Duben

Komentáře uživatele muad

muad

muad zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 30
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
nesmírný vesmír
Jedna z nejlepších sci-fi   pěkně zakotvéná v síni   slávy. Oproti jiným se tady   nesnaží šokovat kam až   tech., pokrok či civilizace   dokáže dojít, ale pracuje s   tím stavem jako s obyčejným   prostředím.Hudba a efekty   jsou špici.Líbilo se mi, jak   jednoduše natáčeli letcovo   běhání v umělé gravitaci,   zato divákům se z toho motá   hlava:-D
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
a co že je to ta duše
Móc vydařené dílko vhodné   pro náročného diváka.   Osobně se mi líbil víc jak   novota od režiséra: Babel. V   něm se víc opírá o   herecké výkony, v gramech   jde víc o silné příběhy,   které se v závěru luxusně   propojí. Ještě nikdy mě   nezatlačila do židle tak   obyčejná scéna jako tady   když klučina hrabe listí   před domem a kolem projede   auto, co v jiném z   příběhů srazí dítě.
verdikt k počinu:   filmová perla.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2007
100+100+100
Asi nejlíp mi to okomentoval   kámoš, když jsem naštvanej   nadával na to, že tam   udělali z Řeků Američany,   a že to s Řeckou láskou ke   svobodě nemá nic   společného: "Měla to   být řežba a ta to je.   Čekal jsi víc??Tak jsi šel   na špatný film". V tom   má pravdu, 300 je filmek k   pivečku a pecandě s   přáteli s filmovým šumem   na pozadí.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
Ukrást 60 aut za 1večer a   ještě se chytnou s   nejlepší herečkou na   place??jde to, tenhle film o   tom dává přesvědčivý   důkaz.Prý se během jeho   natáčení vypil 6-ti   násobek smrtelné dávky   kofeinu, já bych týhle   kachně věřil, všichni tam,   až na mlčenlivého boba,   vypadají, že v něčem   jednou.Teda kromě   mlčenlivého boba.
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
run
A to jsme takhle jednou kluky   vystřelili do vesmíru bez   poloviny vybavení a s   hromadou tech. poruch...šaman   říkat, slušela a vydržela   průchod atmosérou. A ono   néé. Naštěstí všechno   dobře dopadlo, kluci se   vrátili naštvaný zpátky,   tak jsme to zachlastali a   prodali práva na příběh   nějakýmu no-name studiu a   teď jsou z pilotů hrdinové   a nás milionáři, pěkné   že??
Babel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
brambel
Moc pěkný filmek, můžu jen   doporučit. Všechny   příběhy spojuje téma že   existují hranice, které   brání komunikaci. A vata   filmu jsou situace, co k tomu   vedou a kterýma to   končívá. Rejža se   tentokrát opírá o silné   herecké výkony. Zauzlování   příběhů je očividné od   každé scény, čož je tak   jediná věc, co se dá filmu   vytknout.
Bláznivý příběh Robina Hooda (Robin Hood - Men In Tights)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
hi ho hu
Fakt dobrá parodie pro celou   rodinu, konečně se někdo   chytl tohodle tématu s trochu   humoru a vykutil dlko hodné   zapamatování.Postupně s   hrdinou projdem hlavní body   Robinova života a zjistíme   jak to tenkrát vlastně   bylo... a musim říct, že si   klučina v punčocháčích   nežil špatně.
Dogma
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
komi
říká se, že hůmor   dokáže vystihnout líp   podstatu věci, než   sebelepší analýza.   věřím, že to je pravda a   tohle je důkaz :-D nasmál   jsem se a líbilo se mi, jak   jemně si hrajou s   křesťanskými ideály a   pevnými dogmaty, co vymysleli   birokrati a fanatici.Bůh   žehnej hůmoru:-D
Duna (Dune)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
hi ho
Tak nejdřív chci všechny   upozornit, že jako obrázek k   dvd přebalu jen dvd přebal   tohodle filmu, ale PC hry Duna   2000:-D jen tak dál, chlapi.A   k tomudle zpracování Duny:   má v sobě všechno.Drží se   pěvně knížky, takže pro   lidi, co jí neznaj, to musí   být guláš jak segedín.Pro   čtenáře: příjemný   připomenutí, ale ruku na   srdce: tak propracovaný dílo   se prostě nedá natočit   podle představ   většiny.Proto říkám:   připomenutí, né pokus o   převyprávění
Duna (Dune)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
10
Dávám plný počet v úctě   k autorovi, který se podílel   na tomhle filmovém   zpracování.Jo, všem asi   přídou komický efekty z   dob, kdy film. efekty byli v   plenkách.Berte to tak, jak to   je a nehledejte chyby, tak   objevíte luxusní sci-fi s   nápadem a příběhem.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
přišel někdo na piknik
Tqady je krásně vidět, že   levná pracovní síla to   neměla nikdy lehký. Jinak:   dobře udělané histor.drama   s důrazem na sílu emocí.   Velké scény, dobré herecké   výkony, muzika a lehká   úprava historie tomu   pomáhají. Měl bych si z   týhle věci sehnat soundtrack   ...
