TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
00:00
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (5)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 00:35
Recepty z Mléčné dráhy (2)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 00:50
Piknik (9)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 01:05
Na chalupě Austrálie II (6)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici Central Tilba na nejjižnějším pobřeží státu Nový jižní Wales vybudovat vlastní hospodářství. 02:00
Šlechtické hodování II (4)
Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou ... Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou poctivého vaření. Pořad uvádějí tři největší irské kuchařské hvězdy, Derry Clarke, Catherine Fulvio a Paul Flynn. Kuchařská trojice každý týden navštíví nějaký proslulý irský venkovský dům a s využitím prvků z jeho dějin rekonstruuje vynikající starobylou večeři. Než se pustí do práce, budou vždycky losovat -- neboť jeden z kuchařů obstará ingredience, druhý vaří a třetí bude nakonec spolu s panstvem stolovat. 02:50
Bylinky ze zahrady (20)
Znalosti léčivých rostlin a jejich hodnotných vlastností jsou téměř stejně staré jako lidstvo samo. ... Znalosti léčivých rostlin a jejich hodnotných vlastností jsou téměř stejně staré jako lidstvo samo. Bylinky jsou nepostradatelné jak pro kuchyni, tak pro lékařskou vědu. V tomto pořadu si probereme známé i neznámé mýty a legendy, posoudíme staré tradice, které se k jednotlivým rostlinám pojí, za zdmi klášterů se budeme moci seznámit s léčitelskou činností mnichů a navštívíme i zahrádkáře, kteří mají pěstování fantastických léčivých bylin jako koníčka. Odhalíme přísně střežená tajemství těchto všestranných rostlin a vypátráme, v čem se skrývá jejich síla. 02:55
Bylinky ze zahrady (21)
Znalosti léčivých rostlin a jejich hodnotných vlastností jsou téměř stejně staré jako lidstvo samo. ... Znalosti léčivých rostlin a jejich hodnotných vlastností jsou téměř stejně staré jako lidstvo samo. Bylinky jsou nepostradatelné jak pro kuchyni, tak pro lékařskou vědu. V tomto pořadu si probereme známé i neznámé mýty a legendy, posoudíme staré tradice, které se k jednotlivým rostlinám pojí, za zdmi klášterů se budeme moci seznámit s léčitelskou činností mnichů a navštívíme i zahrádkáře, kteří mají pěstování fantastických léčivých bylin jako koníčka. Odhalíme přísně střežená tajemství těchto všestranných rostlin a vypátráme, v čem se skrývá jejich síla. 03:00
Mléčná dráha (11)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ... TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 03:15
Chutně a snadno (13)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 03:40
Co je v ledničce? (15)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. 04:07
Moderní Snack Bar (3)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 04:30
Mary Berry - Jídla anglického venkova (1)
V tomto seriálu provede Mary Berry diváky po největších šlechtických zámcích Spojeného království a ... V tomto seriálu provede Mary Berry diváky po největších šlechtických zámcích Spojeného království a jejich bohaté historii – ale dělá to samozřejmě kulinářskou metodou. Královna říše cukrářského pečiva se nám v tomto televizním cyklu představí v opravdové panovnické nádheře, která jí bezesporu přísluší, a v jednotlivých epizodách navštíví čtyři nejslavnější zámky Britských ostrovů. |
00:00
Daleko od mlžného Albionu (5)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 01:00
Daleko od mlžného Albionu II (9)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Inga Lindströmová: Láska v Sommerlunde
Další díl/opakování: Romantický film N (2014). Katie Ffordová: Láska v New Yorku
Další díl/opakování: Romantický film N (2014). Leto v Amsterdame
Další díl/opakování: Romantický film N (2014). |