Duben

Komentáře uživatele huron

huron

huron zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 349
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Trochu schizofrenní nářez.   Dle mého Willisova životní   role a s Pittem tvoří   vynikající dvojku. Na první   shlédnutí nemusí být film   srozumitelný, ale jakmile   pochopíte, film Vás vtáhne   a nepustí.
28 dní (28 Days)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.7.2006
Film o tom, jak zpřístupnit   širokým masám problematiku   drogové závislosti. Hrozné.   Sandra Bullock se mi jako   ženská moc líbí, ale roli   alkoholičky jsem ji prostě   nevěřil. Bez náboje,   rádoby do hloubky jdoucí   scénář, některé scény   (např. uklízení záchodů)   v kontextu trapné.
28 dní poté (28 Days Later...)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2006
Těžko zařaditelný snímek   přináší postkatastrofickou   vizi světa zdecimovaného   epidemií. Místy film sice   trochu nedrží pohromadě,   místy se objevují logické   nesmysly, ale docela mi to   sedlo, navíc skvělá hudba.   A abych nezapomněl - to   nejsou žádní zombíci!!!
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Do tohoto filmu jsem byl   kung-fu panic. Z počátku   jsem hleděl hodně   nedůvěřivě, ale jakmile   jsem přistoupil na hru, užil   jsem si to. Přes   neoddiskutovatelné kouzlo   snímku mi ale vadilo několik   věcí, přes které jsem se   nepřenesl a které zřejmě   patří ke koloritu této   kategorie filmů:   přehrávání, místy velice   okaté markýrování   soubojů, občas fyzikální   nesmysl.
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.6.2006
Kdyby se film tvářil jako   teen komedie, snad by to šlo.   Ale v tomto podání to byla   příšerná kravina. Dodíval   jsem se jen díky skvělému   Harnettovi.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Pokud pominu stejně   "postiženou" Dory,   zapomnětlivou rybku z Hledá   se Nemo, pak má film celkem   originální prvotní nápad.   Vše ostatní je ale snůškou   nelogičností, klišé a   nebojím se říci i   trapností. Nicméně - pokud   vypnete mozek, dá se u toho   třeba žehlit. 5 bodů   dávám za mou oblíbenkyni   Drew Barrymore, také Sean   Astin alias "Sam   Křepelka" celkem ujde,   Sandler je vyjímečně   snesitelný, některé formy   seznámení jsou celkem   nápadité.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Pozoruhodný sci-fi snímek,   který není   vědeckofantascický   prvoplánově, ale budoucnost   si vzal jen jako pozadí pro   vyjádření hlubších   myšlenek. Zajímalo by mě,   jak dopadne v dospělosti   Haley Osment - již dnes je z   něj bezesporu herecká   hvězda, ale kdoví, co s jeho   talentem udělá puberta. Pro   sebe jsem v tomto filmu   objevil Jude Lawa v roli   gigola-robota.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Naprosto banální dějová   linie. Co dělá z tohoto   filmu filmovou perlu, jsou   vynikající herecké výkony,   nezapomenutelná hudba a   profesionálně odvedena   filmařina. A navíc dvě   scény, které považuji za   geniální: Mrs. Robinson   poprvé svádí Bena a Ben   řekl Elaine o svém vztahu s   její matkou. Jediný moment   mě vyrušil, a to   závěrečná scéna v   kostele, která byla pojata   značně hystericky - tímto   neduhem ale trpí mnoho filmů   té doby.
Adamovo tajemství (Young Adam)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2006
Tiráž na přebalu DVD je   absolutní blábol - film je o   úplně něčem jiném. A že   je mu vyčítáno   přespříliš sexu a snaha na   něj přilákat diváky?   Nevím jak vám, ale mě na   TĚCHTO sexuálních scénách   nic vzrušujícího   nepřipadalo, spíš bych   řekl, že to místy bylo až   asexuální. Film nicméně ve   mě nějaký hlubší dojem   nezanechal. Snad ho ocení   někdo, kdo četl předlohu   nebo se vyžívá v hledání   skrytých jinotajů. Rád bych   ale upozornil na herečku   Tildu Swinton, které jsem si   všiml už v několika   filmech. Dokáže být   hrozivá jako bezpohlavní   anděl v Constantinovi,   ktásná jako Sal v Plážích   i charizmaticky odpudivá jako   v Adamovi. Zkuste si ji   všimnout.
