Duben

Komentáře uživatele Robinson

Robinson

Robinson zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jakub

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 514
13: Hra smrti (13 game sayawng)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Neprávem podceňovaný film,   který si pozornost určitě   zaslouží. Za komedii bych to   moc neoznačoval, ono to sice   je místy odlehčené hodně   černým humorem, ale komedie   určitě ne. Děj mi přišel   hodně poutavý, byl jsem   zvědavý na každý další   úkol, a že některé byly   skutečně povedené. To   ovšem ve výsledku trochu   přizabije dobře   vygradované, ale dost   stupidní finále (odhalení).   Samotný konec se mi ale   líbil, hereckej výkon   hlavního hrdiny je výbornej   a dobrá je i bizarní hudba.   8,5/10.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Nedávám plnej počet jen   proto, že je to klasika, ale   protože je to vážně   dokonalej film. Absolutně mě   šokoval vizuálním   zpracováním, to vypadá   parádně i na dnešní dobu a   připadá mi neuvěřitelné,   jak to mohli tenkrát   dokázat. Vážná hudba,   neskutečně pomalé a   zdlouhavé záběry, skvěle   to do sebe zapadá. Možná   jsem spoustu věcí   nepochopil, ale i proto se na   to určitě podívám   víckrát. A už to tu nebudu   prznit svým komentářem. To   se musí vidět!
2010: Druhá vesmírná odysea (2010)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Točit pokračování   Kubrickova uměleckého   veledíla je tak trochu   sebevražda sama o sobě, a   tak není divu, že je 2010 s   původním filmem   nesrovnatelná. Ale i tak nám   zůstavá velmi zajímavé   sci-fi, kterému nechybí   správná dávka mysteriózní   atmosféry. Knižní předlohu   neznám, takže nemohu   porovnávat, film se mi   líbil. Jen ta pointa mi moc   nesedla, čekal jsem něco   víc. Hold Kubrick to podal   dokonale, druhá vesmírná   odysea má jediný cíl -   vysvětlovat, a nevím jestli   to je zrovna dobře.   Každopádně pěkné sci-fi s   výborným Royem Scheiderem.
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Velice dobrá oddychovka.   Oproti svému předchůdci   mnohem více akční a bez   hlubšího příběhu, ale   fajn. Způsob, jakým se   nákaza opět rozšířila, se   sice může zdát trochu   hloupý nebo úsměvný a   stejně tak pár   nelogičností se tam taky   najde, to vše se dá ale s   klidem hodit za hlavu při   nabušených akčních   scénách, nejlépe   podladěných hudebním   motivem z prvního dílu, při   kterých mi opravdu   naskakovala husí kůže.   Poctivá zombie řežba,   takový filmy můžu,   jednička byla ovšem ještě   o chlup lepší. No a teď jen   doufat, že se vydaří i 28   měsíců poté.
3 + 1 s Miroslavem Donutilem
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Celkem slušný TV pořad,   Donutil je fajn. Některé   díly jsou přímo výbroné,   u některých se člověk   nudí, ale to už tak bývá.   Potvrzuji koment jardy53 - ten   díl, kde přijíždí na   vlakové nádraží Donutil co   by "Harmonika" za   doprovodu westernového   soundtracku, je prostě   super.
Jinak se zde   objevuje spousta známých a   dobrých herců.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Remake Amityville Horroru z   roku 1979. Nic vyjímečného   a nic originálního, ale na   druhou stranu taky nic, co by   nasralo. Krátká stopáž je   příjemná a tak se u toho   ani nedá moc nudit. Herecké   výkony až překvapivě   dobré, hlavně Ryan Reynolds   je docela i sympaťák.   Technické zpracování na   výbornou, no s atmosférou a   lekačkami je to už horší a   digitální triky jsou v   takovém filmu docela   zbytečné. Přesto však   pohodový a nenáročný   horůrek, kterého by si   všichni jistě vážili víc,   kdyby viděli, jakých   trapáren se filmaři   dopustili u některých   dřívějších částí   Amityville.