Duben

Komentáře uživatele 100009011915950

100009011915950

100009011915950 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 13
12
 
Přidáno: 28.5.2015
Klasicky Michalkov
Kdo čekal remake původního   filmu (to už mimochodem   natočili amíci sami) bude   asi zklamaný, protože tento   typ souzení máme spojený   především v anglosaském   světě. Michalkov se vždy   snaží o vnesení   "ruské duše" do   typicky západních témat.   Myslím, že se mu to povedlo.   Velmi. Díváme se na   příběhy, kterým jako   Češi rozumíme, ale pro   které nechceme mít   pochopení. Konec filmu, kdy   se staví do rozporu   spravedlnost vs. zachování   života (spíše   "života") je   Michalkovým vynikajícím   nápadem.
Eliška a její rod
 
Přidáno: 15.9.2015
Paní Olga je kouzelná
Kdyby pro nic jiného (nijak   závratně psychologický děj   to, pravda, nemá), tak pro   výkon paní Olgy stojí za to   se na Elišku a její rod   podívat. Dáma 1. republiky,   manželka národního   spisovatele Karla Čapka, je   skvělá uštěpačná,   upovídaná a dobrosrdečná   kuchařka a obsluha ve 4.   cenové. Kdo viděl její   Matku (kde snad Čapkovi   poradila téma hry) a Elišku   vidí, co je možné zahrát v   dobrém slova smyslu...
Jeden z mála USA filmů
Jeden z mála amerických   filmů inspirovaných Starým   zákonem (kniha Exodus   Pentateuchu) a to poměrně   věrně - detaily, zda jde o   matku (SZ), nebo sestru   (film)jsou pro vlastní děj   nepodstatné. Mladá generace   se asi nedonutí přečíst si   Bibli, pak tento film by s   řadou vysvětlení bylo   řešení ztvárněním   vyvedení Židů z egyptského   otroctví. Pěkný.
8/10
Jan Hus
 
Přidáno: 30.5.2015
2/10
Věděl jsem, že kniha paní   Kantůrkové je více   beletrií, než historií a   nedělal jsem si iluze, když   jsem zjistil, že režie se   ujme komunista Svoboda, který   z pohledu své ideologie   chápe Husa jako   neohroženého bojovníka.   Ovšem toto? Vedle toho Otakar   Vávra natočil dokumentární   film! Pominu herecké výkony,   které vypadají jako   Bakaláři z roku 1970 z   Ostravského studia, ale i   historické rozpory (to   skutečně nikdo nečetl   Jiřího Kejře, Petra   Hořejšího a ostatní,   kteří jsou skutečnými   historiky?). Jasně, i Troja s   Bradem Pittem nemá s Iliadou   mnoho společného, ale   alespoň si na to nehraje.   Prostě Špatný scénář,   průměrní herci, špatný   film, protože se na něj   neumím dívat jinak, než   jako Čech. Myslím, že si   lidé raději ponechají   Štěpánka, tam je alespoň   jasné, jaký účel film měl   mít.
Prosím Vás,   proč jste to Husovi udělali.   Mohli jsme se složit   Kantůrkové a Svobodovi na   důchod a počkat, až se toho   ujme někdo s myslícím   mozkem. Umíte si představit,   že by Francouzi natočili   film o Johance z Arku jako o   dívce z hamburského SOHO,   která porazila Spojence při   vylodění v Normandii a   korunovala Alžbětu II:-(
Kingsman: Tajná služba (Kingsman: The Secret Service)
 
Přidáno: 28.5.2015
Skvělá podívaná
Skvělý film. Moc jsem se   pobavil jak na výkonu Firta,   tak Samuela L. Jacksona (jeho   angličtina, kde si šlape na   jazy k je prostě   neodolatelná). Patří k   filmům, které stojí za   shlédnutí. Zvláště ti,   kteří máte rádi happyendy   jako já:-)
10/10
Mravenci nesou smrt
 
Přidáno: 21.6.2015
5.5 / 10
Není to nejhorší   kriminálka. Odpovídá době   vzniku i snaze předvést   drogovou problematiku tak, jak   jsem si jí tehdy tady   všichni představovali,   protože "díky"   železné oponě jsme o ní   moc nevěděli. Samozřejmě,   směšná empatie   kriminalistů s feťákama   měla ukázat, jak systém   "miluje i ty, kteří mu   ubližují". Ale dá se   na to dívat, pokud nemáte po   ruce pěknou knížku, nebo   dívku, či hocha podle chuti   a pohlaví:-)
Noe (Noah)
 
Přidáno: 28.5.2015
Ztráta času
Jestli je nějaký film   ztrátou času (výjimkou jsou   filmy české, které jsou   ztrátou času vždy), pak je   to tato satira na Starý   zákon. Už tam chyběli jenom   UFOni.
0/10
Pot a krev (Pain and Gain)
 
Přidáno: 21.6.2015
0 / 10
Tak tento snímek je přesně   to, co si představuji pod   pojmem "debilovina".   Do konce nevíte, jestli se   vám to nezdá a jestli ten,   co to natočil neměl v   dětství méně jódu a tedy   z toho plynoucí kretenismus   (Thomayer).
Prometheus
 
Přidáno: 28.5.2015
8/10
Mám rád Ridleyho Scotta a   jeho filmy. Tento se mi také   líbil. Na můj vkus velmi   beznadějný konec, ale jinak   jsem se díval a k filmu   vrátil. Jsem generace, pro   kterou scifi/fantasy filmy   spojené spíše s knihami,   ale tento se mi líbil. Scott   se nemusí za nic stydět:-)
Robin Hood
 
Přidáno: 21.6.2015
2 / 10
Takže sociálně pojatý   hrdina na hranici starobního   důchodu se snaží bojovat   proti bezpráví. Myslel jsem,   že potom, co Hooda hrál   Costner a Miriam dáma, na   které by si smlsnul každý   plastický chirurg, že nelze   natočit horší film. No   vida. Jde to. Ještě že   máme Brooksův Podivuhodný   příběh Robina Hooda:-)
Sedm psychopatů (Seven Psychopaths)
 
Přidáno: 28.5.2015
10/10
Vím, že tento film poměrně   rozděluje diváky, ale z   mého pohledu 10 bodů!
Vtipný, neuvěřitelný,   absurdní, skvěle zahraný a   taky myšlenka přátelství,   které přesahuje život.   Prostě moc jsem se pobavil.   Děkuji.
Svatej z Krejcárku
 
Přidáno: 21.5.2016
Příjemné překvapení
Dlouho jsem tento film ve své   filmotéce obcházel, neboť   ten název mi přišel   nijaký. I přes své   nedokonalosti jde o herecký   koncert Václava Kotvy a   Františka Peterky. Toto je   majstrštyk pana Kotvy,   kterého známé z malých   rolí. Prostě pěkný film.   8-9/10 a příště: Mistr   Václav Kotva...
Zlomené město (Broken City)
 
Přidáno: 21.6.2015
6 / 10
Dá se na to podívat. Pokud   si uvědomíme, že jde o   pokus ala kmotr - chytré   zápletky v kombinaci s akcí,   přičemž se to povedlo tak   napůl. Zápletka prapodivná,   akční to velmi zřídka je   no a nakonec - všechno dobře   dopadne a o to jde:-)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10