Duben

Komentáře uživatele MikeCool

MikeCool

MikeCool zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Michal Kubelka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 33
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra
Fantastický, komediální   výkon Jamela Debbouzeho   (Numerobise). Opravdu velmi   pobavil. Příběh sice   malinko slabší, ale to   rozhodně nevadí. Důležité   je to, že mě tento film   velmi pobavil.
Avatar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Avatar
Ať se Vám to líbí nebo ne,   tohle byl, je a bude   revoluční film světové   kinematografie. James Cameron   si počkal a stvořil tohle   veledílo. Opravdu špičkově   propracovaný film.
Drž hubu! (Tais-toi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Drž hubu!
Jedna z nejlepších komedií   všech dob. Moc jsem se   pobavil. Kentán (Gerárd   Depardieu) byl fantastický !!   Pro mě zatím nejlepší   komedie kterou jsem kdy   viděl.
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Nejsem sice fanda akčních   filmů tohoto typu, ale   zaujalo mě hvězdné   obsazení a tak jsem se   rozhodl se na to jít podívat   do kina a myslím si, že jsem   určitě neudělal špatnou   volbu. Neskutečné výkony   filmových legend a v skutku   fascinující akce. Ve filmu   mě pobavili různé hlášky   např. od Schwarzeneggera (I'm   back), nebo skoro každá   scéna s Chuckem Norrisem. :)
Forrest Gump
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Jednoznačně kultovní film   světové kinematografie a   právem se drží v čele   žebříčku. Forrest Gump   (Toma Hanks), předvedl   bravůrní výkon. Robert   Zemeckis se také předvedl   jako výborný režisér,   když dokázal stvořit tohle   veledílo. Je to film   náročný na psychiku, ale   místy i zaručeně pobaví.
Gnomeo & Julie (Gnomeo and Juliet)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Gnomeo & Julie
Průměrná animovaná   komedie, tentokrát o dvou   znepřátelených stranách   trpaslíků. Také další   film dělaný hlavně pro 3D   efekty.
Gran Torino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Gran Torino
Clint Eastwood zde předvedl   své úžasné schopnosti v   oblasti filmu ve smyslu   hereckém a zároveň i   režijním. Naprosto famózní   podívaná s jedním   nejlepším příběhem,   který jsem kdy spatřil.   Jinak vážnému Waltovi   nechyběl ani smysl pro humor,   kdy si vtipně rejpnul do   svých asijských sousedů.   Nejvíce mě pobavily hlášky   jako např. "Co jí   chcete bubáci?",   "Rákosníci" nebo   "To jsou ty dobré   knedlíčky? Tak pojďte   dále", apod. .Nevím co   ještě napsat ke Gran Torinu   napsat více, takže to shrnu   slovy "úžasný film po   všech stránkách".
Gympl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Gympl
Pro mě jeden z nejhorších   filmů české kinematografie.   Herecké výkony některých   herců jsou na bodu mrazu. Bez   špetky humoru, který by mě   pobavil.
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Upřímně řečeno, čekal   jsem z tohoto filmu v podání   režiséra Yatese, trošku   zklamání, protože se mu   předešlé díly Harryho moc   nepovedli-hlavně díl Princ   Dvojí Krve, ale byl jsem moc   potěšen, že jsem se mýlil.   Pro mě jednoznačně   nejlepší film z řady   Pottera a naprosto   okouzlující akce, která   byla naprosto výtečná. Ale   byli tu i velké chyby. Celý   film naprosto výborný až do   závěrečné scény.   Závěrečný souboj mezi   Harrym a Voldemortem   neproběhl dle mých nebo   spíše knižních představ.   Myslel jsem si že když se na   tuto scénu fanoušci po   celém světě těší už   dlouhých cca 10 let tak že   bude nějak lépe   propracovaná. Byl jsem docela   zklamán když ten souboj   proběhl na liduprázdném   nádvoří a když se pak   Voldemort jednoduše   rozpustil, protože podle   knížky je ten závěr   úplně jinačí. V knížce   proběhne souboj uvnitř hradu   Bradavic před zraky mnoha   lidí, to mě trošku   zklamalo, ale nijak to   nepřehodnotí můj pozitivní   názor na tento film, protože   ty menší i ty vetší chyby   nahradí velkolepá akce   kouzelnického světa a   epická bitva o Bradavice.   Nutno podotknout, že toto je   zřejmě můj   nejoblíbenější film, díky   kterému jsem se zaregistroval   na CSFD.cz abych mohl   ohodnotit Harryho Pottera.   Doufám, že se vyplní   přání herců a sejdou se   společně za 20 let v jednom   filmu v roli bradavických   učitelů.
