Duben

Komentáře uživatele chorobka

chorobka

chorobka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 33
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Film z každopádně   nezvyklého prostředí   starodávné exotické   kultury.Skvělá hudba,   výprava a exteriéry. Děj je   víceméně jednoduchý (snad   akční:-)) a tak i bohužel   hlavní hrdina trpí   Rambovými či   Terminátorovými schopnostmi.   Pokud se přenesete přes to,   že hrdinu propíchne skrz   naskrz oštěp (nebo šíp,   už nevím), pak ještě   uteče nevím jak daleko,   skočí do vodopádu, když   vyleze nemá ani škrábnutí   a pak ještě oddělá   několik pronásledovatelů,   tak se Vám film bude určitě   hodně líbit.Nebýt   zmíněného, přidám ještě   10% navíc.
Baba na zabití (Duplex)
 
Přidáno: 14.1.2009
Americké rádoby komedie   víceméně nemám rád, ale   tohle fakt šlo.Docela dobrý   trochu černější humor a   hlavně počítání tabletek   v lékárně a vína a   borůvek v obchodě bylo   super:-).Konec taky docela   překvapil
Cela (The Cell)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Docela dobrý psychothriller,   přestoze hlavní roli má   Jennifer L, na kterou se   mimochodem dobře   kouká:-).Hlavní dějová   linie zas až tak objevná   není, ale psychovýlety do   všech těch bizarních   snových prostorů, krajin i   dějů jsou skvělý!Fe filmu   se ani moc neobjevují ty   stupidní   Americká=Hollywoodská   klišé a kecy (však to   znáte:-),což vidím jako   velké plus.Určitě   doporučuji.
Deváté srdce
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Určitě nejstrašidelnější   česká pohádka (aspoń co   jsem viděl).Bohužel musíte   přežít 2/3 filmu než se   začne něco dít, pak to   ovšem stojí za to.Jako   mikroprcek jsem potom   minimálně dvě noci   nespal:-)
Divoké včely
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Pravda, ve filmu se toho mnoho   neděje, takže po dějové   stránce určitě po půl roce   nebudete vědět o co šlo.   Ale zase je plný bizarních   postaviček se spoustou   suprových keců (kromě   Lišky hlavně např. ještě   Kájův táta i babička a   celý ten Duškův   ,,tým,,:-).Takový vcelku   typický český film skoro o   ničem, kde se furt chlastá,   i když to prostředí mě   spíš připomínalo   východní Slovensko nebo   dokonce Ukrajinu.Za   shlédnutí stojí, i když   předpokládám, každému se   líbit nebude
Dům u hřbitova (Quella villa accanto al cimitero)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Trochu pomalejší rozjezd,   nicméně strašidelné   náznaky tajemných jevů   (upadlá a krvácející hlava   figuríny ve výloze, zjevení   zřejmě dávno mrtvé   babičky..),ve druhé části   strašidelná atmosféra,   která by se dala krájet a   hlavně opravdu hodně   brutální konec ve stylu   nejlepšího italského   splatter gore hororu..Hudba k   optimismu také příliš   nepřidá.
Dům voskových figurín (House Of  Wax)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Zděsil jsem se, když jsem   zjistil, že ve filmu hraje   nicka Paris H. ale nakonec to   mohlo být daleko horší.   Zvlášt mě potěšilo jaký   docela brutálná konec ji   scénarista přichystal:-).Je   pravda že partička   teenagerů v divném   městečku opravdu není nic   extra, ale myslím si, že   voskový dům, at už muzeum   nebo přípravna (nebo co to   bylo) byly docela   koukatelný.Konec s   roztékajícím se voskem a   téměř nesmrtelným   záporňákem byl možná   trochu naivní,ale budiž.Jo a   na Paris se dalo i vcelku   koukat.
