Duben

Komentáře uživatele p.a.

p.a.

p.a. zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 159
A co třeba Adolf? (Der Vorname)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Příjemné překvapení.
Dost dobrá   "komedie". Ne že   bych se mlátil smíchy, ale   čas pěkně plynul a bylo to   doopravdy jako život. Chvíli   sranda, chvíli trága,   chvíli smutek, chvíli   nedorozumění. Dobrý film o   vztazích v jedné rodině.   Původně jsem to se díval   jen kvůli von Dohnányimu a   Fitzovi (které jsem znal z   komedií "Mužská   srdce" a "Srdce   mužů... a jedna opravdová   láska"), ale bylo to   doopravdy velmi příjemné   překvapení. Zejména   Carolina Peters perlila.   Divadelní předlohu jsem   neviděl, ale něco takového   je přesně pro divadelní   pódium stvořené.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Pohoda. Samozřejmě na   dnešek už to není tak   skvělý, ale bylo to točeno   v 80. letech. A tenkrát to   bylo v pohodě. Žádný   mrtvoly, dobrodružný   příběh, rychlé řešení   problémů a spravedlnost   vítězí.
Alias Jesse James
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Na dobu vzniku velmi slušná   věc. Bob Hope pronáší   slušné hlášky. Toho chlapa   moc neznám, ale tady je velmi   dobrej. Ostatní taky. Milford   Farnsworth je doopravdy hrdina   Divokého západu :-). Už   vím kde vzal Sergio Leone ten   trik na přežití v souboji.   Autryho a Garnera jsem   nezaregistroval, ale James   Arness, Gary Cooper, Bing   Crosby, Gail Davisová, Jay   Silverheels a Roy Rogers i   jeho kůň Trigger ve filmu   jsou.
Artemis Fowl
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.8.2020
Promrhaný potenciál!!
Takže takhle promrhat   potenciál je obdivuhodné.   Scénář stojí za houby,   Branagh taky moc nezapracoval   a casting je tragédie. Na   druhou stranu hudba ujde,   prachy jsou znát a délka je   snesitelná. Farell hraje   blbě, Denchovou asi chytl   houser a představitel   titulního hrdiny? Tak ten ve   mě moc sympatií nevzbudil.   Scénáristé to úplně   zbabrali a Branagh? Ten jen   potvrdil, že by měl zůstat   u Shakespeara. Nic jiného mu   režijně nejde a akční   filmy už vůbec. Fanoušci   knižní série zapláčou.   Bavil mě snad jedině Gad a   to je sakra málo. S bídou 4   hvězdy.
Až po uši
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2017
Hřebejk
Tenhle seriál rozhodně   nikoho neurazí. Myslím že   patří k tomu nejlepšímu co   u nás v poslední době   vzniklo. Herecké výkony   zúčastněných dam jsou   rozhodně na velmi vysoké   úrovni. Pánové mají role   komparzu, a prakticky to   dámám ani neměli šanci   pokazit. Hřebejk nic nezkazil   a rozhodně si u mě zase   napravil renomé.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Tohle je jeden z filmů,   kterému dávám plných 100 %   (a dal bych klidně i 200 %).   Od 80. let jsem tento film   viděl nesčetněkrát a vždy   mě pobavil. Je tak   jednoduchý až je   neokoukatelný. Arnold se pro   Conana snad narodil (teda   spíš vyposiloval) i jinak je   hereckej ansámbl více než   zajímavej. Dobří herci J.   E. Jones, Max von Sydow a   Mako, spolu s kulturisty   Svenem-Ole Thorsenem (Thorgrim   - častý Arnoldův spoluherec   a velmi dobrý kaskadér) a   Francem Columbuem (zvěd -   Arnoldův kámoš a Mr.   