Cerven
ohodnotit

Terminátor

The Terminator

Další název:
Terminator
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1990
„Zoufalá žena a její ochránce prchají před zabijáckým androidem, vyslaným z budoucnosti.“

Komentáře k filmu Terminátor

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 88
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Mám problém vcítit se do   filmů s cestováním v čase,   protože ho považuju za   nemožné, což ostatně   zmiňuji i u 2. Víceméně se   to ale dá pominout;   představit si, že jeden   šílenec, náhodou robot, se   ji snaží zabít, a druhý   (ne robot-pro whiterspon)   zachránit. Už i zde jsou   triky slušné, byť ve 2   ještě o pár generací dál;   tak jako tak ale víc bodů   nedám.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2014
I mě se Arnold v tomto   snímku líbí, ale je to z   větší části zásluhou   dobrého nápadu, slušné   zápletky a to vše zabalil   James Cameron do pozlátka a   diváci se podívají 30 let   od natočení, poprvé,   podruhé, podesáté. Kdo film   neviděl, může se podívat i   na dvojku, která ani nekulhá   v kvalitě za jedničkou.   Opravdu, když jsou peníze,   tak se dělá a ani se moc   nešetří, diváci to   zaplatí....
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Nějak mi to nedá se též k   tomuto snímku nevyjádřit,   ač sci-fi není přímo můj   žánr. Souhlasím však s   karlosphonicem - vidět film   podobný tomuto ještě   neznamená stát se   násilníkem, agresorem a   pachatelem trestné činnosti.   V prvé řadě jde o to, jak   je člověk sám vychován a   jakou má povahu. Každý   agresor ještě nemusí být   nutně odchovancem podobných   filmů. Samozřejmě   nesouhlasím s tím, aby se na   podobné snímky dívaly malé   děti či aby násilí   pronikalo do filmů a animací   pro děti všeobecně. To tam   opravdu nemá co dělat.   Terminátora jsem viděla v   nějakých dvanácti a půl   letech poprvé (krátce po   převratu) a nemám pocit, že   bych po vzoru hlavního hrdiny   měla chuť kohosi   rozstřílet jak řešeto.

