TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:30
Sladké babičky (11)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o... Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim. 06:00
Portrét šéfa (4)
V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mis... V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mistry domácího i světového kuchařského umění. Všichni tito šéfové pracují v restauracích s tou nejlepší pověstí a jejich jména jsou v mnoha případech známá nejen na území Maďarska, ale prakticky v celém světě. Pro některé z nich je Maďarsko trvalým působištěm, jiní znají Budapešť jen ze svých kratších návštěv, při kterých odborné i lacké veřejnosti předváděli svoje odborné znalosti nebo vedli mistrovské kurzy určené nastupující kuchařské generaci. V našem cyklu se s šéfy seznámíme po mnoha stránkách. Dozvíme se, kde vyrůstali, v jakých poměrech žijí dnes a jakým způsobem tráví volný čas. Prozradí nám, co je vedlo k tomu, aby vzali do ruky vařečku, a jak se utvářela jejich kariéra od samého začátku až po získání dnešní proslulosti. Bude řeč o tom, co mají na kuchyňském prostředí nejraději, o jejich kulinářském krédu, ale také se jich zeptáme, co říkají tomu, že se v poslední době dostala gastronomie tak výrazně do popředí mediálního zájmu. Zjistíme, co nejraději vaří a jedí, co je jejich oblíbeným kořením a koho považují za svůj životní vzor. Zkrátka a dobře – z šéfovského rámu na nás zazáří portrét člověka… Každý zpovídaný mistr kuchař uvaří ve svém medailonu přímo před kamerami své zamilované jídlo. Při vaření nám poví, co je podle jeho názoru nejcharakterističtějším a nejpřitažlivějším rysem připravované dobroty a co považuje za obzvlášť důležité a krásné na gastronomii jako takové. Možná se i zmíní o svém největším kuchařském úspěchu a fiasku, a když budeme dávat dobrý pozor, jak se u kuchyňského pultu otáčí, možná se nám dokonce podaří odpozorovat i něco z jeho profesionálních tajemství… 06:15
Sweet Boy II (10)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality. Nepřátelům sladkého nepřístupno! 06:45
Bryndáček (17)
Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu... Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu, kdy děti teprve začínají z mateřského mléka přecházet na pestřejší jídelníček. Ale situaci jim neulehčují ani regály potravinářských prodejen prohýbající se pod skleničkami s nejrůznějšími druhy dětské výživy; ty jsou jednak mimořádně drahé, jednak si navzdory informacím na etiketě nemohou být rodiče nikdy úplně jisti, co přesně která sklenička obsahuje. A proto neustále roste obliba dětského papáníčka zhotovovaného podomácku. Tyto dětské kašičky mají však jednu vadu. Obyčejně se v nich totiž (k největší lítosti našich ratolestí) pořád dokola opakují tytéž suroviny. A přitom i jídla pro nejmenší mohou být – pokud chceme – skoro stejně pestrá a rozmanitá, jako to, co jedí dospělí. Zita Görög a Mark McMenemy už spolu kdysi na obrazovce vystupovali společně a náhoda tomu chtěla, že oba přibližně ve stejné době začali žít nelehký rodičovský život. Zita má chlapečka Milana, kterému je 12 měsíců, zatímco Mark je otcem desetiměsíčního syna Felixe. |
Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). Ženy z rodu Gilmorovcov
Další díl/opakování: Rodinný seriál USA (2001-2002). |
|||
TV Paprika
08:00
Mlýnek na recepty (117)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 08:15
Mlýnek na recepty (118)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 09:00
Arena Kulinaria (6)
Chcete si vyzkoušet, nakolik jsou kvalitní vaše kuchařské znalosti? Rádi soutěžíte a čelíte výzvám? ... Chcete si vyzkoušet, nakolik jsou kvalitní vaše kuchařské znalosti? Rádi soutěžíte a čelíte výzvám? Chtěli byste společně vařit s kuchaři stanice TV Paprika, s Róbertem Bede, Zsoltem Serényim a Alessandrem Arenou, který to tak dobře umí po italsku? Arena Kulinária je živě vysílaná gastronomická show, kde se toho všeho můžete dočkat. Na veřejném natáčení tohoto pořadu mohou nejodvážnější diváci s pomocí mistrů kuchařů stanice TV Paprika vytvářet nevšední a hodně kreativity vyžadující jídla. Při natáčení této show vylosujeme z přihlášených vždy dva soutěžící, kteří budou muset do stanovené lhůty připravit zadanou specialitu. Zadání bude v některých případech dost fikané! Na obstarání surovin, keré budou soutěžící považovat za potřebné, dostanou 20 minut a na vlastní vaření 30. Vítěz kulinářské soutěže obdrží nákupní poukázku v hodnotě 5000 forintů, aby nejvýše oceněný pokrm mohl doma připravit všem členům rodiny. 09:30
