Duben

Komentáře uživatele zepo

zepo

zepo zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 25
Černobyl (Chernobyl)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Jen film.
V titulcích mělo být   uvedeno "Volně na téma   černobylské   katastrofy". Mnoho   polopravd, hodně nepravd a   lží. Pamatuji si situaci   poměrně dobře. V neděli   večer, tedy ani ne 24 hodin   po výbuchu elektrárny mně   na hraničním přechodu   Cínovec odmořovali kamion a   měnili vzduchový filtr. O   havárii elektrárny byly   informace během neděle.   Spusta situací je ze strany   HBO přehnaná, časově   neodpovídá. Proto se na   seriál dívám jen jako na   film. A ten je udělán   přinejmenším zajímavě a   napínavě. také mně   pobavilo, jak jsou ztvárněny   interiéry bytů,   kanceláří,nemocnic. Asi   jsem byl v jiném Rusku,   mluvil s jinými Rusy, viděl   jiné byty obyčejných lidí.   Jisté však je, že za   "ruské" reálie lze   dosadit jakékoli jiné a   pořád to bude tentýž film.
Dítě číslo 44 (Child 44)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Nenechejte se odradit.
Nenechejte se odradit   recenzemi těch, kteří za   vrchol filmové tvorby   považují Díru u Hanušovic.   Dítě číslo 44 slušně   udělaný film, lehce   nadprůměrný. Děj je   složitý, je třeba jej   pozorně sledovat. Pak se   není třeba rozepisovat o   nevyjasněných   souvislostech.Já bych se   zmínil jen o dvou věcech.   Odfláknuté filmové reálie,   snad nedostatkem financí.   Jezdilo skutečně ve Volsku   padesátých let tolik vozů   Škoda Tudor, Sedan a Tater   600?Autobus Škoda 706 RT a   Praga RND v ulicích   "Moskvy", to je   přece jen příliš. Za   mnohem horší lapsus ale   považuji dialogy českého   dabingu. Zrovna českého, kdy   v Čechách máme přímou   zkušenost s realitou oné   doby. Dialogy, ve kterých se   generalita KGB tituluje   "PANE", to je na   ztrátu zaměstnání. Film   určitě stojí za to vidět,   do kvality blbostí   natáčených posledních   deset let v Čechách má   jistě daleko.
Mládí (La giovinezza)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2016
Netroufám si nic dodat.
Netroufám si nic komentovat,   netroufám si nic kritizovat,   netroufám si   dýchat.Netroufám si nic   myslet, ani si domýšlet.Vše   bylo řečeno.Všechna   zákoutí života ve dvou   hodinách jedinečného filmu   vytvořeného člověkem,   stojícím mezi generacemi.   Kdo nepochopil, je buď moc   mladý k chápání, nebo moc   starý k pochopení.Smekám a   děkuji.
Pat Garrett a Billy Kid (Pat Garrett and Billy the Kid)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2008
Marně hladat   "vši".Film je   docela přesný i   historicky,je to prostě   klasika.Kdo miluje dobré   westerny,nebude času   stráveného u TV litovat.
Pevnost (The Keep)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Promarněná přležitost.
Režisér Michael Mann napsal   scénář k filmu Pevnost   podle výborné a sugestivní   stejnojmenné knihy Paula   Wilsona zřejmě pod nějakým   tlakem,anebo vůbec   nepochopil,"co chtěl   básník říci".Udělal   ze spletitého mysteriózního   románu tuctový   hororek,který knize   odpovídal jen v úvodních a   závěrečných titulcích.Je   to o to větší škoda,oč   byly povedenější interiery   a herecké obsazení.Jenže   herci kalibru Jürgena   Prochnowa neměli pohříchu   co hrát.Ten film je prostě o   něčem úplně jiném.
Poslední výsadek (The Last Drop)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Roden urval zase jeden film   pro sebe,jinak jen slušné   řemeslo,ale dobrá   podívaná,která má   spád.Pobaví,ale za týden   nebudu vědět,o čem to bylo.
Protiúder (Collateral Damage)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Žadná velká bomba to sice   není,ale řemeslně dobře   odvedená práce,to ano.Navíc   mám dojem,že Arnie poprvé   opravdu hrál.Nebo se naopak   nesnažil hrát,a vyšlo   to.Při záběrech z blízka   dokázal tentokrát hovořit   svým výrazem a vzbuzovat   emoce.
