Duben

Komentáře uživatele Luraj

Luraj

Luraj zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 18
Bastardi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Tohle byl hodně drsnej film,   bohužel se ale tohle stává   i v realitě a je to hodně   smutné. Kde se stala chyba?   Jak je možné, že někteří   mladí lidé neuznávají ale   absolutně žádné hodnoty?   Když jsou schopni vraždit   jako děti, čeho budou   schopni v dospělosti? Jak z   tohohle začarovaného kruhu   ven? Jak najít nápravu?   Stala se chyba v rodině, v   systému? Tohle je tak   vážné téma, že tímhle by   se měli zabývat snad úplně   všichni. A najde se vůbec   řešení? Je otázkou času,   že i u nás na školach bude   úplně normální, že si tam   děti budou nosit zbraně a   střílet po spolužácích,   učitelích apod.? Je to film   nejen na zamyšlení, ale   hlavně by se mělo něco   dělat, aby se zase vrátily   ty normální hodnoty, které   byly dřív tak samozřejmé!
Čtyři pokoje (Four Rooms)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Přijde mi, že všechny   povídky byly dost   úchylácké. Všichni to   hodnotí jako suprový film,   ale já to moc nechápu. Jak   se takové úchylárny mohou   někomu líbit. Hvězdičky   dávám za herecké výkony,   nikoliv za námět.
Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Krásný film, film o chlapci   sirotkovi, kterého krutě   poznamenalo jeho dětství po   citové stránce, hlídá si   ten svůj život, bojíce se   jakéhokoliv citu, a   kohokoliv, kdo by mohl   nakouknout do jeho nitra.   Navenek se chová suvéréně   a už dopředu odrazuje   kohokoliv neznámého od   kontaktu s ním. Na druhou   stranu je velmi chytrý až   geniální, obzvláště na   matematiku, ale zásadně   odmítá jakoukoliv změnu ve   svém poflakovačském   životě. Až povinné   setkávání s psychologem   Sean McGuirem ho začne   zásadně ovlivňovat.......
Dr. Ludsky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Nádherné záběry   Bratislavy! Profese doktora   kritika, která opravdu v   dnešní době hodně chybí.   Zajímavá témata.
Hadí tanec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Film velmi dobře vystihuje   téma domácího násilí.   Někdo by řekl, že nechápe,   že manželka - oběť   neshledala chování svého   muže již dávno divným. Ale   tak to není, právě ty léta   se stupňující násilí   dodává neustále více a   více odvahy násilníkovi a   vsugerovává víc a víc   oběti, že to je ona ta   špatná, co nic nezvládá a   dělá všechno špatně. A po   létech, kdy už je psychicky   na dně, už není absolutně   schopná z tohoto   začarovaného kruhu odejít,   protože sebevědomí za ta   léta již dosáhlo bodu mrazu   a přebírá ty myšlenky o   tom, že to ona je ten viník,   ten neschopný a zbytečný   člověk. Někdy to dopadne   tak jako ve filmu, ale   většinou ne, někdy to   může dopadnou sebevraždou   oběti anebo přinejmenším   pobytem na psychiatrii. Ale   tyto konce jsou jen vrcholky   ledovce, mnohdy takový   člověk žije celý život v   ponížení a utrpení a   neumí si pomoci.
Klíč (The Skeleton Key)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Opravdu skvělý film, velmi   zajímavý námět a ten   nečekaný konec ten mě fakt   dostal. Fakt dobrý !!!!!!
Loupení jehňátek (The Robber Bride)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2010
Trochu podívný příběh o   ženě - manipulátorce.   Pořád nevíte, kde je   pravda, komu věřit, takové   až trochu nereálné, ale   zároveň i napínavé, nedá   to, musí se to dokoukat do   konce.
Náš vůdce (Die Welle)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2011
Fakt dobrej film, děj vás   úplně vtáhne. Jak málo   stačí k fanatizování lidu.   Je dobře, že se takové   filmy točí, každý by si   měl uvědomit, jak je   všechno křehké a   pomíjivé. Jak málo stačí   k tomu, aby se lidi cítili   nějak jinak, výjimečně,   nadlidsky, lepší než   ostatní, v soudržnosti je   síla, v myšlence je síla a   ti kdo ji nesdílí, pryč s   nimi !!!!
Ospalá díra (Sleepy Hollow)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Moc pěkná strašidelná   pohádka pro dospělé.   Nechybí ponurá atmosféra,   ale i láska a jako v pohádce   to nakonec všechno dobře   skončí.
Parfém: Příběh vraha (Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Film mi přišel hodně   dobrý, hlavně jak byl   natočený, celý příběh   byl samé napětí. Trochu   jsem doufala, že ta poslední   dívka se zachrání, když na   něho pohledla, tak jsem si   říkala, zamiloval se a   nechá ji žít. Ale to jsem   se spletla, od tohoto   okamžiku jsem nevycházela z   údivu. Ten konec byl fakt   nějak přitažený za vlasy,   rozum zůstával stát, co jen   je možné si vymyslet za   nesmysly!
Pod kontrolou (Control)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2010
Hodně zajímavý film a taky   k zamyšlení. Čeho všeho   lze dosáhnout pouhou   sugescí! A není toho málo,   věřte mi. Podvědomí   rozhoduje o tom, jací jsme,   jak se chováme, jak se   cítíme. Jen tomu podvědomí   dát ty správné myšlenky!