Když dva dělají totéž… (20)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom... Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku. 09:45
A la Mode (20)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs... Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”. 10:00
Masopusty (13)
Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je ... Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je bohužel smutnou skutečností, že ačkoli si vegetarianismus získává stále více příznivců a vegetariánská kuchyně různých národů je mezi lidmi stále oblíbenější, obvyklá nabídka pro vegetariány ve velké části běžných maďarských restaurací pozůstává všehovšudy z výše uvedených tří položek. Jestliže jste vegetariánství už „propadli” nebo se s ním právě chystáte začít, případně se jen pídíte po zdravých – a přitom chuťově lákavých – jídlech, ale zcela jistě víte, že chcete víc, než kolik slibují tři představitelé smažené „klasiky” z první věty tohoto článku, je pro vás tento pořad jako stvořený. Seriál nám umožní seznámit se s rozličnými odrůdami vegetarianismu, s kuchyní národů přísahajících na stravu vegetariánského charakteru, ale i s excelentními zeleninovými pokrmy národů, které se stravují smíšeně. Naučíme se z něho sestavovat plnohodnotný jídelníček bohatý na potřebné živiny, který však bude náležitě pestrý i přesto, že se rozloučíme s masem. Není to žádný klam a mam – seriál moderuje Csilla Balkányiová, zvolená před několika lety za Miss Balaton, která je sama zkušená vegetariánka, a tak si můžeme být jisti, že nás obohatí mnoha vyzkoušenými, osvědčenými – a v neposlední řadě velice chutnými recepty. Staňte se i vy „masopustem” – pomůže vám v tom zbrusu nový pořad na programu TV Paprika! 10:30
Dva v kravatě (14)
Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... ... Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... Jan Rosák (62) byl v českých médiích osmdesátých a devadesátých let jednou z nejznámějších moderátorských osobností, zatímco Michal Nikodém (32) je představitelem pražské „nové generace“. Přestože je mezi oběma mnoho rozdílů, jednu vlastnost mají společnou – lásku ke gastronomii. Pro Michala je i „oficiálním” povoláním, pro Jana čistě osobní zálibou. Pro potřeby tohoto pořadu byla dočasně založena společnost, která roznáší obědy až do domu. Jejími „majiteli“ jsou – kdo jiný, než Jan Rosák a Michal Nikodém. Zvláštnost této firmy tkví v tom, že její klienti nedostanou to, co si původně chtěli objednat! Jan Rosák, který zvedá telefony, se totiž snaží přesvědčit zákazníka toužícího kupříkladu po pizze, aby si vybral nějaký zajímavější pokrm, který mu sám navrhne. Jakmile je ruka v rukávě, začne se horempádem vařit. Podnikový kuchař Michal se pustí do práce a během přípravy jídla zasvěcuje diváky do svých triků a diktuje jim recepty. Také Janovi udělí na cestu pár dobrých rad – jak má pokrm servírovat a co o něm má konzumentům povědět. Jan ovšem nesmí plýtvat časem, protože se nesluší nechat klienty dlouho čekat. Popadne tedy úhledně zabalené pochutiny a vše, co bude potřebovat k prostírání, a spěchá, aby byl co nejdříve na udané adrese. I vy si objednejte oběd od naší dvojice – na programu TV Paprika. 11:00
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (3)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch... Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně. 11:30
Schuhbeckova menu na uvítanou (6)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. |
Spektrum Home
09:00
Feng Shui (9)
Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopiteln... Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopitelně o zařizování interiérů. Umožňuje dosažení rovnováhy a harmonie živlů a zajišťuje volné proudění životní energie. Tato osvobozená energie potom napomůže uživatelům daného prostoru, tedy nám, k tomu, aby žili úspěšný a šťastný život. Musíme se však držet rad obsažených v novém seriálu z vlastní produkce televize Spektrum Home. Odborník na feng shui v tomto našem devítidílném seriálu zkoumá jednotlivé místnosti na základě oblastí zakreslených na takzvané baguové mapě, a tak může divákům pomoci najít pro každý kus nábytku a pro všechny bytové doplňky to správné místo, jež umožní, aby proudění „čí” v bytě bylo skutečně optimální. 09:30
Top 3 (5)
