Duben

Komentáře uživatele HonzaS11

HonzaS11

HonzaS11 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Sova

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 23
Admirál (Admiral)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Válečný epos o životě   ruského admirála   A.V.Kolčakova, jeho osudové   lásce a podílu i zradě   našich legií na jeho smrti.   Porážkou Kolčaka v   občanské válce se celé   Rusko vydává na dlouhé   léta cestu bolševické   krutovlády. Z pohledu   historických faktů je film z   roku 2008 velmi objektivně a   nestranně zpracován a   poučný. Doporučuji zejména   mladé generaci ke   shlédnutí.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Cesta do zatracení
Dramatický a napínavý   příběh chlapce, který ze   zvědavosti odhalí, že jeho   otec (Tom Hanks) pracuje jako   nájemný vrah pro svého   zachránce (P.Newman), který   v zájmu záchrany svého syna   je nucen zlikvidovat část   rodiny svého zaměstnance. V   následujících událostech   se otec (M.Sullivan) s druhým   chlapcem vydává na cestu   odplaty a vyrovnání. Pro   milovníky gansterek je to   výborný snímek kdy je   Amerika v plném proudu   prohibice.
Drsný chlapi (Outlaw Justice)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2010
V hereckém podání čtyř   hvězd americké country music   ( W.Nelson, K.Kristofferson,   T.Tritt a W. Jennings) se dva   starší psanci spolu se synem   bývalého přítele a   parťákem - šerifem   vydávají po stopě vraha,   která směřuje do   nastražené léčky. Film   doprovází country melodie se   zpěvem na kterých se   podílí též K.Kristofferson   jako skladatel.
Druhá světová válka v barvě (Der zweite Weltkrieg - In Farbe)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Možnost shlédnout některé   díly tohoto válečného   dokumentárního seriálu jsem   měl na TV Viasat History.
Zatím se jedná o The   Island War, Lightning War, Red   sun Rampant,Turning the Tide,   The Soviet Steamroller, Over   Lord aClosing the Ring. Při   hodnocení válečných filmů   mi záběry některých   událostí II. světové   války rozšířují můj   obzor znalostí. Přestože   mám připomínky ke kvalitě   obrazu, doporučuji ke   shlédnutí.
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Film zaujme milovníky   černého humoru a diváky   schopné brát věci s   nadhledem. Od skutečných   událostí 2.svět. války se   odvíjí neuvěřitelný   příběh mezí lovcem Židů,   úlisného ale inteligentního   gestapáka Landy   ztvárněného perfektně   CH.Waltzem, mladičkou   Shosannou (M. Laurent), které   nechal vyvraždit celou rodinu   a specielní jednotkou vyvolat   u okupantů Francie strach a   paniku. Velitele této   jednotky Aldo Rainea v tomto   filmu ztvárnil touhou po   pomstě vynikající B.Pitt.
Jánošík. Pravdivá historie (Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2010
V historickém ztvárnění   pravdivého životopisu   Jánošíka převažuje   napětí v erotických   scénách jeho i zbojníků   nad činy, které by měly   spíše zdůraznit jeho   mýtickou legendu. Tato část   na tak časově obsáhlý film   je obsahově slabší.
Klub vyděračů (Butterfly on a Wheel)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Neúprosný vyděrač v   hereckém podání   P.Brossmana, který drží   jako rukojmí dcerku   úspěšného návrháře a   jeho manželky v domácnosti.   Zápletka řeší dramatickým   způsobem téměř do konce   filmu utajenou nevěru   manžela a psychickou pomstu   manželky a vyděrače.
Muž který měl zemřít (The Man Who Came Back)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Dramatický příběh bílého   farmáře, který při   obhajobě bývalých otroků   po ukončení občanské   války Unie s Konfederací,   křivě obviněn soudcem, bere   spravedlnost nekompromisně do   vlastních rukou. Legendární   postavu farmáře tohoto   westernu velice působivě   ztvárnil Eric Braeden známý   z westernu 100 pušek.   Doporučuji těm, kterým   není lhostejná krutost   spojená s bezprávím.
Nevinná (Pour Elle)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Nevinná
K závěru filmu - utéct je   jedna věc, horší je zůstat   na svobodě - chybí   přiznání zoufalého Juliana   svoji ženě k vraždě,   které se při přípravě   útěku i když neúmyslně   dopustil. To vlastně autoři   filmu ponechávají na   divákovi, zda je jeho hrdina   charakter v každém   případě.
Orlí pero (Eagle's Wing)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Touha po rychlém bílém   hřebci a být v podstatě   nepolapitelný je v souboji   mezi indiánským   válečníkem a bílým lovcem   podřízena přání získat   ho, bez ohledu na situaci a   nástrahy, který   nezapomenutelný příběh   westernu doprovází.