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Mnozí intelektuálové   zřejmě čekali nevím co,   já jsem viděl naprosto   úžasnou akční řežbu.   Samozřejmě, inteligence to   moc nepobralo, ale tohle je   prostě fantasy (údajně   adaptace komiksu), která si z   historických událostí pouze   bere námět. Leonidas v   podání Butlera je zábavný   a působivý, zvlášť když   valí jednu hlášku za   druhou. Ale film je hlavně o   vizuální stránce - a ta je   naprosto dokonalá. Akce,   prostředí, efekty, všechno.   A hudba taky není špatná.   Vtáhlo mě to, nepustilo,   pobavilo. Skvělý film.
5 proti 5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Díly s Novotným byly asi   fakt lepší, Lesák se   snaží, ale moc mu to nejde.   Jinak to není tak špatný   pořad, sám na to moc   nehledím, ale občas tam jsou   celkem zajímavé otázky.
8213: Dům hrůz (Gacy House)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Tohle jsem si sehnal v   doměnce, že jde o   pokračování Paranormal   Entity, jak byl film   prezentován v USA. S tím to   sice nemá nic společného,   ale je to v podstatě to   samé, horor ve stylu   Paranormal Activity. A opět   od Asylum. Na jejich poměry   pěkný ... plakát. S filmem   je to už horší, ale aspoň   se může měřit se svými   žánrovými kolegy (což se o   jejich zábavných   digitálních sračkách   říct nedá). Tohle se   povedlo tak na půl. V první   půlce atmosféra docela   funguje a může se dostavit i   nějaký ten nepříjemný   pocit. O to víc mě ale mrzí   absolutní neschopnost   tvůrců vrazit do toho   nějakou pořádnou lekačku,   či aspoň nastínit náznaky   zla, jako stíny, siluety,   apod. (vždyť amatérská   videa na YouTube jsou v tomto   oboru naprosto nejlepšími   horory!). Vím, že ve filmech   to vě většině případů   atmosféru spíše pohřbí,   ale jak by potom vypadal   třeba REC nebo Kruh? Tady se   o to na konci taky pokusili,   ale naprosto nesprávným   způsobem, na kterém se jen   vykreslila lacinost filmu. A   nejlepší z toho všeho je   pak samotný epický závěr,   kdy borec rozmlátí sekyrou   dveře, potom o ně zakopne a   svalí se do nich.
Abeceda (The Alphabet)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Nevím, co to bylo, ale docela   se mi to líbilo. Rozhodně   lepší než Lynchův první   kraťas. Z celého snímku   dýchá jakási znepokojivost   a je fakt, že pozornost si   drží maximálně. Jenže   smysl mi zase nějak unikl.
Abeceda smrti (The ABCs of Death)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2013
Vynikající nápad, 26   hororových povídek, 26   způsobů smrti pro každé   písmeno abecedy, na tohle   jsem se těšil. Bohužel, i   když se krví ani nápady   nešetřilo, těch dobrých   částí opravdu moc nebylo.   Zdaleka nejpovedenější u   mě byla Toaleta Lee   Hardcastleho, jeho   plastelínové gorefesty   miluji a tento patří k jeho   nejpovedenějším, skvělá   práce plus dobrá pointa.   Dále mě velice pobavily   asijské kousky, to byly   vážně perly, oni skutečně   nejsou normální, fekálníci   jedni šikmoocí. Docela   povedená byla taky hubnoucí   procedura ke konci a Young   Buck Jasona Eisnera. Zbytek   tvoří povětšinou   amatérsky vypadající   kousky, ale nic, co by mi   vyloženě vadilo. Teda až na   díla jako Gravitace, nebo tu   část s černošskou   slonicí, to byl skutečně   hnus. A nejvíc ze všeho mě   šokoval Ti West, kterého   jsem měl za nadějného   režiséra, od něj bych fakt   nečekal, že za 5000 dolarů   nám předvede spláchnutí   záchodu. :( Ale jinak celkem   příjemně strávené dvě   hodinky.
Abominable