Hobit: Neočekávaná cesta (The Hobbit: An Unexpected Journey)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2012
HOBIT = Jedno velké,   "přeumělkované"   klišé, které ve vás   nevyvolá vůbec, ale vůbec   žádné emoce, které ovšem   od filmu jako je Hobit velmi   očekáváme. Celý příběh   je pojat formou komedie zdá   se mi, avšak dobrodružné   fantasy to má býti, tady   zřejmě něco nesedí že ?   Spousty scén, které se až   příliš protahovali, byli   dochuceny pořádnou špetkou   humoru vyzařujících z úst   malých   "trpajzlíků" v   čele s čarodějem Gandalfem,   který snad ztratil svojí   úžasnou schopnost čarovat a   malým hobitem Bilbo   Pytlíkem. Pokračování   Twilight ?, ano takhle mi to   místy skutečně připadalo.   Možná až trošku přehnané   fantasy a to proto, že mi   připadala už nad míru   scéna, kde obživnou skály a   začnou se mezi sebou mydlit,   ale "trpajzlíci",   hobit a čaroděj jsou   samozřejmě nesmrtelní a tak   přežijí i četné   pobodání mečem či   ošklivá pokousání od   velké, bílé a naštvané   šelmičky(kterou si zřejmě   vypůjčili z Twilight), ale   naštěstí život se dá   znovu obnovit pomocí   magických slůvek. Ale abych   pořád jenom nekritizoval.   Můj názor je takový, že   celý film drželi při   životě dva pilíře a to   výprava a hudba. Naprosto   famózní, čistá a krásně   zelená příroda dodávala   celému příběhu patřičnou   jiskru. Ale hlavní   atraktivitou Hobita je   bezpochyby fascinující   hudba. Soundtrack Misty   Mountains, který doprovázel   v různých podobách celý   film byl vskutku nádherný a   zvlášť ta zpívaná verze.
Hra s nevěrou (Derailed)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Hra s nevěrou
Hru s nevěrou jsem viděl   úplnou náhodou v televizi na   ČT1 a musím říci, že ze   začátku mi přišlo že   půjde o nějaký romantický   příběh. Po scéně, kde   znásilní Luccindu, tak jsem   přehodnotil svůj názor z   romantického příběhu na   jakési drama. Charles jí   chce samozřejmě nějak   pomoci, a tak dá Luccindě   nějaké peníze, aby se   zotavila, ale neuvěřitelný   zlom přišel tehdy, kdy se   Charles dozvěděl, že to   vše byla pouhopouhá fikce a   že Luccinda je podvodnice. V   tu chvíli mi doslova spadla   čelist, div mi z pantů   nevypadla. Už jen to, že   Luccindu hraje Jeniffer   Aniston (moje   nejoblíbenější herečka),   protože Aniston znám pouze   jako komediální postavu a   tady se z ní stane taková   "sviňucha".
Já, padouch (Despicable Me)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Já, padouch
Nádherná animovaná komedie,   vyprávějící o padouchovi   Gruovi, který si z dětského   domova vezme 3 malé   holčičky, ale chce je jen   využít k loupeži   zmenšovacího paprsku.   Postupem času si Gru   "děcka" oblíbí a   prožívá s nimi spousty   dobrodružství. O výbuchy   smíchu se hravě postarají   malí, žlutí mimoňové.   Já, padouch patří k mým   nejoblíbenějším   animovaným filmům, které   jsem kdy viděl.
Kdopak by se vlka bál?
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Kdopak by se vlka bál?
Další z řad těch   povedených, českých   rodinných filmů. Rozvod   rodičů z pohledu malé   Terezky (D. Dědkové), to je   oč tu běží. Líbilo se mi   také občasné doladění   filmu pomocí kreslených   efektů, které dodávaly   příběhu takovou pěknou   jiskru.