Hrdina (Jing siung)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
Hrdina nadchne především   svojí vizuální stránkou,   která je provedena opravdu   mistrovsky. Bohužel film   hodně zklame právě svým   příběhem, který je místy   nudný, přestože se během   filmu postupným vyprávěním   hl. postavy vyjasňuje   příběh spiknutí proti   císaři.
Jádro (The Core)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.6.2007
core panic
Bůh žehnej všem, co nemají   trochen vkusu, jinak by se po   tomhle filmu slehla zem. Jde   opravdu o katastrofální   případ. Amíci nenašli nic   nového, tak chytli   osvědčené tema konce světa   a jediné vlády, která to   dokáže změnit.Ou my   hero!!Zablokujem internet s   pomocí všemocného hackera,   vystřelíme loď do jádra   země a ať už konec světa   vyvolala jakákoli činost   .... všechno určitě dá   dopořádků pár výbuchů   atomovek. Co dodat: jestli s   tímhle názorem souhlasí   většina Američanů, ámen s   náma.
Kill Bill
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
bille ??
Takže dílečko opravdu   fešné, po dlouhé době se   náš oblíbenec pustil do   dalšího režisérování a   zase to stále zato.Jedinou   věc mu to nemůžu odpustit:   výcvik Uny je čistě parodie   na 36.komnatu šaolinu a to   jsem od fandy tohodle žánru   nečekal. kdo nezná /   nesouhlasí, zkoukněte to a   pochopíte.
Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
bille ??
Opravdu stála druhá půlka   filmu zato, aby se oddělila   od první a vyšla   samostatně??Nestála.Všem   můžu jen doporučit, aby   zkoukli 1. díl a někde si   našli, jak to všeechno   dopadne, páč mě osobně   2.díl mi zkazil zážitek z   vol.1. máte to podobné jako   s matrixem :) hold: těžko se   navazuje.
Koule (Sphere)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.6.2007
zero
Dav chtít záporné   hodnocení k filmům, zrovna   pro tenhle je stupnice   krátká.A co je tak   špatného??Hl.nápad je   luxusní a v tv upoutávkách   si s ním dobře vyhráli.   Zato zpracování nestojí za   nic. Většinu scén bych dal   na dvd do sekce nepoužité   scény a při závěru   zalitujete každé minuty, co   jsme se na to koukali.
Matrix (The Matrix)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
matice patří do kategorie   fimů, které se jen tak   neokoukají. Zato okoukali   mnoho od jiných zdrojů,   docela to připomíná další   OS od Widlí. Filozofické   otázky našeho bytí a   budoucnosti zaměstnávají   naši hlavu, Neo si získává   sympatie a oku lahodí efekty   a zmáklé bojové scény   daleko za hranicí možností   lidského těla.Sííííla.
Matrix Revolutions (The Matrix Revolutions)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2007
3
Že by si třetí díl   zasloužil jen 3body??Ano,   zasloužil, ale moje   hodnocení berte s rezervou,   páč jsem nudné scény   přetáčel a celý jsem to   přejel za 10minut.Nevim, co   bych na tom dělal v   kině...asi žmoulal pop-corn,   usrkával sprite nebo chrápal   do davu.
Mazaný Filip
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
mazaně povedené dílko
Tak tady se sklepáci zas   jednou předvedli v tom   nejlepším světle. Pomalu   všechny vrstvy filmové   společnosti, krom   zabedněnců, si tady přídou   na své.Hlášky: parádní.   Děj: dost zauzlovaný, na to   že to má být funny   detektivka a hlavně: herecké   výkony: jsou parádní.
Můj soused zabiják (The Whole Nine Yards)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
sousede ??
Konečně jsem někde viděl   klučinu z přátel ve flm.   roli. Myslel jsem, že to je   dobrej, univerzální herec,   něco jako Ondřej   Puštimařík z Hodonína...a   jak obstál náš   hrdina??parádně, tahle   komedie si najde/našla fandy   široko daleko na úkor   nevybroušeného hůmoru a moc   umělýh komických situací.
Na sever Severozápadní linkou (North by Northwest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
cesta na blind
Dávám mu plný počet, páč   má v sobě všechno, co si   mladý, úspěšný,   homosexuál může od filmů   přát. Tady se Hitchcock   vytáhl v nejlepším světle,   hl.postava musí zapojit   všechny schopnosti, aby se   dostala z mega těžkých   situací.Ať už film viděl   nebo ne, určitě znáš pár   scén a nápadů, z jiných,   novějších filmů.