Ano, Spektrum Home našlo nejnadanější bytové architekty, jež lze v Maďarsku najít: Frendlův tým, kte... Ano, Spektrum Home našlo nejnadanější bytové architekty, jež lze v Maďarsku najít: Frendlův tým, který vyhrál televizní soutěžní sérii Bude ze mě topdesignér!, nám teď ukáže, jak si dokáže poradit se skutečnými problémy, které potřebují ve svých bytech vyřešit diváci televize Spektrum Home. Z řady tazatelů, kteří se mohou hlásit e-mailem, v tradičním dopise, ale třeba i prostřednictvím facebooku, bude vylosováno deset šťastných, jejichž byt rekonstruuje v našem zbrusu novém seriálu nejšikovnější garda bytových architektů v Maďarsku, fungující pod názvem Frendls. Sledujte je i vy, využijte možnost inspirace a věříme, že svůj problém rovněž zdárně vyřešíte, až uvidíte, jak dokáží profesionálové vzkřísit k životu i takový byt, který na první pohled vypadá úplně beznadějně. 11:00
Kutiholka (4)
Všechny díly tohoto pořadu vycházejí z téže základní myšlenky: nebojte se tvořit! V jednotlivých epi... Všechny díly tohoto pořadu vycházejí z téže základní myšlenky: nebojte se tvořit! V jednotlivých epizodách seriálu začnou žít novým životem takové předměty, které se sice běžně vyskytují v každé domácnosti, ale na první pohled by nikoho nenapadlo, že mohou mít také dekorační funkci. Ovšem naše moderátorka, populární maďarská herečka Mónika Ullmannová, divákům dokáže nejen to, že se jí honí hlavou nepřeberné množství kreativních nápadů, díky kterým i tu nejvšednější věc umí změnit v pěkný, nápaditý a praktický doplněk domácnosti, ale i to, že kutilská dovednost není nic složitého, co by si nemohl osvojit kdokoli z nás. Seriál z vlastní produkce naší televize se vysílá denně, každý den uvidíte nový díl, který vám poslouží praktickými tipy a originálními nápady, na jejichž základě se potom sami můžete pustit do kutilských a dekoračních prací. Uvidíte, jak si můžete za málo peněz vyzdobit byt, a to třeba v každé roční době v jiném duchu. Podněcuje kreativitu, inspiruje, ale zároveň ke všemu přistupuje z praktického hlediska. |
TV Noe
|
Doma
Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1999-2000). Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1999-2000). Zakázaná láska
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2008-2010). |
|
TV Paprika
13:00
Brunch podle Bobbyho II (5)
Brunch podle Bobbyho zve diváky na příjemný koktejl s Bobbym, při kterém mohou ze svého křesla sledo... Brunch podle Bobbyho zve diváky na příjemný koktejl s Bobbym, při kterém mohou ze svého křesla sledovat hostitele, jak se oddává svému největšímu potěšení: přípravě snídaně na vidličku. Lhostejno, jaký styl a jaká chuťová sestava, jakmile zazní kouzelná formulka Brunch podle Bobbyho, je Bobby okamžitě ve svém živlu: pracuje bez vzrušení, chladnokrevně a s přehledem, v jedné ruce s vařečkou a v druhé ruce se sklenicí osvěžujícího drinku. A má to hotové, než řeknete švec! Bobbyho receptář voní příjemnou vůní jihu a mezi jeho nejoblíbenější patří typické pochoutky jižní Francie. Není tedy divu, že gáblíky, které podává, jsou lákavější než cokoli, co jste kdy jedli. 13:30
Silviina italská kuchyně (4)
Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 14:00
Hubneme jídlem II (14)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně... Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá… 14:30
Heston Blumental - to nejlepší z britské... (1)
Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vk... Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vkusu nejikoničtější britské pokrmy. Seznamte se s novým hávem, do něhož bude oděn fish and chips nebo hovězí pečeně a obdivujte Blumenthalovy koláče a pudinky. Mezi řečí se náš mistr kuchař podělí s diváky o vzrušující poznatky spojené s připravovanými pochoutkami, a tak dostaneme mimo jiné odpověď i na tyto otázky: Kdo, kdy a kde uvedl na scénu první tabulku čokolády? Co má společného fish and chips s udržováním pozitivních nálad mezi obyvatelstvem za války? Z čeho byla dosud nejpodivnější koláčová náplň? Ve svém sedmidílném seriálu hledá Heston inspiraci v různých koutech Velké Británie, cestuje, objevuje lokální speciality a během přípravy je koření vlastními specifickými nápady. Pokrm, který mu z toho vyjde, je pokaždé mírně řečeno úžasný. Heston s pomocí chutných plodů moře skrývajících se pod pobřežními skalisky a mezi nimi, sladkých hot dogů, obrovských indických papadamů, placek o metrovém průměru, a čajových konvic vyrobených z čokolády snaží televizní diváky upoutat překvapivými, ba přímo šokujícími výstupy, aby tak upozornil na všechno, co proslavilo britskou kuchyni ve světě. 15:30
