Duben

Komentáře uživatele Xynti

Xynti

Xynti zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Krakonošovo tajemství
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2022
Výborně natočené, záběry   kompozičně promyšlené a   neodfláknuté, barevně   vyvážené. Scénář   zajímavý, místy trochu   rozvleklý, ale určitě   nenudí. Vykreslení postav a   casting povrchní, některé   postavy zcela nevýrazné -   bohužel zejména Krakonoš.  
Unylá hudba jakoby z   jiného filmu téměř   neodpovídá ději,   dramatičtější scény   nepodpoří. Finále v   podstatě chybí.
Přesto stojí za   shlédnutí 8/10
Lásky mezi kapkami deště
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Výborné herecké výkony,   kostýmy, kamera, prostě   luxusní filmové řemeslo.   Pouze u písně Já hledám   štěstí Evy Olmerové   vypínám zvuk...
Ochránce
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2021
Na naše poměry mimořádný   seriál, téměř po všech   stránkách poctivé řemeslo.   Kromě zajímavých   příběhů nelze   přehlédnout nezvykle   kvalitní herecké výkony,   člověk až uvažuje, jak to   z herců režiséři vydupali   - jestli po dobrém nebo   násilím:-) Určitě zaujala   svojí uvěřitelností a   přirozeností Vanda   Hybnerová jako vychovatelka   Roškotová v 2. dílu,   naprosto spontánně zvládla   roli Dorota Šlajerová jako   Anežka Rusnáková v 7.   dílu. Celým seriálem se   nese Iveta Dušková v   pravdivě podané roli Jany   Pelánové. Lukáš Vaculík   byl možná více kožený,   než musel, naopak Jiří   Langmajer si na závěr   vystřihl i toho hajzla s   grácií. Některé pasáže   by snesly prostřihat, ale to   už je tradice českých   filmů a seriálů. Výborná   kamera, neobtěžující   hudba.
Princezna a půl království
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Netradiční námět i   solidní obsazení dávalo   naději na dobrou novou   pohádku. To se však, přes   zkušenost režiséra, opravdu   nepovedlo. Je až   neuvěřitelné, jak nechal v   rukách střihače vyhnít   nekonečně nudné scény v   kašírovaném prostředí, s   minimem humoru, bez děje.   Naprostá absence hudebního   nápadu ještě tuto   scénáristickou křeč   umocnila.
Stáří není pro sraby
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2022
Jednoduchá dějová linka,   téměř bez překvapení,   celé je to spíše vlažné a   rozvleklé. Některé humorné   zápletky, jako např.   návštěva bordelu, útěk z   nemocnice apod. moc   originální nebyly. Naopak   nápad na výlety s urnami   špatný nebyl. Slibné   herecké obsazení, kde (i   přes osobní ztrátu) zahrál   Jiří Krampol celkem   věrohodnou postavu. L. Sobota   a R. Hrušínský také   zvládli své   "dědky" solidně.   Pan Přeučil tradičně   přehrával a pan Frej se do   své role nedopracoval vůbec.   Konec s Fittipaldim byl ale   rozhodně vtipný.
Množství sponzorů a   poděkování v   závěrečných titulcích jak   z 90.let bylo zdrcující, ale   pana Magnuska si za vytrvalost   vážím a držím palce.
Zázračný nos
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Zajímavý námět, výborná   kamera, kostýmy, lokace a po   delší době hezká princezna   (Adéla). Naopak - tradičně   rozvleklý děj a s výjimkou   Patejdlova hitu nezáživná   hudba. Za zmínku stojí i   otřesný postsynchron paní   Janžurové.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

55 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - 1945: Cesta k vítězství

13:20 - 14:10

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

65 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

12:25 - 14:35

60 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10