Olympia 1976 a 1981), hvězdou   amerického fotbalu Benem   Davidsonem (Rexor), ikonou   surfu Gerrym Lopezem   (Subotai), tvrďákem Donaldem   Gibbem (Osiricova ochranka) a   pěknejma holkama Sandal   Bergmanovou (její   nejvýznamější role) a   Valérií Quennessenovou   (Princezna - škoda jí v   31letech se 7 let po   natočení Conana zabila při   autonehodě). Všichni do   tohoto filmu zapadli a   nedovedu si snad ani   představit v jejich rolích   někoho jiného. Hudbu   netřeba zmiňovat - to by   bylo nošení dříví do   lesa. John Milius se spolu s   Oliverem Stonem podílel na   scénáři a režíroval.   Zkrátka pro mě bomba. Od té   doby jsem viděl spoustu   fantasy filmů, ale v žánru   heroic fantasy se mu blíží   jen Conan Ničitel (Kull jim   teda nesahá ani po kotníky).   No přeháním - Souboj   Titánů a Sindibádovi filmy   s triky Raye Harryhausena,   nebo Pán šelem taky nebyly   špatné filmy. Pro mě je   Barbar zkrátka 100   procentní. Cromovi zdar!!!
Bažanti (Les Charlots en Folie)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Jasně dneska už to není   stejná sranda jako za   komančů (ale furt se budete   královsky bavit). Tenkrát to   ovšem byla ukrutná sranda.   Dnes se už na to člověk   dívá jinak, ale tihle hoši   sem přinesli hodně srandy.   Takže s nostalgickým   úsměvem 7 hvězd.
Bažanti jdou do boje (Les Bidasses s'en vont en guerre)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Takže Les Charlots znovu na   vojně. Zkušenosti jsou na   jejich hraní vidět. Zábava   je to opravdu ucházející.   Při prvním zkouknutí jsem   nevěděl, že na podobné   gumy narazím na vojně i u   nás. Zkrátka blbost byla   stejná ve Francii i u nás.   Takže vzhůru znovu do boje.
Bez soucitu (From Paris With Love)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Fakt dobrej akční film. Co   se týče akce snese podle mě   srovnání s 96 hodinami,   akorát mi připadá, že se   nebere tak moc vážně.   Každopádně Travolta jede   jako motorová pila roštím,   drtí všechno kolem sebe a   ještě kolem sebe pouští   hlášky. Rhys Meyers mu   dobře nahrává. Ostatní   jsou buď na odstřel, nebo   slouží jako stafáž. Jako   akční film bezva.
Blázni ze stadiónu (Les fous du stade)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Tak tohle je taky sranda. Les   Charlots změnili prostředí   a sportovní zápolení jim   svědčí. Já se bavil v 80.   letech a bavím se i dnes. Tak   vzhůru na stadion. P.S.:   mytí nádobí je v jejich   podání jednodušší než v   myčce.
Bláznivá dobrodružství Robina Hooda (The Zany Adventures of Robin Hood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Slušná parodie na Robina a   jeho partičku. Segal je sice   trochu obstarožní Robin, ale   trousí tam dobrý hlášky.   Na Morgan se tenkrát taky   pěkně dívalo a i herecky to   ušlo. Roddy McDowall byl   pěkně slizkej Jan Bezzemek -   "Promiň, Ríšo!".   Izák a jeho partička a Janet   Suzman jako Eleonora   Akvitánská taky neměla   chybu. Zkrátka dobře jsem se   pobavil.
Bláznovo zlato (Fool's Gold)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2018
No nebyla to zase taková   hrůza. Herci v čele s oběma   hlavními hrdiny si to asi   dost užili. Oba hlavní   představitelé se na plátně   sice jen tak přemisťují,   ale alespoň je na ně   estetický pohled. Donald   Sutherland nezklame, ať už   hraje v sebevětší blbosti a   Ewen Bremner a Ray Winstone   taky zahráli dobře. Zkrátka   pěkný moře, solidní   obsazení a dál asi nic, ale   koukat se na to dalo a docela   toto dílko i příjemně   uběhlo.
Boj sněžného pluhu s mafií (Kraftidioten)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Nejprve jsem výše hodnotil   americký remake. Po dalším   shlédnutí musím uznat, že   se mi ty filmy zkrátka líbí   stejně. Neeson je o něco   více charizmatický než   Skarsgard (a Neesona mám   zkrátka radši), ale tenhle   film má zase Bruno Ganze.   Herecky je to bomba a   Skarsgard je hodně   uvěřitelný. Takže kdo chce   krvavou vybíjenou, vzhůru k   tomuto filmu, zábava   zaručena.
Bouchači a bouchačky (Double Whammy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Tenhle film mi sedí.   Příjemně zahrané a pro mě   velmi zábavné. Hudba   perfektně dokresluje   atmosféru. Denis Leary hrát   umí a Elizabeth mi k němu   sedla. Taky bych si nechal   narovnat záda. Zkrátka 8   hvězd.
Brakýři
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Jo, jo. Na toto dílo si   vzpomínám. Škoda, že ho   už dlouho neuváděla   žádná televize (alespoň   jsem nezaregistroval). Po   dalším zhlédnutí bych   možná hodnocení upravil   (možno oběma směry). Je   vidět, že Adamec netočil   jen přihlouplé seriály.   Bohužel na své   hodnotnější dílka   nechává zapomenout.
Bright
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Tak to jóó!!
Hodnocení za jednu hvězdu a   metascore 29 %? Tak to je   úplně k popukání. Ale co s   tím nadělám? Nic. Film je   úplně v pohodě. Universum   je pěkně nahozený. Orkové,   elfové a lidi smíchaný v   jednom kotli. Moc pěkný.   Postavy dobrý. Škoda, že   Smith tomu nedal větší   nadstavbu. Edgerton dobrý,   Rapace a její komando   (Ngoová a Meraz) - to byli   slušní zloduši. Zbytek taky   ušel (zejména Fryová,   Ramírez a Anderson). Ayer je   už dost zkušený na to, než   aby nějaký film vyloženě   zkazil. Tady to sice mohlo   být asi lepší, ale stále   si tohle dílko drží   slušný tempo a dobrou   úroveň. To že je v plánu   druhý díl mě potěšilo.   Takže jen tak dál. Mohlo by   se to vymanit ze stínu   Lebkounů a nezůstat jen u   filmů. Seriál z tohoto   světa by mohl pobavit.
Byt (The Apartment)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2020
Romantická komedie = tenhle film!!
Co dodat? Jack Lemmon to byl   herec který nezkazil snad   žádný film a Shirley   MacLaine tady byla úžasná.   Tuhle romantickou komedii mám   zkrátka rád a na ústřední   duo se vždycky s radostí   podívám. Billy Wilder byl   komediální génius a   režisérská extratřída.   Padesátá léta v USA to byl   asi pěkný frmol. Kolikrát   jsem tenhle film viděl   nevím, ale vždycky se dobře   bavím. Všichni tvůrci   tohoto dílka odvedli skvělou   práci a největší bomba je,   že i po šedesáti letech mě   zkrátka baví.
Cesty domů
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.7.2020
Takže je to o tom, že   něčím se tvůrci a herci   živit musí. Vzhledem k tomu,   že takové seriály nejsou   můj šálek kávy,   přistupoval jsem k němu s   despektem. Ten se naplnil. Po   třech dílech, kdy mi osud   hrdinů byl ukradený a   seriál mě absolutně   nezaujal jsem to vzdal. Takže   ode mě jedna hvězda za snahu   a jedna za pana Švehlíka.   Nikdy více.
Conan ničitel (Conan the Destroyer)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Ha, ha. Croma na Vás!!