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2007
Okomentovat něco.co stalo   klasikou už při premieře,to   nedokáže ani   Baldýnský.Někdo tady   napsal,že ten film je   prakticky o ničem.Myslím,že   to je ono.Je o tom,že je o   ničem.Snad proto je tak   dobrý.Už jen to,že vrátil   Johna Travoltu na filmová   plátna by stačilo.
Pumpkin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Těžko se v tom   rozebrat.Cvíli je to dobrá   parodie,chvíli Rosamunda   Pichler,chvíli smutný pohled   do světa retardovaných,a   hned nato neuvěřitelná   blbost(soutěžení   studentských spolků).Jako   celek těžko   uvěřitelné,nepravděpodobn?   ?,nereálné.Zmatení žánrů   ,stylů a nevím čeho   ještě.Možná,že je to film   natočený jen pro   američany,žijící v   karavanových kempech.Těm by   se to mohlo líbit .
Roming
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2009
No tedy nic moc.Film neutáhl   ani Polívka,naopak byl   tentokrát asi nejhorší.S   přehledem svoji roli zvládl   Marián Labuda,ale s tím   celý film nevystačí.Když   už něčemu věnuji téměř   dvě hodiny času,chci se   dozvědět něco nového,o   něčem se poučit,nebo se   alespoň pobavit.Nic z toho se   nepovedlo.To,jak žijí   Romové,jak "myslí"   a podle toho myšlení   jednají je tak   profláknuté,že o tom není   třeba točit film.Tento mohl   skončit po třech minutách   titulkem : "A dál je to   jako v každém Cikánském   ležení."
Sedím na konári a je mi dobre
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Pro mne tento film předčil   pověst,která jej   předcházela.Jsem možná   trochu   (moc)"Bolkofil",tak?   ?e před ním klobouk   dolů.Velmi příjemně mě   překvapil pan Havelka a   Macháčkův pošťák byl   jednoznačně špička.Velké   soudružky jsem nikdy moc   nemusel,ale od té doby,co   znám Želmíru je nenávidím   - má poklona za herecký   výkon.Jestli někdo našel   nějaké hluché místo   prosím upozorněte mne,já   jsem ho neviděl.
Sedm samurajů (Sichinin no samurai)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2007
Pravda,je to dlouhé.Ale   nevadí.Je to dobré,je to   výborné.Ale není to pro   každého.Jen pro   "zažrané" filmové   fandy.Jsou tady samozřejmě   úseky,pro středoevropskou   mentalitu řekněme hůř   stravitelné.Ale film točil   Japonec pro Japonce.Ani oni by   ne zcela chápali naše   Husitské války.Je to prostě   dílo,které odolává času i   změnám vkusu, a herec   Toshiro Mifune je první,kdo   se mi při vzpomínce na tento   film vždy vybaví jako   první.
Sexy Pistols (Bandidas)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Hoky se holt vyblbly a   pobavily hlavně samy   sebe.Bylo vidět,že je to   baví.Jen taková hloupůstka   pro ukrácení času v e   vlaku.
Souboj Titánů (Clash of the Titans)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Jedna je Bohužel nejmenší   možná   známka.Neuvěřitelná   slátanina.Jen počítačové   triky dobré,ale to dnes umí   každý desetiletý   školák.Ještě,že jsem za   to nezaplatil v kině.
Strach a chvění (Stupeur et tremblements)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2010
107 minut filmu vydá za   všechny Japonské filmy o   Japoncích,osvětlí mantalitu   Japonců lépe,než všechny   cestopisy Markem Polem   počínaje a současnými   bedekry konče.Na jednoho z   toho padá děs.
Tanec v temnotách (Dancer in the Dark)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Díval jsem se ve vlaku,a   přejel jsem.Ještě celý   zbytek dne mi myšlenky   utíkaly k tomuto filmu.Kladl   jsem si otázku:je něco   takového možné?A asi   je,protože život píše   scénáře ještě drsnější   a tvrdší a uměleckou   nadsázku k tomu vůbec   nepotřebuje.Film by se asi   obešel i bez těch několika   hvězd,protože Francouzská   Mariana v montérkách není   moc k uvěření.Ale děj mě   chytil a nepustil,i když pak   jsem měl už spíše obavu z   toho,co ještě příjde,než   abych čekal na to,jak vše   dopadne.Björk se mi   líbila,režisér mě nenudil   hluchými místy,u mne za   deset.
