Duben

Komentáře uživatele K882

K882

K882 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 23
Benzin a olej (Gas-oil)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2020
Jean Gabin v roli majitele a   zároveň řidiče   nákladního auta.
Film   je na svou dobu celkem   zajímavý, trochu mi tam   nesedí role gangsterů,   působí spíše jako banda   školáků, kteří si neví   rady.Také role manželky   zabitého gangstera mohla být   lépe osvětlena.Hodně tu   zachraňují role hlavních   představitelů, vedle   tradičně skvělého J.Gabina   hlavně sympatická J.Moreau,   jako učitelka a partnerka   hlavního hrdiny.
Dobře naplněný den (Une journée bien remplie)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2021
Opravdu nabitý den
Docela nápaditý námět, jak   za jeden den zabít devět   porotců, kteří vám   odsoudili syna k trestu smrti!   A J.Dufilho to dokáže,   pečlivě vše naplánuje,   včetně svého
dopadení a každého   porotce sprovodí ze světa   jiným způsobem! A aby toho   nebylo málo,stihne ještě   upéct várku chleba, anžto   je pekař. Samozřejmě se   vyskytnou i problémy,
policie začne tušit   nějakou souvislost až tak po   čtvrté vraždě.Režijní   prvotina se J.L.Trintignantovi   povedla.
Doživotní renta (Le viager)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2020
Nechápu, že tuhle   vynikající komedii česká   distribuce dosud neobjevila!   Baví mě vyhledávání   starých francouzských filmů   a tohle je prostě klenot.   Skvělá komedie, sice bez   Funése, Bourvila, P.Richarda,   ale zase s vynikajícím   M.Serraultem a M. Galabru. V   komediální poloze   překvapuje i J.P.Darras a   také leckdy opomíjená   R.Varte. Prostě pokoukání,   které vám zvedne náladu. A   takových pohodových   zapomenutých filmů je   hodně. Jen kdyby si někdo   dal tu práci a prohrábl   archívy.
Huba toho druhého (La gueule de l'autre)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2023
Vinikající francouzská   komedie, z předvolebního   času.Ve dvojroli naprosto   skvělý Michel Serrault, už   dlouho jsem se tak   nepobavil.
Zdařile mu   sekunduje i Jean Poiret, v   roli jeho tajemníka.A přitom   je to celkem jednoduchá   zápletka o politikovi, který   se bojí atentátu a všude   kde může, za sebe nastrkuje   svého bratrance popeláře.   Pro fanoušky francouzských   komedií 70 let mohu jenom   doporučit.
Jak si vzít milionáře (How to Marry a Millionaire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2020
I skoro po sedmdesáti letech   nečekaně svěží dílko o   třech
vdavekchtivých   dívkách, které jsou bez   peněz. M. Monroe tu
potvrdila svůj   komediální talent a L.Bacall   svým sexapealem
také   nešetřila. Jo to ještě   byly časy, kdy i v USA   uměli
natočit film   bez násilí a automobilových   honiček.
Jako bumerang (Comme un boomerang)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2018
Mladičký zdrogovaný Eddy   zabije v afektu policistu.   Jeho otec Jacques, bývalý   trestanec, který vězení   zná a ví, co je to pro   mladého člověka za   strašlivou zkušenost, se za   syna chce bít. Pro jeho   mládí požaduje   polehčující okolnost a   dokonce jde synův hrozný   čin odprosit k vdově   zabitého policisty, která mu   promíjí a souhlasí, aby   mladíkovi byl trest   zmírněn, ovšem tisk a   široká veřejnost jsou   jiného názoru a nejinak je   tomu bohužel i v případě   justice..
Kalifka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2020
Kalifka
Je to politický film.   Průměrný scénář, ze   kterého by se dalo vytěžit   více. Skvostná hudba E.   Morriconeho. A především,   nádherná Romy Schneider, ve   své době jedna z   nejkrásnějších evropských   hereček. Od doby císařovny   Sissy neskutečně vyzrála
a roli horkokrevné italky   zvládla fantasticky. Ugo   Tognazzi ji zdatně sekundoval   a podal rovněž výborný   výkon. Film jsem si i díky   dosud nedostupným českým   titulkům opravdu vychutnal a   vřele ho doporučuji.
Koláče z Pont-Aven (Les galettes de Pont-Aven)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2023
Příběh o cesťákovi a   zejména milovníkovi žen.   Role pro J.P.M.jako   stvořená.Viděl jsem s ním   asi 15 filmů, ale tady se mi   líbil nejvíc.
Bohém   Henri, opilec Henri,   nepříliš úspěšný   prodavač deštníků Henri,   ale i laskavý ctitel ženské   krásy Henri, to všechno jsou   polohy, ve kterých vyniká.   Takový romantický,   venkovský film o užívání   života.