Jdu tady proti proudu, ale   Conan Ničitel si zaslouží   lepší hodnocení než je   zatím zde. Film neni vůbec   špatný - co čekáte od   fantasy z roku 84? Sice mi   tady chyběl Subotai (v   podání legendárního   surfaře Gerry Lopeze), ale   Tracey Walter v roli Malaka ho   celkem dobře zastoupil.   Navíc se zde ukázal   legendární basketbalista   Wilt Chamberlain v roli   Bombaaty a hereckou kariéru   tu odstartovala jak Grace   Jones jako Zula, tak Olivia   d'Abo jako Jehnna. Arnolda a   Maka není třeba zmiňovat.   Všichni předvedli   uvěřitelné výkony a nikdo   z nich herecky nepropadl. Už   začátek filmu s příjezdem   Taramis (Sarah Douglas) a   její skvadry je perfektní i   úvodní bitka je velmi   dobrá. Film má navíc i dál   slušný spád a všechno co   má správná fantasy mít -   cestu "tam a zase   zpátky", souboje   magické i šermířské,   pěkné hrdinky, dobré   záporáky, zvrat v závěru -   zkrátka mě na něm nic   nechybí. A tolik zde   kritizovaná Poledourisova   hudba? Taky není tak   špatná. U Barbara byla sice   lepší, ale i zde filmu   pomáhá a perfektně   dotváří atmosféru. Já se   dobře bavil jak u prvního   shlédnutí, tak i u několika   dalších a jestli budou   Ničitele dávat ve 4 ráno,   tak si na něj rád a s klidem   počkám. A komu se to nezdá,   tak ten si může stěžova u   Croma.
Copak je to za vojáka...
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Ježiš 76 %? Za co?   Normální propaganda ČSLA a   náborovej filmeček k tomu.   Jinak blbost na entou. Dodnes,   jen když vidím název tohoto   dílka, vzpomínám na   utrpení při povinné   návštěvě téhle blbosti.   Hrůza. Na tohle se doopravdy   může dívat jen někdo, kdo   "Červený Karkulky"   na vojně nezažil. Přiblblej   děj, herecký výkony   (cože?) na houby. Utrpení.
Četa (Platoon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2017
Pro mě je druhá polovina   osmdesátých let Stoneovým   režijním vrcholem. Četa je   toho příkladem. Na tomhle   filmu je dost vidět velké   zapojení speciálních   poradců (Dale, Ebenhoch).   Také je znát účast Olivera   Stonea v tomto konfliktu.   Tohle dílo zkrátka funguje.   Casting je výborný a mnoho   herců zde předvedlo svůj   nejpůsobivější výkon   (Quinn, Moses, Kevin Dilon,   Orwig, Dale).
Dámská jízda (Snatched)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Goldie!!
Ač tady měla být za hlavní   hvězdu Amy Schumerová, u mě   si tenhle film ukradla pro   sebe Goldie Hawnová. Tahle   komedie není žádný   zázrak, ale rozhodně   neurazí a člověk se   zasměje. No a to od komedie   čekám - zasmát se. Takže   jestli tenhle film dávají   zrovna v telce a vy se chcete   zasmát - klidně si ho   pusťte. Možná bych přidal   na kadenci vtipů, ale   nemůžu chtít všechno.   Některé hlášky obou dam   jsou dost dobrý.
Divoká banda (The Wild Bunch)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2020
William Holden, Ernest   Borgine, Ben Johnson, Warren   Oates a Jaime Sánchez - ano,   těm chlapum jsem věřil, že   dokážou bejt nebezpečný.   Perfektní westerm, žádný   naleštěný kovbojové, ale   skutečně "Divoká   banda"! Nebylo radno si s   nima zahrávat a zjistili to   nakonec všichni. Rober Ryan   si taky uhrál svoje a Emilio   Fernández byl slušně   zápornej. Závěrečná bitka   - tak to je něco. Sam   Peckinpah doopravdy dokázal   stvořit geniální dílo.   Lucien Ballard byl dobrej   kameraman a tady zůročil   všechny zkušenosti. Myslím   že k tomuto filmu není moc   co dodávat.
Dobrodružství Bucharoo Banzai napříč osmou dimenzí (The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2017
Šílenost si říká osmdesátá léta
Buckaroo Banzai mi hodně   připomíná Dereka Flinta,   ale dotahuje to ještě dál.   Muzikant, vědec, zkušební   vůdce všeho, lékař a já   nevím co ještě - to je   Buckaroo Banzai. Zběsilý   film narvaný bláznivou a   nesmyslnou akcí. Jakžtakž   nad úrovní průměru tenhle   film drží obsazení, ale na   víc to ani skvělý casting   nevytáhne.