Donna Hayová: Vaření od základů k dokona... (4)
Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním s... Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním seriálem. Ukáže divákům, jak mohou z několika jednoduchých receptů, které se od ní přes obrazovku naučí, vyčarovat kulinářské speciality, jež určitě každému vyrazí dech. „Jsem přesvědčena o tom, že stejně jako v každé jiné oblasti života, i v kuchyni se s patřičnou sebedůvěrou pohybuje jen ten, kdo už dokonale zvládl základy pracovních postupů. V tomto seriálu předvádím vlastní osvědčené základní metody, a tak se diváci seznámí s tajemstvím bezvadných bifteků, dozlatova upečených kuřat a křupavého selečího masa, ba dokonce se s nimi podělím i o recept na piškot, který jsem zdědila po babičce. Ke každému pokrmu pak nabízím různé možnosti obměn, doplňky a zlepšováky, případně odlišné varianty kořenění, což znamená, že jedno a totéž jídlo si divák po zhlédnutí pořadu může uvařit v několika podobách.” - vyzdvihuje Donna podstatu svého seriálu. |
Spektrum Home
12:00
Zařiď to! (3)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. 12:30
Zařiď to! (4)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. 13:00
Já to tady nepoznávám II (5)
Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěv... Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěvuje rodinné příbytky, jejichž obyvatelé se v nich už dávno necítí dobře, ale nemají možnost se odstěhovat jinam. George nasadí všechny své odborné znalosti a zkušenosti, aby rodinám ukázal, jaké cenné skryté vlastnosti jejich byty mají a jak se dají využít. S pomocí šikovné rekonstrukce takový dům může dost brzy prokouknout a stát se útulným hnízdečkem na celý život. Otázkou je, nakolik se našemu architektovi podaří majitele přesvědčit, aby investovali čas a peníze do přestavby domova, ke kterému už dlouho nemají příznivý vztah. 14:00
Rekonstrukce starých nemovitostí (9)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 15:00
Pokoj k přestavbě (5)
Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými pr... Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými projekty. Uvidíme práce všeho druhu -- rekonstrukce, záchrany ohrožených objektů, ale i budování novostaveb. Jde o velice pestrou činnost, takže můžeme být mimo jiné svědky třeba toho, jak Dermot ve svém pořadu vykouzlí z prostor zrušené prodejny obytný dům se všemi náležitostmi, které z něho dělají důstojnou součást středu města, nebo jak zanedbaný venkovský dům ze čtyřicátých let 20. století zachrání před spadnutím. Kromě toho také vytváří například bezbariérové vstupy v malé vilce a není pro něho neřešitelným problémem ani rozšíření obrovského domu postaveného na míru podle individuálních plánů! Každou stavbu provázejí lidská a finanční dramata, neboť rozpočet je vypočítán nadoraz, zákazníci se často v posledním okamžiku rozhodují jinak, než bylo domluveno, ale realizaci projektu může velice znepříjemnit i nečekaná katastrofa nebo nevyzpytatelnost počasí, zatímco výstřední architekt se za všech okolností zoufale snaží (někdy bohužel bezvýsledně) přesvědčit své klienty o tom, že opravdu ví, jaké řešení je pro ně nejlepší. |
TV Noe
Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Jan Balík – Světové dny mládeže 14:00
Ars Vaticana (14)
Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V čtrnáctém díle shlédneme reportáže ... Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V čtrnáctém díle shlédneme reportáže "Nový pohled na Eritrei" a "Strážce dějin papežství" 14:10
Angola: katecheta Paulino
Příběh vojáka, otce rodiny a salesiánského spolupracovníka, který zažil Angolskou válku za nezávislo... Příběh vojáka, otce rodiny a salesiánského spolupracovníka, který zažil Angolskou válku za nezávislost na vlastní kůži 14:40
Škola křesťanského života a evangelizace
Dokument o aktivitě farnosti Ostrava - Přívoz Škola křesťanského života a evangelizace 15:00
Křížová cesta: Já jsem s Tebou
Zamyšlení křížové cesty Spasitele nad moderními obrazy z kaple Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži |
Doma
Vymenené životy
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2014-2015). Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). |
|
TV Paprika
17:00
