Duben

Komentáře uživatele Leonid

Leonid

Leonid zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 26
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Přistupoval jsem k tomuto   filmu opatrně a trochu s   despektem. Ale to co   následovalo mě naprosto   překvapilo a strhlo.   Jednodenní příběh dvou   lidí byl svěle zahrán. Ti   dva se tak krásně   doplňovali, že se tento film   stal součástí mé   filmotéky. Mohu jen   doporučit!!!
Den Triffidů (The Day of the Triffids)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Tato adaptace je opravdu   zdařilá a natočena věrně   podle knižní předlohy.   Neznámý roj meteoritů   způsobí u většiny   pozemšťanů slepotu a toho   využijí průmyslové   rostliny „trifidi“, které   těží z této situace a   zaútočí na lidi. Ti,   kteří zůstali ušetřeni   musí čelit nejen hrozbě   trifidů, ale i samotných   lidí.. Nekteří chtějí   pomoci a jiní myslí jen na   sebe. Podaří se lidem   zachovat lidskou tvář   lidstva nebo budeme vrženi   zpět do středověku, kdy   platilo právo silnějšího?   Etické a mravní normy jsou   podrobeny těžké zkoušce a   já osobně jsem rád, že   tvůrci této série dokázali   tyto myšlenky přenést z   knihy na filmové plátno.   Opravdu stojí za shlédnutí   a zaslouží si plný počet   bodů.
Den trifidů (The day of the Triffids)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Kniha Den trifidů patří k   mým oblíbeným a z tohoto   zpracování jsem poněkud   zklamán. Podle mě nebyl   využit potenciál, který ta   kniha nabízí. Tvůrci se   pokusili natočit trhák a   úplně se vytratil   "duch" knihy. Byl   jsem zklamán. Dle mého   mínění jen těžko někdo   překoná sérii natočenou v   roce 1981.
Dům u jezera (The Lake House)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Film je to docela pěkný.   Jedná se o remake   jihokorejského filmu Siworae   - Il-Mare. I když   prostředí, společnost a   především herci   ztvárňující hlavní   postavy (S. Bullock a K.   Reeves) jsou nám jistě   bližší, mě osobně dal   více snímek původní. Je   hlubší, přímější a   bohatší.
Exterminátor (Invasion Roswell)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2016
Co na to říci?
Nevím snad jen tolik, že   lidé by měli hodinu a půl   svého života trávit jinak   než shlédnutím této   trapárny. Jakákoli jiná   činnost je jistě   přínosnější.
Kung Fu Panda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Leonid
Musím přiznat, že jsem od   tohoto filmu očekával   další Madagaskar nebo U nás   na farmě, ale byl jsem   opravdu mile překvapen. Děj   je jasný přímý   pochopitelný pro malé   diváky. Jeho linie se   nemůže lišit od jiných   filmů tohoto žánru.   Seznámení se s prostředím   - velké nebezpečí - trénik   toho nejméně   pravděpodobného bojovníka -   velké finále. Tvůrci se   svého úkolu zhostili ovšem   velkoryse a výsledkem je   opravdu pěkný a vtipný film   pro celou rodinu. Vtipným   narážkám porozumí i děti   a mě smíchem i slzely oči.   Dabing je na vynikající   úrovni a to má zásluhu na   kvalitě tohoto snímku.
Vřele mohu doporučit   všem.
Mamma Mia!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Snad neexistuje muzikál,   který by měl hlubokomyslný   děj. Vždy je děj jen něco   na co se "roubují"   písně. A tak v tomto žánru   nejde ani tak o příběh jako   hlavně o hudbu. V tomto   případě ABBA. Hudba   skvělá, kterou snad každý   zná a rozhoupe snad úplně   všechny. Starší si   zavzpomínají jaké to bylo.   S tím jsem k tomu také   přistupoval a film mě ani v   nejmenším nezklamal.   Krásná hudba a pro mě   skvělá Meryl Sreep udělaly   z tohoto snímku parádní   podívanou.
Misery nechce zemřít (Misery)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Je to opravdu velmi povedený   film. Rád se na něj kdykoli   podívám. Kathy Bates coby   Annie opravdu excelovala -   dlouho poté, kdykoli jsem ji   viděl v jiném filmu,   podvědomě jsem čekal kdy se   z ní zase vyklube ta   psychopatická ženská. Nesla   si to jako cejch.
Nádherné bytosti (Beautiful Creatures)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2023
Osobně si nemyslím, že by   byl film špatný. Tvůrci se   s předlohou poprali vcelku   obstojně, ačkoli se film   nevyvíjí podle knihy. A ten   kdo ty knihy četl ví, že to   není dost dobře možné. A   tak jsem sledoval paralelu ke   knize a i když jsem věděl   jaký má být konec, byl jsem   překvapen. Ale ne zklamán.   Odnesl jsem si vcelku pěkný   zážitek, snad právě proto,   že znám ty knihy.
Pátý element (Le cinquième élément)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Co na to Hollywood?
Film je to skvělý. Willis   jako tvrďák (pro mě asi   nejlepší volba), Jovovich   krásné křehké stvoření   (vynikající výkon), ale   postava záporáka   ztvárněná Oldmanem je   prostě exelentní. Je vidět,   že pokud je dostatek   financí, tak i v Evropě   může vzniknout dílo ryze   Hollywoodské.
Pelíšky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Opravdu brilantně natočená   komedie o konfrontaci   normálního zdravého rozumu   a blbocentrismu. Je to   pohlazení po duši i když   tenkrát nám tolik do smíchu   nebylo. O to víc se   zasmějete, když se   podíváte na PELÍŠKY. Asi   opravdu nejlepší   porevoluční komedie.
Počátek (Inception)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Zážitek
