Cerven

TV Program - Pátek 10. března

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Šetřete s Jamiem II (5)
Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první séri...

Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první série. Seriál nás ohromí suverénními, ba až „bezohlednými” a odvážnými chutěmi, nápaditými recepty, jakož i výtečnou a výživnou stravou – která přitom nijak nezatíží naši peněženku, neboť se naučíme aplikovat vynikající šetřílkovské triky. Jamie se svým týmem pro každou epizodu pečlivě naplánuje, co se bude ze surovin, jež má k dispozici, vařit. Přitom dává dobrý pozor, aby jídlo vyšlo co nejlevněji, ale nesmí to vůbec být znát na jeho kvalitě a chuťových vlastnostech. Jamie nám dokáže, že při dodržení několika jednoduchých základních principů – chytré využití zbytků, šikovné nakupování, díky kterému nám po zpracování surovin zbude co nejméně odpadu – se každý může královsky najíst, i ten, kdo nemá peníze na zbytečné rozhazování.

01:00
Co je v ledničce? (10)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k...

Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji.

01:30
Paleo kuchyně (1)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l...

Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.”

02:00
Lehké a chutné pokrmy (5)
Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznám...

Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznámí vás se zajímavými recepty obsahujícími nesmírně výživné ingredience, které dodají potřebnou energii každému, kdo během dne cítí, že si nutně musí doplnit ubývající síly. V kulinářském pořadu zaměřeném v první řadě na propagaci vědomě zdravého životního stylu se nám otevře svět Jasmine a Melissy Hemsleyových, ve kterém nám dvě labužnické sestry ukazují, jak se lze v oblasti zdravého stravování dostat na vyšší úroveň. Dělají to velice zábavným způsobem, opírajíce se o fantastické recepty, v nichž není ani stopy po obilninách, po lepku a rafinovaném cukru.

02:27
Hubneme jídlem II (5)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně...

Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá…

02:54
Mlýnek na recepty (97)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

03:07
Mlýnek na recepty (98)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

03:20
Mlýnek na recepty extra II (9)
03:45
Slavní v maléru II (26)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ...

Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí.

04:11
Když dva dělají totéž… (10)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom...

Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku.

04:24
A la Mode (10)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs...

Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”.

04:38
Masopusty (3)
Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je ...

Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je bohužel smutnou skutečností, že ačkoli si vegetarianismus získává stále více příznivců a vegetariánská kuchyně různých národů je mezi lidmi stále oblíbenější, obvyklá nabídka pro vegetariány ve velké části běžných maďarských restaurací pozůstává všehovšudy z výše uvedených tří položek. Jestliže jste vegetariánství už „propadli” nebo se s ním právě chystáte začít, případně se jen pídíte po zdravých – a přitom chuťově lákavých – jídlech, ale zcela jistě víte, že chcete víc, než kolik slibují tři představitelé smažené „klasiky” z první věty tohoto článku, je pro vás tento pořad jako stvořený. Seriál nám umožní seznámit se s rozličnými odrůdami vegetarianismu, s kuchyní národů přísahajících na stravu vegetariánského charakteru, ale i s excelentními zeleninovými pokrmy národů, které se stravují smíšeně. Naučíme se z něho sestavovat plnohodnotný jídelníček bohatý na potřebné živiny, který však bude náležitě pestrý i přesto, že se rozloučíme s masem. Není to žádný klam a mam – seriál moderuje Csilla Balkányiová, zvolená před několika lety za Miss Balaton, která je sama zkušená vegetariánka, a tak si můžeme být jisti, že nás obohatí mnoha vyzkoušenými, osvědčenými – a v neposlední řadě velice chutnými recepty. Staňte se i vy „masopustem” – pomůže vám v tom zbrusu nový pořad na programu TV Paprika!

01:05
Nádherné zahrady viděné shora (5)
Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si d...

Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si do koše a absolvujte s námi pohádkový let balonem! Krásy pěstěné přírody uvidíme nejen z ptačí perspektivy, neboť v nejlíbeznější zahradě každého hrabství nebo u ní náš moderátor přistane, aby nás podrobně seznámil i s daným územním celkem a jeho nejdůležitějšími pamětihodnostmi.

00:00
V pohorách po horách (19)
Kľak - Lučanská Malá Fatra
00:10
Hlubinami vesmíru s prof. Petrem Kulhánk...
00:05
film
minih80016minih80016
Medzi vlkmi

Další díl/opakování:
17.06.2017 v 00:15 (Doma)


Triler USA/Kan. (2011).
 
TV program: Rodina v ohrožení (Crash Site: A Family In Danger)
02:10
seriál
minih29320minih29320
Priatelia

Další díl/opakování:
26.07.2024 v 10:50 (HBO2)
26.07.2024 v 13:10 (Nova Fun)
27.07.2024 v 07:15 (Nova Fun)
28.07.2024 v 07:10 (Nova Fun)
29.07.2024 v 07:10 (Nova Fun)
29.07.2024 v 10:40 (HBO2)
30.07.2024 v 07:15 (Nova Fun)
30.07.2024 v 11:00 (HBO2)


Komed. seriál USA (1999-2000).
 
TV program: Přátelé (Friends)
02:50
seriál
minih43183minih43183
Dr. House

Další díl/opakování:
12.01.2024 v 18:15 (Nova Gold)
13.01.2024 v 00:25 (NOVA)
13.01.2024 v 07:35 (Nova Cinema)
15.01.2024 v 13:35 (NOVA)
15.01.2024 v 18:10 (Nova Gold)
16.01.2024 v 00:10 (NOVA)
16.01.2024 v 07:10 (Nova Cinema)
16.01.2024 v 18:10 (Nova Gold)

VIII (13, 14/23)
Seriál USA (2011-2012).
 
TV program: Dr. House (House M.D.)
04:15
seriál
minih93232minih93232
Bostonské vraždy

Další díl/opakování:
20.05.2024 v 04:05 (Nova Cinema)
20.05.2024 v 09:00 (Nova Gold)
20.05.2024 v 10:55 (NOVA)
21.05.2024 v 08:55 (Nova Gold)
21.05.2024 v 10:55 (NOVA)
22.05.2024 v 08:55 (Nova Gold)
22.05.2024 v 10:55 (NOVA)
23.05.2024 v 08:50 (Nova Gold)

V (11, 12/18)
Krimiseriál USA (2014-2015).
 
TV program: Rizzoli & Isles - Vraždy na pitevně (Rizzoli & Isles)