Cerven
ohodnotit

Auta

Cars

Rok:
2005
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
13.7.2006
„Láska prochází pedálem“

Komentáře k filmu Auta

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Opravdu zajímavá pohádka s   výborným dějem. Zaručeně   se bude líbit i dospělým!   kdo to ještě neviděl,   přišel o hodně!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Auta
Tak na tomhle animáku jsem   byla v kině a po skončení   filmu jsem byla nadšená, i   přesto, že už nepatřím k   dětem tenhle snímek si mě   získal. Už jsem ho viděla   mnohokrát a můžu se na něj   koukat pořád dokola. Film   má zajímavý příběh a je   tam mnoho zajímavých   postaviček.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2010
Auta
Animované filmy moc nemusím,   ale Auta jsem prostě musel   vidět. Proč? Protože skoro   každé děcko má čepici,   tričko a nebo rovnou hračku   s Bleskem a jeho kamarády.   Neuvěřitelná dětská   mánie. Zkusím tedy snímek   hodnotit jejich očima, i   když nevím, jak moc budu   úspěšný.
Velmi   pozitivně vidím nápad   použít jako hlavní hrdiny   věci, tedy konkrétně   automobily. Už jsem viděli   rybičky s grimasy lidí   (Hledá se Nemo), oživlé   hračky (Toy Story), broučky   co si povídají a pracují   jako my (Život brouka),   příšerky, superhrdiny,   krysy, roboty, psy   (Příšerky s r. o.,   Úžasňákovi, Ratatouille,   WALL - E, Vzhůru do oblak),   ale auta tu fakt ještě   nebyla. Navíc je to prní   snímek pod vedením Walta   Disneyho...
Trošku   výhrad bych měl k ději,   celkově mi přišel takový o   ničem, na druhou stranu   chápu, že musí být   stravitelný i pro nejmenší   děti (i když nevím, co ty   říkají na tu skoro dvou   hodinovou délku). Přesto se   díky velkému diváckému   úspěchu můžeme těšit na   Auta 2, která by měla   ovládnout kina někdy už   příštím rokem (2011).
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Nádherný filmeček spíše   pro menší diváky. Na   animovaný film výborný   píběh, rozhodně doporučuji   všem. Ovšem pozor - pro   děti velice návykové :)
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
No fakt perfektní pohádka.   Moje děti to viděli už   několikrát a já snad   ještě vícekrát :-).   Zamiloval jsem si to. Prostě   je to super.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2012
AUTA

Roztomilý   animovaný film z prostředí   automobilových závodů.   Tenhle film nemá snad jedinou   slabinu, kouzelníci z Pixaru   zase posunuli počítačovou   grafiku o stupeň výš. Velmi   obdivuji a uznávám tuto   piplavou práci, která   přináší tolik radosti   dětem i dospělým.

