Duben

Komentáře uživatele Vanous

Vanous

Vanous zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Tomáš Váňa

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 61
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Nemuzu si pomoct, ale britske   serial (sitcomy) jsou proste   naprosto uzasny. A tenhle neni   vyjimkou, neni dil, minuta kdy   bych se nevalel smichy po   zemi. Proste serial pro lidi   co maji radi britske serialy   aka RedDwarf, Black Books etc.
Arabela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Legendarni cesky serial o   Rumburakovi, zvonecku a risi   pohadek. Kdo by tento serial   neznal? A kdo ho nahodou   nezna, at se na tuto ceskou   klasiku podiva. Krasny serial   hlavne detem pred spanim jako   druhy vecernicek, nebo jako   nahrada vecernicku :-).
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Neurazi, ale ani nenadchne.   Bohuzel je videt, ze se jedna   o treti dil hraneho Asterixe a   autori si uz trosku nevi rady.   Prvni dil byl penky, vtipny a   da se rici, ze se drzel i   predloh komixu. To se ale u   nejnovejsiho asterixe rict jiz   neda. Dospelemu divaku prijdou   nektere scenky mozna az   trapne, ale pro detskeho   divaka je to opravdu to prave.   Za vse hovori spontalni smich   deti 10 a mene, ktery se v   kine rozlehal.
Baron Prášil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Asi nejlepsi Zemanuv film   vubec. V roli vsudybyla   Prasila bezvadne ztvarnil pan   herec Milos Kopecky a proto ma   tento film obrovskou kvalitu.   Vrele doporucuji
Bulšit (Not Another Teen Movie)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Nevim o co tady slo? jestli to   mela byt parodie na   "Teen" filmy nebo to   bylo mysleno vazne? Vazne   nevim. Obcas mi to prislo jako   parodie, ale nakonec to asi je   mysleno vazne. Stale stejnej   typ komedie pro mladez, ktera   postrada kouska vtipu a   rozumu. Proste ANOTHER TEEN   BULSHIT
Byl jednou jeden...  život (Il était une fois... la vie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Absolutne nejlepsi animovany   serial pro deti. Naucny,   vtipny a hlavne velmi dobre   udelany. Skoda jen, ze CT   nikdy neodvysilala vsechny   dily. Pamatuji si jak nam   tento serial poustela ucitelka   na gymnazium ve tretaku jako   latku k vyuce (nakonec nam   musela pustit jeste dalsi 2   dily :-)).
Cela takhle   rada francouzskych anim.   dokumentu je naprosto super.
Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World In 80 Days)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Strasna blbost. Nevim co to   melo spolecneho s cestou kolem   sveta za 80dni od Julese   Vernera. Mozna tak ten nazev a   prvotni motiv, jinak uz vubec   nic. Nejak jsem ten film asi   nepochopil. Co mel tam delal   pan guverner? Proc tam hral J.   Chan? No s klidnym svedomim   muzu rict, ze jednou a dost a   uz tak je to trpneni
Devátá brána (The Ninth Gate)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Zajimavy film protkany   okultismem a nadprirozenem.   Johny Depp opet exceluje a   dela tak film nadprumernym.   Dalsi plus tohoto filmu vidim   i v dobrem vyberu opacneho   pohlavi. Jen mi bohuzel film   prisel obcas zmatecny az   neprehledny s hodne divnym   koncem.
Doba ledová (Ice Age)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2007
At zije veverka :))) I kdyz   tady nema moc prostoru, je to   proste veverka a orisek, kdo   je neznamejsi z celeho filmu.   Ale i jinak je to moc moc   pekna kreslena pohadka, ktera   je vhodna pro celou rodinu a   pro nekolikanasobne podivani.   Libit se proste musi nejen   malym detem.
Ed Wood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Opet spojeni dvou osob v   podobe Johna Deppa a Tima   Burtona vyustil v uzasnou   podivanou. Tim vi co muze od   Johna cekat a ten opet   prokazuje svuj talent a zahral   opet uzasnou roli. Celkove   film pusobi velmi zivim a   prijemnym dojmem a rozhodne   nenudi.
Equilibrium
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Nevim, ale udelat film   slataninou z dvou ruznych   jinych filmu mi neprislo   dobre. Sceny sice obcas   zajimave a dobre udelane, ale   celou dobu jsem nepochopil zda   autori chteli brat vice z 1984   nebo z Matrixu. Celkove to pak   vyznelo dost neprehledne a to   bylo zbytecne. Konec bohuzel   take nebyl udelany moc dobre a   celkovy happy-end mi tu moc   nesedel.
Etiketa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Velmi uzitecny serial. Diky   nemu se kazdy nauci jak se   spravne chovat a nezpusobit si   tak neprijemne problemy. Delka   jednoho dilu je akorat   dostacujici, aby si clovek vse   zapamatoval a choval se tak   podle toho.
Fantom Paříže (Vidocq)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Zajimava kamera, ale dejove   nic moc extra. Gerard Depardie   opet zahral tak jak ho mam   rad, celkove tedy film lepsi   prumer, ale dokazal bych si ho   predstavit jeste lepsi.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Co do filmoveho zpracovani -   nadhera. Dobre souboje, dobre   triky i pribeh je velmi dobre   napsany. Ale co do   historickeho hlediska nic moc.   Nevim proc je tato doba zrovna   tak zidealizovana - pripadalo   mi to jako 20. stoleti.   Zbytecne moc   "americkych" scen,   ale jinak celkove lepsi   prumer. I diky Crowovi a   Phoenixovi.
Gympl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Skoro jakou nas
Tak to byl zase jednou dobrej   ceskej film. Ac moc Vorlovy   filmy nemusim, tak toto bylo   ono. Kdyz jsme navstivil   matku, tak ta mi rikala, at se   na to ani nekoukam, ze je to   blbost, ale uz po 15 minutach   jsem pochopil proc se ji to,   jako UCETELCE s 20ti letou   praxi, nelibilo. I kdyz   nektere sceny byly trosku   pritazene za vlasy (na gympl),   tak s vetsinou jsem se   ztotoznil z dob meho studia na   gymplu. Ale zase treba se za   tech 5 let od maturity mohly   pomery zmenit a toto se na   skolach opravdu deje :-)
Film pro mlade a ne pro   ucitele typu Miladka a spol.   :-)
Hvězdná brána (Stargate)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Film uzasny hlavne svojim   napadem. Diky tomuto filmu pak   nasledne vznikl i nemene   kvalitni serial, ktery se   nakonec zapsal i do historie.   Skoda jen, ze film nebyl o   malinko lepe udelany, ale na   to, ze byl natoceny jiz v roce   1994 ujde. Kdo ma rad sci-fi   rozhodne se musi na tento film   podivat, stoji to za to.
Hvězdná brána: Atlantida (Stargate: Atlantis)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Spin off serial k Star Gate   SG1. I presto ale prvni rady   velmi povede. Ze zacatku   oziveny ztracenych uryvku z   SG1, jako souboje s novou   silnejsi rasou o vlastni   preziti, hledani jejich   slabosti, navazovani kontaktu   k jinymi lidmi zijicimi v   tomto vesmiru a hledani   tajemstvi starodavnych Antiku.   Bohuzel jiz od 3. serie   nastava nemily zlom a SGA se   priklani k poslednim serim SG1   a upada do velke nudy.   Doufejme, ze se 4. serie zmeni   (ale trochu o tom pochybuji)
Invaze barbarů (Les Invasions Barbares – le décline continue)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
heh, tak nevim jak to mam   napsat. Dostal jsem tip, ze to   je super film a ze se na musim   podivat. Zacatek takovy nic   nerikajici, ale po nejake dobe   me to dost vtahlo a nakonec to   byl opravdu super film. Skoda,   ze se takovych filmu netoci   vic (ale na druhou stranu je   to mozna i lepsi)
Já, Claudius (I, Claudius)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Sice na moderni dobu jiz stary   serial, ktery by se dal v nasi   dobe udelat mnohem lepe, ale   na druhou stranu i mnohem   hure. Je to velmi, velmi   povedeny serial z doby cisare   Claudia.
Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Velmi zdarile udelany remake   Karlika a tovarny na cokoladu.   Duo Burton Depp proste umi   udelat velmi dobry film. Opet   tajemne, vtipny a plny super   scen a hereckeho umu Johny   Deppa. Kazdeho musi dostat   vtipne udelane sceny v tovarne   a pracujici veverky :-)
Královna Alžběta (Elizabeth)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Velmi dobry film. Zpracovanim,   scenarem a hlavne a to je   nejdulezitejsi Hlavni roli.   Cate Blanchet je opravdu   vynikajici herecka a je super   koukat se jeji filmy - jsou   temer vzdy zarukou kvality. A   kvalitu Kralovna Alzbeta   opravdu ma.
Krkonošské pohádky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Bez jakychkoliv pochybnosti je   toto nejlepsi a nejkrasnejsi   vecernicek. Krasne pribehy o   zlem Trautasovi a kladasu   Krakonosovi a vsudy pritomne   sojce "bonzalce".
Kult hákového kříže (American history X)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Zajimavy pohled na obdivovani   Nacismu v USA. Ed. Norton   zahral asi svoji nejlepsi   roli.
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Opet predelani knihy do filmu.   I pres vyrazne lepsi   zpracovani nez treba u Pana   prstenu to stale neni ono. Ale   jako hezky fantasy pribeh pro   mensiho divaka je to moc pekne   udelany film. Knihu jsem cetl   jeste jako maly spunt, ale i   pres tu dlouhou dobu co jsem   to cetl se mi stale vybavovali   nektere pasaze, ale i kdyz   obcas zbytecne upravene.
Matrix (The Matrix)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Jako tenhle film me dostal.   Nez jsem to trochu pochopil   musel jsem to videl 2x :-))   Dost vymakane teorie od svete   ve svete rizenem stroji. Kdo   muze vedet, zda zivot co nyni   zijeme neni taky nekym   vymysleny. Fakt super film i s   finalni scenkou, ktera si vse   pripravovala pro dalsi   pokracovani (po pravde jiz   trochu slabsi)
Matrix Reloaded (The Matrix Reloaded)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Trochu slabsi nez jednicka,   ale preci jen to ma jeste neco   do sebe. Akcni sceny byly   strhujici a vtahli dost do   deje. Rozhodne jsem se u   tohoto filmu nenudil. Ale zase   na druhou stranu, ztratilo to   trosku z originality jednicky.   Preci jen jsem cekal lepsi   rozehrani finale, ale i tak   stale po shlednuti zustavalo   dost nezodpovezenych otazek.
Matrix Revolutions (The Matrix Revolutions)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tak trojka pro me byla   obrovske zklamani. Po super   jednicce, vicemene dobre   dvojce byla trojka hrozne   nudna, nezazivna a proste   nedobre vyresena. Nastesti   aspon velke finale probehlo   tak, ze se temer nic nezmenilo   a lide si budou zit tak jak   svou zvykli a v "dalsim   veku" prijde dalsi NEO,   ktery bude zase Hegelovsky o   stupen vys.
Mistři
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Trosku nepovedeny cesky film.   Dej byl vcelku o nicem a   herecke vykony predstavitelu   taky nic moc
Non plus ultras
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Cekal jsem od toho trosku vic.   Nevim pro koho tento film je,   zda pro fanousky, nebo   hooligans nebo pro nekoho   jineho? Byl to film uplne o   nicem - ani o fotbale, ani o   fandeni, ani o zivote fandu,   proste o nicem
Občan Havel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Dokumentarni unikat
Naprosto jasna zalezitost.   Ktera jina zeme na svete, se   muze pochlubit takovymto   dokumentem o svem   prezitentovi?
Tolik   zaberu o kterych mohla v dobe   vzniku media jen spekulovat,   nebo jsme se o nich mohli   docist pouze v knihach o V.H.  
Kazdy si muze udelat   obrazek, jaky byl/je V.H.   clovek v dobe sveho   prezidentovani, co se resilo   na poradach a jake problemy u   delali pani ministri.
Opravdu unikatni dilo pana   Kouteckeho.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10