Snímek sám o   sobě měl (narozdíl od   bohužel slabších   pokračování) poměrně   slušný příběh a ve své   době se mi opravdu líbil.   Bylo to něco nového, co zde   do té doby nebylo. Dneska už   bych se asi na Terminátora   nepodívala, neláká mne to,   ale rozhodně to není proto,   že by nějak negativně   podobné filmy ovlivnily mou   psychiku. Naopak - dávám   více přednost válečným.   Nicméně za tu nostalgii a za   slušný výkon Lindy   Hamilton, která ve své roli   byla skutečně dobrá,   dávám šest bodů...
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2018
Akční klasika s hudebním   motivem, který se   nezapomíná a umocňuje   napětí, které je ve filmu   vytvořeno. Jednoduchý, ale   nosný námět, drsný Arnie a   zmatená Sarah Connorová,   která se časem změnila v   ženskou   "terminátorku", ale   to už prostě v dalších   dílech nebylo ono, když   Michael Biehn zmizel v čase.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2005
kultovní
Dnes je to už kultovní film   a svým námětem v podstatě   originální. Měl i své   kouzlo, když jej člověk   sledoval na videu namluvený   pouze jedním hlasem.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2009
Terminátor
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Tak jsem byl asi poslední   člověk na světě, který   totu kultovní sci-fi ještě   neviděl. Pln očekávání na   jeden z nejslavnějších   filmů v historii   kinematografie jsem se pustil   do tohoto skvostu. A nebyl   jsem zklamán. Kdybych to ale   viděl už v roce 1984 (nebo   aspoň těsně po revoluci),   jistě by to ve mě zanechalo   mnohem hlubší dojem.
Jinak se mi moc nelíbili   ty flashbacky do budoucnosti,   ale dvojku si stejně co   nevidět pustím.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Kultovní, dodnes fungující   akční sci-fi, které je snad   všem milovníkům takových   filmů velmi dobře známo. Co   dodat, vždy se po čase rád   podívám, dobré triky,   hudba, skvělej Arnie - 80%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2013
Tímto snímkem to všechno   začalo. Vznikl fenomén   zvaný "Cyborg",   který od této chvíle byl   používán v mnoha dalších   filmech. Terminátor byl   překvapením a šokem   zároveň a stal se milníkem   pro sci-fi žánr, který je   lákavý do dnešních dnů.   Arnieho nejslavnější   postava s nejslavnější   větou: ,,Já se vrátím !''   Děj filmu není nijak   složitý a je zde z něho   vymáčknuto vše, co se dalo.   Strhující hudba dodává na   atraktivnosti. Akční scény   s Arnieho kamennou tváří   zatajují dech. Linda Hamilton   svoji roli zvládla na   výbornou a Michael Biehn byl   prostě skvělý. Až jsem   litoval, že jeho postava   zemřela. I tento snímek   však bohužel neunikl zubu   času, a tak z dnešního   pohledu rapidně zestárly   hlavně speciální efekty.   Nejvíce je to znát na konci   příběhu, kdy už je z   Arnieho jen kovová kostra.   Scény poskládané ze   záběrů na loutku v   životní velikosti s   klasickou animací, jehož   nedokonalost a nereálnost je   do očí bijící, už spíše   vzbuzují posměch. Přesto je   to Cameronova trefa do   černého, která má co   říci i v dnešní době a   snaha navázat na toto dílo   dalšími díly je toho   důkazem.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Arnold a scéna jeho príchodu   je bomba,potřebuju tvoje   šaty a mnoho iných hlášok   je total kult to sa nedá   prekonať."Sarah   Connor?,ano bang,bang   "-bez toho ,aby si bol   istý či je to správna Sarah   Connor.
beneva
Hodnocení:
Přidáno: 9.5.2022
Tyhle staré sci-fi mě baví.   Brzo bude rok 2029 a podobně   jako u filmu Demolition man   můžeme pomalu porovnávat   vizi Jamese Camerona se   skutečností. Zatímco u   Demolition mana se již   bohužel hodně těch   nepředstavitelných   fantasmagorií přeneslo do   reality, u Terminátora už od   naplnění této   "věštby" nejsme   daleko.
V roce 1984 mi   bylo dvacet a Arnoldova   prdýlka pod impozantními   zády mě fascinovala. Koho by   napadlo, že bude jednoho dne   skutečně sedět na   guvernérském křesle (jedna   z drobných nepřesností v   Demolition man, která se   nenaplnila - prezidentem se   nestal). Linda Hamilton je   rozhodně sympatičtější,   než její spolubydlící, ale   i tak, moc mi tam nesedí.
Přestože Cameron neměl   v té době žádnou prestiž   a musel šetřit, kde se dalo,   film je to zdařilý. A kolik   příjemného napětí   dokážou vyvolat jen čtyři   údery na buben....
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Termiátor, co to je?
Je to kybernetický robot,   který bojuje v budoucnosti   proti poslednímu odporu   lidí, kteří dokázali   přežít. Tak by se to asi   nějak dalo správně   definovat.
Arnold   Schwarzenegger ve své   nejslavnější roli.
Mám k tomu snad ještě   něco dodat? Já myslím, že   ani nemusím.
Na svou   dobu jsou tam výborné triky.   Oprava tváře a operace oka   vlastní rukou Terminátora,   to je něco, co si do té doby   jenom málokdo dokázal   představit. A tady je to v   plne kráse a parádně   natočené.
J.Cameron -   otec Terminátora může být   hrdý - stvořil nový kult.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Tento Akčný sci-fi vlastne   uviedol Arnolda   Schwarzeneggera do sveta   popularity. Podal tu   neskutočne vynikajúci   herecký výkon. Za ním   nezaostali ani ďalší herci.   Je to film, ktorý sa dá   hocikedy pozrieť aj v   dnešnej dobe, kde má pomerne   dosť ostrú konkurenciu vo   svojom žánre medzi filmami,   ale tento film aj tak nad nimi   všetkými vyniká.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2012
první snímek o válce mezi   stroji a lidmi . Ve srovnání   s luxusním druhým dílem je   o něco slabší ale je to   začátek všeho
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Akční sci-fi které rozjelo   Arnoldovu kariéru v oblasti   akčních filmu ještě ktomu   vedle dnes už skvělého   režiséra Jamese Camerona.   Příběh o zlikvidování   Sarah Connorové ještě než   zplodi Johna Connora je dnes   už klasika mezi sci-fi. A   také skvělá práce   animátorů která oživila   kostru TERMINATORA. Prostě   super i po tolika letech.   "Já se vrátím"
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Jeden z nejpovedenějších   filmů Arnolda Schwarzenegra,   který kdy byl natočen.   Hrozně pěkně udělaný   triky a k tomu pěkný   příběh
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Akční sci-fi klasika.Arnold   v roli robota z budoucnosti a   jeho výraz no prostě   super.Sci-fi plné akčních   scén a napětí.Jeho   nezapomenutelné hlášky   dělají z filmu legendu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Ten to film se snad ani nedá   komentovat prvně jsem na něj   koukal na satelitu pak vhs   naprostá pecka dnes vlastním   3 DÍLKA mám to jako 2dvd v   boxesech a je to paráda v   době uvedení naprostá   senzace
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Námět o vyslání kyborga z   budoucnosti do minulosti aby   zabil Sarah Connor, která   porodí potomka, který zatne   tipec inteligentnímu   počítači Skynet.Tak tohle   napadlo Jamese, když ležel   doma s těžkou   horečkou.Jedno z mých   nejoblíbenějších   sci-fi.Tento snímek velmi   zaujme.V roli kyborga se měl   původně objevit Bishop Lance   Henriksen.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Skvělá akční klasika s na   svojí dobu skvělými triky a   zabijáckým Arnoldem. Cameron   ukázal, že Piraňa 2 byl   pouze jakýsi omyl a že se od   něj máme na co těšit. A   taky, že jo.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Po obrovském úletu v roce   1981,kdy se Cameron podílel   na pokračování o   masožravých rybách,asi   málokdo čekal,že o tři   roky později přijde z   filmem,který se stane kultem.   Těžko asi bude někdo,kdo by   neznal Terminátora.   Nejslavnější role Arnieho,   Michaela Biehna a vlastně i   Lindy Hamilton ...super   nápad,scénář a výborně   natočeno,ale dvojka je podle   mýho o třídu lepší, ne-li   o dvě....nemůžu se zbavit   dojmu,že se stal tenhle film   slavným hlavně proto,že to   bylo něco novýho,ale nebýt   těch docela dobrých   zvláštních efektů,tak je   to béčko jako hrom...ta   hudba(při akcích),je jak z   béčkovýho horroru a Arnie s   vytrhaným obočím mě v   tomhle díle taky   nepřesvědčil! Scéna,kdy si   Terminátor hraje na očního   chirurga, je taky víc než   komická...ty masky jsou fakt   hrozný!!! Na konci ten   Cameronův pokus o zvýšení   dramatičnosti tím,že se   Sarah škrábne do nohy,aby se   musela plazit stejně pomalu   jako půlka Terminátora, je   taky víc než směšnej a o   tý spoustě chyb radši ani   nemluvim...jako objektivně   musim říct,že to taková   bomba není,ale i tak je to   asi jeden z nejlepších   akčňáků 80tek, takže   dam...70%
