Duben

Komentáře uživatele miken

miken

miken zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 30
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Film s dějem... no radši   nic, je to jasné od   začátku. Ale o tomhle ten   film není, je o autech,   rychlosti, muzice. Nádhera.   Kdo nehrál na Počítači   Drivera, ten to nemůže   pochopit. Ten zvuk osmi- a   víceválců, pořád se na to   dá dívat. jenom mě   fascinuje, jak v podobných   filmech všichni děsně   řadí, i když mají   automat...
Apocalypto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Mel Gibson to zrežíroval moc   pěkně. Co mi chybělo, bylo   nějaké upalování zaživa,   jinak tam bylo všechno.   Usekávání hlav, porod,   propíchávání těl vším   možným,   "transplantace"   vnitřností rukama a zaživa,   to vše in natura. Během   titulků, kdy se píše pro   ochránce zvířat, že   žádné zvířátko ve filmu   nedošlo k úhoně, bych si   rád přečetl, že všichi   herci přežili bez ztráty   života nebo končetin. Tento   film si podruhé už   nepustím. Pro objektivitu -   kamera byla fakt super.
Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Pamatuji, jak nás lákali na   Seagala a on se tam objevil na   pět minut a pak se nechal   sfouknout někam do vesmíru.   Dobrý podfuk. Ale co mě   nejvíc na filmu zaujalo, jak   si Kurt Russell sundavá v   letadle boty, má děravé   ponožky a nejbližší voják   může omdlít. To si mohli   páni autoři odpustit.
Casino Royale
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Veliké překvapení. Daniel   Craig podle mého ukázal, že   hrát umí, zprávy, které   šly před uvedením filmu ho   dost očerňovaly. Film mě   překvapil v několik věcech.   Byl střídmý co se týče   technického zázemí   hlavního záporáka, ale   hlavně byl brutální.   Žádný vtip, anglický humor   nebo dělání si legrace sám   ze sebe či z filmu.
Den poté (The Day After Tomorrow)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Film začíná úžasně   praskající krou a pokračuje   vynikajícími vizuálními   efekty až do konce.   Zvláště meteorologické   snímky točících se bouří   a obří vlna zalévající   New York jsou fantastické.   Ovšem jinak je film   průměrný, průhledný a pro   nás "nerosničky"   odborně dost nepochopitelný.
Desperado
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Okouzlující Antonio Banderas   v dnes již kultovním filmu.   Potoky krve. Kdyby jich   nebvylo tolik, bylo by to   odpuzující a mládeži   nepřístupné. Takto ten   nadbytek krve sám o sobě   film zlehčí a po první   přestřelce ho začnete brát   jako parodii. Buscemi je   jednička a muzika má 11   bodů.
Do hlubiny (Into the Blue)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Tento film je klasická letní   oddychovka, kdy se na film   kouknete a zase zapomenete, o   čem byl. Ale asi nezapomenete   na ty nádherné záběry pod   vodou, ten úžasný písek na   dně moře (promiňte, že se   tak rozplývám, ani v   Chorvatsku ani ve Španělsku   takový nemají). To je   lepší než Cousteau,   protože ten ve svých   přírodopisných filmech   neměl Jessicu Albu.
Domino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Domino
Připadalo mi to moc drsné a   nepravděpodobné, i když   natočené (nebo jenom   inspirované a přikrášlené   - tedy spíše přihrubené)   podle skutečných událostí.   Keiře jsem tu drsnost   nevěřil, Rourkovi ano - byl   jako vždy vynikající. Lucy   Liu byla vidět sice málo,   ale podle mého odvedla kus   dobré práce.
Elita Armády (The Hard Corps)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Dobrý film s van Dammem,   konečně v jednom filmu   nedělá roznožky a provazy a   po vítězném úderu   nekřičí uáááá. Na   druhou stranu je zase až moc   klidný a ospalý, takže si   nevyberete. Ale i přes tuto   výtku je to jeden z jeho   lepších filmů. Abych byl   úplně přesný, hodnocení   se týká jeho výkonu, ve   filmu je všechno od začátku   jasné.
Fantom Opery (The Phantom of the Opera)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Výpravně dobře udělaný   film, ve kterém dominuje   mladičká Christine.   Mužští představitelé jsou   jí upozaděni. Hudba A. L.   Webbera je nádherná,   myslím, že zpěváci ji   rozhodně nepokazili. Ale   kdyby se mi náhodou nedostalo   do ruky DVD, ani bych   nevěděl, že tady tento film   běží.
Firewall
