Duben

Komentáře uživatele BlackElvis

BlackElvis

BlackElvis zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Josef

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 148
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejemociálnější a   nejintelektuálnější film   90. let. O Dvanácti opicích   by se určitě dalo říct,   že ve svém žánru nikdy   nenajdou svého nastupce, či   někoho kdo by je dokonce   překonal. Atmosféra nabírá   napětí a na konci vás   doslova strhne. Pitt hraje   vskutku výjimečně. (10.   místo v mém top ten)
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Richard Donner už bohužel   není tím, kým býval. Ale   pořád je v některých   scénách vidět, že umí.   Willis mě moc nepotěšil,   zato Morse svou postavu   zahrál výborně.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2007
První polovina filmu je   ještě docela napínavá. Pak   to, ale přechází do   něčeho, co jsme viděli už   v Osvícení. A chtělo to   rozhodně nějakou tu pointu.
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Myslel jsem, že to bude jen   další průměrná komedie,   ale byl jsem mile překvapen.   Není to moc zábavné, ale   velmi příjemné.
Americký gangster (The American Gangster)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Ridley Scott natočil vskutku   mistrovské dílo. Film jako   celek je neuvěřitelně   silný a má na to, aby se   vyrovnal Kmotrovi či   Mafiánům. Washington s   Crowem podávají skvělé   výkony hudba je výborná.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Stoprocentně Nejlepší   Batman. Christian Bale hravě   překoná Michaela Keatona.   Všichni herci excelují a   atmosféricky se jedná o   jeden z nejlepších filmů   roku.
Co může bavit většinu   lidí víc, než jeden   přihlouplý a nechutný   Kazach jménem Borat? Asi nic.   Mě tento film nebavil a   zasmál jsem se jen párkrát.   Taky nebylo moc čemu. Jde jen   o průměrnou komedii.
Carlitova cesta: Zrození gangstera (Carlito's Way: Rise to Power)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Myslel jsem, že si pouštím   Carlitovu cestu s Al Pacinem.   Škoda. Nebylo to špatné,   ale zkrátka béčkové.
Casino Royale
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Martin Campbell přišel s   neuvěřitelně příjemnou   atmosférou a nebýt Conneryho   je Craig mistr. Nejlepší   Bond, bez debat!
Coach Carter
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Příběh kontroverzního   basketbalového trenéra z   Richmondu (v podání   excelentního Samuela L.   Jacksona), který se snaží   změnit pár chlapců z   poflakovačů ve studeny   vysoké školy a pomoct jim i   v úspěchu v basketnalu. A to   se mu povedlo a řežisérovi   se vlastně povedlo natočit   opravdu vynikající, dojemný   film.
Collateral
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jen málokterý film mě   připoutá k sedačce a jen   málokterý mě zhypnotizuje   svou atmosférou. Perfektní   režie i scénář. Kamera,   střih taky skvělé a   herecké výkony prostě   bomba. Snad nikdy nezapomenu   na velký výkon Jamieho Foxxe   a skvělého Toma Cruise,   který po dlouhé době   prokázal, že není jen   superstar, která do kina   táhne diváky.
Con Air
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jde o větší akční nářez   než je Tváří v tvář.   Filmu, ale chybí to   přemýšlení, které bylo   vidět u scénáře právě u   Tváří v tvář.
Constantine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Největší filmové   překvapení roku. Keanu   Reeves se mi tu líbí ještě   víc než v Matrixu (a to je   co říct). Peklo nevypadá   tak trapně jako v jiných   filmech. A Peter Stormare na   konci byl prostě boží!
Čelisti (Jaws)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Největší thrillerová   klasika všech dob.   Spielbergova režie vládne   celému filmu a díky třem   hlavním hercům - kteří   hrají výborně a svými   výkony dovedly film k   neuvěřitelnému napětí -   se jedná o jeden z   nejlepších filmů všech   dob! "Smile you son of a   BITCH."
Černý jestřáb sestřelen (Black Hawk Down)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Perfektní akce, mistrovský   střih i zvuk, ale také i   nesmírně děsivá realita.   Po Ryanovi můj   nejoblíbenější válečný   snímek.