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Další hláška
Já se vrátím a vrátil se   několikrát -   A.Schwarzenegger jako   Terminátor i jako guvernér   Kalifornie. Na rozdíl od   některých si myslím, že je   absolutní špicí v jedničce   filmu i když jsem 4 ještě   neviděl - jednička nemá   technické vychytávky 2 a 3,   ale nekompromisní zabiják   Arnie s minimem slov je zde   novou hvězdou.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Zlatá sci-fi klasika, která se musí vidět
Luxusní osmdesátková sci-fi   klasika, bez které by už   sci-fi nikdy nebylo takové.   James Cameron, jeden z   nejlepších režisérů   všech dob, vstoupil do   Hollywoodu a s ním i nějaký   Arnold Schwarzenegger. Arnie   je jako záporák samozřejmě   naprosto bezvadbý, kamenný   výraz skvěle podtrhuje   povahu jeho role. Film má   skvělé tempo a ani trochu   nenudí. Linda Hamilton taky   skvěle hraje, je neskonale   pěkná a navíc se může   chlubit i nádherným   poprsím, se kterým bych se   také těšil... Ale znovu k   filmu: Arnold se do role   skvěle hodí, akce je   hromada, triky jsou naprosto   bezvadné i když občas   působí zastarale (nevadí).   Posledních dvacet minut jsem   snad ani nedýchal.... Tenhle   film je jeden z těch, který   můsíte vidět, než umřete.   Fantastický film mistra   vizionáře mě velice   potěšil a neznám moc lidí,   které by Terminátor nebavil,   ale dvojka je ještě alespoň   o stupeň lepší.Hromada   akce, bezvadná zápletka,   skvělé obsazení, nádherná   těla, dokonalé triky a   velice dramatické finále má   u mě 88% a to jen kvůli Dnu   zúčtování. Kdo neuvidí,   prohloupí.
Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2011
V počátečním zjevení   nevypadal terminátor   mladšího nahého   Schwarzeneggera ještě vůbec   hrozivě. Teprve když ho v   průběhu natáčení   přemaskovali tím, že mu   oholili obočí, rozcuchali   vlasy a tváři i očím   dodali nepřirozený lesk,   teprve pak z něj šla   hrůza.
Bylo by   krásné být terminátorem:   být nezničitelný, necítit   bolest, soucit ani strach ze   smrti, vyhlazovat   lidstvo...
"Já se   vrátím."
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Arnoldova klasika, sice se   vzrůstajícím věkem by asi   klesalo hodnocení a efekty   již dnes nejsou tak   uchvacující jak tehdy, ale   stále je to klasa...
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Depresivní a pesimistický
Já čekala akční stupiditu   – a v tomto ohledu to bylo   docela zklamání   (naštěstí). Protože tento   film na rozdíl od jiných   filmů tohoto žánru má   myšlenku. A nevím jak na   ostatní, ale na mě to jako   celek působilo strašně   depresivně. Brrr! Pro   úžasného Kyla Reese jsem   pak málem uronila slzu (moc k   tomu vážně nechybělo).   Nikdy jsem si u žádného   akčního filmu nevšimla tak   depresivního a   pesimistického rázu. I z   tohoto ohledu to bylo velmi   překvapující.
Tento   film jsem si tak okamžitě   oblíbila, i když nejsem   zrovna dvakrát fanouškem   sci-fi a akčních filmů. A   efekty? Sehranost nebo   nesehraost efektů mě   absolutně nezajímá. Do   háje s efekty!
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2018
První z řady, kdy jsme   konfrontováni s tímto   kyborgem a jsme seznámeni s   hlavní zápletkou. Příběh   sám je napínavý a   zajímavý. Výhrady mám k   některým postavám –   především pak ke   spolubydlící Sary C. (ta je   místy opravdu na zabití).   Rovněž animovaná část,   kdy si terminátor opravuje   poškozené oko, není   technicky příliš   přesvědčivá.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Terminátora jsem viděl v   pubertě v kině šestkrát a   na zločineckou dráhu jsem se   nedostal:)Takže nějaké   mravokárné komentáře jsou   totálně mimo mísu.Film je   dějově velmi důmyslně   propracovaný a režisér   James Cameron s minimem   prostředků udělal na svou   dobu velmi poutavý sci-fi   snímek.Filmové   studio,chtělo nechat konec   tak,že Terminator uhoří,ale   Cameron se nenechal odbýt a   vytvořil dále gradující   konec.
Film ve kterým   je zobrazeno násilí ještě   neznamená,že je to špatný   film.Stejně tak,jako   decentní film ještě   neznamená,že je výborný   kvalitní film.A žijeme celé   roky v normálním světě kde   je i násilí a ne ve   skleníku.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Prvý z lepších Arnieho   filmov 80.rokov.
Kyle   musí nájsť Sarah pred   zabijáckym strojom z   budúcnosti Terminátora,   ktorý ma za úlohu Sarah   zabiť.
Výborný   sci-fi s jedinečným Arniem.  
Len škoda, že Arnie   tu hrá zápornú úlohu.
MildaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Stejně jako je klasikou   akční fantasy Highlander,   tak je klasikou akční sci-fi   Terminátor.
James   Cameron to zvládnul na   jedničku. Arnold   Schwarzenegger si v titulní   záporné roli opravdu   libuje.
Scénář má   hlavu a patu, akční scény   povedené, nepochybně   zlomový film v žánru   akční sci-fi.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Klasika, která spasila   akční film 80.let a renomé   Arnolda Schwarzeneggera. Role   bezcitného robota bez mimiky   a pocitů byla jeho hereckému   talentu šitá na míru a   jedině v takové mohl   zazářit, což se skutečně   stalo. Z dnešního pohledu mi   trochu kazí dojem ta   osmdesátková sláma, co   filmu čouhá z bot (barvy a   hlavně hudba), ale to lze   přijmout jako nostalgický   přívažek.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2006
Na svou dobu impozatní dílo,   ve své době vzbudil rozruch   jako první díl matrixu,   dobrý nápad a musí se   nechat, že i když jinak   Arnieho nesnáším na tuhle   roli by se nikdo jiný tak   dobře nehodil, za nápad a   příhlednutím na stáří   hodnotím sedmi body....
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Bohuzel jsem cekal ponekud   vic, druhy film je o nekolik   stupnu lepsi. Zde se setkavame   jen v ramci moznosti s   obvyklou akcni produkci   osmdesatych let. Ne ze by to   byla nuda, ale jsou lepsi   filmy. I od Camerona.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Film má velmi kvalitní   scénář, kdy příběh je   napínavý a zajímavý až do   samotného závěru filmu. Na   svou dobu dobré vizuální   efekty, ale dnes bych řekl,   že už jsou nezajímavé.   Herecké výkony jsou sice nic   moc, ale co na tom když film   je hlavně akční. Povedený   film pro pamětníky.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2015
Legenda
Terminátor se vzepřel času   a narozdíl od Komanda si   udržel svojí jedinečnou   působivost i po letech.   Cameron skvěle využil   příležitost, jež se mu   vyjímečným tématem   naskýtala a využil ji   naplno. Už kultovní je i   Arnold, mnohdy za tuto sérii   parodovaný, ale ruku na srdce   - jako první Vás ve spojení   s ním určitě napadne   Terminátor.Skvělý snímek a   na svou dobu s neotřelým   námětem i výbornými triky.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Nehledě na časový paradox   (pokud by terminátor uspěl,   neměl důvod cestovat do   minulosti. Když měl důvod   cestovat do minulosti, nemohl   uspět) jde o slušně   natočený film. Arnie moc   nemluví a to mu jde nejlíp.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Trvalo spoustu let než jsem   se na to podíval, abych byl   upřímný poprvé jsem to   viděl asi před dvěma lety.   Poprvé jsem viděl   Terminátora 2 a to už v asi   v 8 letech a pořád jsem   koukal na tento díl a hrál   si na kladnýho terminátora.   No a jedničku jsem ignoroval   protože mě možná odrazoval   rok natočení a asi jsem   nebyl rád že Arnold je zlej.   Ale když jsem se na to   podíval takhle pozdě až v   18 letech, o to víc jsem si   to užil. Arnold je fakt   super, ty hlášky, jedna za   všechny: Já se vrátím!, a   následná scéna kdy Arnie   vystřílí celou policejní   stanici je legendární, Kyle   Resse je sympaťák a Linda   Hamilton byla kočka, a že   někdo kritizuje triky jak   jsou zastaralé? Možná, ale   pořád jsou originální,   James Cameron z minimálního   rozpočtu vytřískal maximum,   dívák je pořád v napětí   a ty honičky člověka nikdy   neomrzí.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Z dovtedy neznámeho   režisére a herce,dřív i   kulturisty udělal prostě   světové hvězdy na filmovém   plátně.Terminátor je   určitě jeden z mála   přelomových filmů   osmdesátych let,který i dnes   vzbuzuje respekt.Efekty a   masky na dobu vzniku   fantastické,oblíbený   režisér i herec v hlavní   roli vraždíciho stroje tu   je,takže není co dodat.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Na tu dobu kdy film vznikal   tak dobrý dnes už jsou triky   dost k smíchu.Děj je na   scifi nečekaně   čitelný.Nezastavitelný   stroj v těla Arnolda skončí   v lisu no coš co ze zlobivým   robotem.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Arnold, i kdyz jako zaporak,   byl opravdu suprovy. Film je   napinavy a plny vzruseni. Sara   v predstaveni Lindy pusobi   duveryhodne... presne tak jako   zena, ktera nema ani tuseni do   ceho spadla. Film, ktery stoji   nejen jednou za shlednuti...   doporucuji. :-)
