Duben

Komentáře uživatele Ziidgaa

Ziidgaa

Ziidgaa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Veronika

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 149
200 cigaret (200 Cigarettes)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2004
Opravdu zváštní film, jaká   může být jediná   silvestrovská noc? A kdo se s   kým stihne rozejít, dát se   dohromady a co přísloví   "Jak na Nový   rok,..."?
Příběh se pomalu   splétá a rozplétá,   hlavních postav je snad deset   a jak to se všemi dopadne,   neví do poslední chvíle ani   jeden z nich.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Shodou okolností jsem viděla   pár dní před tím   režisérovu prvotinu Amores   perros a přijde mi, že si v   21 gramech opět zahrává s   několika odlišnými   příběhy lidí, kteří se   setkají shodou zvláštních   okolností. A v tomhle filmu   je to pěkněji rozpracované   a působí to vyzrálejším   dojmem, za což skládám   poklonu.
28 dní (28 Days)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2004
Sandra Bullock je moje   oblíbená herečka. A film se   povedl.
Místy vtipný,   pak vážný - líbilo se mi,   jak film lehce nahlédl do   života alkoholiků (ovšem   nevím do jaké míry to bylo   objektivní - to nemůžu   posoudit =) na léčebně.
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Po tomhle filmu jsem pouze   řešila, jestli je to s váma   chlapi tak špatné, že   někteří z vás fakt měsíc   a půl nevydrží…? =)
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Nicholas Cage jako hodný   brácha, Angelina Jolie jako   jeho kamarádka a spousta   pěkných aut – to ani   nepotřebuje takový dobrý   příběh, jaký ve filmu je.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Většina lidí na film šla   asi kvůli Eminemovi - chtěli   vidět, co že je zač, ten   kluk, že fušuje i do filmu.   A povedlo se mu velmi dobře   zahrát svou roli, z části   to bude i tím, že je to   trochu biografický snímek -   to dodalo jeho výkonu na   věrohodnosti.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Tak to je opět jeden z   filmů, na který se člověk   po pár dnech nejspíš nebude   pamatovat. Mou pozornost   upoutal jen Clive Owen,   jakožto budoucí Král Artuš   (King Artur 2004), ne že bych   Mattovi Damonovi ubírala na   kvalitách, ale člověk z té   jeho amnézie musí být sám   zmatený…
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2005
Krásná podívaná s velice   dobrým příběhem.   Srovnávat se bude nejspíš s   letní premiérou jiného   filmu s antickým hrdinou v   hlavní roli, Trójou. A z   tohoto duelu vychází   Alexandr jako jasný   vítěz.
Film mapuje   celý jeho (krátký) život,   velice působivé jsou bojové   scény a celkový pohled na   antický svět.
Velice   zvláštním dojmem působí   část filmu zbarvená do   červena, kdy se nad   Alexandrem vznášel opar   smrti. Tento typ   "oživení" filmu   býval spíše u starších   snímků, ale Alexandrovi   vůbec neuškodil, naopka   tahle krátká "krvavá   odbočka" dodala filmu na   zvláštnosti a   zajímavosti.
Na konec   jen dodám, že i když to tak   nevypadá, během filmu nebylo   zraněno žádné zvíře.   Což je vždy chvályhodné.
Amadeus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Naprosto krásný film s   dobře srozumitelnou   angličtinou (pravda, víc by   se hodila k Mozartovi   rakouská němčina...), což   také přidává tomuto filmu   na celkovém hodnocení.   Výkony herců jsou také   vysoce uspokojiné. A celkový   příběh se i přes dlouhou   promítací dobu dá sledovat   se zájmem až do konce.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Režisér si velice hezky   pohrál s třemi příběhy na   první pohled na sebe   nenavazující. Přesto se   střetnou v jednom uzlu (a   poté se zase rozpletou). A   tahle myšlenka je základním   kamenem velké úspěšnosti   Amores perros.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Já mám ráda takovéto   přeháněcí   "horory" =) Takže   kdo se rád podívá na   lidský obrys v těle   anakondy, vesele si běžte   pro film Anakonda.
Andělská tvář
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Kameňáky bída a děs, ale   Andělská tvář byla mnohem   lepší.
Pokud si   odmyslím tváře českých   herců, tak se mi ani nechce   věřit, že je to český   film.
Zajímavý nápad   a dobré zpracování - po   pár Troškových   "krocích vedle"   zase jednou něco solidního.
Arachnofobie (Arachnophobia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Velké množství pavouků,   nafouklé mrtvoly... Zase   něco pro mě =) Asi je třeba   si uvědomit, že diváci se   mění. Co před pár lety   bylo hororem, dnes se tomu i   malé děti zasmějou. Ale   dívat se na to dá.
Armageddon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Amerika o něm ví, Amerika ho   uvidí, Amerika s tím něco   udělá. A Američan se   hrdinně obětuje za záchranu   Země. Filmů s podobným   námětem je kvantum, ale   právě Armageddon se stal   tím známým - proč? Asi   kvůli výkonu známých   herců (Bruce Willis, Liv   Taylor, Ben Affleck). Až na   první čtyři přehnané   detaily (první mé dvě   věty) to je dobrý film.
Bad Taste - Vesmírní kanibalové (Bad Taste)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Viděla jsem to ve dvanácti   letech a bylo to teda silné   kafe...