Autíčka na sebe   vesele mrkají reflektorovými   očky, cení na sebe   chladiče, no sranda.   Zpočátku mi to přišlo   určeno pro hodně malé   děti, jenže auta se zde   chovají jako by byla lidmi,   mají své touhy a starosti. A   hlavní hrdina, sebestředný   závoďák Blesk Mc Queen, se   ztratí někde v pustině mimo   dálnici a tam potkává jiná   obyčejná auta, která mu   změní celý další život.   Najednou má život i jiný   smysl, než být první za   každou cenu. V poušti se   Blesk naučí jezdit od   bývalého závoďáka i na   jiném terénu, než jen na   upravené závodní dráze.   Ale zároveň se naučí také   to, že závody nejsou   všechno. Skutečný život se   dá žít i mimo závodní   dráhu. Velice dobrý film pro   celou rodinu. Pro děti je tu   morální poučení, pro   dospělé celý nadupaný   zbytek filmu bez   primitivních, ryze dětských   gagů. Je to poučný, ale   velmi povedený film s   naprosto neskutečnou úrovní   animace. Doma se nám všem   moc líbil.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Hezký příběh, hezký   vizuál. Jen mě napadlo zda   by nebylo lepší aby tam byli   i lidi :-) jako řidiči.   Možná ne
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Pixar opět odvedl dokonalou   práci. Opět animák i pro   dospělé a kdo má rád   NASCAR určitě ocení
ještě víc. Sice je   příběh opět poučný a   necelé dvě hodiny jsou také   hodně , ale anímace je   dokonalá.
Pro fandy   Pixaru by neměl chybět v DVD   sbírce.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.9.2016
Ako auto išlo na vandrovku, omylom
Treba uznať jedno. Disney v   animákoch sú majstri v   oboru. Technicky dokonalé, a   vo všetkých smeroch tie   najklasickejšie klišé.   Postavy, dej, vtipy, všetko.   Urobili best off priemeru. Pre   mňa obyčajný filmík, kde   by sme pokojne mohli vymeniť   autá za ľudí, lebo o tom to   bolo. Formálne špičkovo   spravené, obsahovo pre mňa   priemer a nuda. Obrovské plus   za podarené československé   komentovanie, výborný   nápad. Obrovské mínus za   neskutočne nesympatickú   postavu Buráka, ktorý mi   fakt že liezol na nervy
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Špička mezi animáky   naprostá senzace moc seto   povedlo to co studio zvládlo   zasluhuje 1 MOC DOBRÉ nejen   pro děti
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Kdepak, o závodění to není
Co mě potěšilo nejvíce byl   příběh. Poprvé jsem   myslel, že to bude jenom o   závodění, o vyhrávání   atd., ale není tomu tak a to   je pro mne dobře. Hlavní   hrdina je malý závodnický   machýrek, který chce jako   první nováček v historii   vyhrát nějaký Cup, ale při   cestě na konečný závod se   ztratí v jakémsi   zapomenutém městě a   dobrodružství začíná a je   to opravdu překvapivý i pro   starší publiku.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Další dokonalý animák. Kam   na to ty lidi chodí. Fakt   parádní. Stejně jako   všechny filmu od PIXARu. Sice   je příběh hodně obyčejný   ale i tak se na to kouká   parádně. Dokonalá zábava.   Možná, že pro dospělé   více než pro děti.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2012
V oblasti animovaných filmů   jeden z   nejlepších...graficky   zvládnuté na jedničku a   vtipné scény byly,světe div   se!,vtipné :)jen škoda,že   jsem to neviděl v   angličtině...hlas starýho   Paula Newmana musel stát za   to--->90%
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $120miliónov║Tržby USA   $244,082,982 ║Tržby   Celosvetovo $461,983,149▐   Tržby za predaj Blu-ray od   roku 2009 v USA $13,637,532   //počet predaných kusov   336,558║ Tržby za predaj   DVD v USA $319,369,232   //počet predaných kusov   22,804,178▐ Tržby za predaj   Soundtrackov v USA $51,800,000   //počet predaných kusov   205,000║ ...takže nakoniec   z tejto rozprávky sa stal   zlatý dol pre producentov   __John Lasseter je fakt   zázrak na poli digitálnej 3D   animácie! /videl v kine: 95%/
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2008
No, podle mě je tento film   poněkud příliš   přechválen. Jasně, jako   většina animovaných filmů   poslední doby, je roztomilý,   vtipný, ale ne tolik jako ty   ostatní. Trochu mi vázl i   ten příběh. Osobně, je   hodně filmů podobného   zaměření, které se mi   líbí mnohem víc.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Sperzonifikovat auta a vyuzit   ich v animovanom filme moze   byt bud najvacsia   uchylnost,alebo genialny   napad/aj s ohladom na   merchandising :)))/.Pre mna   plati druha moznost-ocenujem   vyborny napad a zaujimavy   dej,ktory u mna dokonca   vyvolal naval emocii/pritom   som uz stary vlk :)))/.Spolu   so Surfs up jedny z najlepsich   animovanch filmov,ktore som v   poslednej dobe videl.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2007
To byla přesně ta   podívaná, kterou jsem na   volný večer potřeboval.   Příjemná zábava,   vynikající animace, trocha   sportu, trocha plechové   romantiky a na závěr troška   morálního ponaučení. Auta   asi nebudou úplně tím   nejlepším filmem od Pixaru,   ale rozhodně jsou na špici a   je dobře, že Pixar   neztrácí, řečeno tak   trochu motoristickou mluvou,   drive.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2007