Schuhbeckova menu na uvítanou II (1)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. 17:30
Portrét šéfa (4)
V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mis... V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mistry domácího i světového kuchařského umění. Všichni tito šéfové pracují v restauracích s tou nejlepší pověstí a jejich jména jsou v mnoha případech známá nejen na území Maďarska, ale prakticky v celém světě. Pro některé z nich je Maďarsko trvalým působištěm, jiní znají Budapešť jen ze svých kratších návštěv, při kterých odborné i lacké veřejnosti předváděli svoje odborné znalosti nebo vedli mistrovské kurzy určené nastupující kuchařské generaci. V našem cyklu se s šéfy seznámíme po mnoha stránkách. Dozvíme se, kde vyrůstali, v jakých poměrech žijí dnes a jakým způsobem tráví volný čas. Prozradí nám, co je vedlo k tomu, aby vzali do ruky vařečku, a jak se utvářela jejich kariéra od samého začátku až po získání dnešní proslulosti. Bude řeč o tom, co mají na kuchyňském prostředí nejraději, o jejich kulinářském krédu, ale také se jich zeptáme, co říkají tomu, že se v poslední době dostala gastronomie tak výrazně do popředí mediálního zájmu. Zjistíme, co nejraději vaří a jedí, co je jejich oblíbeným kořením a koho považují za svůj životní vzor. Zkrátka a dobře – z šéfovského rámu na nás zazáří portrét člověka… Každý zpovídaný mistr kuchař uvaří ve svém medailonu přímo před kamerami své zamilované jídlo. Při vaření nám poví, co je podle jeho názoru nejcharakterističtějším a nejpřitažlivějším rysem připravované dobroty a co považuje za obzvlášť důležité a krásné na gastronomii jako takové. Možná se i zmíní o svém největším kuchařském úspěchu a fiasku, a když budeme dávat dobrý pozor, jak se u kuchyňského pultu otáčí, možná se nám dokonce podaří odpozorovat i něco z jeho profesionálních tajemství… 17:45
Sweet Boy II (10)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality. Nepřátelům sladkého nepřístupno! 18:15
Bryndáček (17)
Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu... Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu, kdy děti teprve začínají z mateřského mléka přecházet na pestřejší jídelníček. Ale situaci jim neulehčují ani regály potravinářských prodejen prohýbající se pod skleničkami s nejrůznějšími druhy dětské výživy; ty jsou jednak mimořádně drahé, jednak si navzdory informacím na etiketě nemohou být rodiče nikdy úplně jisti, co přesně která sklenička obsahuje. A proto neustále roste obliba dětského papáníčka zhotovovaného podomácku. Tyto dětské kašičky mají však jednu vadu. Obyčejně se v nich totiž (k největší lítosti našich ratolestí) pořád dokola opakují tytéž suroviny. A přitom i jídla pro nejmenší mohou být – pokud chceme – skoro stejně pestrá a rozmanitá, jako to, co jedí dospělí. Zita Görög a Mark McMenemy už spolu kdysi na obrazovce vystupovali společně a náhoda tomu chtěla, že oba přibližně ve stejné době začali žít nelehký rodičovský život. Zita má chlapečka Milana, kterému je 12 měsíců, zatímco Mark je otcem desetiměsíčního syna Felixe. 18:30
Sladké babičky (12)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o... Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim. 19:00
Jak chutná v Portugalsku (7)
Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodc... Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodce, neboť Rodrigo Meneses je vášnivý labužník. V tomto seriálu putuje Rodrigo od jedné přepychové hostiny spořádané v restauraci oceněné Michelinovými hvězdičkami ke druhé, ale občas to prostřídá nějakým tím rychlým soustem koupeným ve stánku u silnice. Tímto svérázným způsobem postupně objevuje bohatství, rozmanitost a inovační schopnosti portugalské kuchyně. 19:30
Dolce Vita podle Davida Rocca V (7)
Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou itals... Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou italské kuchyně je jednoduchost. Hýří však zároveň nápady a triky, jak se dají tyto jednoduché postupy a recepty kombinovat, aby vznikla neobyčejně lákavá soustava chutí. A proto máme, když vidíme talíř italského jídla konečně před sebou na stole, hned větší chuť i do života. Ach, dolce vita... Italská kuchyně svolává k jednomu stolu přátele a příbuzné, kteří mají z družného posezení přinejmenším stejně velkou radost, jako z podávaných pokrmů. |
Spektrum Home
16:00
Kuchyňské metamorfózy V. V (2)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 16:25