Kletba z temnot (The Possession)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Jedná se spíše o   hororovější thriller. Jeden   z nejlepších, troufám si   říci nejlepší film o   vymítání ďábla, který   jsem kdy viděl. Oproti   ostatním průměrným filmům   o vymítání (např.   Ďábel), se Kletba z temnot   liší hlavně tím, že má   příběh. Byl jsem nadšený   snad skoro z každé scény.   Už od první scény mi bylo   jasné, že tohle nebude jen   tak ledajaký   "béčkový" film.   Na úplném začátku na mě   zapůsobila kamera a jemně   zpívající hlas, který   ovšem naháněl hrůzu.   Velkou roli hrála také   hudba, která doprovázela   celý příběh a velice mě   nadchla. Ovšem důvod, proč   jsem dal 5*, je ten že film   je natočen podle skutečné   události a film je podle   něho natočen na výbornou.   Začal jsem se tedy o to více   zajímat a tak jsem se po   skutečné události pídil po   internetu a byl jsem docela   šokován. Dybbukova   skříňka skutečně existuje   (Dybbuk je v židovské   mytologii zlý duch   hledající lidské oběti, do   nichž by mohl vstoupit a   ovládnout je). Dočetl jsem   se, že ten kdo skutečně   Dybbukovu skříňku vlastnil,   prožil okamžiky   nepředstavitelné hrůzy.   Skříňku poté koupil   kurátor univerzitního muzea,   a zkoumal komu všemu prošla   pod rukou. Vypátral ženu,   která přežila holocaust a   po válce si přivezla   zapečetěnou skříňku do   Ameriky. Štáb odmítl aby se   natáčelo se skutečnou   skříňkou. Natáčeli tak s   atrapou, přesto štáb   potvrdil, že při natáčení   filmu se děli podivné věci.
Leon (Léon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Leon
Nádherný příběh, který   mě zaujal v nejvyšší   míře a samozřejmě   strhující výkon dvojice   Natalie Portman a Jaen Reno.
Má mě rád, nemá mě rád (Flipped)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Má mě rád, nemá mě rád
Film byl velice zajímavý a   odlišný než ostatní a   musím říct, že se mi   velice líbil. Hlavní   hrdinové se do filmu naprosto   hodili, byly hodní a je   neuvěřitelné jakou měli   odvahu i přesto, že to v   životě neměli jednoduché.   Celý děj, byl určitě   dobře promyšlen, ale nejvíc   mě zaujalo, že hlavní   hrdinka by udělala cokoliv   aby zachránila jeden strom na   který má určitě krásné   vzpomínky a jen tak na něj   nezapomene. Mrzelo mě, že ho   zkácely…A její láska k   jednomu klukovi jí vydržela   neskutečně dlouho i přes   to, že jí jenom ubližoval a   dělal všechno proto aby se   jí zbavil…ale konec končí   jako skoro ve všech filmech   šťastně a dojemné když se   do ní nakonec sám bláznivě   zamiloval…Určitě bych se   na ten film podívala znovu,   protože je vzorem, kéž by   všichni lidé byly milý jako   ve filmu. (By Týna Petrová)
Mary a Max (Mary and Max)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Mary a Max
edna z mých srdcových   záležitostí. Vystřídalo   se ve mě několik pocitů: 1,   humor - Čtení dopisů z úst   hlavních hrdinů, mělo   humorný styl a zvláště u   Mary se mi strašně líbil   český dabing (stejně tak u   Maxe). 2, důraz na psychiku -   postupem času mě čtení   dopisů "psychicky   unášelo" a příběh   mě zatáhl přímo do děje.   3.smutek - Zvláště   závěrečná, kde za již   zesnulým Maxem přijede po   dlouhých časech dopisování   Mary. Prvotřídní   záležitost, kdybych měl   nají nějaká negativa, tak   bych tu strávil dlouhý čas   psaním tohoto komentáře a   proto říkám, že tento film   hodnotím jen samými pozitivy   a negativa jsem zde žádná   nenašel.