Pixar
Velmi příjemné   překvapení,které je ještě   znásobeno úvodem,který je   takový nic moc.Ale   postupně,klobouk dolů,velmi   slušná i originální   podívaná,od příjezdu do   zapomenutého města je nuda   pryč a začíná   zajímavější   příběh,občas útočící   na city a převážnou část   pastva pro oči.Samo chyby   jsou,ale kde ne,9 bod dávám   extra za animaci (zvláště   kombajn!,auta) a dabing,jinak   80%.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2015
Sice je to primarně určeno   pro malý špunty, ale i   dospělák se u toho pobaví   kralovsky. A ferrari je   ferrrari.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Klasika
Nebojím se říct že je to   klasika od Disney/Pixar
(citace: „Okamžitá   klasika“ – Richard   Corliss, TIME :-).
Zcela nepochybně. Jeden   čas náš uličník   sjížděl ty oplechované   příběhy v takovém tempu,   že mi pak auta jezdila v   hlavě ve dne v noci ještě   pár týdnů poté, co   přešel na rybičku Nemo...   :-)
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.10.2006
Jedno velký zklamání,   úplně chybí pro animáky   typická hromada gagů a   parodíí vesměs na slavné   filmové trháky, dobrá,   někdo může podoktnout, že   si film jde svojí cestou, ale   bohužel nudí, aji těch 110   minut je trochu moc, moc to   přetáhli, závody a Bleskovy   úniky atd. mohli bejt   kratší... Vůbec příběh   celkově nijak nechytal, pro   10 desetiletý kluky to   určitě nebude důležitý,   těm bude stačit že hlavní   hrdina je sporťák, ale   starší publikum si určitě   všimne hromady nedostatků...   Jediný co můžu jen a jen   vynachválit je urověn   animace, ta se s dobou   zlepšuje a v Autech je to   hodně vidět.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Skvělý automobilový   příběh, velmi kvalitní   animace až do posledního   šroubečku. Film má šťávu   a skvěle se na něj kouká.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Podivný svět mrtvých   figurek aut. Porsche   vzpomíná, jak to bylo   krásné, když svět neměl   dálnice a hezky jsme stáli v   zácpách ve městě. Traktory   bučí (?!) ... je to   chujovina. Prostě si   Disneyovci řekli: "Co   jsme ještě v animacích   nepoužili?", "   Auta!". No a díky   dobrému marketingu je z toho   hit. No a skvělej organickej   benzín?! Jen, že prasí   motory a příroda to   množství řepky těžce   nese...řepka chlastá vodu po   galonech.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Tak animák se dá natočit   snad na vše.NASCAR závody   trochu jinak.I auta mají své   sny a problémy z pyšného a   sobeckého zavoďáka se stane   dobrý sporťák a tak   nezbívá dodat byl jsem   štastnej jak tornádo na   Manhatnu.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Byl to perfektní nápad   natočit animák,v němž   hlavní postavy vytvoří   auta.Tvůrci vdechly svým   autíčkům duši,jednají a   konají stejně jako my   lidé,najdou se mezi nimi   zákeřníci,podvodníčci i   dobráci od kosti.Filmeček je   nádherně   animovaný,příběh velice   zajímavý a nechybí ani   poučení nakonec což je   správné.Snímek má dějový   spád a nudit se u něj   určitě nebudete.Příjemná   podívaná pro celou rodinu.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Je až neuvěřitelné, co   všechno v dnešní době   dokáží počítače. Já   osobně animované filmy moc   nemusím ale tenhle stál   opravdu za to. Troufám si   říct, že to je jeden z   nejlepších animovaných   filmů, které kdy byly   vyrobeny. Jsem zvědavý, co   dalšího nám Pixar   přinese...
caseyjones
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2007
VYNIKAJÍCÍ, filmy od pixaru   prostě dobývají svět .Jde   sice jen o obyčejný   příběh nafoukaného   závodního auta které se   napraví najde si přátelé a   lásku,ale je tak dokonale   propracovaný až se tají   dech. Blesk McQueen závodní   auto které je posedlé   výhrou závodu o zlatý   píst. Bezcharakterní a   nafoukané auto se shodou   náhod ocitne v zapadlé   Kardanové lhotě kde lišky   dávají dobrou noc a tam   pozná opravdové hodnoty za   které stojí bojovat. Skoro   každé auto ve filmu je   unikát,každé má svuj   životní příběh ,svuj styl   života ,hodně mně pobavil   italský prodavač pneumatik   luigi , jeho fenomenální   slabost pro fererri mně   dostávala do kolen .Uroveň   animace v tomto snímku podle   mně dosáhla vrcholu ,odlesky   na autech ,padající štěrk   na cestě, auto postříkané   blátem ,pozorný divák   určitě zaznamenal i mraky ve   tvaru pneumatik ,kopce   připominající tvar aut nebo   jen malé mušky na oknech   jako malá autíčka.   Ps:Doporučuju zhlídnout i   bonusový film na dvd Burák a   bludička.Taky povedený.Je to   sice pětiminutová   záležitost ale stojí za to.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Tyhle poliďštěný zázraky   si prostě musíte zamilovat.   Zabodoval také   česko-slovenský   dabing(režie: Jiří Strach),   který „Auta“   katapultoval, až na stupně   vítězů. :)) „Luigi   sledovat jen Ferrári.“