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
V tomhle filmu Arnold vlastně   nastoupil a stal se z něho   kultovní film. I když triky   tak trochu zaostávají je to   víc než dobré.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Když jsem ho viděla poprvé,   byla jsem z něj úplně paf.   Měla jsem pocit, že   napětím prasknu. Takový   nápad byl jedinečný a pan   režisér Cameron vstoupil do   dějin. Skvělý scénář,   skvělá režie, triky i   herci, podívaná století.   Ani po tolika letech   neztrácí své kouzlo a   napětí. Když ho dávají v   televizi, ráda se znovu   podívám.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2008
První větší úspěch   režiséra Jamese Camerona ,   který nastartoval jeho   úspěšnou kariéru a zapsal   se navždy do dějin   kinematografie. V té době to   byl převratný snímek v   žánru sci-fi a dodnes se   hřeje na výsluní žánru.   Snímek se stal odrazovým   můstkem do Hollywoodu i pro   Arnolda Schwarzeneggera ,   jenž ztvárnil hlavní roli   robota , který přiletěl v   čase z budoucnosti. Jedná se   o žánrovou lahůdku , kterou   nemá cenu více popisovat a   tím bych tento komentář   uzavřel s verdiktem: 85%
Dex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Super akční sci-fi se   spoustou triků a spádem pro   děj.Vinikajicí   zápletka.Při sledování se   nebudete nudit.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Je to už asi klasika a   klasikou zůstane. Arnoldovi   ta role dokonale sedla, skoro   nemluvil, ale to od robota   nikdo moc nečeká. Vypadal   impozantně, nebezpečně a   šel z něj strach. Film   patří k mým oblíbeným.
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Arnoldova nejlepší role   takové tempo a spád má i   dnes málokterý film.   Terminátor na policejní   stanici to je opravdu sousto.   Snímek, který se právem   stal klasikou. Na festivalu   fantastických filmů v   Avoriazu získal Velkou cenu
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Arnoldova nejlepší role a   především Cameronův   majstrštyk - takové tempo a   spád má i dnes málokterý   film. Terminátor na   policejní stanici to je   opravdu sousto. Snímek,   který se právem stal   klasikou. Na festivalu   fantastických filmů v   Avoriazu získal Velkou cenu.
messerschmitt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Ubohé jsou příspěvky   týkající se kvality a   efektů.Za málo peněz nám   Cameron servíruje pořádnou   porci muziky.Výborná ponurá   atmosféra,Arnie v roli   chladného stroje na   zabíjení,hysterická Linda a   flegmatik Biehn dělají z   tohoto filmu jeden z   nejlepších skvostů žánru.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Asi když se dneska na tenhle   film podíváte, budete se   smát trikům. Ale film má   skvělý příběh, v této   kategorii nikdo na nic   lepšího nepřišel.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Není důvod se divit že   tenhle film se stal tak   vychvalovaným jakým   je,prostě termoš kterýho   zná asi každej.
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
První díl Terminátora   překvapí především   skutečně temnou atmosférou   a téměř úplnou absencí   humoru. Zajímalo by mě, jak   by série vypadala, kdyby se   titulní postava v dalších   dílech napřidala na   "stranu dobra" a   nestala se tak středem kultu   mužnosti.
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Myslím, že by neměl chybět   v žádné filmotéce.   Originální zápletka,   skvělé napětí, role pro   Arnolda na "tělo" a   vynikající Cameron je to co   z tohoto filmu vytvořilo   kult. Každý jsme chtěli   mít tmavé brýle a hlášky   byly prostě in. Doporučuji   každému - existuje někdo   kdo neviděl? :-)))
Karabekian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2006
Ač je to vlastně klasický   béčko a v podstatě   šílená hovadina - jako   nápad ujde, ale občas někdy   ta logika pokulhává... ale   to se u takovýho filmu   prostě dá čekat, tak je to   klasika žánru a té se míň   jak 9 prostě bojím dát...   :-)
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Tak tohle je prostě klasika   akčních filmů. Je to   prostě kultovní věcička,   kterou můžete vidět i   víckrát a neokouká se.
milan008
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Tento film jsem viděl již v   roce 1984, na pirátské   videokazetě systému Beta...   přivezl mi jej kamarád v   původním znění a   samozřejmě bez titulků.   Pásek byl převinut ke konci   a po vložení do videa se   spustila scéna kdy ocelová   "kostra" se   vztyčuje s hořícího vraku   kamionu... byl jsem naprosto v   šoku..., na svou dobu   převratný film s úžasnými   triky, akčními scénami i   vtipnými hláškami...,   jakékoliv další, byť   technicky a trikově lepší   filmy už budou vždy až po   něm, protože on byl první a   dokonalý...
bud.spencer1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Dám půlku. Celek / nebo   alespoň o něco víc bych   dal, kdyby Arny byl dobrák   bojující proti zlu / jinak   si nemůžu stěžovat,   protože ikyž to neni   komedie, zasmát se tu dá a   protože je tu tak skvělý   herec jako je právě   "Arnold Schwarzenegger,   místo něj by se tam fakt už   nikdo (aspoň podle mě)   nehodil.
Joker93
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Bezesporu největší klasika   80. let, která je chytlavá   nejen skvělým příběhem,   ale také samozřejmě   Arnoldem, kterému role   Terminátora dokonale padne a   přiznej me si, že by to bez   něj nebylo ono. Film je   svižný a akcí se tu   rozhodně nešetří, triky na   tehdejší dobu také nejsou k   zahození a k tomu bezvadná   atmosféra se stejně dobrou   "kibernetickou"   hudbou...filmu se snad nedá   nic vytknout, takže těm   (jest-li někdo takový vůbec   je :) kteří ho ještě   neviděli, ho určitě   doporučuji!
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2018
Naprosta klasika, co dodat, brilantni
Tohle neni film pro deti, kdo   nezil v osmdesatych, tak at se   radeji ani nediva!! Tohle je   scifi bez jedineho pocitace,   cista manualni prace! Doba kdy   osobni pocitace umeli sotva   malovat, natoz delat slozitou   grafiku. Svarcik v plne forme   hned od zacatku!! Zadna hodina   kecu, jako dnesni filmy a co   je skvele, ze dvojka je jeste   lepsi, tvrdsi, zcela   inovativni, ne nadarmo se to   bere jako nejlepsi akcni film   vsech dob! Holt to vite deti,   to byla doba, kdy se v   osmnacti hodilo na vojnu a ne   na prvni depilaci :))).
eso
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
TERMINÁTOR - legendární   akční podívaná   přichází! Rok 2029.   Gigantické super počítače   ovládly planetu a jsou   rozhodnuty vyhladit lidskou   rasu! Chtějí zničit   budoucnost lidí, proto musí   změnit jejich minulost, a tak   posílají zpátky v čase   nezničitelného kyborga -   TERMINÁTORA (Arnold   Schwarzenegger), aby zabil   Sarah Connor (Linda Hamilton)   a s ní ještě nenarozeného   syna, který se má stát   jedinou nadějí lidstva.   Může se Sarah zachránit   před touto nepředstavitelnou   hrozbou? Nebo lidé vyhynou   kvůli "jednomu   ohromnému kusu zmutovaného   železa?" Arnold   Schwarzenegger jako   nejkrutější a nelítostný   stroj na zabíjení, jaký kdy   ohrožoval lidstvo!   TERMINÁTOR - důmyslně   koncipovaný a senzační   dobrodružství, které vás   díky napětí a strhujícímu   nečekanému ději nenechá v   klidu ani minutu.
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Zrození důležité legendy
Ano, důležité. Přestože   Cameronova účast na filmu   Piraňa 2 je přinejmenším   sporná, v titulcích uveden   je, takže si Terminátorem   (jako čistě vlastním   projektem) mistrovsky očistil   jméno a zároveň si   připravil půdu na vstup do   filmařské elity. I Arnold   měl před Terminátorem pouze   zářez ve formě Conana   (Herkulese si za rámeček   určitě nedá), tímhle se   tak mohl posunout na místo   akční ikony let 80. +   začátku let 90.
