Duben

Komentáře uživatele Corleone79

Corleone79

Corleone79 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 4
Čaroděj ze země Oz (The Wizard of Oz)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Deset bodů je málo
Jsou nadčasové filmy, které   nezestárnou. Toto je jeden z   nich.
  Originální použití   černobílého a barevného   obrazu, skvělé civilní   herecké výkony, které by   obstály i v dnešním   měřítku, originální   fantazijní příběh.   Skvělá hudba i choreografie.   A také velmi dobré efekty,   na které dnes - po   sedmdesáti letech - zadaleka   nedosáhne většina české   televizní (ale vlastně i   filmové) pohádkové   tvorby.
Je škoda,   že hodnocení Fdb má jen 10   hvězdiček. Tento film si   jich totiž zasluhuje 15. O to   víc s vědomím, že byl   uveden v roce 12939.   Neskutečné.
Poslední z Aporveru
 
Přidáno: 30.8.2019
Dotační podvod?
Rekord. Nejdražší   nedodělaný film v historii   českého filmu. A zřejmě   dotační podvod. Mnoho lidí   pracujících na tomto filmu   nedostalo za svou práci nikdy   zaplaceno...
Tobruk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2009
Jak skončí hlavní hrdina?!
Když si tvůrce natočí   tematicky vysněný film, a   nejedná se o grafomana,   vzniká často něco   nadstandardního a   výjimečného. Tento film v   českých poměrech bezpochyby   nadstandardní je.
Tobruk je dobře   vystavěný příběh a film s   velkým F, zejména co se   týče obrazovosti (kamera,   střih, ale i zvuk…) I když   se milovníkům akčnější   podívané bude zdát expozice   možná příliš dlouhá,   tempo je volené velmi dobře   tak, že si i divák brzy   připadá jako v poušti…
Závěr celé story je tak   překvapivý, že dokonale   zaskočí téměř každého.   Anebo si snad myslíte, že   hlavní hrdina může…?   (…podívejte se…)
Zemský ráj to napohled (Zemský ráj to na pohled)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2009
Velmi povedený film o hrdinech až "druhé" řady
Téma: Ti v pozadí ... aneb   hrdiny totality nebyli jen   disidenti a hrdinní   „kontrarevolucionáři“,   ale zejména ti v pozadí –   jejich rodinní   příslušníci – děti a   manželky.
  Film stojí za to, ať už   originálně vystavěnou   dějovou fabulací na pozadí   reálných českých dějin,   které se mnohých   pamětníků dotknou svou   nezpochybnitelnou výpovědní   hodnotou, tak potěší velmi   kvalitním – v posledních   letech na naše poměry až   nadstandardním - řemeslným   zapracováním všech   filmových profesí.   Počínaje kamerou, zvukem,   střihem, hudbou, scénářem,   režií, výtvarnou   složkou… Zkrátka se   nejedná o nafouknuté   mluvící hlavy či   předimenzované   „bakaláře“, ale o   skutečný film vhodný pro   velké plátno. (Velmi osobní   dojem: kolik jich po Tobruku   bylo?)
  Radostné zvolání: Nenechte   si ujít!
Z   hereckých výkonů nutno   pochválit Cibulkovou,   Voříškovou, Etzlera,   Hartla, za vyzdvihnutí pak   stojí Ondřej Vetchý.
U filmu se všechny   věkové kategorie zasmějí,   dojmou i zamáčknou slzu. A   jisté obrazy vzbudí i   patřičnou vlasteneckou   hrdost. :-)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178391
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10