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Ze začátku mi chvíli trvalo   než jsem se dostal do toho   správného diváckého   rozpoložení , ale byla to   opravdu jen chvilka a poté   jsem se nechal unášet touhle   vizuálně extrémně skvěle   vypiplanou a přenádhernou   Pixarovskou podívanou ,   podpořenou velmi dobrým   příběhem uzavřeným   morálním ponaučením ,   slušnými dialogy a   skvělými hlavními postavami   , prostě paráda! Viděno s   českým dabingem a nutno   říci že se povedl! Jeden z   TOP animáků všech dob! 97%
michal33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Dobře natočený animák s   výborným českým   dabingem,příjemné   odpočinkové pokoukání pro   celou rodinku...
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Jeden z mých   nejoblíbenějších   animáků, na který můžu   koukat klidně zonvu a znovu.   Je to vtipné, svižné a auta   jsou opravdu pěkně   udělaná, hlavně ta modrá   Carrerka je kouzelná.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Takhle má vypadat film pro   děti, kde se i dospělí   zasmějí. Nevěřil jsem, že   by mě závodní Nascary a   autíčkový svět mohli tak   ohromit, ale všechny ty   barvičky a chování   autíček mě dostalo, super   zábava jedině doporučuji.   Pixar šlape jako hodinky. .))
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Paráda!!! Tenhle film nemá   snad jedinou slabinu. Auta   jsou pro mě v mnohém   přelomový film. Navíc jde o   jeden z mála případů, kdy   český (a částečně   slovenský) dabing předčil   originál.
Strength
Hodnocení:
Přidáno: 7.11.2007
Musím říci, že   zpracování této pohádky   mě velice potěšilo. Jedná   se o velmi dobře promyšlený   příběh, který zaujme od   začátku do konce. I   zakomponování hudby se   velice povedlo a myslím, že   příběh Bleska bude pro   malé i velké tou správnou   podívanou! Rozhodně bych   doporučila všem!:-)
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2012
pro děti zbytečné
Už je opravdu v dalekém   nedohlednu doba, kdy jsem   sledoval animované filmy.   Možná i proto jsem tento   dost dlouho odkládal "na   potom". Obrovská chyba   !!! Auta jsou skvělé,   úžasné, poučné,   moralizující, geniální.   Jen nejsou pro děti. Dětský   rozum prostě nemůže   zhodnotit tu pravou podstatu   příběhu. Děti si mohou   zamilovat hlavní postavy   (vlastně stroje), ale to je   tak vše. Neunavujte je a   vychutnejte si film sami a   naplno. Téměř skutečný   osud byť jen jediného   kousíčku Matky cest Route 66   za to stojí.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Jeden z nejlepších animáky   věnovaný autům byl chytrý   nápad zamlouvá se mi a mohlo   by být i pokračování.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Je až neuvěřitelné, co   všechno v dnešní době   dokáží počítače. Já   osobně animované filmy moc   nemusím ale tenhle stál   opravdu za to. Troufám si   říct, že to je jeden z   nejlepších animovaných   filmů, které kdy byly   vyrobeny. Jsem zvědavý, co   dalšího nám Pixar   přinese...
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Ať tento příběh má   dopadnout sebevíc   šťastně,přesto je to   nejsmutnější animovaný   film,jaký sem doposud   viděl.Ale taky je to ten   nejkrásnější animovaný   film,jaký jsem viděl.Ty   kecy,ty písničky.A vůbec   ten příběh.Do děje vtáhne   na začátku a pustí až u   posledních vteřin   konce.Zaslouží si to   nejlepší hodnocení.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Musím se přiznat, že mi   hodně dlouho trvalo, než   jsem se na "Auta"   vydala do kina. Nějak mě to   nelákalo, říkala jsem si,   že to bude asi pěkná   blbost... auta mají oči,   mluví a prožívají   příběh jako lidské   postavičky,prostě nad   ukázkami v kině jsem jen   kroutila hlavou nevěříc,   že to bude bomba. A nakonec   jsem byla mile překvapená!   Stejné pocity jsem zažívala   při ukázkách na Ratatouille   a nakonec z toho byl pro mě   nejlepší pixar animák! Víc   takových překvapení a budu   spokojená!
Honey0105
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Už jsem se hodněkrát   zmiňovala o tom, že   animované filmy miluji (což   je pravda). I na tenhle jsem   se moc těšila a hned, co   jsme ho dostala na DvD, tak   jsem ho viděla rovnou   několikrát za sebou. přesto   musím říct, že se nejedná   o moc extra animák. Ano,   líbilo se mi to, zasmála   jsem se, ale.. Má to své   ALE! Je to asi tím, že jsem   přes animáky opravdu maniak,   takže můžu srovnávat s   dalšíma filmama.
Tady je určitě skvělé   téma, to nikdo nezapře! O   závodech v autech.. Jupíí..   Já mám moc ráda auta a   jednu dobu jsem se o ně   hodně zajímala (hlavně o   závoďáky teda), takže jsem   prostě tenhle film musela   vidět!
Začátek   supr, konec supr.. Něco   mezitím fajn, ale mnoho   momentů, které mě nezaujaly   vůbec a i kdyby mě někdo   mlátil sebevíc, tak bych si   na ně nevzpoměla (ale nikdo   mě nemlaťte a věřte   mi!).
Oblíbila jsem si   dost Bouráka a Blesk mi byl   sympatický. Bylo to takové   jiné zpracování nápravy   rozmazlené holčičky.
Jako oddechovka určitě   skvělé a i jako normální   celovečerní film, ale kdyby   přibylo trochu děje určitě   by to neuškodilo.
sluníčko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Auta
Cars