No neříkám,   že je to špatné, ono je to   vtipné, ale Jackson udělal   líp, když natočil Pána   prstenů...
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Pokusila jsem se vžít do   role diváků z doby, kdy byl   Conan natočena, a proto se mi   film líbil. Z dnešního   pohledu se ovšem může zdát   jako fraška pro malé   děti.
No uznávám,   že ten oživlý bůh na konci   mě teda fakt dostal =)
Blade
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Dost dobrý děj, se   zajímavým nápadem a   vynikajícím zpracováním se   řadí mezi filmy, na které   se můžu dívat pořád.
Blade II
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Dvojka na rozdíl od jedničky   ztrácí na efektivitě. Kdyby   to nebylo pokračování, ale   samostatný snímek, možná   by se líbil víc...
To   už je úděl velké řady   filmů, které mají   staršího bráchu.
Bod zlomu (Point Break)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Policista pronásleduje   zločince, ale shodou   okolností se dostane mezi   okruh jeho přátel a později   je pro něj velmi težké se   rozhodnout, jestli má dostát   povinnosti policisty nebo se   na všechno vykašlat. Filmem   se také proplétá milostná   zápletka a celkové   rozhodování policajta Keanu   Reevese znesnadňuje.
Konec je překvapivý, ale   uspokojující - nezbývá mi   než tento film doporučit ke   zhlédnutí.
Bojiště Země: Sága roku 3000 (Battlefield Earth)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Mě se to líbilo. Sice konec   trochu za vlasy přitažený,   když jeden člověk pomocí   atomovky po mnoha a mnoha   letech utiskování najednou   osvobodí lidstvo (to, co z   něj zbylo) z otroctví…   no… Ale je to dobrý film.
Bolero
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Mezi českými kriminálními   filmy nemá skoro konkurenci.   Prestože mě tenhle žánr   moc nechytá, tak se mi zdá   Bolero velice kvalitní a   dobře zpracované.
Bonnie a Clyde (Bonnie and Clyde)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2004
B a C z roku 1967 je pěkný   snímek, kde si opravdu hrdiny   na kriminální cestě   zamilujete. Celková délka   filmu je únosná a kompenzuje   pár scén, které se zas tak   dobře nepovedly.
Zajímavý je fakt, že   tvůrci každou přestřelku   nadčasově ozvučili, aby   dosáhli efektu vtažení do   děje. Nevím, jak dobře se   to povede, když budete film   sledovat na televizní   obrazovce, nicméně v kině   byl tento dojem (na svou dobu)   dobrý.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Agent bez minulosti se jí   snaží uniknout, ale marně   – minulost si ho našla   sama. A ještě mu zabijí   jeho kamarádku, no tak to by   se naštval i člověk s   pamětí, co myslíte?
Brazil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Nečetla jsem 1984, ale   možná po přečtení bych   tenhle snímek lépe pochopila   a dokázali si z něj něco   vzít. Takhle jsem jen trochu   rozčarovaná ze zvláštní   podívané (ne že by to bylo   úplně špatné)…
Collateral
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Mám pocit, že Tom Cruise   nebyl v tom filmu zas takový   hajzlík, až je mi ho docela   na konci líto...
Jinak   velice povedený film.
Con Air
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Moc dobrý film. Nicholas Cage   se jen chce vrátit z vězení   domů a co čert nechce, je to   trošku komplikovanější…   Na první pohled se to může   zdát jako obyčejný film,   ale přece jen stojí za to se   na něj podívat.
Cotton Club (The Cotton Club)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2004
Velmi krásná retro   gangsterka, kde se objeví i   dva dnes velmi známí herci,   Richard Gere a Nicholas Cage,   v té době ještě oba   mladí.
Černí baroni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Tahle klasika je velice   povedená a hlášky z ní   jsou citovány hodně dlouhou   dobu, což je pocta každému   filmu.
Černočerná tma (Pitch Black)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Na film jsem se dívala, aniž   bych měla nejmenší   tušení, o čem vůbec je.   Už od první minuty mě   připoutal ke křeslu.
Začátek s nadávající   pilotkou a uprchlým vězněm   mě zaujal.
Taky dost   dobré prostředí - planeta,   kde se nikdy nesetmí... skoro   nikdy. A to byl kámen úrazu.   Posádka lodi se musí dostat   zpět a brání jim v tom   světloplaché příšery. To   je solidní námět. A nakonec   vám ještě mladý jack   přichystá překvapení.   Škoda, že podobných filmů   není víc.
Ďáblův advokát (The Devil's Advocate)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Ani se nedivím, že je   Ďáblův advokát tak   úspěšný film. Dobře   vymyšlené herecké   obsazení, umně   "polidštěný"   ďábel a spousta hororových   prvků (vzpomínám třeba   tváře dáblů), to už   stojí za to.
Filmy s   právnickou tématikou mě   nechávají v klidu, ale tady   mi nevadily ani soudní   síně, ani hledání důkazů   a další podobné advokátní   záležitosti, protože to je   jen základní nit, na kterou   se cleý příběh nabaluje. V   závěru nabere příběh   šílené obrátky a během   pár minut se vysvětlí. A na   ÚPLNÉM konci překvapeně   sedíte a hledíte.
To   je pecka, co?
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697955
Fotografií: 764424
Plakátů: 376859
Obsahů a biografií: 178362
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10