Duben

Komentáře uživatele Kusuar34

Kusuar34

Kusuar34 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 9
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
 
Přidáno: 24.3.2014
Nepravdy
Shlél jsem tento film   dvakrát, ale mohu říct, že   hezké byly jen animace.   Dějově je to celkem ploché,   dalo by se říct i logický   nesmysl. Obří praptáci   žili jen v Jižní Americe,   kde se sice vyskytoval i mamut   kolumbijský, budiž, ale zase   mi tam neseděla ta poušť s   pyramidami egyptského typu,   kočovníci zase spíše   středomořského typu, a   mamut jako domestikované   tažné zvíře. Šavlozubý   smilodon žil taktéž jen v   severní a pak i jižní   Americe, v Evropě   Machairodus, budiž. S tou   velikostí to na některých   záběrech ale trochu   přehnali, on měl kolem těch   350 max. 400 kg, víc ne,   něco jao trochu přerostlý a   svalnatější tygr   ussurijský. Ale víc než   africký lev(260 kg).
Jurské bojiště (Jurassic Fight Club)
 
Přidáno: 24.3.2014
Dobrá práce
Myslím si, že tato série je   celkem kvalitně zpracovaná.   Po grafické stránce to není   na současnou dobu úplně   špičkové, ale o to nejde.   Jde hlavně o rekonstrukce   nějaké události s   vylíčením strategie a   taktiky různých tvorů,   jejich přednosti i slabá   místa, způsob chování,   reakce apod.
Býložravec nemusel boj o   život prohrát, dravec zase   memohl útočit bezhlavě,   musel uvažovat koho máproti   sobě, neboť i zranění   končetiny znamenalo   nemožnost něco ulovit a   pomalou smrt.Ten poslední   díl s medvědem a lvem jsem   viděl někdy před 3 lety na   youtube, ale rozkouskovaný,   vypadalo to na dvě varianty   finále - pádem lva do   propasti nebo medvěda s   prokousnutým hrdlem. Po   včerejším celém   shlédnutí vím, že prohrál   ten lev.
Královna Alžběta: Zlatý věk (Elizabeth: The Golden Age)
 
Přidáno: 28.12.2014
Příspěvek
Vynikající film, který   vystihl atmosféru doby. Jen   bych chtěl připomenout   jisté nedostatky. Anglie   nebyla v té době jako   protestantskábzemě sama,   bylo tu již Švýcarsko,   Nizozemí, Švédsko,   některé německé státy,   protestantské Čechy, část   Uher. Ale jako protestantská   velmoc byla, do nástupu   Švédsta, sama. Je třeba   připomenout, že při   španělské invazi pomohlo   dost počasí, ale pak   nenásledovalo jen období   prosperity a míru. Anglie   neponechala nic náhodě a   začala budovat silné   loďstvo s moderními děly,   se kterým svedla řadu   vítězných námořních   bitev se španělskou galérou   a postupně tak získávala   převahu na moři a stávala   se novou velmocí.
Hmyzí války
Hmyz osobně příliš   nemiluji, i když vím jako   ekolog, že je v přírodním   koloběhu naprosto nezbytný a   nenahraditelný z mnoha   důvodů. K seriálu je podán   velmi zdařilý a výstižný   komentář, vše bez příkras   jak to opravdu chodí.   Zajímavé jsou doprovodné   zvukové efekty, to různé   kvílení a mručení i když   je jasné že hmyz v těchto   situacích žádné zvuky   nevydává. Taktéž pavouci   nepatří mezi hmyz, ale to   není podstatné. Důležitá   je promyšlená strategie a   taktika vybraných druhů.
Rambo 2 (Rambo: First Blood Part II)
 
Přidáno: 24.3.2014
Nostalgie
Taky se na Ramba občas rád   podívám, i když vím, je   vesměs nereálný. Méně   reálná než Rambo I a více   reálný než Rambo III s   vnikáním, útěkem a   opětným vnikáním do   střežené pevnosti. Ve II.   díle lze např. připadalo   divné, jak při hektickém   útěku ze zajetí stihl   pobrat nejen samopal, ale i   spoustu granátů, luk se   šípy s výbušnou   hlavicí,při souboji   vrtulníků byl protivník   příliš váhavý....Jinak   výborná a svižná akční   podívaná.
Velké ticho (Il grande silenzio)
 
Přidáno: 26.8.2015
Úvaha
Na tento vestern nikdy   nezapomenu. Je to takový   antivestern s naprosto   netypickým, depresivním a   šokujícím závěrem, na   který jsem nikdy nebyl   zvyklý. Zlo prostě vyhrálo   a Klaus Kinský v hlavní roli   v tom naprosto triumfoval.
Velký útěk (The Great Escape)
 
Přidáno: 9.2.2016
Nadsázka
Hvězdné obsazení, to ano.   Jinak výsměch všem co   prošli peklem nacistických   koncentračních táborů, kdy   se umíralo pokud ne   plánovitě, tak i za   banalitu. Záleží fakt kdo   se filmu ujme, nicméně se na   americké tvorbě projevuje i   to, že Američané vstoupili   do evropské války přesně v   té fázi, kdy už jim tak   nehrozilo, že budou   obklíčeni bez možnosti   úniku, přečísleni, bojovat   proti přesile,muset ustupovat   apod. libůstky. Pak zásluhy   takového gen. Pattona skvěle   zastiňují výkony   Montgomeryho a ruských   generálů i vojáků, kteří   tu mašinérii museli napřed   otupit, aby se pak dala   obrátit zpět a porazit.
Ale na druhé straně   mají skvělé filmy z   japonských tažení i podíl   na zdařilém realistickém   díle Schindlerův seznam.
Vinnetou - Rudý gentleman (Winnetou II)
 
Přidáno: 25.8.2015
Romantika
Druhý díl má zpočátku   velmi romantický nádech,   Ribana v podání Karin Dor   byla velmi půvabná. Klaus   Kinski zase jako perfektní   záporák.Old Shatterhand   vždy včas na správném   místě. A jako obvykle   nápadně svalnatý Gojko   Mitič.Jen ten souboj s tím   medvědem mi vždycky nějak   neseděl jako   nepravděpodobný, jako by to   zvíře bylo přiopilé nebo   omámené, vždyť grizzly by   musel normálně Vinnetoua   ubít tlapami nebo rozdrtit.   Nebo to byl herec v medvědí   kůži. Na film se občas rád   podívám, všímám si i   toho, co jsme dříve   pomíjel, a to nádherné   chorvatské přírody a   krajiny.
Vinnetou a míšenka Apanači (Winnetou und das Halbblut Apanatschi)
 
Přidáno: 26.8.2015
Hodnocení
Je to fakt trochu opomíjená   mayovka, ale vůbec není   špatná. ten hlavní   záporák Carly Bill   nepůsobí zase tak úplně   zle až do morku kostí, na   rozdíl od Klause   Kinského.Jako vždy nastává   shodou okolností příz ivá   situace, které hrdinové   využijí k úniku a   příznivému zvratu. Dá se   na to dívat.

TV Program

ČT1 - Zlaté dno (1942)

06:55 - 08:25

86 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

07:30 - 08:25

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

07:55 - 09:30

26 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

07:45 - 08:45

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10