotské a irské předky. 01:00
Raymond Blanc: Jak dobře vařit (6)
Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umě... Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umění, aby měli později co rozvíjet. Nyní si vás vezme do učení proslulý Raymond Blanc, v jehož televizní škole vaření se můžete cítit jako posluchači posledního ročníku vysoké kuchařské. V tomto seriálu nám totiž kuchařský mistr Blanc předvádí, jak si lze osvojit esenciální kuchařskou techniku – a v každé epizodě touto metodou vytvoří pět mimořádně chutných jídel. Budeme-li pozorně naslouchat jeho radám a návodům, můžeme si být jisti, že si podstatně rozšíříme dosavadní kuchařský repertoár a přejdou nám do krve základy potřebné k tomu, abychom vařili lépe než kdykoli v minulosti. 02:00
Bratři pekaři II (3)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! 02:47
Kuchyně na safari (9)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 03:11
Přírodní ingredience (5)
Tento šestidílný seriál pomůže a poradí, jak poznat a použít všechno jedlé, co se v přírodě urodí sa... Tento šestidílný seriál pomůže a poradí, jak poznat a použít všechno jedlé, co se v přírodě urodí samo od sebe. Kdo tyto věci zná, pro toho je procházka přírodou zároveň i vzrušujícím kulinářským výletem. 03:34
Martinovy oblíbené recepty s rybami (5)
Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restau... Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restaurace působící v Kinsale v kraji Cork a známé pod názvem Fishy Fishy má Martin dlouholeté zkušenosti s přípravou jídel z masa mořských živočichů. Má však pocit, že mnoho lidí ještě pořád pohlíží na ryby s nedůvěrou. Martin si usmyslel, že nyní již definitivně rozptýlí veškeré obavy, které ryby v některých lidech vyvolávají, a přesvědčí diváky, že jednoduché a chutné pokrmy z rybího masa dokáže doma připravit opravdu každý. Martinovy rybí recepty jsou skutečně až dojemně prosté, i když jsou samozřejmě podloženy bohatou inspirací pramenící ze zkušeností, které Martin za dlouhá léta nasbíral jako kuchař a obchodník s rybami. 04:00
Gok a čínská kuchyně (4)
Čínská jídla má rád kdekdo, ale většina lidí si je netroufá vařit doma ve vlastní kuchyni, protože s... Čínská jídla má rád kdekdo, ale většina lidí si je netroufá vařit doma ve vlastní kuchyni, protože si myslí, že jsou příliš komplikovaná a jejich příprava vyžaduje spoustu času. Gok Wan, který vyrůstal v čínském restaurantu svých rodičů, ale moc dobře ví, že vařit čínu je mnohem jednoduší a rychlejší, než bychom si mysleli. Gok nám předvede, jak na to, chceme-li vykouzlit snadné, zdravé a neobyčejně dobré pokrmy, které na talíři působí dojmem mistrovských děl slavného šéfkuchaře luxusní restaurace a po chuťové stránce se směle mohou měřit s tím nejlepším, co jsme kdy jedli. 04:30
Nejproslulejší světová jídla (1)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 04:49
Paleo kuchyně (5)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l... Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.” |
00:00
Jak svépomocí postavit dům II (2)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sl... V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. 01:00
Zařiď to! (7)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. 01:30
Zařiď to! (8)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. |
Emilie Richardsová: Nezabudnuteľný raj
Další díl/opakování: Romant. film N (2011). Inga Lindströmová: Vôňa lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2015). Príbehy o láske: Tajomstvo Vlčej rokliny
Další díl/opakování: Romant. film N (2009). |