Duben

Komentáře uživatele xLucky

xLucky

xLucky zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Karel Brezina

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 11
Casino Royale
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Bond je mrtvý. Ať žije B0nd!
Chudák starý James Bond   neví kudy kam a tak tady   máme dvojče "Mission   imposible". No, dobrá,   troška toho Bonda tam zbyla.   Děj je promyšlený, klasicky   zamotaný (ve filmu se nemihne   jediná nevinná postava). Ale   ta bondovská originalita, to   jeho elegánství, to mi fakt   chybí! No, dobře, dobře,   už o tom nebudu mluvit. Bond   tady také nevystupuje jako   nějaký "agent 00",   ale pomalu jako vyvrhlík ze   své vlastní organizace.   Rozhodně jsem se ale nenudil.   Ani žádné bláznivé   vynálezy mi tam nedali!
Černá Dahlia (The Black Dahlia)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
L.A. Přísně tajné 2?
Myslím, že už z titulku   víte, do čeho jdete.   Určitě se hodně snažili   vytvořit "noir"   atmosféru té doby a docela   se to povedlo. Fakt je, že   film je nabitý dějem a   napoprvé člověk často jen   vytuší, jak to přesně   bylo. Uznávám, místy je to   TROCHU překombinované, ale   docela to podtrhuje temnou,   zoufalou atmosféru   propletence vztahů. Buď   člověk musí viset postavám   na rtech (a modlit se za   dobrý překlad), nebo se   prostě nechat unést   atmosférou, drtící postavy   jednu za druhou.
>   Nikdy nevíš, kdo je   skutečně vítěz.
Čínská odysea (Tianxia Wushuang)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Čínský film plný evropského humoru
Tenhle film mě chytl za   srdce. Prostřední třetina   obzvlášť.
Dobrá,   zpočátku musíte přetrpět   klasický   "čínský" humor,   ale film se rychle stabilizuje   na něčem až "monty   pynthonovském!!!" Když   k tomu připočtu pěknou   hlavní hrdinku a čínskou   relativně kvalitní (i když   populární) hudbu a celkovou   zpěvnost, pro mě hodnocení   vychází až na 90% (což se   mi stalo naposledy u Shreka).   Ale uvědomuju si, že je to   HODNĚ otázka trefy do   černého (mého vkusu) a tak   jsem trochu slevil. Jinak je   to samože bláznivá komedie,   plná gegů a .. milostného   příběhu (to by taky někomu   mohlo vadit). Viděli jste   "Ryba jménem   Wanda"? Tak víte, na   čem je ten humor založený.   Jo, a na úplném konci holt   budete muset přežít trochu   té čínské romantiky.   SUPER!
Nezapomeňte se   kouknout na předchozí dva   díly téhle trilogie!!!
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Ani kouzelník nepřežije všechno
Není to světoborné dílo,   ale dobře sladěná kombinace   prokreslených postav (co jim   SKUTEČNĚ vězí v hlavě se   ale odhaluje jen velmi   pozvolna), stupňující se   jejich vzájemné   nevraživosti, lehce   nelineárného děje s   překvapivými pointami,   dětinsky přitažlivých   reálií kouzelnické praxe a   velkých beden (záběrů z   blízka) S.Johanssonové   dělají z tohohle bijáku   velmi příjemnou   podívanou.
..
Prosím, ale už žádný   DALŠÍ film s kouzelníkama,   prosím. Myslím to vážně.
Horší už to nebude (Stranger Than Fiction)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Napínavé
Začne to neotřele.   Jííízda. No a pak to čím   dál, tím víc sklouzává k   normálu (ne k nudě). Konec   už dokonce trochu smrdí. Je   to napínavé,   nepředvídatelné.   Dynamické. Zábavné.   Promyšlené.
..
Velice příjemný pelmel   postav. Hlavní hrdina sedí   perfektně, jeho   přítelkyně, Magie Gylenhal,   ze sebe taky vydala maximum,   potrhlá spisovatelka sedí a   D.Hoffman jako profesor   literatury taky super.
Hudbu složil, slova napsal (Music and Lyrics)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Standard H.Granta