Nejsem   přesvědčen, že by v   dnešní době někdo ještě   podobný film dokázal, ale   hlavně mohl natočit.
Květ šťovíku (Fleur d'oseille)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2021
Květ šťovíku
Vcelku tuctový příběh o   gangsterově manželce, která   po jeho smrti jediná   tuší,kde jsou uloženy jeho   peníze, pocházející z   lupu. Peníze ale nechce jenom   ona,ale i spousta dalších   gangsterů a také policie. V   hlavní roli je M.Darc,   která
občas ukáže i   své půvaby, v roli   šmíráka a zároveň i   umělce vidíme   P.Préboista,který je místy   pěkně otravný. Film se   tváří jako kriminální   komedie, ale žádné salvy   smíchu rozhodně   nevyvolává. Jako oddechovka   celkem dobrý.
La grosse caisse
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Tak tohle není thriller ani   náhodou. Je to komedie, v   hlavní roli s André   Bourvilem,který v podstatě   celý film nesleze z plátna.   Bourvil hraje průvodčího   metra, který napíše   detektivku s návodem, jak   ukrást tržbu 6OO milionů   franků. To zneužije gang,   jež Bourvila přinutí ke   spolupráci a loupež   společně podle knihy   provedou. Ve filmu zaujme   Bourvilův typický humor a   jeho mimika, která mi   připadá místy i přehnaná.   A ten rok ve vězení, který   nakonec dostane, zase není   až tak moc.
Líbejte se, s kým je libo (Embrassez qui vous voudres)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2023
Velmi příjemné   překvapení! Nejdříve jsem   se ztrácel v množství   herců,ale po rozkoukání se   to srovnalo. Výborné dialogy   i český dabing
dojem   jenom umocnily. V charakterech   postav si každý najde něco,   co dobře zná.Z herců bych   vypíchl tentokrát ženy,   Ch.Rampling a skvostnou   C.Bouquet. Role žárlivce   seděla M.Blancovi, který byl   opravdu na pěst.
Celkové hodnocení 8.
Maska rudé smrti (The Masque of the Red Death)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2021
Film, spíš než jako horor,   působil jako   pohádka.Zřejmě je to dáno   dobou,která uplynula od jeho   vzniku. Kromě hlavní role   V.Price, oceňuji i výpravu.
Medvěd a panenka (L'ours et la poupée)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.7.2020
Medvěd a panenka nebo snad Bručoun a kočička?
Tak tenhle film se nepovedl!   Podíval jsem se na něj   hlavně kvůli BB, na kterou   jsem v poslední době změnil   názor,
ale zklamalo   mě to. Plytký příběh, kdy   už jsem jen čekal, že si   dvojice hlavních   představitelů navzájem   nafackuje.
Možná, že   by to ději filmu pomohlo.   Zaujal snad jen Daniel   Ceccaldi svými převleky.   Není to rozhodně žádné   veledílo
a v   žebříčku filmů zde stále   přitažlivé Brigitty, bude   hodně dole.
My Favorite Blonde
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2020
Moje oblíbená blondýnka
Komediálně pojatý   příběh, kde skupina   německých špionů nahání   agentku, která má v držení   kód potřebný k přesunu
vojenských letadel z USA   do Británie. Zejména   obsazení Boba Hope, se   kterým se agentka v nouzi   spojí, mi přišlo
dikutabilní, Hope   přehrává a spolu s   agentkou, jíž hraje   Madeleine Carroll, působí   někdy spíše k pláči.
Možná bylo záměrem   tvůrců v takto v nelehké   válečné době pobavit   diváky, ale na mne celý film   působil trapně.
Celkově tuto podívanou   hodnotím jako slabou.
Nejstarší řemeslo na světě (Le plus vieux métier de monde)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2019
Povídkový film o vývoji   prostituce v dějinách,   zaujme snad jen hvězdným   obsazením,zejména dámských   rolí.Zvláštní je poslední   povídka, jak si J.L.Godard   představuje prostituci v roce   2000 v mezigalaktickém   prostoru.
Neznámý v domě (L´Inconnu Dans La Maison)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2017
Naprosto atypická role pro   Bebela! Věčně nalitý   advokát obhajuje mladého   přítele své dcery,   obviněného z vraždy ve   svém vlastním domě. U nás   by byl nejspíše vyloučen z   procesu pro podujatost! Kromě   šíleného nepořádku v   domě, mě zaujala pouze   sklepní vinotéka s 25000   lahvemi vína, které chce   hlavní hrdina vypít. Pro   nezvyklost role JPB a   překvapivě dobrý   Mrkvičkův dabing,   doporučuji film shlédnout.
OSS 117 se zlobí (OSS 117 se déchaîne)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2020