Dannyho parťáci (Ocean's Eleven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Naprosto bezchybná pohodová   komedie s inteligentním   humorem, který po těch   trapných (ne)humorných   komediích opravdu hodně   potěší. Film, který   nepotřebuje herecké výkony,   aby byl výborný. Pořád   nechápu, co tam dělala   trapná Julia Roberts.
Dannyho parťáci 3 (Ocean's Thirteen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Svižnější a zábavnější   než dvojka. Všechny scény   jsou naprosto pohodové a   vytváří úsměv na   tváři:) Totéž platí i o   hercích, až na Al Pacina,   který asi nepochopil, že se   má jenom bavit. Ale kdo by mu   to neodpustil, že? Stejně   jako v předchozích dílech   mi tu nevadí Matt Damon, ale   všechny jeho scény s Ellen   Barkin jsou nudné,   nezajímavé a také dlouhé.   Ale celkově je Thirteen   perfektním filmem se snad   nejlepším obsazením vůbec.
Dějiny násilí (A History Of Violence)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Cronenberg natočil   pozoruhodné drama, kde nikdy   nevíte co se stane. William   Hurt na konci byl skvělý.
Doba ledová 2: Obleva (Ice Age 2)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Nudnější a míň zajímavá   než jednička. Film je   vlastně znovu o tom samém. A   závěr s veverkou už je   vyloženě trapný.
Doblba!
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Černý humor už asi českým   filmařům moc nejde. První   třetina ujde a je zábavná.   Zbytek filmu je ale naprosto   tragický a s Čtvrtníčkem   se bohužel ani moc   nezasmějeme.
Dobrou noc a hodně štěstí (Good Night, and Good Luck)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Musím říct, že vzhledem k   tomu, že je film   černobílý, a na první   pohled vypadá nudně, tak mě   naprosto strhl. Film nemá   moment, na který budete   pamatovat. Je to jeden z málo   filmů, který si budete   pamatovat jako celek.   Atmosféra je vskutku   mistrovská a Clooney   dokazuje, že jako režisér   se může stát opravdovým   mistrem. David Strathairn   hraje skvěle... a vlastě i   všichni ostatní.
Dostaňte agenta Smarta (Get Smart)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Steve Carell mi nepřipadá   jako herec, či jako komik.   Naštěstí ostatní herci   vše zachraňují. Škoda, že   Bill Murray dostal roli   pouhého stromu. :(
Fantastická čtyřka (Fantastic Four)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Tento film si musíte pustit   jedině, kdybyste byli   maximálně šťastní a   cítili se, že Vám nic   nemůže zkazit náladu.   Nepochopitelné zfilmování   skvělého comicsu plné sice   slušných záběrů ale   naprosto dementní akce.
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Vizuálně jeden z   nejlepších filmů vůbec.   Nádherný film o lásce,   životě a smrti. Škoda jen   toho nezajímavého konce.
Forrest Gump
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Je to velmi zábavná a   dojemná komedie. Tom Hanks po   Philadelphii prokázal, že je   velkým hercem. Ale podle   Akademie nejlepší film   roku??? Podle Cinemy   nejlepší film 20.   století??? Podle uživatelů   csfd na druhém místě   nejlepších filmů??? No tole   všechno je pro mě trochu   šok. Forrest Gump je opravdu   dobrý film, ale nedosahuje   takové kvality jako většina   jiných a kvalitnějších   filmů. Shawshank je aspoň o   polovinu lepší. A v roce   1994 tam bylo ještě Pulp   Fiction. Nechápu, proč z   těch tří filmů dostal   Oscara ten nejhorší.
Gauneři (Reservoir Dogs)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Trošičku horší než Pulp   Fiction. Úvodní klasicky   tarantinovská scéna v   restauraci je naprosto,   úžasná, skvěle napsaná a   zábavná. Rozbor textu Like A   Virgin a úvaha Mr. Pinka,   proč nedává zpropitné - to   je jednoduše bezchybné. Pak   přijde Little Green Bag a   film startuje do filmového   nebe. Syrové, zábavné a   skvělé herecké výkony.   Těžko si vybrat koho nakonec   z Gaunerů mít nejradši. Ale   určitě by to byl nakonec   Michael Madsen. Nejen kvůli   scéně s uchem ale je to   génius v každé mimice, či   hlášce. Závěrečné   "no one survived" je   perfektním vyvrcholením.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jestli existuje film, na   který si ve stáří vzpomenu   a budu mít úsměv na   tváři, tak je to určitě   Gladiátor. Ridley Scott   dokazuje, že je velkým   režisérem. Film je plný   dechberoucích scén a je   naprosto bezchybný až na   trochu patetický závěr.   P.S.: Dát Oscara Russellu   Croweovi a ne Tomu Hanksovi za   Trosečníka se mi jeví jako   totální demence.