Animovaná   komedie ze světa autíček od   tvůrců filmů Hledá se Nemo   nebo Úžasňákovi v kinech   od 13. července.

animovaný rodinný, 116   min, Dolby Stereo, český   dabing, mládeži   přístupný

Režie: John Lasseter

Česká premiéra:   13.7.2006
Kaaza
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Příběh zaujme, je to   pěkný, není to špatný,   občas vtipný, s pořádným   happy endem (jak jinak).   Kdybych měl nějakou   poličku, položil bych to   hned mezi Hledá se nemo a Toy   Story. Celou dobu jsem si ale   lámal hlavu, jak se tam asi   rodí ty   "auto-děti"...   velmi zajímavý koncept, wow
janka29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Krasne graficke spracovanie   auticiek, pribeh o   priatelstve, laske a dalsich   prilezitosti a moznosti...
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Nádherná pohádka, která ve   své době pohla celým   světem. Pamatuji si, když   jsem na ni byl jako malý v   kině. Od té doby zájem o   tuto pohádku nijak neklesá.   Pořád je skvělá a vždycky   bude.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Je super, že se tvůrcům   Pixaru podařilo natočit   animák, který se svým   zpracváním i obsahem   přibližuje Úžasňákům...   Líbí se mi grafické triky i   celková barevnost filmu...   Vidíme zde snad všechny   typické povahy pro dnešní   dobu- zasloužilého   veterána, který je skromný   a chová se s   pokorou>mladého   arogantního namyšleného   mládence, tolik typického   pro dnešní mladé   frajírky>netalentovaného   chlapíka který ze všeho   nejvíc touží po slávě i   zisku a nic mu nemůže   zabránit>vesnického   balíka, netušícího nic o   světě, jehož největší   starostí je obracování   traktorů na záda> dívku,   která utekla před svou   minulostí někam, kde se jí   nikdo nebude vyptávat a kde   začne nový život>...   Nevím jestli to byl záměr,   ale zaujalo mne to...   Charakterně se mi nejvíce   zalíbil Burák, občas i   vtipný nespolečenský   kámoš, který dnes po   světě běhá sakra málo.   Zajímavá je také proměna   Bleskova chování...85%
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Furt se divame na ohrany   pribeh v novem prostredi, o   tom, ze nekdo je machr, pak se   mu neco stane, postupne zmeni   sve zivotni hodnoty(pricemz   nekolikrat narazi na pusu) a   nakonec vyjde jako zmeneny   bodry jinoch. A stale nas to   bavi.
monchu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Rozhodně jeden ze slabších   animáků. Čekala sem o   hodně víc. Není tam nic, co   bych si zapamatovala. Vybavím   si jen pěknou barevnou   podívanou, nijak valné   vtipné dialogy a vůbec   žádné komické situace.   Když budete mít možnost   koukněte, ale frontu si   můžete klidně odpustit.
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Miluju Pixar
Přiznávám se z tohoto   nekonvenčního vztahu, ale   jak se na něčem objeví   nálepka Pixaru, hned po tom   jdu. U aut jsem byl zvědavý,   co asi tihle grafičtí   kouzelníci vymysleli za   příběh a jak jinak, opět   jsem nebyl zklamán.   „Animáky“ nikdy neměly   být pouze pro děti a Pixar   se tohohle drží. Jasně,   jsou tu roztomiloučká   autíčka, která vyvádí   různé skopičiny, ale také   je tu poměrně silný   příběh, který drží film   pohromadě. Jasně, kdyby to   byl normální hraný film,   není to nic nového, ale je   to „animák“ a sem takový   příběh patří. Je   jímavý, je zábavný, hraje   vám na city i na bránici.   Jsou zde zajímavé postavy a   ta grafika je prostě   nádherná.
ickov
Hodnocení:
Přidáno: 10.6.2007
akože nemám nič proti   tomuto filmu ako komédii, ale   videli sme so synom už aj   lepšie.Pokial sa jedná o   žáner pre deti, hodnotím   filmy ich sledovanosťou a   tento môj synátor videl   prvý a posledný raz, hoci   iné si rád pozrel aj viac   krát.A tieto isté poznatky   mám aj od svojich   známych.Takže ja- nič moc
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Člověk, který se podívá   na jakejkoliv animák od   Pixaru, nemůže udělat   chybu. Auta jsou opět   bravurní dílko, velmi se mi   líbí příběh,   audiovizuální stránka je   opět bezchybná a důvěřná   až neuvěřitelná.
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Miluji kreslené pohádky a ty   s dobrým dějem.Tato   animovaná pohádka je   netradiční romantická   vtipná a dokáe vám zvednout   náladu
Bolt
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Ale já už od začátku čekal že to bude blbost!
No, tak kde bych měl začít?   Film vládne velmi, velmi   nehumorným humorem. Celý   film je o tom že se Blesk   snaží dostat na závody. O   tom že je tento film nudný   přesvědčí i to že jsem   skoro celý přejel   zrychlením x2, občas nudné   scény i x4. Auta řeší   problémy typu: Jak se takové   krásné Porsche jako ty   dostalo na takové místo? a   jediná pozitivní věc na   tomto filmu je konbajn který   je chce zabít.