Bytové metamorfózy IX. IX (2)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 16:50
Skvělé nápady pro malé zahrady II (5)
Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahra... Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahradníky amatéry, kteří všichni usilují o to, aby malý pozemek, jenž jim říká pane, přeměnili v zelený ostrůvek svých snů. Monty poskytne divákům další nápady k co nejlepšímu využití malých ploch -- ať už jde o uzoučké balkony, miniaturní předzahrádky nebo třeba střešní terasy. 18:00
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (14)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 19:00
Já to tady nepoznávám II (6)
Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěv... Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěvuje rodinné příbytky, jejichž obyvatelé se v nich už dávno necítí dobře, ale nemají možnost se odstěhovat jinam. George nasadí všechny své odborné znalosti a zkušenosti, aby rodinám ukázal, jaké cenné skryté vlastnosti jejich byty mají a jak se dají využít. S pomocí šikovné rekonstrukce takový dům může dost brzy prokouknout a stát se útulným hnízdečkem na celý život. Otázkou je, nakolik se našemu architektovi podaří majitele přesvědčit, aby investovali čas a peníze do přestavby domova, ke kterému už dlouho nemají příznivý vztah. |
TV Noe
16:20
Szidi Tobias & band
Sestřih záznamu vystoupení slovenské šansoniérky Szidi Tobias s její doprovodnou kapelou na Folkovýc... Sestřih záznamu vystoupení slovenské šansoniérky Szidi Tobias s její doprovodnou kapelou na Folkových prázdninách 2015 v Náměšti nad Oslavou 17:00
Buon giorno s Františkem
Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak j... Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak jeho promluvy z uplynulých dní. Prostor je dán i dotazům diváků |
Doma
Skrytá vášeň
Další díl/opakování: Telenovela Kol./Šp. (2003). Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1999-2000). Mentalista
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2009-2010). |
|
TV Paprika
20:00
Brunch podle Bobbyho II (6)
Brunch podle Bobbyho zve diváky na příjemný koktejl s Bobbym, při kterém mohou ze svého křesla sledo... Brunch podle Bobbyho zve diváky na příjemný koktejl s Bobbym, při kterém mohou ze svého křesla sledovat hostitele, jak se oddává svému největšímu potěšení: přípravě snídaně na vidličku. Lhostejno, jaký styl a jaká chuťová sestava, jakmile zazní kouzelná formulka Brunch podle Bobbyho, je Bobby okamžitě ve svém živlu: pracuje bez vzrušení, chladnokrevně a s přehledem, v jedné ruce s vařečkou a v druhé ruce se sklenicí osvěžujícího drinku. A má to hotové, než řeknete švec! Bobbyho receptář voní příjemnou vůní jihu a mezi jeho nejoblíbenější patří typické pochoutky jižní Francie. Není tedy divu, že gáblíky, které podává, jsou lákavější než cokoli, co jste kdy jedli. 20:30
Donna Hayová: Vaření od základů k dokona... (5)
Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním s... Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním seriálem. Ukáže divákům, jak mohou z několika jednoduchých receptů, které se od ní přes obrazovku naučí, vyčarovat kulinářské speciality, jež určitě každému vyrazí dech. „Jsem přesvědčena o tom, že stejně jako v každé jiné oblasti života, i v kuchyni se s patřičnou sebedůvěrou pohybuje jen ten, kdo už dokonale zvládl základy pracovních postupů. V tomto seriálu předvádím vlastní osvědčené základní metody, a tak se diváci seznámí s tajemstvím bezvadných bifteků, dozlatova upečených kuřat a křupavého selečího masa, ba dokonce se s nimi podělím i o recept na piškot, který jsem zdědila po babičce. Ke každému pokrmu pak nabízím různé možnosti obměn, doplňky a zlepšováky, případně odlišné varianty kořenění, což znamená, že jedno a totéž jídlo si divák po zhlédnutí pořadu může uvařit v několika podobách.” - vyzdvihuje Donna podstatu svého seriálu. 21:00
Silviina italská kuchyně (5)
Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 21:30
Hubneme jídlem II (15)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně... Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá… 22:00
Heston Blumental - to nejlepší z britské... (2)
Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vk... Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vkusu nejikoničtější britské pokrmy. Seznamte se s novým hávem, do něhož bude oděn fish and chips nebo hovězí pečeně a obdivujte Blumenthalovy koláče a pudinky. Mezi řečí se náš mistr kuchař podělí s diváky o vzrušující poznatky spojené s připravovanými pochoutkami, a tak dostaneme mimo jiné odpověď i na tyto otázky: Kdo, kdy a kde uvedl na scénu první tabulku čokolády? Co má společného fish and chips s udržováním pozitivních nálad mezi obyvatelstvem za války? Z čeho byla dosud nejpodivnější koláčová náplň? Ve svém sedmidílném seriálu hledá Heston inspiraci v různých koutech Velké Británie, cestuje, objevuje lokální speciality a během přípravy je koření vlastními specifickými nápady. Pokrm, který mu z toho vyjde, je pokaždé mírně řečeno úžasný. Heston s pomocí chutných plodů moře skrývajících se pod pobřežními skalisky a mezi nimi, sladkých hot dogů, obrovských indických papadamů, placek o metrovém průměru, a čajových konvic vyrobených z čokolády snaží televizní diváky upoutat překvapivými, ba přímo šokujícími výstupy, aby tak upozornil na všechno, co proslavilo britskou kuchyni ve světě. 23:00
Jak chutná v Portugalsku (8)
Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodc... Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodce, neboť Rodrigo Meneses je vášnivý labužník. V tomto seriálu putuje Rodrigo od jedné přepychové hostiny spořádané v restauraci oceněné Michelinovými hvězdičkami ke druhé, ale občas to prostřídá nějakým tím rychlým soustem koupeným ve stánku u silnice. Tímto svérázným způsobem postupně objevuje bohatství, rozmanitost a inovační schopnosti portugalské kuchyně. 23:30
Dolce Vita podle Davida Rocca V (8)
Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou itals... Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou italské kuchyně je jednoduchost. Hýří však zároveň nápady a triky, jak se dají tyto jednoduché postupy a recepty kombinovat, aby vznikla neobyčejně lákavá soustava chutí. A proto máme, když vidíme talíř italského jídla konečně před sebou na stole, hned větší chuť i do života. Ach, dolce vita... Italská kuchyně svolává k jednomu stolu přátele a příbuzné, kteří mají z družného posezení přinejmenším stejně velkou radost, jako z podávaných pokrmů. |
Spektrum Home
20:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (1)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 21:00
Dům snů V (5)
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. 22:00
Dům snů V (6)
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. 23:00
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (15)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
Doma
Ľúbostný list
Další díl/opakování: Romant. film USA (2015). Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2014-2015). |
||
TV Paprika
01:00
Donna Hayová: Vaření od základů k dokona... (5)
Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním s... Světoznámá odbornice na kreativní gastronomické zázraky, Donna Hay, přichází s novým inspirativním seriálem. Ukáže divákům, jak mohou z několika jednoduchých receptů, které se od ní přes obrazovku naučí, vyčarovat kulinářské speciality, jež určitě každému vyrazí dech. „Jsem přesvědčena o tom, že stejně jako v každé jiné oblasti života, i v kuchyni se s patřičnou sebedůvěrou pohybuje jen ten, kdo už dokonale zvládl základy pracovních postupů. V tomto seriálu předvádím vlastní osvědčené základní metody, a tak se diváci seznámí s tajemstvím bezvadných bifteků, dozlatova upečených kuřat a křupavého selečího masa, ba dokonce se s nimi podělím i o recept na piškot, který jsem zdědila po babičce. Ke každému pokrmu pak nabízím různé možnosti obměn, doplňky a zlepšováky, případně odlišné varianty kořenění, což znamená, že jedno a totéž jídlo si divák po zhlédnutí pořadu může uvařit v několika podobách.” - vyzdvihuje Donna podstatu svého seriálu. 01:30
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (3)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch... Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně. 02:00
Silviina italská kuchyně (5)
Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 02:27
Hubneme jídlem II (15)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně... Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá… 02:54
Mlýnek na recepty (117)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 03:07
Mlýnek na recepty (118)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 03:45
Arena Kulinaria (6)