Amadeus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2006
K filmu jsem přistupoval s   obrovským očekáváním. To   možná byla chyba. Skvělá   hudba a kostýmy (Pištěk se   musel opravdu vyřádit), ale   příběh se mě nijak   zvlášť nedotkl, poslední   třetina se mi trochu táhla.
Amarcord
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Na první pohled italský film   - hlučný, plný energie,   těkavý, bizardní.   Vzpomínky Felliniho na   mládí profiltrované   pamětí přináší   karikatury lidiček a lidí -   máme tady bláznivého   strýčka na stromě   toužícího po ženské,   prsatou trafikantku, krásnou   kadeřnici, prdícího dědu,   tlupu nadržených mladíků a   další a další. Nadchla mě   přehlídka učitelů -   geniální. Pro ctitele   italského filmu povinná   podívaná.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Film trochu experimentuje s   kamerou, střihem a stavbou   příběhu - a výsledkem je   vtipný a svěží snímek s   okouzlující Audrey Tautou.   Nejpříjemnější   francouzský film posledních   let.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Vynikající, drsné a   naturalistické. S mým   oblíbencem Bernalem v hlavní   roli. Filmu vytýkám jen   příliš dlouhou stopáž - i   když mě nenapadá, co by   šlo vystřihnout, přece jen   jsem ke konci ztrácel   soustředění.
Andělé v Americe (Angels in America)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Další perla v pokladnici   HBO, drama vyrazí dech ve   všech směrech. Co však   musím vypíchnout, to jsou   herecké výkony prakticky   všech protagonistů, hlavně   pak Al Pacina, který zde pro   mě odvedl životní výkon.
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Skvěle natočený film s   vynikajícím obsazením -   bohužel podlle rozvleklého a   nedopilovaného scénáře.   Nemůžu si pomoct, ale   strašně jsem se nudil. Za   zmínku mi ale stojí scéna v   kostele, kde Juliette Binoche   se světlicí v ruce a na   provaze obdivuje malby - dost   dobrá scéna.
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2006
Jako trochu netechnický typ   jsem se místy ztrácel -   těch "kosmických"   detailů tam bylo zkrátka   hodně -, ale celkově jde o   velice povedený film. Pro mě   tady zazářila Katleen   Quinlan, která podala opravdu   skvělý výkon v roli   manželky Hankse.
Ať to stojí, co to stojí (Whatever It Takes)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Velice průměrná náctiletá   komedie, kterých najdete   dvanáct do tuctu.   Nenápaditý scénář,   vtípky spíše úsměvné   než vtipné, velice toporný   James Franco v roli Chrise.   Druhý den nevíte, na co jste   si dívali. Radost jsem měl   jen z role Maggie v podání   Marly Sokoloff - je opravdu   víc než půvabná.
Baba na zabití (Duplex)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Hrozný blábol. Bez spádu,   předvidatelné, nudné.   Filmařsky sice dobře   zvládnuté, komediální   talent Drew je evidentní a   spolu s Benem Stillerem se   snaží, ale...
Baraka - Odysea země (Baraka)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Audiovizuální báseň,   balzám na nervy.
Battle Royale (Batoru Rowaiaru)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2006
Nemám rád filmy, kde není   (brutální) násilí   prostředkem sdělení   něčeho, ale oním sdělením   samým. Možná tam byly   ukryty nějaké hlubší   myšlenky týkající se   chováním člověka v krajní   situaci, možná dokonce něco   víc, ale vše mi zůstalo   dovedně skryto nebo naopak   podáváno ve formě   flashbacků neuvěřitelně   polopaticky, až infantilně.   V Japonsku vznikla spousta   filmů především   hororového žánru, ze   kterých Hollywood vykrádal,   v tomto případě (alespoň   se mi to tak jeví) se   japonští filmaři svezli na   vlně americký teenage   vyvražďovaček, a to   způsobem, který se mi   prostě nelíbí. Chybí tomu   odstup a nadhled jako   například u   "Vřískotu", chybí   mi tam logičtější   zakotvení do reality, chybí   mi tam někdo, komu bych   fandil. Ocenit musím   exteriéry, kameru a   neuvěřitelně odpudivou (v   kladném slova smyslu)   kombinaci hudby a krve