Terminátor je filmem   neskutečně chytlavým,   přestože byl natáčen za   poměrně nízký rozpočet   (6,5 mil. dol.), tak s efekty   (až na posledních   loutkových 15 min) nemám ani   dnes nejmenší problém.   Naopak, čistě   undergroundová atmosféra a   relativně primitivní   synťákový hudební poklad   dotváří až neskutečně   výborný pocit ze shlédnutí   tohoto skvostu. Ono, kdo   Terminátora neviděl alespoň   10x, že? Jinak co se týče   Arnolda, myslím si, že tohle   byla jeho nejlepší role.   Strojově (kyberneticky)   "chladnokrevný"   zabiják mu maximálně sedl,   nebylo třeba nějaké mimiky   - ona tam z jeho strany   žádná nebyla a v budoucnu   tam byla skutečně   minimálně, ale zde,   záporná role T 101, mě   učarovala nejvíce.
Ocean
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Písal sa rok 1984, vtedy nie   príliš veľmi známy   režisér James Cameron sa   podujal nakrútiť akčný   scifi Terminátor, ktorého   rolu mal stvárniť Arnold   Schwarzenegger. Rola v tomto   filme mu sadla ako vyšitá.   Mne osobne sa tento film hneď   zapáčil a zaradil sa medzi   moje obľúbené. Je tu dosť   veľa akčných okamihov,   ktoré za niečo aj stoja.
lidri10
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Terminátor
Americká klasika v čele s   nezapomenutelným Arnoldem!   Tento film je poodhalení   naší brzské budoucnosti,   která se nenávratně   blíží, vidím to tak v roce   2027 :) Je to pecka
mates05
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2016
Jednicky byvaj nejlepší u   takových akčních filmů   tohle není vyjímkou   schwarzeneger v nejlepší   formě av roli záporné.
grunge1492
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.9.2007
Dvojka je lepší. Jde ještě   hrozně vidět nesehranost pc   efektů a filmu.. ALe jako   malej jsem na tom byl v kině   a mluvil jsem o tom ještě   rok poté :)
papamidnight
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2011
klasicka sci-fi terminator na   tu dobu efekty super pribeh   beckovej ale zabavnej i po   tolika letech film nezestarl a   porad fascinuje
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Terminátor byl, je a bude pro   mě vždykcy terno. Napětí,   akci ale i nádech   ,,HUMORU" (díky   Kyborgovské natvrdlosti v   podání Arnolda) to všechno   tenhe film má. Ale ze všeho   nejvíc mě zaujala myšleka   zničení světa   počítačovým programem   ,,SKYNET". Což v   dnešní digitální době   kompjutrů není zcela   nemožné.
"I'll   be back" in 21.12. 2012   8-)
709112412
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Tenhle film je jedním mezi   klasikou akčních filmů,   Švarci se zde opravdu   vydováděl, stojí za   shlédnutí i pro efekty a   myšlenku, která je super.   Děj nenechá člověka   ležérně ležet na gauči,a   stroj Arnold Schwarzenegger   jde "přes mrtvoly"   jako pravý robot, člověk by   si myslel, že v minulém   životě jím skutečně   byl...
lagony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2010
lagony
moc dobrý film jak se ho   viděl poprvé uplně mně   chytnul přestřelky honičky   akční film nejvíce se mi to   líbylo na policejní stanice   jak tam zabil poldy
TEDDYM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Terminátor I
No jo, na Terminátorovi jsem   prakticky "vyrostla"   :o)
Terminátor I   je, dá se říct, dnes už   klasika mezi filmy sci-fi. I   po tolika letech se na ní   vydržím dívat a   neomrzí..
Arnold   Schwarzeneger zde stvárnil   Terminátora - železnou   kostru potaženou lidskou   tkání, která přišla na   Zem zabít Sarah Connor,   budoucí matku Johna Connora,   který v budoucnosti bude   bojovat proti vzpouře   strojů. A jelikož zlo musí   mít protivníka, vyšle z   budoucnosti John Connor na Zem   člověka - Kaila ( či kyla )   Reevse, který má za úkol   Sarah chránit. Zvláštní na   tom všem je, že onen   vyslaný člověk je vlastně   otcem Johna Connora, protože   se v jedné   "klidné" chvíli se   Sarah sblíží. Nakonec   zemře jak Terminátor, tak   člověk Kyl a Sarah -   těhotná se snaží   zapomenout.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Parádní start Jamese   Camerona a parádní start   herců, které do tohoto filmu   obsadil (nějak mám pocit,   že má Cameron nejradši   Billa Paxtona a to je dobře).   Nezbývá než se poklonit,   že Cameron s tak malým   rozpočtem dokázal stvořit   takový skvost.
sniki88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2008
vynikajuci namet super herec a   perfektny dej arnold vtom   filme fakt zabodoval   jednoducho superrrrrrr
marecek.7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2009
i když jsem se chvílema   nudil a poněkud zastaralé   způsoby se mi také nelíbili   byla to dobrá podívaná a   pro ty kdo to jěště   neviděli rozhodně   doporučuji.
muad
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
a já si vzpomenu
Naprostá klasika, sci-fi od   intra po outro. Nevim, jestli   to byl záměr nebo náhoda,   každopádně Švarcovi ta   role robotického zabijáka   sedí stejně dobře jako   Benderovi ta jeho, klidně by   si mohli podat výrobní šosi   a vyměnit pár el. signálů   porozumnění.
nikyvan89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Je pravda, že Terminátora   jsem viděla asi před dvě   roky poprvé.
A docela   toho lituji.
Nemělo to   hloubku, ale něco mě to   mělo. Ale fakt nevím co.
Orin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Terminator jednicka no nic moc   pani filmari meliste zacit   tocit az na to budete mit   leosi dobu a techniku!!! moc   se mi ten zacatek neliby a   konec taky nestoji za rec   kdybich mel terminatora   zkrytyzovat tak bich rekl   jenom fuj!! co vic asi ze ale   ne docela to de!!
F.Castle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2011
skvely sci-fi film ktory   beriem za jeden najlepších.   Na druhy diel to sice nema ale   aj tak je to super.
MAJSTROVSKE DIELO :D
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2011
... a Terminátor vystoupil z ohně.
Hodnocení prvního dílu   Terminátora začnu nezvykle   zmínkou o knize. I když   kniha Terminátor poprvé   vyšla rok po natočení   filmu, zcela evidentně   vycházela ze scénáře,   takže klidně můžeme   vycházet z toho, ze se jedná   o další případ, kdy byl   podle knihy natočen film a to   se všemi z toho plynoucími   důsledky. Pravděpodobně   není dost dobře možné, aby   film natočený podle knižní   předlohy zcela vystihl   všechny podstatné rysy   příběhu. Tak to je i u   Terminátora. Ve filmu jsme   oproti knize ochuzeni o   myšlenky, které se ženou   hlavou hlavních hrdinů a   taky o způsob   "myšlení"   Terminátora, což filmu   ubírá na působivosti.   Nicméně podle mého názoru   patří tento film mezí   klenoty sci-fi a i když jsem   ho shlédl opravdu mnoho   krát, nikdy jsem se u něj   nenudil. Na tu dobu skvělé   efekty jsou sice dnes už   trochu k pousmání, ale   přesto musím a velice rád   souhlasit s mottem, kterým   vzdali autoři knihy   Terminátor hold režisérovi   filmu: " Věnováno   Jamesi Cameronovi, který   první uviděl Terminátora,   jak vystupuje z ohně."
Lord_Rayden
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Klasika a srdeční   záležitost. Nedovedu si   představit do role   terminátora někoho jiného   než Arnolda. Vypíchnout   musím také hudbu.
kure117
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.11.2006
Terminátor a Schwarzenegger
Začátek jedné kapitoly   filmu, s vynikajícími   efekty, hudbou, scénářem a   hláškami...já se   vrátím...
Arnold   Schwarzenegger jedné z málo   rolí, které mu padli na   tělo... Stoprocentně stojí   za shlédnutí... :-)
kockaleta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Jediněčný námět s   filosofickým základem je   nadčasový - v době, kdy   počítače byly ještě v   plenkách, se již uvažovalo   nad tím, co se stane, až   budou stroje inteligentní a   pak..... se zcvoknou.
Je to podobný námět   jako čapkův RUR, který je   ještě starší z dob před   počítačema, ovšem čapkův   robot nebyl tak dobrý a   navíc to nebyl film. A čapek   si také robota představoval   více jako tvora od   šíleného Frankensteina,   což je v rozporu s tím, jak   užíváme slovo robot dnes.   Čapek se také snažil být   romantický, což je blbost a   vůbec to nepatří do světa   robotů.