Mimina (Bébés)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Nádherný dokumentární film   ve kterém neuslyšíte ani   slůvko, protože hlavními   herci jsou čtyři miminka z   různých koutů světa.   Dokument zachycuje   každodenní strasti těchto   malých hrdinů, kteří velmi   pobavili svými kousky.   Nejvíce mě asi pobavili   africké děti. Byl jsem   opravdu nadšený z tohoto   dokumentu, protože jsem snad   nikdy nezažil abych se   doslova "válel   smíchy" u němého   dokumentárního filmu.
Nedotknutelní (Intouchables)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Nedotknutelní
Chápu, že Nedotknutelní   jsou vysoko v žebříčku   nejlepších filmů vůbec.   Přesto mi to příjde jako   další z řad humanitárně   založených filmů, které   jsme už mohli spatřit   desítky, podobně   založených filmů (možná   si to ani neuvědomujeme). Za   to jsem strhl jednu hvězdu,   ale přesto přezevšechno   musím uznat, že mě tento   film místy hodně pobavil a k   závěru i malinko dojal.
Nepřítel před branami (Enemy at the Gates)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Nepřítel před branami
U tohoto filmu mě uchvátil   poněkud drsný a reálně   vypadající začátek.   Závěr filmu mě až tolik   neuchvátil, ale i tak je   Nepřítel před branami jeden   z mých nejoblíbenějších,   válečných filmů a myslím   si, že patří i k těm   nejlepším.
O pokladech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Společně se satirickou   pohádkou "Tajemství   staré bambitky" s   Tomášem Klusem je podle mě   tato televizní pohádka   nejlepší za posledních pár   let. Na české poměry hodně   kvalitní grafické efekty,   které se vyskytovali spíše   v druhé části. Pohádkový   příběh, který je dochucen   úžasně povedenou špetkou   humoru. Hodně jsem se pobavil   a to se mi u pohádek vůbec   nestává. Nejvíce pobavil   Vojta Dyk (se svým: To jsem   teda zvojtil) dále pak   trojice strážců pokladu   Polášek, Liška, Budař,   kteří se proměnili v ženy   a to nemělo chybu.
Ordinace v růžové zahradě
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Ordinace v růžové zahradě
Úplné začátky ordinace (v   roce 2005) se mi líbili, ale   bohužel postupem času se z   tohoto českého TV-seriálu   stával čím dál tím   větší propadák. Čili dá   se říct, že 4* dávám za   úplné začátky Ordinace.
Probudím se včera
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Probudím se včera
Jedna z nejlepších,   českých komedií 21.století   hlavně co se humoru týče.   Líbil se mi i příběh,   který byl na české poměry   pozoruhodný. Jirka Mádl má   talent a zde opět exceloval   svým humorem.
Shrek Třetí (Shrek the Third)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Další shrekovský   příběh,vypravující o   výpravě za Artušem   (bratrancem Fiony), který by   se měl stát králem Za   sedmero horami po králi   Haroldovy. Co se týče   humoru, tak Shrek, oslík a   ostatní opět nezklamali, ale   příběhově se mi to zdá   až moc přehnané a myslím   si, že Shrek měl skončit s   druhým dílem.
Sinister
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Společně s Ženou v černém   jsou dle mého názoru   nejlepší horory roku 2012.   Úžasný příběh s   úžasnou pointou, která se   na konci filmu nádherně   vysvětlí. Již od první   (psycho) scény, na mě   udělal tento film významný   dojem, i ten závěr filmu   měl takový otevřený psycho   konec. Co se týče   "lekaček", tak bych   řekl, že jich nebylo tolik,   ale když na nějakou došlo,   tak to určitě stálo za to.   U pár lekacích scén jsem   málem vysypal plný popcorn,   na kolegu, který seděl vedle   mě. Vyzdvihnout musím také   hudbu, která hrála určitě   významnou roli. Zkrátka a   dobře, tento snímek splnil   vše co by měl pořádný   horor obsahovat (příběh,   pointa, strach, lekačky a   hudba). 85%
Skyfall