Ten film je prostě úžasný.   Jediné přirovnání, které   mě napadá je symfonický   orchestr. Pomalý rozjezd a   grandiózní finále.   Přikoval mě do křesla a   přinutil zapomenout na čas,   který dostal jiný rozměr.   Kdo neviděl ať to rychle   napraví.
Pokoj 1408 (1408)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Co říct?
Opravdu musím přiznat, že   se jedná o jednu z těch   lepších adaptací dílek   Stephena Kinga. Gradace   napětí a zjištění,že   vše je relativní vytváří   i bez hektolitrů krve   povedené dílo. Kdybych   nečetl tu povídku dal bych   za 10. Vzhledem k tomu, že ne   úplně vše je tak, jak bylo   napsáno, dávám za 8. Nijak   to ale nesnižuje kvality   tohoto filmu.
Sedm statečných (The Magnificent Seven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Určitě tento film patří   dnes již ke klasice westernu.   Je zde jasně vyznačena linie   mezi zlem a dobrem a je vcelku   jasné, která strana   zvítězí. Nižší počet   bodů dávám, protože Akira   Kurosawa byl první a podle   mého mínění lepší.
Sin City - Město hříchu (Sin City)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Co dodat
Opravdu jeden z vynikajících   filmů. Způsob vyprávění,   atmosféra, hudba no prostě   vše pohromadě vytváří   nezapomenutelný zážitek.   Byl jsem opravdu překvapen,   jak lze komiks povýšit na   filmové umění. Kdo ještě   neshlédl nelze jinak než   doporučit. Sedněte si do   křesla a nechte se pohltit   městem plným zlotřilosti,   kde prosadit něco správného   je jen velmi obtížné.
Sirotčinec (El orfanato)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Dobrý, docela silný   příběh, spád, výkony   herců a vneposlední řadě i   hudba dělá z tohoto filmu   opravdovou podívanou.   Vstávají vám chloupky na   rukou a téměř   nedýcháte.
Opravdu   skvělý zážitek. V   původním znění s titulky   je ještě silnější.
Telefonní budka (Phone Booth)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2010
Když jsem známým řekl, že   se film odehrává v   telefonní budce, tak   protáhli obličeje - cože to   je za blbinu. Tak jsem jim ho   pustil a neodtrhli se až na   konci. Jaký děj, herecký   výkon a napětí se vejde do   tak malého prostoru je až k   neuvěření. Opravdu stojí   za shlédnutí i když název   dokáže spíše odradit.
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Vše podstatné bylo již   napsáno. Jen pár knih   povýšilo western na   hodnotnou literaturu a jen   pár filmů povýšilo western   na filmové umění. Tento   film k nim rozhodně patří a   nic na tom nemůže změnit   fakt, že jeden z nejlepších   westernů natočil ital.
Terminátor (The Terminator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Myslím, že by neměl chybět   v žádné filmotéce.   Originální zápletka,   skvělé napětí, role pro   Arnolda na "tělo" a   vynikající Cameron je to co   z tohoto filmu vytvořilo   kult. Každý jsme chtěli   mít tmavé brýle a hlášky   byly prostě in. Doporučuji   každému - existuje někdo   kdo neviděl? :-)))
Terminátor 2: Den zúčtování (Terminator 2: Judgment Day)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Skvělé pokračování   předchozího děje. Triky   nevídané,zážitek   nepopsatelný. Nedokážu   spočítat kolikrát jsem   tento film (stejně jako   jedničku) viděl, ale   vždycky mě přikove do   křesla a nasaje do sebe.   Hasta la vista, baby.
Trhala fialky dynamitem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Na tomto filmu je jasně   vidět, že za peníze toho   člověk udělá hodně. Bude   hrát i takovém kulturním   bahně jakým tento film   bezesporu je.
Václav
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Silný příběh, skvělé   podání i obsazení. V   každém divákovi zanechá   stopu a donutí ho se alespoň   na chvilku zamyslet nad tím   jací lidé vlastně jsou.
Věc (The Thing)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2016
To je teda VĚC
Krásný film. Vzpomínám,   když jsem ho viděl poprvé   ještě na německé ARD.   Opravdu velký počin. I když   se na tento film dívám opět   a opět vždy mě bere dech.   Pro mě ho stavím vedle   Vetřelce. Hutná atmosféra a   klasická Carpenterovský   hudební doprovod - ta basa je   skvělá. To je ta klasika.
Vesnice (The Village)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Stupňující se napětí a   atmosféra strachu - skvělé.   Pointa - nečekaná. Co   jiného čekat od takového   režiséra. Opravdu dobré   herecké výkony. Potud je to   film výborný. Ovšem chybí   mu cosi... Jak bylo již   řečeno Šestý smysl je   výš. Ale i tak stojí za   shlédnutí. Určitě nebudete   litovat.
Vesničko má, středisková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Mona Lisa je jen jedna,   Sixtinská kaple je taky jenom   jedna a ta naše venička   krásná středisková je   prostě nejlepší jako to   pivo ze sedmého schodu.
Vetřelec (Alien)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Nápad, zpracování, gradace   napětí a bezmoci a   vneposlední řadě i hudba to   vše vytvořilo dnes již   legendární film. Komukoli   řeknete vetřelec ví o čem   je řeč. I dnes dívám-li se   vstávají mi chloupky na   rukou a žena odchází -   tvrdí něco o špatném   spaní. Kdo neviděl tomu   doporučuji podívejte se.   Vydechnete si až na konci.

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

18:30 - 19:20

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Arabela se vrací aneb Rumburak...

18:50 - 19:30

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Počasí

18:52 - 18:55

0 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10