Berny.GB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Když sem viděl tu reklamu   která byla kolem filmu   "Cars",tak sem   myslel že to bude zase   nějaký propadák( dobré   zboží přece nepotřebuje   reklamu). Ale skutečnost mě   vekmi příjemně překvapila.   Film má dobrý příběh,   Velmi kvalitní grafikua a   jakožto příznivce motorismu   mě potěšila příbuznost se   skutečností.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Hmmm, tak snaha by byla,   ovšem někdy to nestačí.   Graficky je to sice pěkné,   ale.. prostě tomu něco   chybí. Nevím zda to bude   bavit děti, pro které je to   asi určeno, já osobně se na   animované filmy dívám   ráda, ale tohle mě nebavilo,   čekala bych, když už se   pustili do tak originálního   nápadu, že to bude   zábavnější, že to vtáhne   do děje.. leč nestalo se a   je to škoda..
demon.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Super
Asi jsem jenom ujetej na   animovaných filmech,ale Pixar   prostě umí.Je   neuvěřitené,jak dokázali   vtisknout autům v podstatě   lidské vlastnosti,grimasy a   kecy.
Pixar zatím   nezklamal ani   jednou.Perfektní film u   kterého jsem se královsky   bavil poprvé ale i podruhé   ..........
Kdo   neviděl,musí vidět.Děti i   dospělí si přijdou na   své.
Čumíme na to   celá rodina od toho   nejmladšího až po toho   nejstaršího /mě :-)/ a   zatím se nám film neomrzel.
FuriousG
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2018
Auta
Super animák. Děti jím   žijí a dospělí snad také.   Super příběh, akorát   klasická zápletka, kdy se z   ničeho, během pár dní   stane šampion. Ale na oddech   super.
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Pro mě rozhodně top animák,   který si co do kvality   nezadá ani s mými   oblíbenými   Úžasňákovými. Obrazově   určitě, tady se Pixar   rozhodně vytáhl a je na co   se dívat. Výtvarně   dokonalé. Příběh je celkem   fádní, provařený a   otřepaný, ale tak úžasně   vyprávěný, že je mi to   jedno. Humor těží   především z personifikace   aut do různých lidských   profesí a činností   (auta-reportéři,   auta-mažoretky, opraváři,   technici, auto-šerif,   auto-soudc atd. atd.) a tohle   byla určitě trefa do   černého. Nejvíc mě   rozesmály určitě traktory,   které prostě nemají chybu a   samozřejmě nezapomenutelný   Burák. Za zmínku určitě   stojí i český dabing,   který se mimořádně vyvedl   a dost možná předčí i   originál. Celkově hodně   výjimečný animák. Pixar   nasadil laťku hodně vysoko a   jsem zvědavý, s čím   přijde příště.
Bumbacius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Velice zdařilý animovaný   film který se jistě zalíbí   nejen dětem ale i jiné   věkové kategorii. Tento   "animák" má i   docela hezký příběh na   který se dá koukat.
eso
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Když se začínající,   avšak velmi ambiciózní   závodní auto Blesk McQueen   během cesty na velkolepý   šampionát Zlatý píst   neočekávaně zatoulá do   ospalé Kardanové lhoty u   Silnice 66, naučí se, že   opravdová radost ze života   se neskrývá za cílovou   rovinkou, ale na cestě k ní.   Auta ze lhoty, s nimiž se v   průběhu svého putování   napříč Amerikou seznámí,   mu ukáží, že na světě   existují i důležitější   věci než trofeje, sláva a   sponzoři.
Sandwitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Poměrně povedený animák, v   tomhle filmu se končně   neobjevily zvířátka (jak je   u animovaných dílek víc   než zvykem), ale jsme vrženi   do světa autíček, příběh   má hlavu i patu a konečně   se ukáže, že i obyčejné   auto má duši. Příběh je   nabitý humorem i emocemi a   potěší jak ty úplně   nejmenší, tak i dospěláky.   Animované filmy poměrně   žeru a tenhle film mi udělal   docela radost, protože se   nejedná o tuctovku.
TSZ
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.7.2006
Nejslabší animák od Pixaru
Nevím jestli jsem měl   přehnaná očekávání nebo   se mi prostě tentokrát   tvůrci od Pixaru opravdu   netrefili do noty,ale tenhle   film mě prostě totálně   nebavil.Shodou okolností jsem   tentýž den viděl (asi po   stopadesáté:-)) Příšerky   s.r.o. a nemohu si pomoci,ale   bavil jsem se mnohonásobně   víc.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
tohle je výborná pohádka i   pro dospělé. Ambiciózní   autíčko se dostane do   zapadlého městečka, pozná   nová autíčka, zamiluje   se....je to příjemný   příběh se spoustou legrace
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2008
film pro celou rodinu, jsou   tam skvělý kiksy, je to   sranda a příběh je navíc   mimořádně etický.   Fantastické na něm taky je,   že všechno, na cokoli se   zaměříte, jsou auta nebo   něco, co s auty souvisí, je   to velice promyšlené,   myslím. A na první   podívání vás určitě   překvapí.
jiriczech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Vynikající animák, nejen   pro děti. Nádherný   příběh, krásná vizuální   podívaná. Hrozí riziko   vysoké návykovosti.
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Vynikající,u mého 3-letého   syna stále neokoukaný   filmeček.A to ho viděl snad   stokrát.
Pro dospělé   výborné odreagování...