Hogo fogo Homolka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Myslím si, že ze série o   Homolkových to je nejslabší   článek.Nepřijde mě ani   tuze vtipný ani nápaditý   jako nedostižná jednička.   Souhlasím však s   předchozím komentářem, že   scéna s parkováním (a   rozhovor s babičkou: Tak   povídejte...) jsou úžasné.
Hostel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Mě se to líbilo:-)Určitě   nejbrutálnější film co   jsem viděl v kině.Nicméně   první část filmu by tam   tedy být asi nemusela, nebo   by mohla být zkrácena na 10   minut, to je jakýsi   romantický teenagerovský   film. Druhá polovina   odehrávajcí se v   ,,továrně,, byla super a   hlášky slovenských Cigošů   taky nejsou k zahození!:-)
Hostel II (Hostel: Part II)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Slabší odvar jedničky,   šest bodů co mu dávám se   mě zdá málo, ale když už   jednička dostala za 8, tak   asi tak.Dvojka už nemá čím   překvapit, ale zas možná   nemá tak nudný začátek,   některé scény jsou   brutálnější, a taky   vtipnější:-),ale konec je   naopak trapnější a taky   vtipnější(o dost), takže   celkové vyznění je horší.
Hraběnky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Myslím, že docela OK.Nějak   mě nenapadá český seriál   z poslední doby, který by se   mu vyrovnal.Jedině Četnický   humoresky 1.Když už jsme u   těch Humoresek, tak třetí,   nudnou, řadu, tenhle seriál   naprosto drtí, alespon   dějem.
Jak ukrást Dagmaru
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.12.2007
I 1 (minimální povinný) bod   je příliš mnoho. Opravdu   asi nejhorší ,,film,, co   jsem měl možnost   shlédnout.Toto tvrzení   ovšem není zcela přesné,   protože to se celé vydržet   až do konce prostě nedá.Kdo   neviděl, neuvěří.Proto   NUTNO VIDĚT!:-)
Mě se to zas tak hrozný   nezdálo.Je pravda, že   příběh je víceméně   žádný, ale kdo se častěji   pohybuje v různých   restauračních a   občerstvovacích   zařízeních:-) by mohl film   mohl ocenit.V nich se totiž   odehrává dobrá polovina   fimu a nějaká hláška se   tam taky objeví.No prostě   Duškovina
Kolja
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Co napsat k filmu, který   každý viděl?Snad jen to,   že dle mě je to   přeceňovaný film, který   snad byl záměrně točený   tak aby se líbil američanům   a dostal nákýho toho   Oscara.Určitě Svěrák už   natočil lepší,   zajímavější a i   vtipnější filmy.   Například Obecné škole se   nehrabe ani po kotníky.
Království (Riget)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Přikláním se k názoru z   úvodu, že se jedná o cosi   mezi Nemocnicí na kraji   města a duchařským hororem,   s Městečkem Twin Peaks toho   mnoho společného nemá. Tj,   dle mého názoru rozvláčná   nuda ,chvílemi, ale opravdu   jen chvílemi, zahuštěná   strašidelnými duchařskými   výjevy. Ke cti lze filmu   (seriálu) přidat poměrně   zajímavou tématiku a děj   posledního dílu, kde se   konečně začíná něco   dít.
Líbáš jako Bůh
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Od filmu jsem nic moc   nečekal, protože rodinné   až dětské filmy   M.Polednákové mě mnoho   neříkají. Natočeno trochu   ve stylu Románu pro ženy,   ale myslím daleko, daleko   vtipnější a nejen proto   určitě stojí za   zhlédnutí. Rozhodně   příjemné překvapení a   výkon E.Holubové byl   úžasný.
Lovec vetřelců (Alien Hunter)
 