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Nejsem a nejspíš ani nebudu   fanoušek Bondovek, ale musím   uznat, že Skyfall má své   silné stránky. Nejvíce mě   zaujal začátek filmu a to   konkrétně úvodní akční   intro včetně se scénou s   vlakem a úvodní pasáž s   titulkami dodávala tomuto   filmu patřičné emoce.   Zbytek filmu mi přišel   malinko nudný, až   zdlouhavý, ale nahradil to   kvalitní závěr. 70%
Zahajovací ceremoniál - LOH 2012
Zahajovací olympijské   ceremoniály patří k   nejsledovanějším   "pořadům" na   celém světě a Zahajovací   ceremoniál LOH 2012 v   Londýně, se stal   nejsledovanějším   odvysílaným pořadem na   světě, nikdy nesledovalo u   televizních obrazovek či v   živém vysílání na   internetu tolik lidí jako u   tohoto ceremoniálu. Mě se   tento ceremoniál velice   líbil. Byla zde nádherně   popsaná historie celé Velké   Británie formou hraného   příběhu. Jedinou výtkou je   asi způsob zapálení   olympijského ohně. Myslel   jsem si, že po famózním a   emotivním představení   nastane epická tečka za   tímto ceremoniálem, ale   emoce spadli poté co se   zapálené   "květináče"   zdvihli směrem k nebesům a   vzpláli. Čekal jsem prostě   epičtější zapálení   olympijského ohně, ale jinak   jsem nadmíru spokojen.
Škola ro(c)ku (The School of Rock)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Škola ro(c)ku
"Kdo mi řekne o čem je   Rock ?", Hlavně držet   při sobě". Moje   srdeční záležitost aneb   Blackův ro(c)kový nářez.   Dá se říci, že díky   Škole ro(c)ku se stal Jack   Black mým nejoblíbenějším   hercem. Co se týče filmu   samotného, nemám slov. Jak   už jsem psal, je to   pořádný ro(c)kový nářez   se vším všudy. Mladí   talentovaní   "herci", jakožto   žáci prestižní základní   školy, kteří to se svými   zvukovými hračičkami   dokáží pořádně rozjet,   byli na svůj věk úžasní.   Citově zabarvený humor byl   hlavní atraktivitou této   hudební komedie. Když došlo   k závěru filmu na scénu,   kde kapela Deweyho Fina (Jacka   Blacka), představila svůj   dynamický a emotivní song   Shool of Rock (Zachs song),   naběhla mi husí kůže po   celém těle, z úžasné   emotivně prožité písně,   kterou jsem hltal do   posledního gesta. Líbilo se   mi také, že to neskočilo   takovým klasickým americkým   happy-endem. Od první chvíle   chvíle kdy se řekly slova   "Souboj kapel", hned   každému divákovi došlo,   že o vítězi je předem   rozhodnuto, ale pravda byla   jiná. Škola rocku jako   kapela souboj kapel   nevyhrála, ale poté pronesl   mladý bubeník větu   "Hlavně klídek, v rocku   nejde jenom o jedničky, Sex   Pistols nikdy nic nevyhráli   !. Dav si poté přál ještě   přídavek od poražené   kapely. Jejich přání bylo   vyslyšeno a uskutečněno   písničkou It's a Long Way to   the Top v originále AC/DC.
Účastníci zájezdu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Účastníci zájezdu
Film o dovolené u Jadranu.   Česká komediální klasika,   která určitě hodně   pobaví, ale také nutí   člověka zamyslet se nad   některými věcmi.
Ulice
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Ulice
Ze začátku to byl docela   slušný český seriál, ale   postupem času když byli   přidělávány další a   další díly, tak šla   kvalita a humor tohoto   seriálu do kytek, ale na   druhou stranu, musím uznat,   že to není zas až tak   špatný seriál. Taková   oddychová večerní   podívaná.

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

00:55 - 01:50

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Věk válečných lodí

00:45 - 01:30

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Zítra vstanu a opařím se čajem...

23:55 - 02:05

62 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Jack Reacher: Nevracej se (201...

23:05 - 01:25

112 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190616
Osobností: 697989
Fotografií: 764500
Plakátů: 376906
Obsahů a biografií: 178376
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10