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Harrison Ford je už starý   chlap, v počítačové   branži už se mu taky nedá   věřit, že přečůrá   všechny hackery, takže   zklamání. Film jsem měl   uložený delší dobu,   šetřil jsem si ho, abych si   ho vychutnal, ale bohužel   nějak zplesnivěl. Správně   "vychytaný" to měl   jeho soupeř, skoro celý film   vedl 5:0, ani nevím, kde se   stala taková chyba, která   Harrisonovi pomohla zvrátit   výsledek a otočit skóre. Na   Indianu nebo Jacka Ryana se   kouknu klidně znova, ale   tenhle film s Fordem už   nemusím.
Začátek naprosto skvělý.   Podle úvodních scén v muzeu   očekáváte spoustu efektů a   anglický humor. A ono nic,   jenom čekáte, kdy to   konečně přijde. Nic   nepřišlo. Nebyla to ani   Mumie, ani Indiana Jones, ani   Lovci pokladů, ani James Bond   (to podle té sekretářky)
Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Čtvrtý díl tak jak se   sluší má nejlepší efekty,   nejvíc šokuje, a tak, ale   už to není pohádka, ale   horor. Těžko si dovedu   představit, že bych na tohle   šel s dítětem do kina. Asi   bychom museli dříve odejít,   aby se dítě v noci nebudilo   děsem. Mně osobně se film   líbil, ač mi některé   scény připadaly jenom jakoby   nakousnuté a nedokončené.
Král Šumavy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Když si odmyslíte dobu, ve   které se film odehrává   (těm starším to půjde asi   těžko), tak je to   mistrovské dílo. Je to   napínavé, dobře natočené,   muzika přeně vystihuje   situaci, herecké výkony jsou   na nejvyšší úrovni. Jenom   opravdu musíte zapomenout na   politiku a pak si ten film   můžete vychutnat.
Lovec policajtů (Exit Wounds)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Steven Seagal myslím poprvé   ve filmu dostal alespoň   trochu přes ... ústa. Jindy   byl neprůstřelný jak   kapitán Kloss. Jinak dobrý   film s krásnou ústřední   melodií, krásnými auty a...   Prostě se ten film povedl a   mně se moc líbil.   Závěrečný rozhovor pod   titulky a scény v   psychologické poradně byly   špičkové.
Miami Vice
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Náborový film na   zaměstnání miamského   policajta. Rychlá auta,   čluny ještě skoro   rychlejší, úplně   nejrychlejší letadla. Semtam   vás sice můžou postřelit,   ale ve kterém zaměstnání   nepřijdete k pracovnímu   úrazu. Jinak pěkně   natočený film s předpoklád   průběhem i závěrem.   Láskaa spravedlnost zvtězí.   Ale Farrellovi s knírkem bych   nevěřil.
Mise 1549: Boj o budoucnost (Sengoku jieitai 1549)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Sedm samurajů a Tajemná   záře nad Pacifikem. Mix   těchto filmů má zápletku v   časové smyčce, kterou se   vojáci dostanou do roku 1547   a tam přežívají 2 roky.   Aby jim nedošlo palivo,   postaví si vlastní   rafinérii, náboje si   zřejmě vyrábějí sami a   vojenská technika, která se   tam ocitla s nimi (včetně   útočné helikoptéry) je   zřejmě bezporuchová a   bezúdržbová. Víc asi nemá   cenu o filmu psát.
Noc v muzeu (Night at the Museum)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Jak se shoduje většina   hodnotících, jde o bezvadný   nápad s obživlými   muzejními exponáty. Bohužel   dalo se z toho vytáhnout   víc, ve filmu je několik   hluchých míst (spíš   minut). Nejvíc se mi líbil   Mickey Rooney, myslím z   herců, protože na   T-rexíčka a žvýkající   sochu neměl nikdo.
Od kolébky do hrobu (Cradle 2 the Grave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Viděl jsem jiný film - Lovec   policajtů. Stejný režisér,   stejní herci (skoro), jenom   Stevena Seagala vyměnili za   Jet Liho. Námět skoro ten   samý, místo bratra se jedná   o záchranu dcery. Film je   slabší, pouze rapová muzika   a ty dvě krásný holky, co   tam hrajou, to nezachránily.
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Vynikající film, desítku si   schovávám - nevím pro koho.   Johnny Depp je úžasný,   skutečně jeho hraní,   grimasy a hlavně jeho mluva   působí, jakyby požil více   než malé množství   alkoholu. Ostatní kolem něj   zanikají. Ovšem co s tímto   filmem udělal český dabing,   to je neuvěřitelné. Film   ztratil mnoho ze své   výjimečnosti
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Po prvním díle jsem na tento   film šel s velkým   očekáváním, ale velmi mě   zklamal.Objevily se sice   další herecké hvězdy, ale   děj mě nepřesvědčil a   hlavně kapitán Bludného   Holanďana mi nějak nesedl.   Kostlivce, co nemohou umřít,   jsem přijal velmi snadno, ale   tohle už bylo na mě moc.   Jsem zvědav na 3. díl