Přidáno: 29.11.2007
Film který jedním okem   profrčí dovnitř, druhým   ven.Budiž mu ke cti, že má   poměrně rychlý spád,   žádné velké keci nebo   rozumování.Film na principu   vetřelce a jemu podobných,   konec s jakousi elektrickou   medůzou, čti kosmickou   lodí, mě nepotěšil:-)
Mazací hlava (Eraserhead)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Film jsem poprvé viděl při   chlastání v TV a je fakt,   že i po zhruba 10 pivech mě   naprosto odrovnala   nepochopitelnost a   zádumčivost toho co se tam   dělo.Asi po roce jsem měl   čest to shlédnout v kině a   při plném vědomí a to už   mě tak zvláštní   nepřišlo.Každopádně jeden   z nejdivnějších a   nejnepochopitelnějších   filmů co jsem kdy   viděl.Černobílé provedení   slouží k účelu   věci.Nadruhou stranu škoda,   že film je tak starý, s   novými technickými fintami   by to možná nebylo chvílemi   takové, řekněme,   naivní(?), ale i tak za 10.
Mrtvá jáma (The dead pit)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Vcelku slušná psycho a   navíc záhrobní   atmosféra.Trochu mě zklamala   poslední čtvrtina, kde se to   přitroublýma zombíkama jen   hemžilo.Nicméně   psychiatrie, sklep a hláška   ,,Já jsem tady hlavní   chirurg,, jsou naprosto bez   chyby
Nekromantik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2008
No tak to je docela mazec,   tenhle film. I dvojka.   Doporučuji všem úchylákům   nebo fanouškům hororů či   gore filmů,i když o horor se   nejedná.Kdyby to nebylo   všechno takové až příliš   amatérské, dávám za   10.Chvílemi asi záměrně,   tj.,,umělecky.-),, nudné,   chvílemi   megabrutus.Nádherný, hlavně   klavírní, hudební doprovod,   a i vizuální stránka není   od věci.Rarita pro   fajnšmekry:-)Bohužel se oba   2 filmy poměrně těžko   shánějí.
O princezně, která ráčkovala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Děj není kdovíco, ale   pohádku pozvedají úžasný   výkony J.Krampola a   I.Janžurové.K tomu   legendární ,,Královské   reaggé,, a odborné debaty o   nemocech soužící   královskou rodinu, takže za   8.Kdyby prince nestvárňoval   opravdu suchý J.Čenský,   bylo by hodnocení ještě   vyšší.
Oko (Jian Gui / Gin gwai)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2007
,,Duchařský,,horor   pohybující se v oblasti   lepšího průměru.Žádnou   krev neuvidíte, spíš se   bojíte různých stínů,   přízraků a čehosi jen   tušeného a docela jsem se   toho i bál:-).Moc jsem   nepochopil scénu s oběšenou   dárkyní očí.Určitým   plusem je, že se dozvíte i   něco o životě v Honkongu a   Thajsku a ne jen v USA nebo   EU.
Operace Dunaj (Operacja Dunaj)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Já teda nevím, ale mě to   přišlo jako naprostá   slátanina, tudíž velké   zklamání. Na film jsem   žádné upoutávky neviděl,   recenze nečetl, ale říkal   jsem si, že film s Menzlem,   Holubovou, Hrušínským,   Polívkou, Duškem nebo   Issovou musí být dobrý.   Domnívám se, že opak je   pravdou a možná to je tím,   že je to spíš polský film   než český, tudíž jde asi   o jiné chápání humoru.   Rádoby vtipné scénky mě   (až na pár čestných   vyjímek) vtipné nepřišli,   krásná Helenka mě opravdu   iritovala a ten konec od   příjezdu ruského tanku byl   opravdu slaboduchý. Nebo už   jsem starej moris a nějak   jsem to nepochopil:-)Čest   filmu, aspon pro mě, trochu   zachraňovala postava pana   Kulky:-)
Pasťák
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Asi nejdrsnější český   film co jsem viděl.Rozhodně   doporučuji všem milovníkům   socialismu, aby se podívali   jaká byla realita.Opravdu se   nedivím, že film byl   zakázaný, absolutně nic   pozitivního, opěvujícího   tehdejší zřízení, se v   něm totiž neobjevilo, at už   to byli zdevastované prostory   pastáku, povaha nejen   chovanců ústavu, ale i   zřízenců nebo učitelského   sboru (Kovařík), hodně   drsný konec a hlavně   celková atmosféra   bezvýchodné situace   jednotlivých figur. Trochu   nedotažené se mě zdálo   herecké obsazení některých   chovanců (Sloup, Krampol),   kteří byli evidentně   starší než vychovatel .
Páter Thomas (Paura nella città dei morti viventi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Super záhrobní atmosféra se   skvělou muzikou.Poměrně   dost mrtvolných okamžiků:   oběšenci, červy, zombíci..   Klasické italské splatter   gore. Na to byli Italové   machři
Riddick: Kronika temna (The Chronicles of Riddick)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Stupidita nejvyššího   kalibru!Naprosto nesmyslný   příběh,nesmyslné postavy,   které když se trochu jinak   převléknou, mají být   zřejmě mimozemšťani, asi   jako ve Startreku, nesmyslné   rádoby triky, nesmyslné   všechno.A to mám scifi   docela rád.Do konce jsem to   samozřejmě nevydržel, nebyl   jediný důvod.
Stigmata
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Takový nízkorozpočtový   ,,náboženský,, mysteriozní   film, horor ani snad ne. To   že je evidentně   nízkorozpočtový ještě   neznamená, že nemusí bý   špatný.Má poměrně rychlý   spád, strašidelný taky   vcelku je, takže snad trochu   lepší průměr.
Šílení
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Do alespon poloviny pro mě   nepochopitelný a   neuchopitelný film. Ne   nepodobný filmům od Lynche,   např. Mazací Hlavě a to i   po výtvarné stránce. Ve   druhé polovině už jsem   začal pronikat do   děje,nicméně dosud mě   vrtá hlavou co to byla ta   Terapie č.13:-) Film je   určený pro fanoušky hororů   a strašidelných příběhů   s bizarním dějem.Ve filmu se   objevuje spousta chorých   týpků(včetně skoro   hlavního hrdiny Třísky) a   důležitá a bizarní je   výtvarná stylizace a tím   nemyslím jen animace pohybů   různých kusů masa.
Trhala fialky dynamitem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Strašlivá kravina, nicméně   ten 1 bod co tomuto filmu   dávám je lepší než ten   jeden bod, který dostala   Dagmara:-).Opravdu nechápu   proč někdo natočil takový   film a zajímalo by mě jestli   se za to aspoň stydí.
Velké ticho (Il grande silenzio)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2007
Zimní naprosto ,,negativní,,   western v pozitivním slova   smyslu. Proč   negativní?Všechny pozitivní   postavy během filmu postupně   zemřou nebo utrpí jiné   příkoří, všechny   záporné nejenže přežijí   ale i zvítězí:-)Navíc   hlavní hrdina nemluví,   protože nemá jazyk a navíc   zahyne bídnou smrtí:-)
Podstatou děje je lovení   lidí za peníze,myslím po   občanské válce v USA.Už je   to dlouho co jsem to   viděl:-)Za 10!
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190628
Osobností: 698008
Fotografií: 764538
Plakátů: 376944
Obsahů a biografií: 178405
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10