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Pane bože! Takhle   neuvěřitelně impotentní a   zpackaný film jsem už dlouho   neviděl. A přitom to mohla   být taková zábava. Nebudu   se rýpat v tom, že to celý   vypadá hodně amatérsky (o   to víc překvapily známá   herecká jména), ale proboha,   vždyť je to film o Yettim.   Copak je tak těžký natočit   pár scén v lese? Tohle mě   fakt vytočilo, tomuhle se   říká výprava, celou dobu   vidíme McCoye sedícího s   dalekohledem za oknem, který   sleduje, jak potvora likviduje   holky v chatě. Nic jinýho,   žádná hudba, žádný   napětí, žádný gore, nic.   V padesátých letech by to   možná obstálo. A to   hodnocení na IMDb? To je   špatný vtip.
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Tenhle film jsem sice viděl   jen tak "náhodou",   protože Carreye nemám zrovna   v oblibě, jenže pár opravdu   dobrých scének (nosorožec,   porod ...) tam je. Jinak jsem   se nudil a ty jeho držky +   český dabing to už byl pro   mě trapas.
Adam Chaplin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Těžko ohodnotit tenhle film.   Je to úchylné, občas   trapné, ne moc dobře   zahrané a značně   amatérské. Jenže kvůli   tomu jsem se na to nedíval.   Stačí mrknout na trailer   nebo na zdejší fotogalerii a   hned je jasné, o co tady jde.   O krev, o neskutečnou   brutalitu. To se filmu daří   absolutně na výbornou,   jasně, je to nerealistické,   ale jakého fanouška hororu   nepotěší hektolitry   stříkající krve? Bohužel   to chtělo trochu víc   zapracovat na scénáři,   jakmile se něco neporcuje, je   to nuda, a to jsou skoro   dobrý dvě třetiny filmu.   Jenže ten konec je tak   masakrální gorefest, že   nemůžu jít s hodnocením   níž. Mimoto postava   hlavního záporáka je také   dost luxusní, naprosto   skvělá maska.
Agent v sukni (Big Momma's House)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Mě se to teda vůbec   nelíbí. Nuda, trapas ...   Martina Lawrence přímo   nesnáším. Už jsem zkoušel   se na to podívat víckrát,   no ... vždycky jsem po pár   minutách usnul. A to je   špatné znamení. Ale dám   3*, protože se u toho moc   dobře spí :)
Agent WC 40 (Spy Hard)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Je to sice totální blbost,   ale celkem mě to bavilo,   Nielsen je prostě skvělý   herec. Bohužel kvalit jeho   starších filmů to zdaleka   nedosahuje.
Alien vs. Ninja
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Neskutečně ujetý film.   Banda ninjů kosí alieny po   lese. Už jen ten název.   Samozřejmě je všechno   špatně, akce není dobrá   (slabé digitální triky),   masky alienů jsou dost   hrozné, snad jen nějaký ten   gore záběr se občas povedl.   Ale o to tu vůbec nejde, ten   film má účel pobavit a to   se mu daří občas dokonale.   Zvlášť závěrečné   vytahování malých alienů z   huby nebo vzdušný fight   patří k tomu největšímu   WTF v tomhle filmu. Ujetost,   která s vyšším rozpočtem   mohla být naprostá   megařežba.
Aligátor (Alligator)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2012
Takový příjemný   osmdesátkový béčko, nic   víc, nic míň. Blbá hudba,   solidní akce a spousta   utrhaných končetin. Akorát   toho aligátora mohlo být na   scéně trochu víc. Nechápu   tolik negativních recenzí,   od zvířecích hororů přece   klenoty očekávat nejde   (čest výjimkám).
Alone in the Dark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Zapadlý a trochu netradiční   slasher. Horor to sice moc   není, vrahy jsou tentokrát   uprchlí psychouši a   krvavých vražd se taky moc   nedočkáme, ale zábava   slušná, hlavně v první   polovině. Ke konci film   trochu přípomíná Noc   oživlých mrtvol nebo   Strašáky, to už mě ale moc   nebavilo. Co však potěšilo   maximálně byl Donald   Pleasence, který si zde v   podstatě zopakoval svou roli   z Halloweenu a pak jeden   velice pěkný odkaz s   hokejovou maskou.