Dr.film
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Idylický příběh se   vztyčeným moralizujícím   prstem využívajíc   typických žánrových   klišé. Auta jsou klasická   story o jednom napraveném   charakteru a poznání sebe   sama. To vše je navlečené v   dokonalém digitálním   "autokabátu" a   protkané neuvěřitelnou   smrští inteligentního   humoru.
Cyrda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Moc hezký film bez herců. I   auta dokáží žít lidský   život. Český dabing je   vynikající. Prostě pohádka   pro celou rodinu.
elirwen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Po zhlédnutí upoutávek jsem   si myslela, že to bude   stupidní rodinný film -   propadák. Po jeho zhlédnutí   jsem dospěla k závěru, že   tomu tak není. Sice nepatří   mezi mé nejoblíbenější   filmy, ale určitě se na něj   někdy znovu podívám. Je tam   spouta vtipných momentů. Mě   osobně nejvíce pobavila   scéna s traktory v noci. :)
Madam_Horatio
Hodnocení:
Přidáno: 17.10.2006
Nuda?
Nemyslím. Každý film má   své pro a proti. A každý   animák nemusí být veselý   ba až bláznivý...   Animované stroje a láska?   Proč ne. Ale myslim si, že   tam trochu něco je. Ten vtip   italského auta, když vjede   Ferrari a ono omdlí a pak i   to druhé... NO je to zábava.   Je to pro mě vtipný ale i   vyvážený romantickými   věcmi, ponaučením, že   nemáme být zpupní a dát na   něčí radu. To já tak   často nedělám. A to je moje   mínus. No nic. Na konci je to   až bolestně dojímající.   Ale Bourák - rezavé auto,   ten nemá chybu!
janveres
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Veľmi pekná rozprávka aj   pre tie najmenšie deti. Asi   to najlepšie od Pixaru.   Dieťa z filmu získava   vzácne momenty, ako je sila   priateľstva a slabosť   sebectva, ale i ducha   súťaživosti a nenásilného   humoru.
yakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film jakoby z oka vypadl   americkemu filmu Doktor   Hollywood s Michaelem Foxem   akorat, ze tentokrat je   animovany a misto lidi jsou   postavicky aut (dokonce i   mouchy jsou ztvarneny jako   auticka s kridlama). Mame tu   ambiciozniho frajirka, ktery   je odsouzen proti sve vuli   opravovat silnici (Fox delal   lekare) v zapadlem mestecku.   Zde se zamiluje a seznami s   mistnimi lidmi, kteri si ho   oblibi a nakonec mu pomuzou   splnit jeho sen... a jestli   vite, jak dopadl   Dr.Hollywood... tak si   tipnete, jak konci CARS :)
Šolc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Muj názor
Pohádka o autech je užasnou   pohádkou pro děti i   dospělé která naučí   nebýt sobecký a mít rád   lidi kolem sebe
Bahno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Vynikajcí a skvěle   propracovaný film. Tvůrci   PIXARU tam zanechali i   nějaké odkazy na své   minulé filmy například Bles   McQueen má číslo 95 jak rok   kdy Pixar natočil film   Příběh hraček.
markus48
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2007
nuda
tesil som sa ne tento film ale   bola to nuda, normalne som pri   tom zaspal
uznavam len   graficku stranku filmu ktora   je na skvelej urovni ale   pribeh je o nicom
petulla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Film je vtipný, plný   vtipných hlášek a byl tam   poukaz na aktuální věci viz   range rovery ve městech... S   autama, které jsou   přizpůsobeny buši jezdí po   městech, bylo to tam pěkně   zesměšněně. Jde tam o to,   že závodní jezdec se   dostává na silnici, která   prochází městem, které je   daleko od civilizace díky   nové dálnici. Auta v tom   městě se velice snaží, aby   sem jezdili i další auta,   ale nedaří se i přes to,   že všude mají neony a   motely. Ve zmínku zůstává   i to, že se na konci do   krámu v tom městě dostává   Schumacher, nejlepší   závodní jezdec, a ten si tam   chce koupit nové pneumatiky   na doporučení. Film je   velice povedený, vtipný, pro   všechny věkové kategorie,   dobový, s pořádným   příběhem a originální.   Jen tak dál...doporučuji
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film není jenom pro   kluky jak by se mohlo podle   názvu zdát.
Je to   film o přátelství, lásce,   dobrodružství ...
Film plný   "nevyjetého" humoru   a písniček typu - Jezdili   spolu z čisté lásky   .....
Tedy film pro   lidi co mají rádi animáky a   zábavu.
MucBar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Neměl by chybět!
Auto to je animovaná pecka   roku 2005 a animáků vůbec.   Navštěvovaností hravě   trumfla i Za plotem (a to se   mi i tento filmeček moc   líbí). Auta mají nápad,   mají šmrnc a vtip. Neměla   by chybět v žádné   filmotáce (alespoň né té   dětské)! I když filmečků   o proměně hrdiny je   nezpočet, auta jsou jistým   způsobem originál ;)
Vojtech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Když se začínající,   avšak velmi ambiciózní   závodní auto Blesk McQueen   během cesty na velkolepý   šampionát Zlatý píst   neočekávaně zatoulá do   ospalé Kardanové lhoty u   Silnice 66, naučí se, že   opravdová radost ze života   se neskrývá za cílovou   rovinkou, ale na cestě k ní.   Auta ze lhoty, s nimiž se v   průběhu svého putování   napříč Amerikou seznámí,   mu ukáží, že na světě   existují i důležitější   věci než trofeje, sláva a   sponzoři.
