Duben

Komentáře uživatele sobmaster

sobmaster

sobmaster zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 19
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Naprostá vizuální extáze.   Obrazy ve zlatých filtrech   neplynou, ale letí plátnem   za všudepřítomné krve. Sem   tam zpomalení, aby vynikla   jednoduchost a krása, ladnost   a půvab pohybů kteréhokoliv   z 300. Několikrát se objeví   klišé a závěrečná scéna   v obilnině připomíná konec   Gladiátora a proslov za   svobodu Řecka ten za svobodu   Skotska v Gibsonově   "trháku". Je to   film nové generace, podle   mého v mnohém přelomový.   117 minut dlouhý klip o   legendě. Není třeba   vyprávět složitými   způsoby, je možné   spolehnout se jen na obrazovou   krásu a nekomplikovanost, v   podstatě filmová   kalokagathia...
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Perfektní zpracování druhé   světové války. Technické   zpracování na výbornou a   scénář také. Až po   shlédnutí tohoto seriálu si   člověk uvědomí, co   všechno se tehdy dělo.
Cesta bojovníka (Pathfinder)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Je to v podstatě historicky   komiks a nějakou přesnou   historii tu nečekejte.V   určitých momentech sice film   působí jako Tv film,ale   drsná atmosféra,kostýmy a   vcelku dobře vymyšlené   bojové scény ho   zachraňují.Asi nejlepší   film o Vikinzích který jsem   vyděl.
Černá kniha (Zwartboek)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Děj filmu je zasazený do let   1944–1945 a vypráví   příběh židovské dívky   Rachel, jež se ukrývá v   okupovaném Holandsku. Potom,   co je svědkem masakru celé   své rodiny, se připojí k   domácímu hnutí odboje.   Dostane za úkol napojit se na   velitelství gestapa tím, že   svede šarmantního   německého kapitána.   Verhoeven staví svůj film   jako velkolepou akční   podívanou, na kterou ale   zároveň pohlíží s   ironickým odstupem. Scénář   filmu vychází ze   skutečných událostí a   staví na hlavní ženské   hrdince, která ve filmu   představuje jediný   záchytný bod. Film totiž   dobu i hrdiny popisuje v   neustálé ambivalenci.   Pohrává si s tradičním   pohledem na odboj i nacisty,   jejichž zažité obrazy   často převrací.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Nadherny film, ktery proste   clovek musi prozit. Hanksuv   herecky vrchol, a take   vstupenka mezi hollywoodske   legendy. K tomuto filmu nejde   nic moc napsat, jen ze je to   jeden z nejsilnejsich lidskych   pribehu prenesenych na filmove   platno a zacatek uspesne   spoluprace Hankse a Zemeckise.
Futurama
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Spolu se Simpsnovými   jednoznačně nejlipší   kreslený serial jaký znám.   Moje nejoblíbeněší   postavičky jsou doktor   Zoidberg, přerostlej krab bez   anotomických znalostí   lidského těla, a   samosřejmě Bender,   kleptomanický robot, kterej   vážně stojí zato. Takze   muzu jenom doporučit.
Indiana Jones a poslední křížová výprava (Indiana Jones and the Last Crusade)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Perfektní pokračování   dokonalého filmu, které o   malý kousíček překonává   svého nejstaršího bratra.   Opět skvělá zábava s   ještě lepšími akčními   scénami a k tomu ještě   zábavný Sean Connery.
Kletba zlatého květu (Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Výpravné, barevné, krvavé   ... i takhle může vypadat   zkáza rodu. Despotický otec,   který nakonec jako jediný   přežije, bratři, kteří   mezi sebou bojují o   přízeň, utajovaný incest   ... bylo toho hodně. Bylo to   vcelku zajímavé, ale   myslím, že Hrdina nebo Klan   létajících dýk měli   jasnější dějovou linii.   Každopádně Zhangovi se   opět zadařilo.
Krvavý diamant (Blood Diamond)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Tenhle film prostě nemá   chybu. V poslední době mě   žádný jiný film tak   nebavil jako Krvavý diamant.   Leonardo DiCaprio ve své   životní herecké formě   spolu s Jennifer Connelly a   hlavním hrdinou filmu   Djimonem Hounsounem. Super   film. Nemám žádné   připomínky.
Kult hákového kříže (American history X)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Jsou filmy, který prostě   zaujmou už jenom svým   tématem. Kult hákovýho   kříže je určitě jedním z   nich. Problém rasismu je   celosvětový, a proto má   tenhle film co říct nejen   lidem ve Státech. Co   dodat...stejně jako   Schindlerův seznam i American   history X naráží na   problémy, který je třeba   reflektovat, mluvit o nich a   točit o nich filmy. Jedna z   nejlepších rolí Edwarda   Nortona.
Lovci lvů (The Ghost and the Darkness)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Skvělé! Napínavý film s   nečekanými zvraty, u   kterého se člověk nenudí   ani vteřinu. Vše doplňuje   skvělá hudba, kulisy a   početný kompars dělníků,   kteří také hrají nemalou   roli. Douglas ukázal, že   nezaostává ani v tomto   žánru.
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Jsou filmy, které stačí   vidět jen jednou a stejně na   ně do konce života   nezapomenete. Přelet je   stoprocentně jedním z nich.   Krásný a přitom drsný   příběh a skvělý Jack   Nicholson v hlavní roli   (kterému ale více než   dobře sekundují ostatní   herci v menších i větších   rolích).
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Neexistuje film, který by   více vystihoval pojem   "kultovní   záležitost" a je   určitě jedním z těch,   kteří, naprosto zásadně   ovlivnily tucty současných   režisérů a scénáristů.   Tarantino nastolil nový   standard v gangsterském   subžánru a jeho velice   černý humor mísící se s   absurdností celého   příběhu včetně   karikatur-hlavních postav   tvoří i po dvacátém   zhlédnutí neodolatelný mix   dokonalé zábavy a skvěle   odvedené filmařiny.
Shrek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Tady není co dodat. Shrek   nás nachytal naprosto   nepřipravené na animovaný   film s humorem pro dospělé   nebo přinejmenším   dospělejší diváky než je   u kreslených snímků zvykem.   Výběr herců, kteří   propůjčili své hlasy, je   perfektní, stejně tak   technické zpracování a   hudba.
Simpsonovi (The Simpsons)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Jednoznačně nejlepší   kreslenej serial, jakej jsem   kdy videl, srovnatelnej jedine   s Futuramou, která je také   od stejného tvůrce, ale   Simpsnovi jsou proste klasika,   ne kterou se může koukat   pořád dokola a pokaždý   najdu novej joke kterýho jsem   si predtím nikdy nevšim.
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Nádherny film Franka   Darabonta,který nám ukazuje   příběh neskutečné touhy   po svobodě a síly   přátelství.Film umocňují   vynikající výkony Tima   Robbinse a Morgana   Freemana.Tento filml může   člověk vidět vícekrát a   přece nic neztratí ze své   krásy.
Zelená míle (The Green Mile)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Pěkně udělaný film s   nádechem magického realismu.   Příběh se mi líbil, i   když byl poměrně   průhledný. U tohoto filmu to   však nebylo na škodu díky   jeho poklidnému toku. Tom   Hanks a ostatní herci   zahráli skvělou partii a   sekundovala jim režie, kamera   a hudba vysoké úrovně.   Stejně jako Vykoupení z   věznice Shawshank je to   ohromně lidský příběh,   navíc také převzatý z   knihy S. Kinga, avšak   neučinil na mne takový   dojem. Nevím čím to bylo,   ale něco mi v tom filmu   chybělo, chvílemi jsem se   nudil, a trochu mi vadilo, že   hlavním pilířem děje jsou   nadpřirozené schopnosti.   Nevím, prostě u tohoto filmu   mě to vadilo. Celkově ale   samozřejmě skvělý film.
Zodiac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Musím říct, že když jsem   si přečetl, že film bude   mít 160minut, čekal jsem   hluchá a nudná místa a toho   jsem se také dočkal,   začátek mě bavil, střed   filmu mne ale moc nenadchl,   občas strácel v ději, ale   konec už byl zase hodně   dobrý, napínavý, takový   zvratový. Ale celkově jsem   rád, že jsem na Zodiaca šel   do kina, ono to vlastně   nebylo tak špatné.
Život je krásný (La vita é bella)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Fascinující romantický film   zasazen do netradičního a   krutého dění 2. Světové   války.Roberto Benigni   vytvořil jedinečné   charaktery postav, jenž se   prolínají příběhem a   zažívají s tím spjaté   trable, ale i štěstiny   života.Pro mne jeden z   nejlepších filmů všech   dob.