Drsný šerif (Longmire)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2017
No co napsat? Skvělý   seriál. S přibývajícími   sériemi mu sice trochu   docházel dech, ale i špatný   díl tohoto seriálu má velmi   vysokou úroveň. Dobrý   prostředí, dobrý obsazení.   No a zase jsem měl možnost   vidět Lou Diamonda Phillipse   v dobrý roli. Pět sérií   uteče jako nic.
Dvě hodiny od Paříže (À 2 heures de Paris)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.11.2020
WTF??
Takže o čem to bylo nevím.   Slečna před 15 lety ojela   všechno co mohla,   otěhotněla a jak se dalo   předpokládat neví s kým.   Posléze se vrací s   patnáctiletou dcerou a   zopákne si to pod záminkou   zjišťování otcovství.   Předpokládám, že za   patnáct let si to zopákne   znovu s dalším děckem. 10 %   za soundtrack a 10 % za   pěkný MILFky. Rozhodně to   nechci vidět znovu.
Eddie a Cruiseři (Eddie and the Cruisers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Paré??
Celkem pohodovej film. Hudba   dobrá, herci taky. Vyzdvihl   bych Berengera, Pantoliana,   Laurance, Schneiderovou a   Parého. U Parého fakt   nestačim zírat, kam to po   tak slibných začátcích   (Edie a Cruiseři, Hořící   ulice, Philadelpský   experiment, TV seriál   Rytíři z Houstonu, Měsíc   44) dopracoval.
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2021
Mám asi nějakou úchylku.   ale mě Ferrellovi komedie   baví. Tahle si dělá srandu   ze soutěže Eurovision Song   Contest a daří se jí to.   Hudba odpovídá kontextu a je   zábavná. Dobkin je   spolehlivý režisér a tady   to opět předvedl. Obsazení   se povedlo Rachel může hrát   cokoli (a vždy dobře),   Ferrell odvedl klasický   herecký výkon (ale zaujal   zpěvem). Zbytek obsazení je   taky velmi dobrý. Demi Lovato   v pohodě a třešničkou na   dortu jsou Brosnan s   Persbrandtem. S filmem jsem   byl spokojen. Dal by se sice o   pár minut zkrátit, ale   rozhodně jsem díky tomu   nezhynul nudou. Za Rachel   zpívala Molly Sandtén (alias   My Marianne).
Gerardova dobrodružství (Le avventure di Gerard)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Film na motivy knihy   Dobrodružství brigadýra   Gerarda od A. C. Doyla. Gerard   je splašenej stejně jako v   knize, ale ve filmu je vše   podáno samozřejmě ve   zkratce (v knize bojuje Gerard   po celé Evropě). Peter   McEnery se do hlavní role   hodí. Na Claudii se vždy   pěkně dívalo a tady je to   stejné. Další doplňující   role jsou také dobře   obsazeny (nejvíce zaujme Eli   Wallach). Výprava je   standartní na tehdejší   historické filmy - bohatá a   exteriéry jsou vybrány také   vhodně. Fanoušky historie   tento film zaujme. Stále se   něco děje a o to v tomto   filmu jde.
Hellboy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2021
Hellboy je zkrátka ďábel.   Zjevně není moc velký   myslitel a problémy řeší   radši pěstí a přesně to   je ta zábava. Guillermo del   Toro ho má evidentně rád, a   na filmu je to vidět. Ron   Perlman se do role taky   perfektně hodí. Roden je   taky slušnej záporák.   Určitě se to dalo natočit   líp, ale pro mě je to dobrý   dost. Zábavná komiksárna.

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

19 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Zlatý transport

20:00 - 22:05

29 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:40

9 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:30

14 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10