Začátek filmu   terminator-genisys je   současně také dodatečně   natočený začátek k filmu   terminátor jedna.
Takže máte nyní   možnost si film Terminátor   trochu prodloužit.
pherenike
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2006
První díl je super...skvěle   propracovaný, bezchybný film   s napínavými akčními   scénami. Jen jediná věc mi   nepadla do oka: Arnold má   zápornou roli,ale to je věc   názoru:))...jinak se ve své   roli skvěle vyžívá, jako   kdyby byl strojem i v   reálném životě.
Crookers
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Filmova klasika
Terminator je film ktery patri   do zlateho fondu   kinematografie.Skvely je i   druhy dil ale ja mam radsi ten   dil prvni a to ze dvou   duvodu.Je hororovejsi a   temnejsi.Arnoldov herecky   vykon je skvely i kdyz vetsina   dialogu je v jedne vete.Tady   se jedna o to co ma terminator   v sobe a co pro nas smrtelniky   predstavuje za hrozbu.
Bear
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Jedna nočná mora, a kult je   na svete. Je to naozaj   smiešne, ale je to tak –   najlepších výtvarníkov   sveta kinematografie,   „zasvieti žiarovka“ v tej   najpodivnejšej situácii.   Výnimkou nie je James,   ktorému sa v jednu noc   sníval zlý sen o   apokalyptickej budúcnosti, a   stále mal pred očami   „kostrového“ robota. A tu   vznikol nápad a veľký   potenciál, ktorý Cameron   nezahodil, ale naopak začal   si všetky nápady zapisovať   do diára a obrazy   „strašidelných“ robotov   si tak tiež značil. Kúsok   po kúsku, za jázd kamiónom,   Jim vytváral navonok   nenápadný, ale vo svojej   hĺbke dokonalý príbeh,   ktorý ale predal producentom   vo firme Orion, za skutočne   smiešny peniaz (jeden   dolár!), s podmienkou, že   tento film bude režírovať   on sám, a že si ho podrobí   do podoby aká sa mu najviac   hodí. Tak vznikol kult   všetkých kultov -   Termínator!
Výber   herca bol naozaj zdĺhavý a   neuveriteľne komplikovaný.   Prv si mal úlohu anti –   hrdinu zahrať O.J Simpson,   avšak réžovy sa jeho   komický výzor nepáčil a   vôbec sa do tejto úlohy   nehodil. Úspešný nebol ani   Lance Henriksen, ktorý túto   úlohu mal hrať na betón,   ale čuduj sa svetu, k filmu   sa ohlásil kulturista, ktorý   len nedávno začal s   kariérou herca. A tak nastala   razantná zmena Lance si vo   filme zahral, iba detektíva,   ktorý vyšetruje prípad a   hlavného darebáka si zahral   neuveriteľný, úžasný a   strašne, strašne cool Arnie   :). Ten si zahral svoju   životnú úlohu a bol   neopísateľný! Bolo to   vidieť, že si túto úlohu s   radosťou užíva, a to je to   najlepšie, keď hráte s   radosťou. Robotická chôdza,   žraločí pohyb hlavou to   všetko zvládol na výbornú,   a skratka obsahuje charizmu,   ktorou ohúri každého a i   napriek minimálnym dialógom   (vo filme Arnie   „zarecituje“ len 18viet!)   si ho obľuby každý.
Kladnú úlohu si zahral   Michael Biehn, ktorý všetko   zvládol podľa Jamesových   predstáv. Civilné herecké   výkony boli výborne a svoju   rolu „nenápadného“   hrdinu, ktorý splynie s davom   podal presvedčivo. I keď   väčšina ľudí ihneď na   Michaela zabudne, pretože   všetku pozornosť na seba   upútal Arnie, tak i napriek   tomu si dovolím povedať, že   bol rovnako dobrý ako   Rakúsky kulturista. Ženskú   úlohu vyfasovala Linda   Hamilton, ktorá túto úlohu   prijala s radosťou a bola   vynikajúca, avšak svoj   talent na maximum predviedla,   až v pokračovaní, kde sa mi   zafixovala do pamäti a na jej   skvelý výkon nezabudnem.
Pred prvou klapkou   natáčania nastala nečakaná   zla správa. K Cameronovy   pribehol producent filmu   barbar Conan a mával zmluvou,   v ktorej sa písalo, že   Arnold si musí prijať úlohu   na pokračovanie. A tak sa   začiatok Terminátora   pretiahol o deväť mesiace.   Avšak tento fakt, nebol na   škodu, lebo výtvarníci   špeciálnych efektov, mohli   detailnejšie vytvárať   všetky potrebné či už   kulisy, kostýmy, masky, alebo   digitálne triky. Hlavného   predstaviteľa si na paškál   vzal Stan Winston, v   súčasnosti známi   „macher“, ktorý spískal   vo filme kultovú operáciu   oka a ruky. Hlavným   „animátorom“ bol sám   James, a veľmi milo ma   prekvapili skvelé digitálne   efekty, ktoré za nízky   rozpočet boli úchvatné! To   všetko vďaka Cameronovej   šikovnosti, pretože scéna   kde útočia stíhačky L-Z,   tak tieto relatívne veľké   stroje sú v skutočnosti, len   decimetrové „hračky“.  
James Cameron, je v   skutku zázračný režisér i   scenárista. Réžiu proste   má v malíčku, a myslím si,   že je jeden z mála   režisérov, ktorý dokáže,   tak komplikovaný scenár   zabaliť tak krásne a tak   prefíkane. Jim nezlyháva,   ani v dialógových   sekvenciách, ktoré nie sú   zbytočne zdĺhavé a nudné,   ale každá jedna postava   proste povie to, čo je treba   a nepiple sa so zbytočnými   maličkosťami. Rovnako   vynikajúco zvláda i akčné   scény, ktorých je trochu po   menej, no každú jednu   vytváral s dôvtipom a   peniaze míňal starostlivo.   Tak isto ako celý film i   spomínaná akcia má   svižnosť a dynamiku.
Terminátor je   nezabudnuteľný film, ktorý   sa veľmi ťažko opisuje.   Určite som nenapísal všetky   moje pocity a jednoznačne som   neopísal dostatočne   zručnosť majstra Camerona.   Tento chlapík zvláda úplne   všetko a dokáže si poradiť   v každej situácii. Šikovne   zvláda všetky ťažkosti a   takmer z každého problému   sa snaží vyťažiť nejaký   klad. Jim Terminátora,   vykreslil ako akčný film,   ktorý ale nepôsobí   klasicky. Vlastný niečo   magické, niečo čo nám   napovedá, že to nie je len   zliatina scenára a akčných   scén. Niečo, čo dokáže   vyvolať len a len James   Cameron!