Saint-Cyr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Naprosto souhlasím s   předchozím hodnocením od   Lynette. Film měl skvělý   rozjezd, velmi zajímavé   téma, které se rozvíjelo   tak do polovičky filmu.   Pořád jsem čekala, jak to   dopadne, co bude s dívkami,   jak je ovlivní výchova v   internátní škole, jak se   začlení do normálního   života, jestli se vrátí   domů nebo jejich cesta díky   této výchově se bude   ubírat úplně jiným směrem   a zatím nic....
Přesto za skvělé   herecké výkony dávám 7.
Strom snů (The War)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Skvělý film jak pro   dospělé, tak pro děti. Film   o přátelství, víře,   odhodlanosti, odvaze,   toleranci a kamarádství.   Příběh sourozenců chlapce   a dívky, kteří postupem   času začínají chápat   filozofii svého otce, který   prodělal válku ve Vietnamu a   zjistil, jak marný a   zbytečný je život, který   je naplněn nenávistí,   zlobou a záští. Pomalu, ale   jistě jim vštěpoval pod   kůži, že existují mnohem   důležitější hodnoty a to   je láska, úcta, tolerance,   soucit, kamarádství,   odpuštění a pochopení.
Světlo z ohně (Firelight)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Mám ráda pohádky a tohle   byla nádherná pohádka.   Mnozí to odsoudí za to, jak   to skončí, že to není   reálné, ale mně se to   líbilo. Krásný romantický   film plný lásky, ale i   napětí, jak tohle všechno   může dopadnout. Všem   romantickým duším   doporučuji k shlédnutí.
Titanic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2012
Hodnotit s Cameronovým   velkofilmem opravdu nejde.   Bylo zde hodně scén, kterým   jsem prostě nevěřila,   které nebyly vypracovány   tak, jak by měly, aby tomu   divák věřil na 100%. Ano,   je to hrozné, když se   potápí loď a lidé se   topí, ale zapomnělo se jaksi   na podnebí v tomhle období,   sice říkali, že jim je   zima, ale nikdo se netřásl   mrazem, nikdo neměl strnulé   pohyby, nikomu nešla pára od   úst tak jako to bylo   zobrazeno v již zmiňovaném   velkofilmu. Ani se mi   nezdálo, jak to všechno   docela spořádaně vypadalo   na lodi při potápění,   žádná panika, žádné   zoufalé skákání do   posledních přeplněných   člunů, což si myslím, že   určitě ve skutečnosti   muselo být, ne každý je tak   smířen se smrtí. Pak mi   docela i vadilo v 2. dílu   neustále opakování scén z   1. dílu, mohlo to být mnohem   kratší, kdyby se sledoval   hned osud všech kast, nebo se   mohly spíše propracovat   více do hloubky osudy   hlavních hrdinů. Na druhou   stranu bylo zde velmi věrně   vyobrazeno kastování lidí   do určitých tříd, což   musím přiznat, že zde bylo   zachyceno věrněji než v   Cameronově Titaniku. Film   stojí za zhlédnutí spíše   ze stránky   dokumentární.(18.4.2012)
Vzkříšení / Léčitelka (Resurrection)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Hlavní představitelka má   dopravní nehodu. Na malý   okamžik prožívá klinickou   smrt, ale nakonec se jí   podaří zachránit, ale je   ochrnutá. Vrací se domů,   kde se o ní starají.   Náhodně se jí povede   zastavit krvácení asi 10   letému děvčátku a tak   začíná pomalu zjišťovat,   že byla obdařena patrně v   okamžiku své klinické smrti   léčitelskými schopnostmi.   Nejdříve se snaží pomoci   sama sobě, což se jí povede   a pak i ostatním. Svoje   schopnosti dává s láskou a   radostí. Je však tato   schopnost od Boha anebo od   někoho jiného? Žena neví a   odmítá se ztotožňovat s   čímkoliv, dává to s   láskou a to ji stačí. Ale   nestačí to každému ....   Film byl prodchnut hlubokým   citem a láskou, zanechá v   divákovi ještě dlouho   zvláštní pocit.
Zakázané hry (Jeux interdits)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Film ukazuje válku očima   dvou dětí. Okolo nich jsou   samé hrůzy: mrtví, válka,   bombardování, smrt. A tak si   hrajou na smrt. Nechápou, že   dělají něco špatně. Jen   pochovávají mrtvé   (zvířátka, ptáčky,   hmyz...), napodobují to, co   dělají ostatní...Velmi   silný příběh!(4.11.2012)
Ztracený Iziáš (Losing Isaiah)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Boj 2 matek o chlapce z   amerického prostředí,   protože u nás si myslím by   to absolutně nešlo. Pravá   matka feťačka odloží   dítě u popelnic a po třech   letech se soudí, aby získala   dítě zpátky. U nás, kdyby   se přiznala k tomu, že to   ona pohodila sotva narozené   dítě před třemi lety k   popelnicím, tak by šla   okamžitě sedět a ne že by   se k ní pohlíželo jako k   rovnoprávné matce. Jasně,   že to není úplně tak   jednoznačné, jak to píšu,   že se musí přihlížet k   různým i jiným aspektům,   ale překvapilo mě to, že v   tom filmu se tohle ale vůbec   nebralo v úvahu.

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

11:00 - 11:25

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Na vodě (2016) [TV seriál]

10:15 - 11:25

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

10:45 - 12:35

34 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190629
Osobností: 698015
Fotografií: 764552
Plakátů: 376959
Obsahů a biografií: 178409
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10