Pluj tiše, pluj hluboko (Run Silent, Run Deep)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Námořní kapitán dostává   šanci pomstít se japonskému   nepříteli za svoji posádku   o kterou přišel za druhé   světové války v Pacifiku.   Před realizací svého plánu   získává členy a důvěru   nové posádky nekonečným   nácvikem časových limtů   bojeschopnosti torpedoborce i   velitelským uměním a   předvídavostí o záměrech   nepřítele. Jedná se o   starší černobílý film,   který svým zpracováním i   napětím zcela uspokojí   dnešní požadavky   válečného dramatu.
Příliš pozdní hrdina (Too Late the Hero)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Zajímavý pohled na plnění   bojového úkolu amerického   důstojníka se znalostí   japonštiny a jednotky   anglických vojáků za druhé   světové války v   Tichomoří. Válku lze   vnímat jako hru v níž se   klidně hazarduje se životy a   vítězí zápas o přežití.
Rio Diablo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Nájemný lovec, který za   vypsanou odměnu hledá   bandity, narazí v   nejblizším městečku na   svatbu, kde banda lupičů po   vyloupení banky unese   novomanželku. Na jedné   straně pomstít smrt ženy a   na druhé vidina vysoké   odměny za likvidaci   zločinců mířící s   unesenou ženou do Mexika   vytvoří mezi   pronásledovateli napínavý   vztah.V hlavních rolích   hvězdy country music Kenny   Rogers, Travis Tritt a Naomi   Judd.
Ruka mrtvého muže (Aces 'N' Eights)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Dramatické zastrašování a   lividace farmářů, kteří   nechtějí přistoupit na   podmínky železniční   společnosti při odkupování   pozemků je ukončeno   nekompromisním postojem   starého rančera Prescotta   (ve svých 91 letech hraje   výborně E.Borgnine) a   pistolníky Riverse a Crackera   ( Casper Van Dien a Bruce   Boxleitner). Doporučuji všem   milovníkům drsného   westernu.
Síla odvahy (Female Agents)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Film byl sestaven podle   skutečných příběhů   Útěk do Británie, První   mise a Druhá mise Lisy   Villameurové původním   jménem Lise Marie Jeanette de   Baissac (11.5.1905 -   28.3.2004), která působila   za II.světové války ve   francouzském odboji jako   speciální agent S.O.E. Se   svým bratrem Gloude se   podílela na průzkumu   velkých ploch pro přistání   výsadkářů v Normandii. Po   zahájení invaze   Spojeneckých vojsk (Den-D)   sbírala s nasazením života   informace o záměrech a   pohybu okupačních vojsk ve   Francii. Stala se hrdinkou   S.O.E. a francouzského   ženského odboje v roce 1944.
Smrt čeká všude (The Hurt Locker)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Několik dní před   očekávaným civilem vojáků   specializované jednotky na   výbušniny film   dokumentárně mapuje napětí   a těžký nebezpečný život   této jednotky v Iráku.
Při odstraňování   nástrah adrealin a   ctižádost velitele -   pyrotechnika staví ostatní   vojáky jednotky do   nepříjemných situací.   Odpovědnost za jeho život je   často vykoupena zraněním i   nasazením života. Nevlídnou   situaci dramaticky umocňuje   nenávist, přetvářka,   zvědavost a často i   nevhodné skandování   Iráčanů při likvidaci   nastražené munice. Po   shlédnutí závěru filmu lze   z pohledu psychologie pochopit   i
úvazek velitele -   pyrotechnika na prodloužení   jeho mise o další rok.
Nominace filmu na Oskara v   9 -ti kategoriích v roce 2010   je dokladem kvalitně   zpracovaného válečného   dramatu.
Staří a neklidní (The Maiden Heist)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Úsměvná zlodějská   komedie, plná komplikací a   zvratů při plnění plánu   krádeže oblíbených   předmětů, který si   vymyslí tři poctivý   strážci muzea, aby   překazili jejich předání   do Dánska. Doporučuji ke   shlédnutí všem, kteří   mají v oblibě Freemana,   Walkena a Macy.
Tělo mého nepřítele (Le corps de mon ennemi)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Návrat propuštěného   vězně do města za odvetou,   které ovládá průmyslník a   mafián, který zničil před   sedmi lety nevinně   odsouzeného člověka i   politickou kariéru otce.
The Pacific
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Part One-Two-Three-Four-Five-Six-Seven-Eight
Díl 1: Válečné drama   začíná v USA prosincem   1941, kdy se dobrovolní   vojáci námořní pěchoty   loučí se svými rodinami   před odjezdem na frontu v   Tichomoří. V červenci roku   1942 dochází k jejich   vylodění na Šalamounových   ostrovech v oblasti   Guadalcanálu. První střet s   Japonci se uskutečnil v noci   a zaznamenal první   vítěství mariňáků nad   Japonci. V ranních hodinách   se sčítají nejen ztráty na   životech, ale i krutě   nabyté zkušenosti z   nelítostného boje.