Tenkrát v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Protože na mne film dost   zapůsobil,přečetl jsem   všechny komentáře.Je mi z   toho poněkud smutno.Nikdo ani   za mák nepochopil,na co se   skoro dvě hodiny díval.Je   třeby něco víc,než jenom   sebou praštit k   obrazovce,dát nohy nahoru a   zvolat -"bavte   mně!".Je třeba vědět   alespoň to,co znamená pro   Mexičany "el   Mariachi".Je třeby   vědět něco málo o nátuře   Mexičenů,potažmo   latinoameričanů vůbec.Když   Juro Jánošík loupí a   zázračně uniká   drábům,aby na konec uklouzl   na hrachu,nikdo nenapíše,že   je to nereálné a   přehnané.Ani Robina Hooda   nikdo nepomlouvá za to,že   dokázal rozštípnout šíp   šípem na sto kroků.Tak   proč nemůže být El   Mariachi zázračný a   nezranitelný střelec?Věřte   tomu,že v Mexiku může.Ten   film je dobrý a stojí za   podívání.Ale je třeba se   na něj dívat očima,které   snesou trochu fantazie a   nadsázky.A stojí alespoň za   pokus,nechat se unášet   lidovou fantazií.
Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Možná,že milovníkům   hororů tahle slátanina něco   říká.Ale pro všechny   ostatní je to holá ztráta   času.Hrůza je něco jiného.
Tobruk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Pár hluchých míst se sice   najde,ale jinak na české   poměry brilantní filmové   řemeslo.Hlavně ale je celý   film lehce uvěřitelný.Rád   bych věřil,že je to   tím,že se film obešel bez   okoukaných   "hvězd".A filmu to   ani trochu neublížilo,ba   naopak.Bůh ví proč před   námi tak dobré herce   skrývají.
V peřině
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Neřešte blbosti
Neřešte blbosti a podívejte   se na film s dětmi,nejlépe s   vnuky.Nebudete se pak   dopouštět takových   imbecilit,jako je   přidávání bodů za Kabáty   a podobně.
Velká země (The Big Country)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Poviný snímek,pro filmového   fandu.Každý pokus o popis je   malicherný v porovnání s   významem tohoto Wylerova   filmu.Nelze jinak,než vřele   doporučit,byť dnes už je to   takzvaná "klasika".
Vítězové a poražení (Any Given Sunday)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Má to šmrnc,má to spád,i v   malých rolích velcí   hráči,je to prostě   Stone.Určitě podívat,místy   se člověk nechá   strhnout,jako by byl na   opravdovém zápase.
Volver
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2007
Přesto,že se ve všech   Almdóvarových filmech najde   určitý dějový   stereotyp,nikdy není filmu na   škodu.Jak to dělá ví jen   on a Bůh.Je fascinující,jak   dokáže celý film utáhnout   bez chlapů,když po pár   minutách prvního zabije a   druhého odstěhuje.A   Panélope Cruz?Připoměla,že   je herečka.A ne ledajaká.
Vysoká hra
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2020
Mohl by to být jen lehce   nadprůměrný film, kdyby to   nebyla tak hnusná pravda.   Určitě stojí za to vidět.   Skoro dokument. Dobrá   knižní předloha, ještě   lepší scénář, kamera a   střih. Herecké výkony -   standard. Pro mně nejlepší   Krajčo. Při současné   bídě obličejů   profláknutých ze dvou či   tří mimoúrovňových   televizních seriálů to   ještě jde.
Žralok v hlavě
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Skvělá herecká   příležitost pro Oldřicha   Kaisera,a on jí beze zbytku   využil.Ale to,že je   vynikající herec,jsem   věděl i bez tohoto filmu.Nic   objevného,nic   nového.Takových lidí a   jejich životních   příběhů,zná každý z   nás ze svého oklí na   tucty.Ale pro Kiaserův   herecký koncetr stojí za to   shlédnout.

TV Program

ČT1 - Mahuliena, zlatá panna (1986)

06:30 - 08:00

4 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:00 - 06:45

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Divoké vlny 2 (2017)

05:50 - 07:25

44 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:15 - 06:40

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10