Amityville 1992 (Amityville 1992: It's About Time)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2011
Po útrapné čtyřce a pětce   jsem tomuto pokračování moc   nevěřil, no nakonec musím   říct, že to zdaleka tak   hrozné není. Na svědomí si   to totiž vzal Tony Rendel,   režisér mého oblíbeného   Hellraisera 2. Je vidět   zlepšení nejen v trikových   scénách a atmosféře, ale i   celkové schopnosti diváka   alespoň místy vtáhnout do   děje (u pětky naprosto   nemožné). Takže nakonec tu   máme celkem povedený film o   strašidelných hodinách,   nikoliv o Amityville.
Amityville 2: Posedlost (Amityville II: The Possession)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2011
O kousíček slabší než   první díl, ale pořád   celkem dobré. Ten film je   totiž (a jednička taky)   ukázkovým příkladem   dobrého old schoolového   hororu. Atmosféra sice není   tak hustá, jako byla v   jedničce, ale pořád tam je.   Ve srovnání s ní se tam   toho děje ale daleko více.   Film je prequelem originálu a   docela mě překvapilo, že to   nekonočí hned tak, jak jsme   se z něho dozvěděli. I   když se zdá být chvílemi   už trochu natahovaný, je to   fajn horor. Za hudbu, za   efekty, za skvělého Burta   Younga (škoda, že nedostal   víc prostoru) a za šílenou   závěrečnou maskérskou   scénu si takové hodnocení   zaslouží.
Amityville: Dollhouse
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Totálně dojebané   pokračování dojebané   série. Co chtěl vlastně   režisér natočit? Horor?   Rodinný film? Komedii? No   aspoň vím, že ani jedno se   mu nepovedlo. I když ta   komedie aspoň trochu jo a   kvůli tomu to nehodím do   odpadu. Něco k ději - zlo   tentokrát vychází z   nevysvětlitelných důvodů z   modelu Amityville. Začátek   nevypadá špatně, postupem   času to jde ale pěkně z   kopce a u konce jsem se pomalu   styděl, na co se to vlastně   dívám. Ano, tak trapné to   bylo. Ale zmíním i jednu   dobrou scénu - a to boj proti   mouše, která následně   vleze hrdinovi filmu do ucha.   :)
Opravdu, tahle   série znamená nekonečnou   nudu, trapnost a odvar. Když   nepočítám první dva filmy,   tak žádný další už   nestojí za řeč, a tohle je   už osmý. Naštěstí   poslední.
Amityville: Dům hrůzy (Amityville 3-D)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Je vidět, že se tvůrci   pokusili natočit   atmosferický horor ve stylu   jedničky, ale nepovedlo se.   Atmosféra totiž moc   nefunguje a většina filmu je   proto docela nudná (všude   jen lítají mouchy) a   alternativní název s   podtitulem "The   Demon" je težká   podpásovka. Naštěstí jsem   ale viděl nějakou kratší,   asi 90 minutovou verzi, což   se přežít dalo. Navíc   některé ty akčnější   zpomalovačky ke konci nebyly   špatné. Z naší drahé   Amityville nám už moc   nezbylo...
Jinak je   zajímavé, že se   osmdesátkové hororové   trojky točily asi docela   často ve 3D (Pátek   třináctého, Čelisti).
Amityville: Image zla (Amityville: A New Generation)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Jako samostatný horůrek bych   to bral jako průměr, jenže   ono to je sedmé Amityville.   Návaznost na první díly je   hrozně trapná, už po   třetí (!) se hlavním   objektem hororového dění   stává nějaká věc z   Amityville (tentokrát   zrcadlo). Navíc je vidět,   že strašně chce zapadnout   do série a tak odkazuje a   patlá jak jen to jde. Ach jo.   U některých scén jsem si   sice říkal, že to vlastně   není zas tak špatné, ale ve   srovnání s prvním dílem   ... víc nedám.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Taky bych se tohoto filmu   trochu zastal, protože na   něm nevidím nic špatného.   Právě naopak, dobré herce,   dobrý příběh a dobré   triky. Zato další díly už   za moc nestojí.
