Duben

Komentáře uživatele milda.sleha

milda.sleha

milda.sleha zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Milda Šlehofer

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
Billy Elliot
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nejlepší britský film
Billy Elliot byl jedním z   nejlepších filmů z   britských ostrovů, které v   posledních letech vznikly.   Jde o nežný příběh, ve   kterém se na pozadí   sociálních nepokojů   prolíná osud malého   chlapce, jeho jinakosti a   urputnosti jít si za svým   osudem.
Jeffrey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Vykašlat se na sex
Vykašlat se na sex se   rozhodne Jeffrey poté, co jej   obestoupí všudyvařující   strach z nákazy HIV. A tak se   sice ohlíží za hezkým   chlapem, ale sex už   provozovat nechce. Do toho   vstupuje jeho kamarád   Sterling (v podání   skvělého startrekaře   Patricka Stewarta) se svým   partnerem a matka Tereza.   Opravdu skvěle ulítlá gay   komedie.
Láska je láska (Fucking Åmål)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Holky na holky
Láska je láska zpívala   Lucka Bílá a ve své době   tím vyvolala skandál v   zatím zatuchlé české   společnosti. Podobnou bouři   ve sklenici vody vyvolal i   tento film ve městě, kde se   točil - v Amalu, kde poté,   co se dozvěděli, o čem je a   jak se bude jmenovat, tak   odsoudili režiséra,   distancovali se od něj, aby   se po prohlédnutí filmu mu   pro změnu omluvili a stal se   jejich miláčkem. Neboť jde   o opravdu milý film   dívčiny, která se zamiluje   do hezké spolužákyně,   která v té době řeší   problémy s prvním sexem s   kamarádem, aby vše skončilo   podle českého názvu...
Pánská jízda (Bachelor Party)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Gay jízda
Velmi příjemná komedie s   gay tematikou o setkání   přátel v domě jednoho z   nich, kde se prolínají nejen   otázky této jinakosti, ale i   obyčejných lidských   problémů a osudů - láska,   nevěra, smrt apod.
Philadelphia
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Brilantní Tom Hanks
Philadelphia byla jedním z   přelomových filmů v   hollywoodské éře. Byl to   jeden z prvních filmů,   který se zabýval jinakostí,   homosexualitou, AIDS a   předsudky z toho plynoucími,   který si vydobyl nesporné   místo ve zlatém fondu   filmografie, neboť   převálcoval kina po celém   světě, zaujal masy lidí,   všimla si ho filmová   akademie při udílení   Oscarů, posbíral další   ceny a vyzvedl na vrchol tehdy   již hvězdného Toma Hankse a   udělal star i z Antonia   Banderase.
Poslední večírek (It's My Party)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Silný film o silném tématu
Tento film u nás vyšel kdysi   na VHS a byl vysílán v   televizi. Jde o příběh   muže s pokročilým stádiem   AIDS, který se rozhodne   ukončit dobrovolně svůj   život, ale předtím   uspořádá párty pro své   přátele, aby se s nimi   rozloučil. Jde o opravdu   hluboký film, který zasáhne   každého, kdo je ochoten   sledovat film zrovna o tomto   tématu.
Ptačí klec (The Birdcage)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Stejně dobrý jako originál
Opravdu brilantní komedie. A   jeden z kvalitních remaků.   Původní francouzská Klec   bláznů byla více méně   přetočena do modernějšího   hávu bez výraznějších   změn a zásahů. Ale přesto   ji to neubralo na kvalitě a   humoru. Jeden z příkladů,   kdy si lze z gay a travestie   tematiky udělat srandu   opravdu na úrovni.
Smrt pedofila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film není o pedofilii
Autoři se rozhodli šlápnout   do tabuizovaného tématu,   tedy alespoň pro český   film. V tomto filmu poprvé   skutečně zazářil a ukázal   šířku svého hereckého umu   tehdy neznámý, ale nadějný   Vojta Kotek, který se   provařil až teenagerovskými   komediemi. Ačkoliv se film   jmenuje Smrt pedofila, tak ve   skutečnosti o pedofilii   není, ale vzhledem k tématu   je název akceptovatelný a   rozhodně stojí za   zhlédnutí. Lze jej sehnat i   na DVD (např. v Levných   knihách).
Snídaně na Plutu (Breakfast on Pluto)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nenechte si ujít
Zachytil jsem přítomnost   tohoto filmu v kinech, ale   nechalo mě to chladným. Pak   jsem si jej více všiml v   nabídce nových DVD od   Hollywood Classic   Entertaiment. Zaujal mě   stručný obsah filmu, ale   přesto jsem to nějak   neřešil. Až po shlédnutí   filmu mě zamrzelo, že   prošel kiny i dívídíčky   celkem bez povšimnutí.   Myslím si, že stojí za   shlédnutí pro všechny   milovníky nezávislých   filmů a témat a pro ty   zbylé je to zajímavý film   pro zajímavý večer.
Trik (Trick)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Lituju, že tento film nemám
Před lety jsem si půjčil v   půjčovně véháesku filmu   Trick. Jde o velmi příjemnou   podívanou o lásce dvou   kluků. Když bych to shrnul,   tak jde o to, že se potkají   dva kluci, gayové, kteří si   chtějí spolu zasexovat, ale   nemají kde. A tak řeší   tento problém, až z toho   nakonec vznikne láska. Moc   lituju, že už tento film   jsem posléze nikde nesehnal.
Vše o mé matce (Todo sobre mi madre)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Vše o Pedrovi
Tímto filmem se španělský   režisér Pedro Almodóvar   dostal na hvězdné výsluní   a stal se tak nekorunovaným   králem evropské režie a   zaujal široké obecenstvo   nejen v České republice.   Vzhledem k jeho gay citové   orientaci je skvělým   vypravěčem zejména o   ženských osudech, jinakosti   a o životních problémech.
Zkrocená hora (Brokeback Mountain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Mnoho povyku pro film
Po premiéře a po nominacích   na Oscara se kolem tohoto   filmu strhla velká mediální   a další řež. Musím se   přiznat, že i když šlo o   kvalitní film, že nechápu,   proč byl tento film   označován za převratný z   hlediska gay tématu v   hollywoodském filmu. Dnes je   postava gaye skoro v každém   druhém filmu, točí se již   plno filmů s gay či   lesbickou tematikou, i když   většina z nich se do ČR   nikdy nedostane oficiální   cestou, takže trochu mi   uniklo, proč se rozeběhlo   ono šílenství kolem.   Nejspíš dobrý marketingový   tah. Ovšem to nic neubírá   na kvalitách tohoto filmu.

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Pes známý neznámý

18:40 - 18:55

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

53 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10