Cerven

TV Program - Sobota 1. září

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (9)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol...

Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka.

00:35
Recepty z Mléčné dráhy (6)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel...

Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby.

00:50
Piknik (13)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,...

Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”.

01:05
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (2)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc...

Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček.

02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (2)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab...

Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější.

02:45
Polévka je grunt (2)
Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí...

Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí, že dobrá polévka nemusí být jen předehrou k opeře dalších chodů, ale často zcela sama zastane funkci hlavního jídla. Andrea Lakatosová (která už naše diváky provázela seriály Na zdraví a Jíme, co smíme) vám teď prozradí a ukáže všechno, co je třeba vědět o polévkách; vyjde najevo, jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými polévkami, jak se polévky správně obohacují všelijakými ingrediencemi a jak si je máme připravit, v čem spočívá tajemství chutné krémové polévky, které polévky se nejlépe hodí k té či oné roční době, ale pořad samozřejmě pojedná i o blahodárných účincích, jež může mít plně nalitý talíř dobré polévky na náš organismus. Na počátku každého dílu se seznámíme se surovinami, které je třeba vhodně vybrat. To je i v případě „pouhé” polévky klíčovým krokem k úspěchu. Poté, co na trhu nakoupíme potřebné potraviny, přemístí se naše moderátorka do kuchyně, aby aktuální tekuté veledílo jaksepatří odborně uvařila. V nově natočeném polévkovém televizním cyklu bude figurovat úctyhodně široká škála představitelek tohoto gastronomického žánru, od klasických receptů z kategorie bílých polévek vařených bez jakéhokoli zahuštění přes vývar z kostí a „těžkotonážní” polévku ze zvěřinového ragů s estragonem až po maďarskou rybí polévku a španělské gazpacho, které patří k rodu polévek podávaných zastudena. Každý lžíci do ruky a následujte nás!

03:00
Mléčná dráha (15)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ...

TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby.

03:15
Justininy tropické delikatesy (2)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi...

Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu.

03:40
Pečení s Paulem Hollywoodem (4)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s...

V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře.

04:10
Moderní Snack Bar (7)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde...

Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj.

04:34
River Cottage: K jádru (1)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ...

Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky.

00:00
Daleko od mlžného Albionu (9)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas...

Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí.

01:00
Daleko od mlžného Albionu II (13)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas...

Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí.

02:00
Programové tipy
00:05
Nezmaři & Symfonický orchestr ZUŠ Uničov...
Záznam vystoupení českobudějovické skupiny Nezmaři a Symfonického orchestru ZUŠ Uničov z hlavní scén...

Záznam vystoupení českobudějovické skupiny Nezmaři a Symfonického orchestru ZUŠ Uničov z hlavní scény Mohelnického dostavníku 2013

01:00
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
00:05
film
minih64355minih64355
Sissi: Pravdivý príbeh jej lásky

Další díl/opakování:
13.09.2020 v 10:15 (MDR)


Romantický film Rak./N/Tal. (2009).
 
TV program: Císařovna Sissi (Sisi)
03:50
film
minih86820minih86820
Inga Lindströmová: Princezná sŕdc

Další díl/opakování:
05.09.2021 v 02:25 (Doma)
06.09.2021 v 10:35 (Doma)
11.09.2021 v 05:45 (Doma)


Romantický film N (2009).
 
TV program: Inga Lindström: Hlas srdce (Inga Lindström - Prinzessin des Herzens)