Pro pár dolarů navíc (Per qualche dollaro in più)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Klasický western s nádhernou   hudbou. A dvojice Eastwood van   Cleef je fantastická,   výjimečně oba na straně   spravedlnosti. Ta atmosféra   filmu je podmaňující,   podkreslená hudbou a ti dva   tvrďáci k tomu - to si   prostě pustíte v neděli   jako odměnu za týdenní   tvrdou práci.
Prolomená stezka (Broken Trail)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Není to úplně klasický   western, kde jde nejprve o   zločin a pak spravedlivou   odplatu, tady je děj   složitější. Ale zase jsou   hlavními hrdiny drsní, leč   slušně a ve víru v Boha   vychovaní muži, kteří   nezapomenou povstat, když i   "dáma" přijde k   ohni. Ten film působí déle,   nutí vás o obsahu a   jednotlivých scénách   přemýšlet. Jedinou výtku   bych měl - ty čínské   dívky s nimi cestují nevím   jak dlouho, ale za celou tu   dobu se nenaučily anglicky   nic víc, než jména   kovbojů...
Rituál (The Wicker Man)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Povedený film, trochu   duchařský (tajemné   šepoty), flashbacky, kdy   nevíte, co je sen a co   skutečnost. Ta ženská   komunita je moc pěkná, mají   to tam hezky zařízené,   vlídně se chovají k   mužům, prostě ráj na zemi.   Cage hrál výborně, ale   ještě lepší byl výběr   ženských hereček -   senzační typy, nejlepší ty   dvě slepé babky   (dvojčata?). Takhle skvělý   výběr jsem naposledy viděl   ve filmu Jméno růže.
Rukojmí (Hostage)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Bruce Willis asi neměl   šťastný den, když přijal   roli v tomto snímku. Je v   něm zase za superhrdinu, ale   tentokrát mu nevěřím, že   to všechno zvládne. Ve   Smrtonosných pastích jo, i   když mi možná vytknete, že   tam je děj mnohem   nepravděpodobnější.   Deprimoval mě ten nejhorší   mladý únosce, kde se to v   člověku bere, být takový   jako on.
Stormbreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Dost slabý čajíček.Pro   dospělé to není, pro děti   taky moc ne, ty jsou zvyklé   na větší drsárnu. Je to   mladý James Bond, ale   všichni ostatní padouši   okolo jsou slaboduší, což   mě naštvalo, protože z   mého oblíbence Rourka   dělají dementa. A jak z   Alexe udělali   "odborníka" na   počítače...
Strážce (The Sentinel)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Má to sice hvězdné   obsazení, ale děj je   příliš předvídatelný a   dost slabý. Nejlepší jsou   Douglas se Sutherlandem,   čekáte, že si každou   chvíli dají po ...ústech,   ale scénář jim to nedovolí   a opětně je spojí jako   nejlepší přátele. Role Kim   Basinger je vyloženě slabá.   Jinak zajímavý a poučný   náhled do zákulisí   prezudentské služby a   hlavně ukázka její   špičkové technické   vybavenosti.
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Všichni, kdo dali desítku,   to už napsali za mě.   Vynikající. Herci, hraní,   muzika, scenérie. Všichni   sice chválí Fondu a   Bronsona, ale myslím, že se   neprávem zapomína na Jasona   Robartse, jehož Cheyenne je   sice bídák (nevíme proč a   jak), ale jinak dobej chlap. A   hospodský? A slyšet to v   angličtině - nemáte víc   bodů?
Tenkrát v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Je to slabší Desperado, kde   hlavní hrdinou není   Banderas, ale Johnny Depp.   Jsou zde také potoky krve,   ztráta očí a snad ještě   víc mrtvol. Ale už to není   ono. Člověk neví, jestli je   to myšleno vážně, nebo je   to zase parodie. Nejlepší je   soundtrack, ten nemá chybu.
Výplata (Paycheck)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Ten film se mi moc líbil, je   svižný, stále běží   dopředu, i když některé   nápady, jak se zachránit na   poslední chvíli a použít   zrovna ten správný   předmět, jsou až   neuvěřitelné. Ale to se   občas musí prominout.   Nejúžasnější scénou   však pro mě je, když   Affleck odstraní monitor a ta   krásná červená slečna tam   tančí dál. Fakt bezva   nápad.
1

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

09:25 - 10:25

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

09:20 - 10:15

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

09:30 - 10:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10