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

12:25 - 12:50

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - S kuchařem kolem světa (2007) ...

12:35 - 13:30

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové 3 (2011)

11:20 - 13:05

83 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

12:10 - 13:25

33 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190658
Osobností: 698125
Fotografií: 765069
Plakátů: 377262
Obsahů a biografií: 178473
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Giancarlo Bastianoni

Bastianoni Giancarlo

Škola otců

Škola otců

Glenn Morshower

Morshower Glenn

Kevin Carter

Carter Kevin

Wayne LeClos

LeClos Wayne

Cyril Nri

Nri Cyril

Normalis

Normalis
Normalis

Christina Lindström

Lindström Christina

Jonathan Grossman

Grossman Jonathan

Damian Bromley

Bromley Damian

Takový je život (That's Life!)

Takový je život
That's Life!

Naposled navštívené:
Giancarlo Bastianoni

Bastianoni Giancarlo

Škola otců

Škola otců

Glenn Morshower

Morshower Glenn

Kevin Carter

Carter Kevin

Wayne LeClos

LeClos Wayne

Cyril Nri

Nri Cyril

Normalis

Normalis
Normalis

Christina Lindström

Lindström Christina

Jonathan Grossman

Grossman Jonathan

Damian Bromley

Bromley Damian

Takový je život (That's Life!)

Takový je život
That's Life!