Ospalá díra (Sleepy Hollow)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ospalka
Moc vydařený počit. Deep   nezklamal, zazářil. Tohle   pěkné spojení fantazi a   hororu, má sílu jak v   obsazení tak v režii: Tim   Burton. Hlavní hrdina pátrá   v malé zapadlé vesničce   jménem Ospalá díra po   bezhlavém jezdci, který   stíná hlavy obyvatelům.   Naprosto nejlepší na filmu   je atmosféra, strom smrti   (nebo jak se na něj   nadává), vyrail dech   nejednomu botanikovi.
Pán prstenů (The Lord of the Rings)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
prstenovka
Moc vydařený počit daleko   blíž knižní předloze a i   geniálnímu knižmínu   talentu Tolkiena. Až odsud   jsem pochopil, jaký to byl   magic pán. Všechny písně a   mnoho dialogů je zrýmováno   a zachoval se pohádkový   nádech, což byl prvotní   úmysl autora, a komu se víc   líbil Hobit aneb cesta tam a   zase zpátky než trilogie,   tohle můžu doporučit.
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ou jéééá
Nážeeeez. Tenhle počin je   klasika a neuvěřitelná   inspirace.Herci:1/2unknown a   dávaj si to jak kdyby se tak   narodili.Hudba: 2/2unknown, o   těch kapelách nikdo nic   kloudného neví a dali   dohromady soundtrack co   rozsekal konkurenci a přesně   padl ke scénám. Dávám Ti   10/10.
Stigmata
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
Pěkné dílko, opírá se o   dobrou hl. myšlenka, která   zaujala i mě, pohana jak   hrom. Klipové ztvárnění   provází celý   film...dodává tomu   atmosféru ticha před   bouří. Ale za horor bych to   rozhodně nedával. Scény   mají hloubku a jsou   působivé, ale stylem to   sedí někde k Sedm...takže   asi triller.
Terminátor (The Terminator)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
a já si vzpomenu
Naprostá klasika, sci-fi od   intra po outro. Nevim, jestli   to byl záměr nebo náhoda,   každopádně Švarcovi ta   role robotického zabijáka   sedí stejně dobře jako   Benderovi ta jeho, klidně by   si mohli podat výrobní šosi   a vyměnit pár el. signálů   porozumnění.
Terminátor 2: Den zúčtování (Terminator 2: Judgment Day)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ou jeeeea
Nice one, pomatuju, jak jsem   jak malej kluk hltal všechny   filmové triky a tohle sci-fi   je jimi nabité až po   střechu. Slyšel jsem o   prodloužené verzi, ale   ještě jsem neměl tu čest,   každopád. ohlasy na ni jsou   dobrý...Co dodat: paráda, co   nepotřebuje   chvalozpěvy.Můžem litovat   jenom toho, že 3.díl se k   tomuhle ani nepřiblížil.
Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2007
tři rány do čepice
Bohužel mne třetí část   dost zklamala.Pěkné trikové   kousky to zase jo,ale zbytek   mi moc nešel   rozžvýkat.Efekty dobré,   nadchla mě honička s   autojeřáben v první   třetině.Ale hold: všechny   zajímalo, jak bude   pokračovat souboj lidé vs.   stroje a tohle tomu nic   nedalo.
Vampire Hunter D - Bloodlust (Vampaia hantâ D)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
podíváme se tomu na zoubek
Další anime s upírama. A   vcelku vydařené. Nejdřív   mě překvapila grafika   bohatá na detaily. Pak dobře   rozhozené charaktery postav,   Ramba Mlátičku tu samo   najdem taky, naštěstí jen u   malých rolí.Příběh je   chytlavý a hranice mezi   klaďasama a záporňákama se   párkrát posune.
Asi   nejvíc mě rozesmála   hláška od FDb (Obsazení: Na   obsazení tohoto filmu se   pracuje. Děkujeme za   pochopení.) :-D jasně,   týpečci... u anime to může   chvilku trvat, chápu.
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
Opravdu výborný film,   udělal na mě hluboký dojem.   Obal ani obsah nedokážou ani   přiblížit atmosféru a   celkový dojem jaký film   zanechá po shlédnutí. Je to   opravdu film na který se dá   dívat. Už jsem ho viděl   několikrát a pokaždé si   vychutnal jinou věc z něj,   naposled to byl obdiv nad   chlapíkovou sílou k životu,   která ho převedla před ty   roky v base a dostala ho ven z   ní
1
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190654
Osobností: 698115
Fotografií: 765034
Plakátů: 377245
Obsahů a biografií: 178470
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10