Anakonda 4: Cesta krve (Anaconda 4: Trail of Blood)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Čtvrtý díl anakondy. Co   dodat. No asi to, že tvůrci   tohoto filmu nevěděli co je   anakonda.
Proboha lidi,   jste normální??? Jak může   mít tato megasračka (která   si ani tento 1 bod   nezaslouží) mít lepší   hodnocení než první díl?!   Tohle fakt nechápu, jednička   byla proti tomuhle filmovým   veleskvostem.
No ale k   filmu ... myslím že herci   nebyli až tak špatní.   Zvlášť je mi líto, že zde   hrál John Rhys-Davies, který   je podle mě dobrý herec, a   určitě ho radši uvidím v   roli Gimliho nebo Sallaha.   Děj filmu je neskutečně   debilní. Ani pořádně   nevím, o co tam vlastně   šlo, protože jsem půlku   prospal. Prostředí   krásných jihoamerických   pralesů tu vystřídala   zarostlá zahrada kdesi v   Rumunsku. No ale nejvíce mi   vadil samotný had. Naprosto   strašné triky, zvlášť ta   animace toho zvířete co si   říká anakonda. Neudělejte   stejnou chybu jako já, na   tohle se fakt nedívejte. Už   i "slavný" Python   je proti tomuto skvělý film.
Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Podle mě horší než   jednička, nicméně daleko   lepší než další rádoby   pokračovaní. Digitální   efekty asi tak na průměrné   úrovni, herci mi přišli v   jedničce mnohem   sympatičtější. No moc mě   to nezaujalo, pro mě asi tak   průměr v tomto žánru.
Andrej Rublev (Andrej Rubljov)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Nadhodnocený a povětšinou   nudný a nezáživný film.   Neupírám tomu určité   kvality, celé je to hodně   syrové a některé scény,   např. nájezd tatarů, jsou   značně působivé. Víc jak   tříhodinová stopáž a   občas neskutečně pomalé   vyprávění, díky kterému   nejde udržet pozornost, to   ovšem celé pohřbilo. A   mimochodem; scénami, ve   kterých nechal Tarkovskij   (zřejmě kvůli maximální   autentičnosti) upálit živou   krávu a polámat koně na   schodech u mě teda tenhle   režisér řádně klesnul.   Hovado jedno sadistický.
Apollo 18
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2012
Nic moc jsem nečekal, takže   mě film mohl jen překvapit a   to se mu kupodivu docela i   povedlo. Blair Witch styl   začíná být poslední dobou   značně ohraný, Apollo 18   má však nesmírně lákavé   prostředí, takže je aspoň   maličko originální.   Zpočátku mě hodně srala   kvalita "záznamu" -   samé chrčení, prskání a   zrnění, ale s postupem času   to začíná pochycovat   atmosféru a i přesto, že   jsem se dopředu nechtěně   dozvěděl o záporácích, se   mi to líbilo. Trikově velmi   pěkné, vypadá to reálně.   Jako horor spíš vtipné a   blbé, ale celková   bezvýchodnost a klaustrofobie   mě dostala. A nebo jsem jen   dlouho neviděl dobré sci-fi.
Armáda démonů: Matka slz (Terza madre, La)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2012
Zklamání, takhle špatný   film jsem nečekal. Holt   dnešní doba nepřeje ani   osvědčeným klasikům.   Argentova dcerka opravdu není   dobrá herečka, její hlas je   vážně odporný a   především mi chyběla   úžasná barevná stylizace,   kterou se může pyšnit   Suspiria i Inferno. Tohle   opravdu nevidím jako   šťastné zakončení   trilogie. Je tam sice pár   pěkných brutálních scén,   ale to už film nezachrání.   Je mi líto, víc jak 4 dát   nemůžu, u Argenta to   zamrzí.

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Mosely

14:15 - 14:45

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

13:50 - 14:45

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190600
Osobností: 697904
Fotografií: 764260
Plakátů: 376770
Obsahů a biografií: 178332
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10