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Quentin Tarantino natočil   svůj nejhorší film. Místo,   aby přišel s filmem, který   měl bavit lidi a měl být   poctou béčkovým filmům,   natočil nudnou   "vysokorozpočtovou"   sračku, kde jsou dialogy   příliš roztahané a   zaujmout může jen   závěrečná honička.
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Pětka je jediná kniha,   kterou jsem si přečetl.   Myslel jsem si, že budu   hodně kritický, ale není   tomu tak. I když hlavním   problémem filmu je určitě   to, že je tak o dvě třetiny   kratší než kniha. Kdyby   tvůrci dostali rozum a   natočili jeden díl při   délce "aspoň" 180   minut, nikdo by se na ně   nezlobil. Většina mých   oblíbených pasáží z knihy   se ve filmu ani neobjevila.   Dalším problémem je   určitě Rupert Grint a Emma   Watson, kteří mě sice ve   trojce hodně potěšili, ale   v posledních dvou dílech je   to s nimi tragické a   nejradši bych je ještě   vyměnil. Hlavním tahounem   filmu je ale režisér David   Yates. Columbus předvedl   Pottera v tom   nejkouzelnějším světle,   přesně tak jak měl vypadat   pro malé děti. Cuarón   udělal z potterovského   světa svět opravdový, na   který si můžeme sáhnout.   Velkolepé Colubusovi dekorace   vyměnil za neskutečně   temnou atmosféru a   neskutečné emoce. Newell   čtyřku natočil skvěle, ale   byl to film, který   zachraňovala akce a   thrillerová, skoro až   hororová atmosféra. Yates   má akci i atmosféru, ale   určtě nepřeskočí tu   laťku, kterou nastavil   Cuarón, ale Newella hravě   přehrává. Film je plný   emocí a to hlavně díky   Radcliffovi (který se stále   zlepšuje a zlepšuje),   tudíž jde o druhý   nejlepší díl série (trojka   asi zůstane nepřekonaná).   Radcliffe patří mezi hlavní   klady filmu. Dalšími jsou   určitě Alan Rickman jako   Severus Snape (tuto postavu   mohli tvůrci rozebrat víc),   Gary Oldman, který sice   nepodal tak skvělý výkon   jako ve trojce, ale když je   na plátně, hned je to   lepší a excelující Michael   Gambon. Na konec musím jen   říct, že jsem Yatese   podceňoval, ale dokázal to.   Pětka se určitě zařadí   mezi ty lepší díly. P.S.:   Závěr je zkrátka dokonalý.   Od scény s členy Fénixovo   řádu, jak si to rozdávají   se smrtijedy, přes hlavní   souboj celého filmu, až po   pozoruhodný výkon Daniela   Radcliffa, jednoho z herců   roku. A NA SEDMIČKU POŠLETE   FINCHERA!!!
Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Velmi příjemný a oddychový   film pro celou rodinu, při   kterém se nemusíte zabývat,   jestli je to dobré, či ne.   Je to přece jen určeno   mladším divákům. Columbus   ale udělal z potterovského   světa to, co jsem nechtěl.   Obyčejnou podívanou se   slabým scénářem i režií.   Dvě a půl hodiny je vážně   moc.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190680
Osobností: 698192
Fotografií: 765198
Plakátů: 377350
Obsahů a biografií: 178504
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Případ Roubal (2021) [TV minisér...

Případ Roubal
Z hlediska provedení bych   žádné velké výhrady   neměl, ale zase bych musel   opakovat, že mám problém s   tím, že tyhle věci vůbec   vznikají více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Čertoviny (2017)

Čertoviny
Herec zde uvedený -Frantisek   Strnad-tuto roli nehrál.   Vystupoval zde v roli starého   čerta jiný František Strnad   -ktery je amatérský herec, více >

Autor: Unor54 | Hodnocení: 8 / 10

Planeta nezadaných (2016)

Planeta nezadaných
Celkem povedená komedie,   která má bohužel své ale.   Za mě to byl určitě   závěrečný školní koncert   a to, že člověk od   prvopočátku věděl, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10