Beetlejuice (Beetle Juice)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Můj oblíbený film. Komedie,   u které se jsem se nepopadal   za břicho, ale u které jsem   měl pusu roztáhlou v   pobaveném úsměvu od   začátku do konce - Burtonův   jemný humor mi fakt sedí.   Opravdu nezapomenutelná je   "choreografie"   Banana Boat Song. Když pominu   skvělého Keatona,   neskutečně se mi líbila   Catherine O'Hara.
Bez dozoru (Footloose)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Mlaďoučký Kevin Bacon a   pár známých chytlavých   písniček - to jsou dva   hlavní klady filmu. Po   několika dnech nevíte, o   čem to bylo.
Bezcitní lidé (Ruthless People)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Trochu laciná, přesto   svižná a vtipná komedie. A   s mou oblíbenou Bette Midler.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Vynikající komorní komedie   staví na tom, v čem je   francouzský film dobrý - na   dobrém scénáři, chytrých   dialozích, skvělých   hercích. Nejinak je tomu i v   tomto snímku, u kterého se   budete královsky bavit.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Inteligentní, svižné,   napínavé. Celá zápletka   sice byla trochu přitažená   za vlasy, ale nijak extra mi   to nevadilo. Matt Damon si   opravdu umí vybírat role.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Kdyby se hlavní role zhostil   někdo jiný než jim Carrey,   asi by to bylo pro mě   snesitelnější - jeho   "grimasová"   herecká poloha mi prostě   nesedí a místy se cítím   trapně za něj. Netvrdím,   že Carrey je špatný herec -   v Truman show byl například   vynikající -, ale na variace   a la "Blbý a   blbější" jsem schopen   se bez problému dívat jen   chvíli. Nápad na scénář   je dobrý, ale dopředu jasný   a trochu moc moralizující.
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.5.2006
Zajímavý nápad, dobrá   atmosféra, nákladná   výprava a kostýmy. Abych   však film mohl hodnotit   výše, musela by se první   půlka HODNĚ sestříhat, tak   na 15 minut. Jo, a ještě   jedna věc mi přišla trochu   divná - asijské bojové   umění prováděné indiánem   ve Francii 18. století.   Divné.
Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (Bridget Jones: The Edge of Reason)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Balada o tom, jak se ze   sympatické popletené   husičky stala vypasená   trapná husa. Renée Zellweger   sice předvedla skvělý   výkon, řemeslně byl film   dobře odveden a pár vtípků   se také povedlo, ale celkově   jsem byl trpce zklamán.
Byl jsem při tom (Being There)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Vynikající film se   skvostným Sellersem. A   přestože vedle něj se   žádný další herec   neztratil, naprosto film   ovládl. Schválně jsem se   díval, kdo Sellersovi toho   Oscara vyfouk - a on to   Hoffman v Kramerové vs.   Kramer.
Caveman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Doba kamenná je doba   kamenná, aneb jak v deseti   dnech vynalézti kolo, oheň,   brnění, projít dobou   ledovou a vzpřímit páteř.   Tak trochu jiná komedie;   pobaví a dokonce ani   angličtináři-začátečníc   i nebudou potřebovat titulky.

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

07:00 - 08:25

30 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:45 - 07:35

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:05 - 07:55

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10