Chcete si vyzkoušet, nakolik jsou kvalitní vaše kuchařské znalosti? Rádi soutěžíte a čelíte výzvám? ... Chcete si vyzkoušet, nakolik jsou kvalitní vaše kuchařské znalosti? Rádi soutěžíte a čelíte výzvám? Chtěli byste společně vařit s kuchaři stanice TV Paprika, s Róbertem Bede, Zsoltem Serényim a Alessandrem Arenou, který to tak dobře umí po italsku? Arena Kulinária je živě vysílaná gastronomická show, kde se toho všeho můžete dočkat. Na veřejném natáčení tohoto pořadu mohou nejodvážnější diváci s pomocí mistrů kuchařů stanice TV Paprika vytvářet nevšední a hodně kreativity vyžadující jídla. Při natáčení této show vylosujeme z přihlášených vždy dva soutěžící, kteří budou muset do stanovené lhůty připravit zadanou specialitu. Zadání bude v některých případech dost fikané! Na obstarání surovin, keré budou soutěžící považovat za potřebné, dostanou 20 minut a na vlastní vaření 30. Vítěz kulinářské soutěže obdrží nákupní poukázku v hodnotě 5000 forintů, aby nejvýše oceněný pokrm mohl doma připravit všem členům rodiny. 04:11
Když dva dělají totéž… (20)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom... Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku. 04:24
A la Mode (20)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs... Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”. 04:38
Masopusty (13)
Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je ... Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je bohužel smutnou skutečností, že ačkoli si vegetarianismus získává stále více příznivců a vegetariánská kuchyně různých národů je mezi lidmi stále oblíbenější, obvyklá nabídka pro vegetariány ve velké části běžných maďarských restaurací pozůstává všehovšudy z výše uvedených tří položek. Jestliže jste vegetariánství už „propadli” nebo se s ním právě chystáte začít, případně se jen pídíte po zdravých – a přitom chuťově lákavých – jídlech, ale zcela jistě víte, že chcete víc, než kolik slibují tři představitelé smažené „klasiky” z první věty tohoto článku, je pro vás tento pořad jako stvořený. Seriál nám umožní seznámit se s rozličnými odrůdami vegetarianismu, s kuchyní národů přísahajících na stravu vegetariánského charakteru, ale i s excelentními zeleninovými pokrmy národů, které se stravují smíšeně. Naučíme se z něho sestavovat plnohodnotný jídelníček bohatý na potřebné živiny, který však bude náležitě pestrý i přesto, že se rozloučíme s masem. Není to žádný klam a mam – seriál moderuje Csilla Balkányiová, zvolená před několika lety za Miss Balaton, která je sama zkušená vegetariánka, a tak si můžeme být jisti, že nás obohatí mnoha vyzkoušenými, osvědčenými – a v neposlední řadě velice chutnými recepty. Staňte se i vy „masopustem” – pomůže vám v tom zbrusu nový pořad na programu TV Paprika! |
Spektrum Home
00:00
Kamarádky barvy IV (19)
NOVÁ ŘADA! Pod vedením interiérové designérky Jane Lockhartové se sblížíme s kouzelným světem barev.... NOVÁ ŘADA! Pod vedením interiérové designérky Jane Lockhartové se sblížíme s kouzelným světem barev. A naše kamarádky barvy nám pak odpovědí na všechny otázky: která s kterou ladí a jak můžeme s pomocí barev dosáhnout, abychom měli byt trochu svéráznější, veselejší nebo stylovější. Jane má ovšem cit nejen pro barvy; svým roztomilým humorem zaručeně okouzlí i diváky, kteří jsou se vzhledem svého bytu naprosto spokojeni. 00:30
Kamarádky barvy IV (20)
NOVÁ ŘADA! Pod vedením interiérové designérky Jane Lockhartové se sblížíme s kouzelným světem barev.... NOVÁ ŘADA! Pod vedením interiérové designérky Jane Lockhartové se sblížíme s kouzelným světem barev. A naše kamarádky barvy nám pak odpovědí na všechny otázky: která s kterou ladí a jak můžeme s pomocí barev dosáhnout, abychom měli byt trochu svéráznější, veselejší nebo stylovější. Jane má ovšem cit nejen pro barvy; svým roztomilým humorem zaručeně okouzlí i diváky, kteří jsou se vzhledem svého bytu naprosto spokojeni. 01:00
Nádherné zahrady viděné shora (15)
Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si d... Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si do koše a absolvujte s námi pohádkový let balonem! Krásy pěstěné přírody uvidíme nejen z ptačí perspektivy, neboť v nejlíbeznější zahradě každého hrabství nebo u ní náš moderátor přistane, aby nás podrobně seznámil i s daným územním celkem a jeho nejdůležitějšími pamětihodnostmi. |
Doma
Smrť školáčky
Další díl/opakování: Triler N (2010). Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1999-2000). Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2014-2015). |