10/10
JindrusKiller
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Dnes Jiz kultovni zálezitost   urcite díky skvelemu   námětu,vybornemu reziserovi   , a nenahraditelnym   legendarnim Arnoldem   Schwarzeneggerem , ktery v   tomto díle hraje   nekompromisního   zabijáka-kyborga z   budoucnosti.klasika meho mladi   z dnesniho pohledu trochu   usmevne digitalni sekvence ,   ale na svou dobu odpovidajici   samozrejme.davam za 9 protoze   dvojka je hold dvojka :-)
JohnyVo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Kultovní snímek o cyborgovi   z budoucnosti, představovaný   A.Schwarzeneggerem, který   přišel zabít Sarrah   Connorovou, nechápu, jak mohl   Cameron po svém debutu   Piraňa: Létající zabijáci   natočit za 3 roky po tom   tohle skvostné dílo
lubix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Ozaj výborný výber hlavnej   úlohy - robot sa hrať nedá,   ten musí byť robot. Akčná   zlátanina šitá na mieru   robotovi, tak preto si to   pozrite.
jony560
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Dokonalý film s hutnou a   ponurou atmosférou.   Průlomová záležitost   svého žánru. Ano je pravda   že vizuální efekty působí   poněkud úsměvně ale na   druhoustranu jejich střídmé   užití filmu jen prospělo.   Bylo by zajímavé kdyby se   někdo pokusil pomocí   dnešních technologií   citlivě nahradit staré   efekty novými. Je škoda že   se dnes už takové filmy   netočí.
alik.85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Miluju Arnoldí kamennej   výraz, miluju tu béčkovost,   fascinuje mě námět i   časovej paradox jím   způsobenej, miluju tu   kultovní technickou hudbu,   miluju tu temnost a   hororovost, snahu o útěk   před něčím, čemu se   utéct nedá, miluju jemnost a   ženskost Sarah i sílu a   přece lidskost a zranitelnost   Kylea, miluju tu lovestory (i   když při pohledu na   prostěradlo, který v agónii   rvou, se nejeden musí smát),   miluju zpomalený scény s   naskakujícím červeným   paprskem na čele, miluju   detaily jako poraženej   kamiónek, miluju   scénáristickou nadstavbu s   fotkou a záznamníkem holek,   miluju tu tehdejší módu   (taky vždycky v Tech-noir   sledujete tu slečnu v   červený sukni a modrým   tílku?...), miluju ty   mizerný herecký výkony   (Arnold nehraje a je při tom   skvělej a ty dva, když to   budete zkoumat, taky párkrát   ujedou), miluju prostě ten   film a každej záběr v něm.   A i když je dvojka jasnej   vítěz na poli akčního   filmu, já na tuhle béčkem   nasmrádlou prvotinu nedám   dopustit. Proč? Protože je   to láska už od doby, co jsem   to viděla někdy ve třetí   třídě prvně. A první   láska je holt první láska,   a i když se později   zamilováváte silněji a   víc, ta první už v paměti   zůstane navždycky.
Markus315
Hodnocení:
Přidáno: 22.5.2011
perfektny sci-fi film a skvele   herecke obsadenie na dvojku to   si nema. Hoci je to film 80.   rokov da sa kedykolvek pozriet   aj v dnesnej dobe