xCicina
Hodnocení:
Přidáno: 8.6.2007
Auta?? Myslela jsem, že to   bude na animovanou komedii nic   moc´´ ale ¨fakt se jim to   povedlo...dobrý scenky..i ty   auta. Byla jsem na to v koně   a moc se mi to líbilo..malý   děti měly ohromnou   zábavu(asi trohu na ně ale   dlouhý) ale i starší osoby   se pobavil:-)
Koudy16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2013
The best
Nejlepší! Silně návykové!   Výborný příběh, a to   konečně bez jakéhokoliv   použiti násilí a pod....   Doporučuji!
anabeta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2007
AUTA JSEM PŮVODNĚ NAHRÁLA   KVŮLI SVÉ 3 LETÉ DCEŘI   JAKO POHADKU PRO DĚTI, ALE   NAKONEC JSEM CELÝ FILM   SLEDOVALA A OBDIVOVALA CO DNES   DOKÁŽÍ NAFILMOVAT. JEN TA   KRAJINA VE KTERÉ SE   PROJÍŽDĚJÍ, K   NEROZEZNÁNÍ OD SKUTEČNOSTI.   SUPER KOUSEK VÝBORNĚ   UDĚLANÝ, SKVĚLE NADABOVANÝ   A URČITĚ NEJEN PRO DĚTI.   VŘELE DOPORUČUJI.
tymo23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Krásná animace,pestré   barvy,akce,pěkný dabing a   hůmor.Určitě doporučuji   podívat se na tento film   nejen pro děti.
Ozi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2006
Perfektní!
Musím uznat, že grafické   zpracování je naprosto   úchvatné. V některých   momentech si budete říkat:   "jede to kreslené   autíčko v opravdové   krajině?" Doplněno   spoustou detailů (mouchy v   podobě autíček...) jde o   velmi povedené dílko.   Příběh je sice jednoduchý   - přece jenom jde o film   určený převážně pro   děti. Nadruhou stranu,   zaručuji, že i dospělí se   budou výýborně bavit:)
Maxovo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Dobrá animace, příjemný   děj a ... celý film je   řešen jako zamyšlení nad   absolutně běžným životem   v USA. Najdeme v něm snad   všechny možné postavy,   které se vyskytují ve   filmech z této země.
Humor střídá   psychologii a své si v něm   najdou starší i mladší   diváci
MirecX6758
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Táto rozprávka ma prekvapila   a musím povedať, že aj   dostala, svojov grafikou a aj   ozvučením. Bol somm na tom v   kine,takže asi viete o čom   píšem (PLÁTNO). Rád si   pozriem rozprávky, hlavne   keď sú dobré a majú aj   dej.Takže kto túto   rozprávku nevidel, rýchlo   nech ide do pžičovne a pozre   si ju, neolutujete
vrancl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Jsem už drtek starší abych   komentoval pohádky, ale tahle   mě velice potěšila a moc   pobavila, je to fakt pěkně   udělaný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40707minih40707Doba ledová 2: Obleva (2006) 
Ice Age 2 n
minih3721minih3721Beethoven 2 (1993) 
Beethoven's 2nd n
minih14507minih14507Nová noční můra (1994) 
Wes Craven's New Nightmare n
minih58161minih58161Exmanželka za odměnu (2010) 
The Bounty Hunter n
minih42328minih42328Hitlerova kariéra / Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (1977) 
Hitler: eine Karriere n
minih17274minih17274Přepadení v Pacifiku (1992) 
Under Siege n
minih87630minih87630It's a Gift (1934) 
It's a Gift n
minih37485minih37485Vetřelec vs. Predátor (2004) 
Alien vs. Predator n
minih50049minih50049Twilight sága: Zatmění (2010) 
The Twilight Saga: Eclipse n
minih49896minih49896Poslední noc (2009) [Video] 
Against the Dark n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Auta 3 (2017)

 Auta 3 (2017)
Auta 3 n
Cars 3
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian Fee

(pokračování)

Letadla (2013)

 Letadla (2013)
Letadla n
Planes
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Klay Hall

(spin-off)

Auta 2 (2011)

 Auta 2 (2011)
Auta 2 n
Cars 2
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Lewis, John Lasseter

(pokračování)

Cars Toon: Burákovy povídačky (2008) [TV seriál]

 Cars Toon: Burákovy povídačky (2008) [TV seriál]
Cars Toon: Burákovy povídačky n
Mater's Tall Tales
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Gibbs, John Lasseter, Victor Navone

(spin-off)

Burák v Tokiu (2008)

 Burák v Tokiu (2008)
Burák v Tokiu n
Tokyo Mater
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Lasseter, Rob Gibbs, Victor Navone

(spin-off)

Burák a Bludička (2006)

 Burák a Bludička (2006)
Burák a Bludička n
Mater and the Ghostlight
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: John Lasseter, Dan Scanlon

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Páni kluci (1975)

15:00 - 16:30

19 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

ČT2 - Korunovace Alžběty II. v barvě

14:55 - 15:40

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Byl jednou jeden polda (1995)

14:20 - 16:05

59 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

14:50 - 15:25

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama