Duben

Komentáře uživatele ponorka.bary

ponorka.bary

ponorka.bary zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 93
Těkavá   kamera,střih,střih,roztřese   ná   kamera,řev,střih,švenknutí   kamerou,střih,výbuch,střih.   .....tak asi takhle.A pokud   neumíte anglicky a chcete   stíhat titulky,tak Pánbůh s   Vámi.A na závěr trocha   statistiky.Ve scéně kdy   odjíždějí vojáci   opancéřovaným autem je cca   100krát střihnuto za cca 180   vteřin.
Americký zločin (An American Crime)
 
Přidáno: 25.11.2010
Pokud chcete prožít klidný   večer,tak zásadně   nedoporučuji se na tento film   dívat...Lidská   lhostejnost,krutost asi   opravdu nezná mezí.Už   dlouho mě takto žádný film   nerozhodil,ale to s   filmařským uměním nemá   nic společného...bohužel
Blikající světla (Blinkende lygter)
 
Přidáno: 22.10.2012
Vše podstatné zde již bylo   napsáno.Jen   dodávám,nehledejte v tomto   filmu žádnou   logiku.Scénář na mne   působí jako když se   režisér a zároveň i   scénárista A.T.Jensen sešel   večer se svými přáteli v   oblíbené hospůdce a   každého z nich se zeptal,co   by se mu líbilo v jeho   filmu.A tak jeden tam chtěl   mít černý humor,druhý   nějakou tu vraždu,třetí   romantiku,atd....A on jim vše   splnil a film
tak   přesně natočil.
Bohéma
 
Přidáno: 6.3.2017
Tvůrci v seriálu pracují se   skutečnými osobami.Nebudou   proto ani první,ani   poslední,kdo si pro   televizní,či filmové   zpracování   "upravují" jisté   skutečnosti ze života   těchto reálných   osob.Postavit ale již první   díl,na zásadní a zcela   vymyšlené scéně proslovu   Z.Štěpánka k národu po   Mnichovské Smlouvě,je dle   mého naprostá   scénaristická   podpásovka.Dál proto nemá   pro mne jakoukoli cenu seriál   sledovat.Tímto alespoň   děkuji   kostymérům,rekvizitářům a   maskérům za profesionální   práci.Pouze a jenom jim.
Boss
 
Přidáno: 26.10.2014
Znáte v politice   člověka,který drtí   politické soupeře,který je   schopen obětovat kohokoliv ze   své rodiny,aby si udržel   politickou moc,který se   neštítí činů daleko za   rámec legitimity,který ale   nechce z tohoto žádnou   finanční výhodu,ale pouze   absolutní politickou moc?To   je starosta Chicaga,Tom Kane v   herecky mistrovském podání   neuvěřitelně   charismatického   K.Grammera.Grandiózní   scénář,púsobivý   soundtrack,skvělé herecké   výkony.To je Boss.
Carlitova cesta (Carlito's Way)
 
Přidáno: 3.6.2010
Donnie Brasco+Carlito..dva   nejlepší filmy od B.de   Palmy.Charismatický gangster   Al Pacino,skvělý S.Penn jako   jeho advokát,oba filmy   spojuje i stejně dokonalá a   gradující hudba,perfektní   kamera,no prostě 10 je málo   za napětím sevřený   žaludek po celý film.Jestli   milujete gangsterky,tak tohle   nesmíte prošvihnout..
Cesta (The Road)
 
Přidáno: 19.10.2011
Tento film je jedna velká   bezbřehá beznaděj a   deprese.Ano nevylučuji,že   takto jednou náš svět   dopadne,ale sledovat to jako   film nechci.Zajímalo by   mne,jaká byla nálada ve   štábu při natáčení....
Cesta na tajuplný ostrov 2 (Journey 2: The Mysterious Island)
 
Přidáno: 2.3.2012
Před návštěvou tohoto   filmu jsem zcela záměrně   rezignoval na jakýkoliv   duchaplný scénář.Čekal   jsem akční děj,dobré   vizuální efekty,nostalgii po   době mého čtenářského   seznamování se J. Vernem.Ve   výsledku jsem dostal jednu   akčnější scénu s   ještěrkou,v efektech malá   zvířatka a velký hmyz a o   nostalgii nemůže být ani   řeč,protože scénář okolo   předlohy J. Verna jen   přešel..
Cosmopolis
 
Přidáno: 25.11.2012
Ano,Cosmopolis je těžko   uchopitelný film pro   běžného diváka,ale tak   negativní,či vulgární   hodnocení si   nezaslouží.Cronenberg nám   předkládá psychologickou   sondu jak určitého   systému,tak i jednotlivce.V   případě systému jen   těžko hledat jednoduché a   konkrétní odpovědi.Tvůrci   na každém z nás   nechávají,jak se s tímto   údělem/ve kterém vlastně   denno-denně   žijeme/vypořádáme.Nic   jiného nám ostatně ani   nezbývá do doby,než přijde   systém dokonalejší,lepší   a spravedlivější.To samé   můžeme říci o charakteru   hlavního hrdiny.Ano,svým   způsobem je   bezcitný,bezcharakterní,na   druhou stranu to proč je   úspěšným byznysmenem   vyplývá z jeho povahy umět   se rychle a bez váhání   rozhodovat,být tvrdý nejen k   okolí,ale i sám k   sobě.Dokladem toho je závěr   filmu,kde on sám se střetne   dobrovolně se svým   vrahem/atentátníkem/,který   ač je morálně a bytostně   přesvědčen o svém úkolu   jej zabít,tak přesto   nenachází odvahu tento akt   pomsty,či spravedlnosti ihned   uskutečnit.A já sám za   sebe,byť jsem výše popsal   jeho negativní charakterové   vlastnosti,jsem si tento čin   pomsty vlastně ani   nepřál...
Čarodějův učeň (The Sorcerer's Apprentice)
 
Přidáno: 17.1.2011
Nicolas Cage a jeho kamarád   režisér J. Turteltaub   natočili takové třetí   pokračování Lovců   pokladů.Mezitím než padla   poslední klapka Nicolase   trochu učesali a on si   střihnul podobnou roli v Honu   na čarodějnice.Pak přišel   Jerry/producent tohoto   filmu/,oběma vysypal na stůl   pár milionů a všichni se   zase v dobrém rozešli..No a   spokojeni mohou být i   ostatní herci-hlavně   neustále koktající a   zajíkající se merlinovec J.   Baruchel,střihač,který vše   z alespoň nadějně   vypadajících digitálně   dotvořených scén udělal   teda pořádný guláš a   scénaristé/byli na to   TŘI!!!/.A pak,že se peníze   mrhají pouze ve státním   sektoru..
Černý vlk
 
Přidáno: 29.9.2017
Vzpomínám,jak na mne   zapůsobila temná atmosféra   filmu,jak jsem v kině   prožíval dramatickou   přestřelku s narušitelem   hranic,vojínů Bambuli a   Pepíka,cestou z kina jsem si   přál potkávat ve svém   životě tak tvrdé a   spravedlivé chlapi jako byl   kapitán Hájek,v duchu jsem   odsuzoval morální úpadek   lidí jako byla postava   dřevorubce Fraňka,odmítal   jsem návštěvy   cirkusů,abych nepodporoval   další agentku jako byla   proradná artistka Inge/již   výběr toho jména je   odsouzeníhodný.../.Ano,takov   ý jasný a neoblomný názor   jsem měl,když mi bylo osm   let.
Čtyři lvi (Four Lions)
 
Přidáno: 19.10.2010
U filmu jsem prožil   smích,zděšení,chtělo se   mi spát...všemu asi člověk   rozumět nemůže,což je pro   mne tento film...
Drsný holky (Råzone)
 
Přidáno: 18.9.2012
Råzone jsem viděl pod   českým překladem Drsný   holky.I proto jsem do třetiny   filmu měl neustále nutkání   od filmu odejít,neboť se zde   řešily novodobě-klasické   teenegerovské   problémy-šikana ve   škole,večírky spojené s   konzumací nejen   alkoholu,sex.Ve chvíli,kdy je   tato hranice   překročena/krádež/,docház   í k zásadnímu konfliktu   mezi jimi samými a film   spěje k tragickému   vyústění.Film je podpořen   i zajímavým soundtrackem   rockových dánských kapel.
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
 
Přidáno: 22.8.2013
Dvanáct minut...více se   nedá vydržet.Kulky lítají   vzduchem o stopéro,leč   žádná nikoho z hlavních   hrdinů ani   neškrábne,granáty   vybuchují a padouši létají   vzduchem v krásných   saltech,Sylvestr si v dešti   kulek nasazuje prsten pro   štěstí,Arnold dostane při   výslechu vším možným   přes držku,ani nepípne,zuby   drží,krev neteče.A když se   podívám na to hodnocení do   dneška pro mne renomovaných   uživatelů...Nedávali k   lístku v kině nějaké   pilulky?
Faunův labyrint (El laberinto del Fauno)
 
Přidáno: 5.1.2011
Spojit neuvěřitelně krutou   realitu války s horrorovou   pohádkovou fantasy nedokáže   opravdu nikdo jiný,než   G.D.Toro.A to nejenom   režijně,ale i   scénáristicky.Jak již   někdo poznamenal,nebylo by od   věci trochu film   zjemnit,ubrat brutální   scény mučení i   zabíjení,ALE...To by asi ve   výsledku filmu jen   uškodilo.Jak vždy   zdůrazňuji důležitou   složkou každého filmu je   hudba a Navarreteho   ukolébavka je na hudebního   Oscara a ne náhodou jsem ji   slyšel ve spoustě   televizních dokumentů jako   podkres.
Francouzská spojka (The French Connection)
 
Přidáno: 26.5.2010
Ponurá atmosféra New Yorku   70-tých let,skvělý   G.Hackman jako Pepek,skvělé   honičky,prostě takový film   můžete natočit pouze jednou   za život...Dopadení to už   byl takový odvárek..
Gladiátor (Gladiator)
 
Přidáno: 26.5.2010
Když jsem film viděl v kině   poprvé,byl jsem naprosto   uchvácen-akční   scény,počítačově skvěle   dotvořený Řím,hudba Lisy   Gerrard,to vše tenkrát   dokonale klaplo..Dnes už   nadšení opadlo,přesto   skvělý film.
Grandhotel Budapešť (The Grand Budapest Hotel)
 
Přidáno: 21.11.2015
Moje definice - film je tak   dokonalý,až se na něj nedá   dívat.Snad mi to příznivci   Mr.Andersona odpustí.
Gravitace (Gravity)
 
Přidáno: 5.10.2013
Jestli chcete zažít   cestování po kosmických   stanicích/začínáme na   americké,přes ruskou se   dostaneme na čínskou a   poté...to uvidíte v   kině/,jestli chcete zažít   cestování vesmírem pomocí   hasičáku a zároveň slyšet   nejčastější hlášku ve   vesmíru   no,no,no/ne,ne,ne/,tak   vyražte do kina.Vedle tohoto   ale musím vyzdvihnout   perfektní vizuální stránku   filmu,kameru a hollywoodský   smysl pro dokonalost a   preciznost/bohužel s   vyjímkou scénáře/.
Habermannův mlýn
 
Přidáno: 4.1.2011
Celý film dostává spád až   ve druhé polovině   filmu,návratem Habermannova   bratra z fronty.Okupace a   následná válka je do té   doby zobrazena velice ploše,k   čemuž nepřispívá ani   výběr hlavního hrdiny v   podání M. Waschkeho.Zcela   jistě,ale v poslední době   nejlepší režisérský   výkon J. Herze a dobré   herecké výkony v podání K.   Rodena a R. Hrušínského v   menší roli majitele hotelu,o   to výstižnější pro   charakter této postavy.
Hlavička (Coup de tete)
 
Přidáno: 27.5.2010
Naprosto zapomenutý a   zapadlý klenot,který jak   vidím ani zde neumějí   fanoušci docenit.Nejlepší   film P.Dewaera,který to   bohužel ve svých 35 letech   předčasně ukončil..a tak   mi nezbývá než zvolat   "AŤ ŽIJE   TRENCAMP"!Ještě pro   ty,kteří by náhodou film   sháněli,tak vyšel v   levných CD pod názvem Horká   hlava...
Hvězda padá vzhůru
 
Přidáno: 1.10.2010
Netuším,proč je pan Rychman   neustále řazen mezi dobré   režiséry.Natočil   Starce,ostatní jeho tvorba   nestačí ani na průměr a to   se pohyboval ve společnosti   režisérů "zlatých   šedesátých".
Jak jsme hráli čáru (Rukojemník)
 
Přidáno: 11.9.2015
Bez urážky k tvůrcům,ale   zajímalo by mne pro koho   takovéto filmy vznikají.Pro   mládež je zpracování   nezajímavé,nudné.Pro   dospělé je to téma bohužel   v dnešní době již   vyčpělé,navíc s touto   tématikou byly lépe   natočeny jiné filmy.Film   není ani dramatický,či   komediální,snad jedině   poetický,hlavně ve scéně   kterak liška zachránila   svého zachránce.Pro   režiséra nebyl varováním   ne příliš povedený   Konfident a odhodlal se znovu   vstoupit do téže řeky.Ale   ani první,ani druhý se   nepovedl.
Jako jed
 
Přidáno: 22.6.2010
Ten rok 89 neměl pro filmaře   vůbec přijít..Pan Olmer   spolu se svým kameramanem O.   Kopřivou/v té době možná   nejlepší/,natočil tři   skvělé filmy,poté můžeme   vzít na milost ještě   Tankový prapor a jinak jako   solidní režisér   skončil.Nesmím ještě   zapomenout na skvělou hudbu   pana Stivína.
Jako štvaná zvěř (La Traque)
 
Přidáno: 26.5.2010
Film šel u nás do kin v roce   1980.Hlavní roli ztvárnila   křehká a okouzlující M.   Farmer,která předtím hrála   ve filmu 2 muži ve   městě.Šokující a   brutální analýza lidských   povah...
Jeden den (One Day)
 
Přidáno: 14.9.2012
Špatně.Opakování jednoho a   stejného dne v roce po dobu   dvaceti let,je možná   originální námět,ne však   pod režijním vedením ne   příliš ostřílené   L.Scherfig.V podání   atraktivní A. Hathaway je pak   málo uvěřitelný fakt,že   má pouze jen na osudovou   lásku,neustále ale   protékající mezi prsty,či   přihlouplého kolegu z   restaurace,kterého si ještě   dokáže vzít za muže.J.   Sturgess má předtavovat   gigola,suveréna a tzv.   chlapa-hajzlíka,ale pro mne   je jeho výkon   nejuvěřitelnější,když   zmlácený a plačící leží   na zemi před dveřmi své   bývalé manželky...Ostatní   postavy jsou jak už to u   romanticko-milostného filmu   bývá pouze do počtu.Snad   jen výprava dostává   pochvalu za dobové   scény.Vyzdvihuji ještě   hudební stránku,za kterou   stojí jedna z mála žen v   soundtrackové branži-Rachel   Portman.
Jen Bůh odpouští (Only God Forgives)
 
Přidáno: 3.9.2013
Brutální,obrazovo-lyrická,f   antasmagorická jatka,v   thajsko-americko-švédsko-dá   nsko-francouzské spolupráci   a českou hudební stopou v   podání City of Prague   Philharmonic Orchestra.Tak asi   takhle.
Jurský svět: Zánik říše (Jurassic World: Fallen Kingdom)
 
Přidáno: 5.8.2018
Stejně jako ve filmu, tak i   "stvořitelé"   tohoto díla chtějí pouze a   jen zisk. Bohužel jej   vrchovatě získali, takže   pokračování této   scénaristické a   režisérské obludnosti, má   mezi lidstvo otevřené dveře   dokořán...
Kajínek
 
Přidáno: 26.12.2010
Petr Jákl odvedl ve svém   debutu a na české poměry   velice solidní   práci.Scénař místy   obsahoval slabší   pasáže,ale vše nahradily   výkony všech   herců.Kamera,střih i   hudba-vše klaplo jak má.Ač   jsem k filmu a hlavně   režisérovi přistupoval   velice skepticky,tak jsem   velmi zvědav na jeho další   režijní vývoj.
Kancelář Blaník
 
Přidáno: 19.6.2015
Bohužel doby České Sody   jsou nenávratně pryč,ČT v   současnosti naprosto   rezignovala na jakýkoli   satirický pořad,tepající   do politických řad a   uskupení,byť se její   rozpočet díky naším   každoměsíčním odvodům   pohybuje v miliardách.A tak   zaplať to PánBŮH,zjevila se   drsná,vtipná a nemilosrdná   Kancelář Blaník.Díky   pánové Markové...

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Zlatý transport

20:00 - 22:05

48 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:40

28 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:30

33 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10