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44116minih44116Následník (1973) 
L´Héritier n
minih14413minih14413Noční dravci (1981) 
Nighthawks n
minih40562minih40562Killer (1989) 
The Killer / Die xue shuang xiong n
minih45163minih45163Jake a Tlusťoch (1987) [TV seriál] 
Jake and the Fatman n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih23913minih23913Zlí hoši (1983) 
Bad Boys n
minih2309minih2309...a pozdravuji vlaštovky (1972) 
...a pozdravuji vlaštovky n
minih13967minih13967Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města n
minih2599minih2599Agáta (1979) 
Agatha n
minih9253minih9253Jaguár (1996) 
Le jaguar n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Terminátor: Temný osud (2019)

 Terminátor: Temný osud (2019)
Terminátor: Temný osud n
Terminator: Dark Fate
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Maďarsko / Španělsko
Režie: Tim Miller

(pokračování)

Terminator: Genisys (2015)

 Terminator: Genisys (2015)
Terminator: Genisys n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Taylor

(pokračování)

Terminator Salvation (2009)

 Terminator Salvation (2009)
Terminator Salvation n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Spolková republika Německo / Itálie
Režie: McG

(pokračování)

Terminator Salvation: Temný počátek (2009) [TV seriál]

 Terminator Salvation: Temný počátek (2009) [TV seriál]
Terminator Salvation: Temný počátek n
Terminator Salvation: The Machinima Series
Žánr: animovaný / sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) [TV seriál]

 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) [TV seriál]
Terminátor: Příběh Sáry Connorové n
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Žánr: akční / drama / sci-fi / thriller / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Nutter, Matt Earl Beesley, Sergio Mimica-Gezzan

(spin-off)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

 Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)
Terminátor 3: Vzpoura strojů n
Terminator 3: Rise of the Machines
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Jonathan Mostow

(pokračování)

T2-3D (1996)

 T2-3D (1996)
T2-3D n
T2 3-D: Battle Across Time
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Bruno, James Cameron, Stan Winston

(pokračování)

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

 Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
Terminátor 2: Den zúčtování n
Terminator 2: Judgment Day
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Šestinedělí napospas

11:55 - 12:25

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:35

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama