TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:35
Hughovy tři dobré věci (8)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 06:00
Juliovy pokrmy za 22 minut (7)
V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajen... V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajeným úmyslem přesvědčit diváky, že k přípravě vynikajícího jídla každému úplně postačí 22 minut. Takže teď už se nikdo nebude snadno vymlouvat ani na lenost, ani na stresové situace na pracovišti nebo na nedostatek času... Nebude, kdo by mu to sbaštil! Navštíví vás přátelé a nevíte, co byste jim uvařili? Nedělejte si z toho hlavu! Moderátor našeho pořadu vás zásobí nápady, které vám - a rád - sbaští každý host. |
Keď budeš moja
Další díl/opakování: Telenovela Šp./Mex. (2001-2002). |
|||
TV Paprika
09:00
Po Evropě s vidličkou a nožem (2)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 09:30
Tři muži v kuchyni (1)
Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům pře... Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům předváděným ve vlastním seriálu, Julius vybudoval svou slávu na mimořádně rychlých receptech, které nepotřebují více než 22 minut, a podobně je založený i Gonzalo, jehož heslo zní “rychle a chutně”! Tito tři kuchaři se teď poprvé budou dělit o společnou kuchyni. Individuální recepty, kolektivně uvařená jídla, mezi nimi v první řadě... Snadno uskutečnitelné nápady vhodné pro slavnostní tabuli. Takovou výzvu si nemůžete nechat ujít! Naši tři kuchaři jsou nuceni spolupracovat, ale jak jim to půjde? Vědí, jak se mohou vžít do osobností svých dvou kolegů? Dovedou si navzájem dávat pokyny? Sledujte náš pořad a uvidíte! 10:00
Juliovy pokrmy za 22 minut (7)
V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajen... V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajeným úmyslem přesvědčit diváky, že k přípravě vynikajícího jídla každému úplně postačí 22 minut. Takže teď už se nikdo nebude snadno vymlouvat ani na lenost, ani na stresové situace na pracovišti nebo na nedostatek času... Nebude, kdo by mu to sbaštil! Navštíví vás přátelé a nevíte, co byste jim uvařili? Nedělejte si z toho hlavu! Moderátor našeho pořadu vás zásobí nápady, které vám - a rád - sbaští každý host. 10:30
Hughovy tři dobré věci (8)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 11:00
Vaříme doma s Jamie Oliverem (5)
Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdroj... Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdrojích rozkoše, které všichni tak zbožňujeme. O těch částech kuchyňských výtvorů, které vyvolávají nostalgické vzpomínky, připomínají nám tradice a všechno, co jsme si v dětství zamilovali. Kromě povinnosti dodržení patřičných kuchařských obřadů staví do popředí hlavně takové pokrmy, které člověka dovedou vzpružt a spravit mu náladu. |
Spektrum Home
09:00
Zahradní proměny (4)
Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystu... Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystupující v našem seriálu nabízí divákům tipy a nápady, které jsou velice jednoduché, ale jejich použití přinese nadmíru účinné a efektní výsledky. Tak se může stát zahradničení pro člověka opět zdrojem radosti, místo aby mu zahrada působila neustálé nesnáze, dělala z něho otroka a připravovala ho o všechen volný čas. 09:50
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (4)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 10:40
Souboj dekoratérů (4)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 11:45
Bleší trhy (19)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... |
Doma
Varte s nami
Další díl/opakování: Recepty šéfkuchára Marcela Ihnačáka a známej moderátorky a skúsenej pekárky Adriany Polákovej Nikdy ťa neopustím
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2015-2016). |
||
TV Paprika
12:00
Justininy australské delikatesy (10)
Justine Scofield uteče ze své kuchyně, protože ji lákají ohromná labužnická dobrodružství, která lze... Justine Scofield uteče ze své kuchyně, protože ji lákají ohromná labužnická dobrodružství, která lze zažít jen v tropickém Queenslandu; divákům odtamtud přiveze skvělé letní chutě. Cestou se Justine seznamuje s přírodními divy, kterými si Queensland získá každého návštěvníka, ukáže veřejnosti nádherné lokální zemědělské produkty, občas si zaskočí k nějakému zvlášť talentovanému místnímu kuchaři a podělí se s námi o celou hromadu inspirujících receptů. A při tom všem ještě stačí sbírat kurkumu na hoře Tamborine, hledat ráčky v bahně na ostrovech Whitsunday, případně vařit pod širým nebem na snad nejúžasnějších mořských plážích světa. 12:30
Kuchař ať vás provází (4)
V novém, osmnáctidílném seriálu TV Paprika zve mistr kuchař Lázár, který je neustále plný životního ... V novém, osmnáctidílném seriálu TV Paprika zve mistr kuchař Lázár, který je neustále plný životního optimismu a nikdy netrpí nedostatkem energie, diváky na kulinářské putování. Šéf Lázár se vydává na cestu a v každém jejím pokračování navštíví nějaké neobvyklé místo, kde prožije fantastická dobrodružství. Spřátelí se s místními obyvateli a spolu s nimi uvaří několik vynikajících jídel inspirovaných duchem dané lokality, která na závěr svorně spořádají. V mnoha dílech tohoto seriálu se cestou k našemu kuchaři připojí známé osobnosti. Zlatým hřebem každé epizody je neopakovatelná a neuvěřitelná exploze chutí, ke které vede cesta přes družné a veselé skupinové vaření a nečekané dějové zvraty. Diváci jednotlivých pokračování získají nejen skvělé recepty, ale uvidí jedinečná a neopakovatelná dobrodružství, jaká se v gastronomické show ještě nikdy nekonala. Jste všichni připraveni? Můžeme vyrazit? Tak dobře, půjdeme hezky za šéfem Lázárem; však on už ví, kam nás má zavést! 13:00
Labužníkem každý den IV (15)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 13:30
Labužníkem každý den IV (16)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 14:00
Hodný kuchař, zlý kuchař V (63)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 14:30
Jakubiak, s láskou k místní kuchyni (5)
Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a plack... Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a placky, na které je pyšná celá Žemaitija? Čím se vyznačuje andrychówský kabanos a jaký modrý sýr nám nabízí Kamienna Góra? To vše se mohou dozvědět diváci TV Paprika z pořadu Tomka Jakubiaka. Náš sympatický průvodce se rozhodl znovu objevit několik tradičních polských produktů a nechává se jimi inspirovat při sestavování svých zajímavých receptů. Diváky zve tentokrát ke společnému vaření do velmi malinké, ale tím útulnější a přátelštější kuchyně. 15:00
Japonské chutě s Justine (1)
V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Na... V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Navštíví fantastická místa a osvojí si klasické postupy japonského vaření. Pod bdělým zrakem Fudžisan nám Justine předvede přípravu pochoutek inspirovaných její cestou po Japonsku a ingrediencemi, díky kterým je Šizuoka jedinečnou lokalitou jedinečné země. 15:30
Nicolova kuchyně (3)
Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním m... Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním mohli potěšit jeho objevnými, vysoce originálními a překvapivými recepty. |
Spektrum Home
12:35
Stalo se na chalupě (7)
Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z n... Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí. Jako opravdu ideální místo nakonec našel River Cottage a s nasazením veškeré své fantazie si vytvořil miniaturní hospodářství. Později svůj stateček rozvinul v pořádnou farmu, aby se mu samozásobitelství lépe dařilo. Práci, kterou se zabýval tři roky, věnoval samostatný televizní cyklus. Ovšem seriál, který nabízíme nyní, má retrospektivní charakter: Hugh nám předvede, co všechno se naučil, jak pomalu moudřel a jak ho zaplavovalo stále více štěstí... Otočme kolem času trochu nazpátek a podívejme se spolu, co všechno náš hrdina prožíval v uplynulých letech. 13:00
Stalo se na chalupě (8)
Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z n... Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí. Jako opravdu ideální místo nakonec našel River Cottage a s nasazením veškeré své fantazie si vytvořil miniaturní hospodářství. Později svůj stateček rozvinul v pořádnou farmu, aby se mu samozásobitelství lépe dařilo. Práci, kterou se zabýval tři roky, věnoval samostatný televizní cyklus. Ovšem seriál, který nabízíme nyní, má retrospektivní charakter: Hugh nám předvede, co všechno se naučil, jak pomalu moudřel a jak ho zaplavovalo stále více štěstí... Otočme kolem času trochu nazpátek a podívejme se spolu, co všechno náš hrdina prožíval v uplynulých letech. 13:25
Až je koupím, budou mý! III (22)
Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o... Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o pár příček výše na realitním žebříčku. Můžeme být svědky dvou procesů klíčového významu: za cenu dvojnásobného stresu a nároku na pracovní sílu Jonathan domov rodiny rekonstruuje a následně prodá, zatímco Drew už pro klienta hledá a brzy také najde jeho příští obytnou nemovitost a dohlíží na uzavření kupní smlouvy. 14:10
Rekonstrukce starých nemovitostí (9)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 15:00
Já to tady nepoznávám II (5)
Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěv... Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěvuje rodinné příbytky, jejichž obyvatelé se v nich už dávno necítí dobře, ale nemají možnost se odstěhovat jinam. George nasadí všechny své odborné znalosti a zkušenosti, aby rodinám ukázal, jaké cenné skryté vlastnosti jejich byty mají a jak se dají využít. S pomocí šikovné rekonstrukce takový dům může dost brzy prokouknout a stát se útulným hnízdečkem na celý život. Otázkou je, nakolik se našemu architektovi podaří majitele přesvědčit, aby investovali čas a peníze do přestavby domova, ke kterému už dlouho nemají příznivý vztah. 15:50
Lovci ostrovů (13)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. |
TV Noe
12:05
Barva lásky
Italský dokument o mozaikách, tvorbě a pohledu na život známého autora o. Marka Rupnika SJ 12:45
Biskup Hirka
Životopisný dokument o biskupovi, ktorý zosobňuje mučenícky i oslávený rozmer Gréckokatolíckej cirkv... Životopisný dokument o biskupovi, ktorý zosobňuje mučenícky i oslávený rozmer Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku 13:05
Ars Vaticana (27)
Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. Ve dvacátém sedmém díle se něco dozví... Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. Ve dvacátém sedmém díle se něco dozvíte o "V Záhybech času" a o "Dalekých národech na výstavě" |
Doma
Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2014) |
|
TV Paprika
16:00
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (1)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. 16:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (6)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 17:00
Tři muži v kuchyni (2)
Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům pře... Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům předváděným ve vlastním seriálu, Julius vybudoval svou slávu na mimořádně rychlých receptech, které nepotřebují více než 22 minut, a podobně je založený i Gonzalo, jehož heslo zní “rychle a chutně”! Tito tři kuchaři se teď poprvé budou dělit o společnou kuchyni. Individuální recepty, kolektivně uvařená jídla, mezi nimi v první řadě... Snadno uskutečnitelné nápady vhodné pro slavnostní tabuli. Takovou výzvu si nemůžete nechat ujít! Naši tři kuchaři jsou nuceni spolupracovat, ale jak jim to půjde? Vědí, jak se mohou vžít do osobností svých dvou kolegů? Dovedou si navzájem dávat pokyny? Sledujte náš pořad a uvidíte! 17:30
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (6)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. 18:00
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (2)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,... Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel. 19:00
Po Evropě s vidličkou a nožem (3)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 19:30
Nicolova kuchyně (4)
Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním m... Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním mohli potěšit jeho objevnými, vysoce originálními a překvapivými recepty. |
Spektrum Home
16:15
Lovci ostrovů (14)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. 16:40
Zahradní proměny (5)
Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystu... Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystupující v našem seriálu nabízí divákům tipy a nápady, které jsou velice jednoduché, ale jejich použití přinese nadmíru účinné a efektní výsledky. Tak se může stát zahradničení pro člověka opět zdrojem radosti, místo aby mu zahrada působila neustálé nesnáze, dělala z něho otroka a připravovala ho o všechen volný čas. 17:30
Souboj dekoratérů (5)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 18:30
Bleší trhy (20)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 19:20
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (20)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
TV Noe
|
Doma
Keď budeš moja
Další díl/opakování: Telenovela Šp./Mex. (2001-2002). Monk
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2008-2009). V hlavnej úlohe T. Shalhoub |
|
TV Paprika
20:00
Juliovy pokrmy za 22 minut (8)
V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajen... V tomto pořadu nám šikovný Julius ukáže rychlé, jednoduché a chutné recepty, a navíc je jeho netajeným úmyslem přesvědčit diváky, že k přípravě vynikajícího jídla každému úplně postačí 22 minut. Takže teď už se nikdo nebude snadno vymlouvat ani na lenost, ani na stresové situace na pracovišti nebo na nedostatek času... Nebude, kdo by mu to sbaštil! Navštíví vás přátelé a nevíte, co byste jim uvařili? Nedělejte si z toho hlavu! Moderátor našeho pořadu vás zásobí nápady, které vám - a rád - sbaští každý host. 20:30
Hughovy tři dobré věci (9)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 21:00
Vaříme doma s Jamie Oliverem (6)
Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdroj... Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdrojích rozkoše, které všichni tak zbožňujeme. O těch částech kuchyňských výtvorů, které vyvolávají nostalgické vzpomínky, připomínají nám tradice a všechno, co jsme si v dětství zamilovali. Kromě povinnosti dodržení patřičných kuchařských obřadů staví do popředí hlavně takové pokrmy, které člověka dovedou vzpružt a spravit mu náladu. 22:00
Anthony Bourdain: Neznámé končiny V (1)
Ale když něco pro mistra kuchaře není, tak jak to, že se dotyčný přesto ochomýtá kolem prostřených s... Ale když něco pro mistra kuchaře není, tak jak to, že se dotyčný přesto ochomýtá kolem prostřených stolů (v jiném připadě zase kolem koberců roztažených ve stanech)? Anthony Bourdain cestuje po hodně zajímavých krajích, které se od sebe velice liší, a pořád jí. Ale zdalipak i vaří? V Koreji nebo v Miami, na Madagaskaru nebo v Budapešti, ba dokonce i v Bejrútu nasbírá mnoho zkušeností a mnoho věcí osobně vyzkouší. Ale ještě pořád nevíme, proč daný kraj není nic pro mistra kuchaře. Odpovědí nám bude samotný seriál. 22:50
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (2)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,... Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel. 23:50
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (1)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. |
Spektrum Home
20:10
Stalo se na chalupě (9)
Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z n... Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí. Jako opravdu ideální místo nakonec našel River Cottage a s nasazením veškeré své fantazie si vytvořil miniaturní hospodářství. Později svůj stateček rozvinul v pořádnou farmu, aby se mu samozásobitelství lépe dařilo. Práci, kterou se zabýval tři roky, věnoval samostatný televizní cyklus. Ovšem seriál, který nabízíme nyní, má retrospektivní charakter: Hugh nám předvede, co všechno se naučil, jak pomalu moudřel a jak ho zaplavovalo stále více štěstí... Otočme kolem času trochu nazpátek a podívejme se spolu, co všechno náš hrdina prožíval v uplynulých letech. 20:35
Stalo se na chalupě (10)
Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z n... Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí. Jako opravdu ideální místo nakonec našel River Cottage a s nasazením veškeré své fantazie si vytvořil miniaturní hospodářství. Později svůj stateček rozvinul v pořádnou farmu, aby se mu samozásobitelství lépe dařilo. Práci, kterou se zabýval tři roky, věnoval samostatný televizní cyklus. Ovšem seriál, který nabízíme nyní, má retrospektivní charakter: Hugh nám předvede, co všechno se naučil, jak pomalu moudřel a jak ho zaplavovalo stále více štěstí... Otočme kolem času trochu nazpátek a podívejme se spolu, co všechno náš hrdina prožíval v uplynulých letech. 21:00
Až je koupím, budou mý! III (23)
Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o... Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o pár příček výše na realitním žebříčku. Můžeme být svědky dvou procesů klíčového významu: za cenu dvojnásobného stresu a nároku na pracovní sílu Jonathan domov rodiny rekonstruuje a následně prodá, zatímco Drew už pro klienta hledá a brzy také najde jeho příští obytnou nemovitost a dohlíží na uzavření kupní smlouvy. 21:45
Rekonstrukce starých nemovitostí (1)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 22:35
Já to tady nepoznávám II (6)
Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěv... Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěvuje rodinné příbytky, jejichž obyvatelé se v nich už dávno necítí dobře, ale nemají možnost se odstěhovat jinam. George nasadí všechny své odborné znalosti a zkušenosti, aby rodinám ukázal, jaké cenné skryté vlastnosti jejich byty mají a jak se dají využít. S pomocí šikovné rekonstrukce takový dům může dost brzy prokouknout a stát se útulným hnízdečkem na celý život. Otázkou je, nakolik se našemu architektovi podaří majitele přesvědčit, aby investovali čas a peníze do přestavby domova, ke kterému už dlouho nemají příznivý vztah. 23:25
Lovci ostrovů (15)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. 23:50
Lovci ostrovů (16)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. |
TV Noe
22:30
Pražská Loreta
Dokument o historii a současnosti světoznámého pražského poutního místa. Pražská Loreta je pozoruhod... Dokument o historii a současnosti světoznámého pražského poutního místa. Pražská Loreta je pozoruhodnou barokní památkou, poutním místem s bohatou historií |
Doma
Svadobné zvony
Další díl/opakování: Romant. film USA (2016). Emilie Richardsová: Raj na konci sveta
Další díl/opakování: Romant. film N (2009). |
|
TV Paprika
00:20
Sweet Boy II (1)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality. Nepřátelům sladkého nepřístupno! 00:35
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (6)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 01:05
Tři muži v kuchyni (2)
Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům pře... Dlouho očekávané trio se konečně dalo dohromady. Nicola už si získal divácká srdce díky receptům předváděným ve vlastním seriálu, Julius vybudoval svou slávu na mimořádně rychlých receptech, které nepotřebují více než 22 minut, a podobně je založený i Gonzalo, jehož heslo zní “rychle a chutně”! Tito tři kuchaři se teď poprvé budou dělit o společnou kuchyni. Individuální recepty, kolektivně uvařená jídla, mezi nimi v první řadě... Snadno uskutečnitelné nápady vhodné pro slavnostní tabuli. Takovou výzvu si nemůžete nechat ujít! Naši tři kuchaři jsou nuceni spolupracovat, ale jak jim to půjde? Vědí, jak se mohou vžít do osobností svých dvou kolegů? Dovedou si navzájem dávat pokyny? Sledujte náš pořad a uvidíte! 01:35
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (6)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. 02:05
Labužníkem každý den IV (15)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 02:30
Labužníkem každý den IV (16)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 02:55
Když dva dělají totéž… (8)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom... Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku. 03:09
Hodný kuchař, zlý kuchař V (63)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 03:32
Jakubiak, s láskou k místní kuchyni (5)
Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a plack... Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a placky, na které je pyšná celá Žemaitija? Čím se vyznačuje andrychówský kabanos a jaký modrý sýr nám nabízí Kamienna Góra? To vše se mohou dozvědět diváci TV Paprika z pořadu Tomka Jakubiaka. Náš sympatický průvodce se rozhodl znovu objevit několik tradičních polských produktů a nechává se jimi inspirovat při sestavování svých zajímavých receptů. Diváky zve tentokrát ke společnému vaření do velmi malinké, ale tím útulnější a přátelštější kuchyně. 03:56
Japonské chutě s Justine (1)
V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Na... V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Navštíví fantastická místa a osvojí si klasické postupy japonského vaření. Pod bdělým zrakem Fudžisan nám Justine předvede přípravu pochoutek inspirovaných její cestou po Japonsku a ingrediencemi, díky kterým je Šizuoka jedinečnou lokalitou jedinečné země. 04:20
Nicolova kuchyně (4)
Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním m... Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním mohli potěšit jeho objevnými, vysoce originálními a překvapivými recepty. 04:47
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (2)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,... Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel. |
Spektrum Home
00:15
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (20)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 01:05
Zahradní proměny (5)
Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystu... Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystupující v našem seriálu nabízí divákům tipy a nápady, které jsou velice jednoduché, ale jejich použití přinese nadmíru účinné a efektní výsledky. Tak se může stát zahradničení pro člověka opět zdrojem radosti, místo aby mu zahrada působila neustálé nesnáze, dělala z něho otroka a připravovala ho o všechen volný čas. |
Doma
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2014) |