Duben

Komentáře uživatele Chaosteory

Chaosteory

Chaosteory zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 7
Návrat do Silent Hill (Silent Hill: Revelation)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2013
Zbytečný návrat
V roce 2006 se stalo něco   nemožného, výborná herní   předloha se dočkala   kvalitního filmového   zpracování nad kterém   jásala dušička jak   hráčů, tak fanoušků   atmosférických hororů.
Bohužel ve stejný   okamžik, kdy Bassett dostal   do rukou pokračování, se ze   Silent Hill slouplo logo   Konami a místo něj nalepili   ocucanou známku Hollywood.  
Původní atmosféra   filmu je nenávratně v   troskách a nevyhrabe ji znich   ani druhá polovina filmu, ve   které se děj opět přesune   do popelavého temného   města.
To je také   doba, kdy divák dostává   ránu do slabin a čeká na   poslední z milosti, protože   se naplno projeví   režiséro/scénáristovo   kacířství vůči prvnímu   dílu. Temnotu vystřídalo   cosi, co vzdáleně   připomíná Freddyho kotelnu   napadenou Vetřelci a nebýt   dvou nebo tří opravdu   povedených monster, měl bych   pocit, že sleduji video film.  
Kapitola sama o sobě   je scénář, který lepí co   se dá jen aby vydržel   alespoň těch 90 minut a   když už to nejde, lupne se   na plátno trocha krve, aby   divák neusnul, což není tak   těžké, když hlavní   hrdince přejete vše, jen ne   návrat domů.

Jak bývá zvykem, velké   očekávání vystřídalo   obrovské zklamání a   nezbývá než doufat, že   nikdo nebude chtít déle   parazitovat na Tichém Kopci
The Collector
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Sám doma?
Já nevím jestli to při   sledování filmu napadlo jen   mě, ale kdyby měl Kevin   "Collector edition"   nástrahy, Marv a Harry by už   asi v pokračování   nebyli.

Upřímně jsem nedoufal,   že ještě někdy uvidím tak   důmyslného vraha jako byl   Jigsaw, ale nemožné se stalo   skutečností. Sběratel ve   stejnojmeném filmu sice nemá   takové koule jako on, ale za   to má na své straně   skvělou atmosféru a   chmatáka, který se rozhodně   nevzdá snadno a bez boje. A   jelikož se tahle jednohubka   trefila do mého hororového   vkusu odpouštím jí všechny   stupidity, které obsahovala,   protože děj mi nedovolil nad   nimi přemýšlet ani minutu.
Tváře v davu (Faces in the Crowd)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2013
Dobrý film ve kterém víc   než samotný děj nebo   námět zaujme především   Milla, která dokazuje, že   kromě střílení zombies   při slow-mo záběrech, umí   taky zahrát dramatickou   roli.
Tím nechci   říct, že film nemá co   nabídnout. Námět je velmi   dobrý, po filmech kde svědek   buďto ztratí paměť úplně   nebo má má jiný handicap,   je zápletka s nemožností   rozpoznat tváře skvělým   oživením. Děj jako takový   má pak silnější a slabší   stránky jak už bývá   zvykem, ale díky hercům se   drží nad průměrem po celou   dobu a v biografii Milly   Jovovich bude patřit k těm   zdařilým.
Uvnitř (À l'intérieur)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2013
Frantíci dobře ví, na jakou   notu zabrnkat, abych měl   chuť vidět svou večeři   znovu a zde to ještě   okořenili tématem, kterému   se většinou i ten   sebezvrácenější magor (   čtete režisér ) vyhýbá -   těhotná dívka před   rozsypáním.

I   když hlavní dějovou linku   táhnout takřka jen dvě   postavy a sem tam se někdo   nachomítne na porážku, má   film solidní atmosféru,   kterou později vystřídá   malování bytových prostor   na rudo a . . . a to uvidíte   sami.
Věc: Počátek (The Thing)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Prequel
Předně bych rád řekl, že   Věc: Počátek není remake,   jak ho mnozí nazývají, ale   prequel a jako takový má   zaúkol jednu jedinou věc.   Přiblížit nám tu část   příběhu, kde Norská   polární základna objevila   nějakou "věc" v   ledu a na jejímž konci byl   vrtulník pronásledující   psa.

