Duben

Komentáře uživatele histori

histori

histori zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Bathory
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Jak to skutečně bylo s hraběnkou?
Jakubisko je výtečný   režisér, tímto filmem to   prokázal jen zčásti. Dle   jedněch byla hraběnka   krvelačnou bestíí, dle   druhých je výstřední   ženou, na kterou jiní při   své touze po moci nastrojili   úklady... Režisér se   připojil k druhé frontě a   film pojal podle toho. Scény   bitev jsou ucházející, ale   vysloveně mi nesedlo   vyznění snímku, že   hraběnjka byla jen obětí.   Polívka s Mádlem, ,kteří   zde ztvárnili podivné role,   byli naprosto mimo mísu.   Pokud jde o hraběnku   přikláním se k verzi, že   spíše byla sadistického   zaměření, tedy krvelačná   bestie, která zneužila   svého společenského   postavení k ukájení svých   potřeb a touze po věčném   mládí obětovala mnoho   nevinných panen. Podle toho o   ní měl být natočen film.
Cirkus Humberto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Krásné ztvárnění románu i osudu lidí z maringotek.
Režisér Filip je spíše   průměrný režisér, ale zde   se mu povedlo mistrnně   převést román na tv   obrazovku. V seriálu je plně   a životaschopně ukázán   osud lidí z maringotek,   jejich touhy po štěstí,   radostech, starostech. Místy   romantické, místy tvrdě   reálné životní eskapády   umělců, kteří svůj život   zasvětili cirkusu, zasvětili   tomu aby druhým lidem svým   uměním přinesli zábavu a   chvíle radosti. Lze říci,   že román i osudy lidí z   maringotek nešlo ztvárnit ve   filmu lépe.
Já, Claudius (I, Claudius)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Doba plná intrik a touhy po moci.
Tento seriál je výtečným   ztvárnění románu a bez   nadsázky jej lze doporučit i   studentům historie, je to i   jakoby předobraz politiky   současné i budoucí. Nyní   se zde již politici mezi   sebou nevraždí, nýbrž   používají k odstranění   protívníka jiné prostředky   - média, leckdy   zkorumpovaná. Seriál bez   velký davových bitevních   scén, který přesto o Řimě   vypovídá téměř vše.
Lidice
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Osud lidic převedený na plátno.
Veřejnosti poměrně   neznámý režisér se ujal   nelehkého úkolu a natočil o   Lidicích zdařilý snímek,   který důstojně ukazuje osud   Lidic bez příkras. Snímku   nelze nic vytknout, postavy v   něm jsou životné, film je   plný výtečných hereckých   výkonů. Osud Lidic a   podobných vesnic nejen u   nás, ale i ve světě, v SSSR   jich během Druhé světové   války byly stovky, by měl   být a je velkým drastickým   mementem, který varuje před   nebezpečím fašismu.
Občanský průkaz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Poloslepé dílko, poloslepého režiséra.
Spíše průměrný režisér   Trojan a který je spíše   špatným, nežli dobrým   hercem, jehož hereckou rolí   byl i kpt s přelepeným okem   v komedii Mlýny, tímto   snímkem vytvořil   jednostranné dílko, viděné   jakoby polovičním slepcem.   Ukazuje pouze jednostranné   vidění světa. Z hlediska   tehdejší doby i toho jak to   tehdy bylo nelze tento snímek   brát příliš vážně, je   spíče parodíí, nežli   vyjádřením tehdejší   skutečnosti. Pojednává o   úkazech a dějích, které   byly v té době okrajové,   nikoliv majoritní ve   společnosti. Dá se říci   že je agitkou. Film byl   natočen podle literární   předlohy autora, který musí   zaujmout názvem svých prací   - Hovno hoří.
Rodáci
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Režisér byl za tento seriál pranýřován.
Síše průměrný režisér   byl za tento pro některé   kontoroverzní seriál v   pozdější politopadové   době pranýřován.   Neprávem. Jistě lze v   seriálu spatřit i   ideologické momenty, ae v   jádru pojednává o té době   vcelku realisticky. Postavy   jsou životaschopné a mladá   naivita hlavního hrdiny   později přecházející v   určité vystřízlivění a   zmoudření, je zde zobrazena   výtečně. Seriál   pojednávající o nelehké   poválečné době lze   hodnotit průměrně, ale lze   v něm spatřit i věrohodný   obraz té doby.

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

54 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:05

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190628
Osobností: 698009
Fotografií: 764538
Plakátů: 376944
Obsahů a biografií: 178406
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10