H.Grant nepřekročil svůj   stín. VELICE příjemná   komedie/romantika. Děj se   nám v jednom místě trochu   "zkroutí", kdy   D.Barymoorová projeví   geniální nadání jen tak   mezi řečí sypat verše a za   pár minut později - blok? -   několik hodin potí čtyři   řádky, ale jinak je děj   nečekaně plný a   souvislý.
..
Příjemně strávený   večer.
Po krk v extázi (Layer Cake)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
I když jsi chytrý, drogy tě semelou.
Dobrý film. Trvá 1:40, ale   měl jsem pocit spíš přes   dvě hodiny. Napínavé jak   dědovy kšandy. Kombinace   spousty "hluchých"   míst a míst, kde každý   pohyb rozhodne, jestli tě   zabijou nebo tě to posílí.   Děj není absurdní, přesto   jsem něco kouknul podruhé a   .. žasl. Škoda, že v   bondovce se tahle atmosféra   nepodařila. "Měj plán   a drž se ho."   "Když to nevyjde, jdi od   toho!"
Prázdniny (The Holiday)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Chlapi, ti chlapi :-(
S mou přítelkyní jsme se   shodli, že chlapi v tomhle   filmu se nějak nepovedli. Ani   nejde o to, že jeden je   tlusťoch, ale je tak nějak   slizký. A to dělá (podle   mě) důležitou složku   romantického filmu. "Tak   já na to nakonec du, a tobě   se to ani NELÍBÍ?!"
..
Čekal jsem   maličko víc, komedie nemá   ambice vybočovat z   Holywoodského mírného   nadprůměru.
..
Už jen kvůli komentáře   D.Hoffmana ve videopůjčovně   to stojí za to. "Já už   si nemůžu zajít vůbec   nikam :-("
Prázdniny pana Beana (Mr. Bean's Holiday)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Rozporuplný
MILUJU Beana. Přesto jsem   měl zpočátku problém se   chytit. BYL to Bean, ale mě   to nerozesmálo. Až cca od   půlky jsem se naladil na   správné "vibrace"   a skvěle se bavil.
..
Bohužel si   myslím, že Bean už se   trochu ohrál. Ačkoli se   snaží ke svým   "standardním"   skečům přidat nové, mnohé   (mám ten pocit) jsme viděli   a už nepobaví. Pokus k   Beanovi přidat víc postav,   aby "byla sranda"   docela funguje.
..
Chudák Roden si sice   zahrál 5. nejdůležitější   postavu, ale přesto .. to   bych zahrál i já. Nedostal   žádnou charakterní akci, i   když působí VELICE   přirozeně.
Taxidermia
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Drsný hyperrealizmus
Klubový film jak prase.   Třeba scéna, kdy hlavní   hrdina leží v nemocnici,   jeho vyvolená přes postel   podá ruku jeho trenérovi a   jí z podpaží sjede kapka   potu jí přímo jemu do úst.   Odborně to zhodnotí a .. je   svatba! Zvedl se vám kufr?   Tak se na to nedívejte, to   byl pouhý odvar.
..
Brutálně syrové, ale je   tam dost chytrých,   nápaditých momentů.   Nenápadná sonda tří   generací. Sexy hlavní   hrdinka. Sledovatelnost   podpořená reáliemi ze   světa sportovních   disciplíny, o které jste   neměli tušení.
Životy těch druhých (Das Leben der Anderen)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
"Jsi pořád na té správné straně?"
Jak udělat film z prostředí   agenta STASI, divácky   zajímavý a přitom reálný?   Nedělejme si iluze, je to o   kompromisu. Předem řeknu, je   to skvělý film. Kdo tuší,   že by ho tohle téma mohlo   zajímat, má pravdu. Je to   film pro něj. Ti z nás,   kteří mají ještě dole v   šuplíku zahrabanou průkazku   STB, rádi nostalgicky   zamáčknou slzu a zasmějí   se nad některými   "špionážními"   prvky. Ale ne, není to tak   hrozné. Děj vás vtáhne,   ani nevíte jak. Postavy jsou   dostatečně průhledné, aby   se divák orientoval a   zároveň šel filmem nějaký   vývoj. A ten neúnosně   rozšlápne každého, kdo se   neumí schovat před světlem   (a ušima) velkého bratra.   Stane se vám, že fandíte   oběma stranám, to je známka   dobrého filmu.
Dovolím si ještě jeden   citát:
"Věnováno s   vděčností HGW XX/7"
.. na tyhle lidi bychom   měli myslet.

P.S.: Dnešní generace   školou povinných už neví,   že něco takového vůbec   existovalo. A neuvěří.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10