Cerven

TV Program - Neděle 18. března

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Rozmanité pařížské chutě (2)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd...

Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti.

00:40
Pekařství Paprika (2)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ...

Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré!

01:00
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (6)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,...

Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel.

02:00
Zaměřeno na polskou kuchyni V (11)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

02:29
Nigelissima (3)
Nigella Lawson nám ukáže, jak snadno se dovede zabydlit italský duch v každé kuchyni a na každém tal...

Nigella Lawson nám ukáže, jak snadno se dovede zabydlit italský duch v každé kuchyni a na každém talíři. A to používá ingredience, které jsou k dostání v nejbližším okolí. Pro své přátele podle potřeby bleskurychle vykouzlí vepřovou kreaci s parmskou šunkou a oreganem, k čemuž pro větší pochutnání přidává opravdu vynikající zeleninu inspirovanou mimo jiné tradicemi spojenými s římským jarem, tradicemi chutnajícími po fazolkách, hrášku a artyčokách.

02:59
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (9)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

03:24
Rybářská latina II (10)
Rybářský expert stanice TV Paprika a zároveň všemocný vládce vod Rétimajoru opět v akci! Na obrazovk...

Rybářský expert stanice TV Paprika a zároveň všemocný vládce vod Rétimajoru opět v akci! Na obrazovky právě přichází pokračování nesmírně populárního seriálu stanice TV Paprika, vysílaného pod titulem Rybářská latina! Úlohu moderátora v něm i nadále zastává osvědčený Ferenc Lévai, který „brázdí” maďarské vodní plochy už bezmála padesát let, a tak ví vše, co lze vědět o rybaření, o sladkovodních rybách, jakož i o pochoutkách připravovaných z jejich masíčka. Budeme mít políčeno na vše živé, co v rétimajorských vodách plave, našim udicím a talířům nic neunikne. Kdyby vám někdo chtěl nakukat, že sladkovodní ryba chutná vždycky po bahně – nevěřte mu! My divákům dokážeme, že nejen mořské ryby jsou k jídlu. A přitom je jen tak mimochodem i poučíme, jak mohou ulovit vlastní kořist, když pro ni nechtějí chodit do rybárny. Při lekcích z Rybářské latiny nesmíte chybět. Vyučuje Ferenc Lévai!

03:49
Pečeme s Annou Olson II (12)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v...

Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje.

04:12
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (7)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch...

Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně.

04:37
Prostě Nigella (5)
Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a...

Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a inspirující, nic víc a nic méně. I tentokrát nám poradí, jak a co máme vařit, aby se nám vedlo co možná nejlépe a abychom načerpali co nejvíce energie pro všední dny.

00:15
Cesta kolem světa za 80 zahrad (2)
V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám...

V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám 80 zahrad, z nichž každá má svou svéráznou minulost. Ať už je to minimalistická zahrada v Mexiku, která se spíše než tradičním zahradám podobá architektonickému skvostu, nebo autentická zahrada romantického ducha v Anglii, Monty Don na každou z nich pohlíží jako na veliké tajemství. A jak se pomalu dostáváme pod okouzlující vliv té které zahrady, přistihneme se, že si klademe otázky, jako: Proč vlastně lidé zahradničí? Jakou má ta či ona zahrada funkci? Co dělá z té či oné zahrady neopakovatelnou raritu?

01:30
Biozóna (2)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j...

Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech.

00:05
Zpravodajský souhrn uplynulého týdne
Zpravodajské Noeviny a Terra Santa News
00:45
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
00:10
film
minih71616minih71616
Surfistka

Další díl/opakování:
18.07.2024 v 08:55 (HBO3)


Príbeh USA (2011).
 
TV program: Surfařka (Soul Surfer)
02:20
film
minih28588minih28588
Mandolína kapitána Corelliho

Další díl/opakování:
14.02.2024 v 20:00 (Prima MAX)
16.02.2024 v 02:05 (Prima MAX)
18.02.2024 v 22:45 (Prima MAX)


Romant. film USA/Fr./VB (2001).
 
TV program: Mandolína kapitána Corelliho (Captain Corelli's Mandolin)
04:15
seriál
minih93232minih93232
Bostonské vraždy

Další díl/opakování:
20.05.2024 v 04:05 (Nova Cinema)
20.05.2024 v 09:00 (Nova Gold)
20.05.2024 v 10:55 (NOVA)
21.05.2024 v 08:55 (Nova Gold)
21.05.2024 v 10:55 (NOVA)
22.05.2024 v 08:55 (Nova Gold)
22.05.2024 v 10:55 (NOVA)
23.05.2024 v 08:50 (Nova Gold)

V (16/18)
Krimiseriál USA (2014-2015).
 
TV program: Rizzoli & Isles - Vraždy na pitevně (Rizzoli & Isles)
04:55
zábava
minih91838minih91838
Smotánka

Další díl/opakování:
23.03.2024 v 18:20 (Markíza)


Nevšedný svet kľúčovou dierkou
 
TV program: Smotánka