Film není   lepší než Carpenterova   Věc, o tom žádná, ale mám   pocit že o to ani nešlo.   Tvůrci dobře odhadli, jakým   směrem se ubrat, a i když   obsahově příběh moc   neobohatili, alespoň se   dokázali držet za patami   klasiky a na dnešní poměry   přivedli na plátno velmi   povedený kousek.

Plusy: dějová návaznost   ( vyčkejte při titulkách ),   vizuální stránka, snaha o   inovaci, dobrá atmosféra

Mínusy: hlavní   hrdinka po vzoru Ripleyové
Vetřelci vs Predátor 2 (AVPR: Aliens vs Predator - Requiem)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Tady jsou snad i komentáře   zbytečné. Chtělo by se   říct "Král je mrtev,   ať žijí králové"   Leda velké smradlavé. Pravda   je, že co nezvádal Anderson,   je tady zvládnuto solidně.   Ale taky naopak. Co u   předchůdce fungovalo, tady   selhává. Líbí se mi   návaznost, jakoby ani nebyla   pauza, prostě jedeme dál.   Predalien ožívá, raketa   padá někam do vidlákova a   Predátor ( ano predátor,   tentokrát je to fakt on )   vyráží do akce. No jo, ale   prvotní nadšení rychle   vychladne. Ať dělám co   dělám, stejně z většiny   akcí a že jich je hafec,   mám houby. Drtivá většina   je totiž natočená asi ve   sloní zadeli a musíte to   sledovat minimálně v noci a   ve sklepě, protože temnota a   střihový chaos jsou všude.   Díky tomu je děj skoro bez   atmosféry, nic nečekaného   se neděje, obyvatelé jsou   strategicky likvidováni ze   všech stran a hlavní postavy   vás ani nezajímají,   protože tušíte že tam jsou   jen do počtu. Ano, najdou se   i dobré části, alieni proti   vojákům, nemocnice nebo   závěrečný fight. I tak   jsou to jenom náznaky toho,   jak film mohl vypadat a   defakto zbytečné   pokračování. P. S. U   jedničky jsem potopil   Andersona, ale bratři   Strausové očividně ani   nepochopili o čem Alien a   Predator je.
Vetřelec vs. Predátor (Alien vs. Predator)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Pokud existuje Peklo, má tam   Anderson kotel se svým   jménem a Predator s Alienem   ho budou trýznit do skonání   světa. Ač jeho fanda, tohle   mu prostě neodpustím. Dostat   do ruky dvě největší ikony   vesmíru a udělat z toho   "průměr" je víte   co - ano to. Námět a   zpracování přitom nejsou   zas tak zlý. Všude je vidět   Andersonova práce, dobrý   střih, slow motion, některé   pasáže opravdu vymazlené.   Jenže to jde do žumpy, když   se objeví Predátor. Pane   bože, co se stalo mezi   Predátorem 2 a AVP ? To už   McDonald prorazil i do   vesmíru ? Vždyť jsou k   smíchu. Přerostlé,   nemotorné a vyžrané   predátory fakt nevemu, to   nebyli lepší herci, kteří   by je hráli ? Doteď nechápu   proč se na nich nepodílel   jejich duchovní otec Winston,   protože jeho ruka tu vážně   chybí. Ty jednohubky,   vlastně hlavní hrdinové mi   vůbec nepadli do oka.   Nečekám Ripleyovou ani   Švarcra, ale banda blbců,   která pobíhá od vetřelce k   predátorovi a naopak mě   spíš urážela. Jediný koho   oceňuji je Lance. Dobrý   odkaz na staré čase, ať   jménem nebo hrou s nožem.   Že by Anderson opravdu viděl   někdy Vetřelce ? Asi jo, ti   jsou totiž hlavní plus filmu   a jsou tím, co od nich   čekáte, prostě ty starý   dodrý mrchy. Škoda   výsledku, opravdového fandu   těhle dvou potvor to   nenadchne, spíš má potom   chuť něco někomu udělat.   Anderson scifi umí, o tom   žádná, ale tohle nezvlád.

TV Program

ČT1 - Kuchařská pohotovost (2008) [T...

00:55 - 01:20

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Amsterdam v ohrožení

00:40 - 01:35

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:05

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10