Nečekaně dobrá   skorobondovka ve francouzském   podání!Přestože v   hlavních rolích je duo   amerických herců, najde si   tu filmový fajnšmekr i   spoustu méně známých   francouzských herců té   doby. U filmu jsem se   rozhodně nenudil. Škoda jen,   že je černobílý.Patrná je   zde i tradiční řevnivost   mezi Francií a Británií,   když vy umíte Bonda 007, tak   my zase OSS 117. Je pravda,   že tenhle film se některým   bondovkám minimálně   vyrovná. Dávám 8 z 10.
Pan Leguignon, lampář (Monsieur Leguignon, lampiste)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2020
Film je prezentován jako   komedie,ale příliš se u   něho nenasmějete. Hlavní   hrdina je tu jako na   houpačce, jednou je dole,   podruhé zase nahoře.Bydlí v   barabizně, každou chvíli je   u soudu a platí nějakou   pokutu, se sousedy příliš   nevychází.
Díky   nalezenému pokladu po   zemřelém starožitníkovi,   pak se sousedy založí   jakési stavební družstvo se   záměrem postavit pro   všechny konečně slušné   bydlení.Do toho vstoupí ale   byrokracie a ziskuchtivý   bankéři. Situace se mění,   vše končí zase před   soudem, kde se konečně   všechno zase k dobrému   obrátí. Chvíli mi to nějak   připomnělo i náš   nechvalně proslulý   H-systém. Tady to ale má   takový pohádkový konec.
Protigangová brigáda (Brigade antigangs)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2021
Ve své době lehce   nadprůměrná francouzská   kriminálka, okořeněná i   slavnými jmény ( Hossein,   Galabru).
Kupodivu i   český dabing dělaný pro   televizi Nova není špatný.   První polovina filmu je   lepší,ve druhé, když se
více do děje zapojí   banda mladých, už tak   kvalitní není. R. Hossein si   k filmování odskočil v   mezidobí natáčení ságy o   Angelice. Film bych doporučil   zejména fandům francouzské   krimi.
Roztržená opona (Torn Curtain)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2020
Nejslabší film A.Hitchcocka   co jsem zatím viděl. Asi ani   P.Newman ho ve své   filmografii nebude řadit   vysoko. Německá Stasi se   musela svíjet smíchy, při   pomyšlení,jak si ji v USA   představovali. Zakopání   německého tajného i s   motorkou, akce kolem   fingovaného autobusu a v   neposlední řadě útěk   hlavních hrdinů v   divadelních koších z Lipska   přes Berlín až do   Švédska, kde vyskočili z   lodi do moře, to tedy byla   síla. A to nemluvím o   zoufalce, kterou hrála   L.Kedrowa taky naprosto   nevěrohodně. Jednou   stačilo.
Tajný agent v Tokiu (A tout coeur a Tokyo pour O.S.S. 117)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2020
Další zajímavá   francouzská   "Bondovka"s agentem   OSS jedna jedna sedm,   tentokrát se odehrávající   v Japonsku. Agent zachraňuje   nejen americkou základnu,   které hrozí zničení, ale i   nádhernou Marinu Vlady,   kterou se snaží získat na   tu správnou stranu. Navzdory   úsilí různých padouchů se   mu to samozřejmě podaří.   Veliký dík za české   titulky, ČT ani filmové   studio Barrandov by nám je   asi nenabídly.
Zátah v Paříži (Le monte-charge)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2021
Výtah
Film by se měl spíš   jmenovat "VÝTAH".   Velmi zajímavá zápletka,   jak získat alibi na vraždu   vlastního muže. Robert   Hossein, ještě v   předangelikovském období,   podává standardní výkon,   jen nevím, být Lea Massari,   jestli bych si ho pozval k   sobě domů. Ten výtah tam   hraje docela zásadní roli a   celý film je na dobu svého   vzniku opravdu zdařilý.   Ještě je třeba vypíchnout   Maurice Birauda, jenž hraje   nevelkou roli, ale významně   přispěje ke zvratu ve   vyšetřování.
Zvláštní mise lady Chaplinové (Missione speciale Lady Chaplin)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2020
Velmi slabá napodobenina   bondovek.Hlavní hrdina je   takový nijaký, zápletka s   raketami Polaris taky nic moc.   Snad jen na Danielu Bianchi je   chvílemi hezké pokoukání,   sluší jí i převlek za   jeptišku.Na dobu natočení   je ve filmu pár zajímavých   vychytávek.

TV Program

ČT1 - Vražda v Mezopotámii (2001) [T...

22:00 - 23:40

89 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Vycházející slunce (1993)

22:05 - 00:15

84 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Padesát odstínů temnoty (2017)

22:50 - 01:10

39 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:05 - 23:55

84 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190628
Osobností: 698009
Fotografií: 764538
Plakátů: 376944
Obsahů a biografií: 178406
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Catlin Adams

Adams Catlin

Naposled navštívené:
Catlin Adams

Adams Catlin