Duben

Komentáře uživatele Rostislav.S

Rostislav.S

Rostislav.S zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Rostislav S.

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.9.2015
Kubrickovy nové šaty
Jestli je na tomto filmu něco   pozoruhodného, pak je to   postoj nemalého počtu   diváků. Mám totiž   intenzivní pocit, že aby   nebyli za "blbce",   velebí tento nudný a nic   neříkající snímek do nebe   - až kdesi k dráze Jupiteru.   Jako by se snad báli   přiznat, že filmu   neporozuměli.
Mohu   však tyto diváky ubezpečit,   že ve skutečnosti není   čemu porozumět. Veškeré ty   povídačky o tom, že děj   filmu v sobě nese skryté   poselství, jsou tady tím   jediným   "vědeckofantastičnem&qu   ot; - film v sobě totiž   nenese nic, ale opravdu zhola   nic. Toť celé tajemství.  
Protože ovšem už   jednou bylo rozhodnuto, že je   to film "kultovní",   nemůže přece   "náročný" divák   tvrdit opak. Musí neúnavně   chválit a připomínat, že   film je určen výhradně pro   "chápavé" a tím   tedy jasně předeslat, že   kdo by se snad opovážil   cokoliv kritického   namítnout, ten tomu prostě   nerozumí a je kulturním   barbarem. A sebe sama pasovat   do role znalce.
A tak   můžeme číst desítky   recenzí a komentářů,   které stále dokola a dokola   opakují naučené mantry o   čtení mezi řádky, aniž by   nám však kdokoliv prozradil,   co se tedy vlastně dočetl.  
Císař je nahý! A   Vesmírná Odysea je nuda.
-----
Jednu výhodu   však film přece jen má. Na   několika místech ho můžete   klidně o několik minut   posunout vpřed. O nic   nepřijdete. Pokud tedy   nepovažujete černou   obrazovku za kulturní   zážitek. :-)
Dárce (The Giver)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.9.2015
Sci-fi? Snad rodinný film...
Snímek bych zařadil spíše   mezi nenáročné rodinné   filmy, žánr sci-fi je, velmi   mírně řečeno,   přestřelením. Stejně tak   žánr drama.
Samotné téma filmu -   společnost, která pro   domnělé blaho lidstva   vytěsní veškeré emoce a   vzpomínky (ale že by nikdo   netušil, co je to smrt? ti   lidé tam žijí věčně?   :-)) - není marné. Zde   ovšem dosti promarněné.
Resumé: řekněme taková   předehra pro   "1984". Pro děti a   dorost ovšem.
I tak   bych dal i tři hvězdičky,   ale za Mandelu ve   vzpomínkových scénách   snižuji na dvě. :-)
Kouzelník Žito
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2018
Tak dlouho se Česká státní   televize vysmívá Barrandovu,   až se Žito utrhne.
A   co koncesionářské poplatky?   Máte zaplaceny? I na   příští rok?
Lynč
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.12.2018
Tragédie
Takovou hrůzu si může   dovolit vysílat jedině   Česká státní televize. Té   jsou totiž diváci ukradení,   peněz je dost, stačí   každý měsíc natáhnout   pracku do kapes domácností -   a vysát výpalné.
Supervoják SS (S.S. Doomtrooper)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.4.2014
31 minut
Otřesné. Do mnoha filmů se   tu a tam vloudí nějaká ta   chybička, ale paneláky ve   stylu šedesátých let a   moderně elektrifikovaná   železnice s moderními vagony   ve válečné Francii?   Stupidní děj, stupidní   dialogy a stupidní všechno.   Ač vydržím hodně, tak tady   jsem se sám sobě divil, že   jsem zvládl 31 minut...   Dávám jednu hvězdičku z   deseti, protože žánr   komedie nikde nevidím (to   bych možná dal dvě).
Únos letadla (Airline Disaster)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2015
Nová kategorie filmů!
Ano, tenhle film je opravdová   síla, a to i na americké   tvůrce. Skutečně je čas na   vytvoření nové kategorie   filmů - déčkových.
Ale to letadlo je fakt   supermoderní, to se musí   nechat. Dokonce mu   několikrát doroste odpadlý   motor. Jedna hvězda, když   nulu dát nejde. :-)

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:25 - 00:55

15 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

23:15 - 00:00

25 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:40 - 00:40

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 00:00

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190602
Osobností: 697912
Fotografií: 764340
Plakátů: 376781
Obsahů a biografií: 178337
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10