Díl 2: V září   1942 byli námořní pěšáci   ponecháni v boji o   Guadalcanal sami. Americké   námořnictvo utrpělo jednu z   nejhorších porážek té   doby. Měli vážný   nedostatek jídla a munice.   Mnozí se dostali na pokraj   vyhladovění a trápila je   malárie. V této zoufalé   situaci se odehrávají   noční boje zaměřené na   obranu letiště. V   nepřehledných nočních i   denních scénách se   objevují první náznaky   charakteristik hlavních   postav válečného   seriálu.

Díl   3: V lednu 1943 dochází k   přesunu do Melbourne.   Počáteční eufórie   nováčků považovat za čest   účast ve válce z roku 1941   a úspěch mariňáků na   Guadalcanalu postupně opadá   a je narušována častými   návštěvy melbourských   restaurací a barů, pitím a   místními holkami. Téměř   roční pauza potřebná pro   dobudování ozbrojených sil   vynutila si pro udržení   kondice a kázně vojáků   zavést běžný vojenský   režim. Řada vojáků byla   nejen vyznamenaná, ale též   potrestána vězením za   nedodržování vojenských   zákazů. Do této situace je   zakomponován romantický   příběh R.Leckieho s   řeckým děvčetem,   vyznamenání za hrdinství a   poslední dny před odjezdem   domů i na frontu do   neznáma.

Díl   4: Invaze americké námořní   pěchoty na mysu Gloucester   začala v prosinci 1943.   Největším soupeřem pro   mariňáky nebyl japonec ale   příroda a lidská psychika.   Opět se část tohoto dílu   seriálu týká R.Lackieho a   je velmi působivá.   Opravdové peklo se odehrává   v podobě nekonečných   deštů a nepřetržitého   boje v džungli. To si na   mariňácích vybíralo   fyzickou i psychickou daň a   projevovalo se na samotné   morálce. Závěrečná část   tohoto dílu se odehrává na   Pavuvu a je důkazem toho, že   válka není jen o surovém   boji.

Díl 5: V   tomto díle se již dobře   zvýrazňuje orientace v   postavách. Basilone s   úspěchem prodává   dluhopisy, Sledge jako   nováček je v březnu 1944 na   ostrově Pavuvu přiřazen k   5.námořní divizi a krátce   se setkává s Phillipem.   Leckie se připojuje k jeho   posádce. Zde Sledge   získává první bojovou   zkušenost a při vylodění   na ostrově Peleliu se   setkává s japonským   odporem. Vylodění, tankový   boj a výborná kamera   konečně přináší   vytouženou bojovou akci.

Díl 6: Tento díl   je pokračování pátého.   Sledge, Leckie a ostatní   vojáci plní rozkaz zmocnit   se polního letiště na   Peleliu. Japonci jsou ale   dobře opevnění. Boj   konečně graduje, ranění   přibývají. Leckie je také   postřelen a evakuován z   ostrova. Sledge si uvědomuje   co je třeba k tomu, aby   člověk přežil. Stále   postrádám nějakou přímou   zápletku s japonci, podle mne   je scénář příliš   jednostranně zaměřený.

Díl 7: Mariňáci   pokračují v bitvě na   ostrově Peleliu proti   japoncům, kteří se snaží   bojovat do posledního muže v   podzemních bunkrech.   Nepřetstavitelná brutalita   na obou stranách a ztráta   oblíbeného velitele působí   na psychiku vojáků včetně   Sledgeho. Konečně vojáci   dosáhli určeného cíle a   vrací se poznamenáni   prožitými událostmi zpět   na Pavavu.

Díl 8: Romantická   část, kdy statečný   Basilone balí sestřičku   Lenu a vede výcvik   nováčků, kteří mají být   nasazeni v boji. Závěrem   mimořádně silná bitevní   sekvence při vylodění a   bitvě o Iwo Jimu. Hrdinství   Basilona, při kterém   umírá, je podle mne   přehnané.

Kvalita seriálu se díl   po dílu naplnila. Vysoce   hodnotím kameru, hudební   doprovod i dabing, který   umocňuje dramatické scény.   Po zhodnocení osmi dílů v   průměru tohoto seriálu   zůstává moje hodnocení na   10 bodů.
Tulák z širých plání (High Plains Drifter)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Příběh bezejmeného   drsňáka, který je najat na   ochranu před bandou   zabijáků. Když vezme   spravedlnost do svých rukou   začíná se mezi   obyvatelstvem šířit strach   a panika, která zesiluje   jejich černé svědomí za   činy z minulosti.Úspěšný   western v režii i v hlavní   roli C. Eastwooda z roku 1973.
Vlak (The Train)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Válečné drama o odvaze a   sabotáži francouzských   železničářů na konci   2.světové války při   záchraně vzácných obrazů,   které chce německý   plukovník odvézt z   Paříže.
Vyprahlá prérie (Prairie Fever)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Vinu nad nešťastnou náhodou   své ženy utápí denně   bývalý šerif ve sklenici   whisky. Teprve v doprovodu   psychicky narušených   nemocných žen na cestě k   vlakové stanici se mu vlivem   dramatických událostí   vrací sebevědomí a   nachází i novou lásku.
Yamato - Loď smrti (Otoko-tachi no Yamato)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Velice působivý film,   kterým japonská   kinematografie po letech od   konce II.světové války   svým dějem a   dokumentačními záběry   připouští, že fanatické   postoje a brutalita   japonských vojáků vč.   civilistů byla dána   oddaností božskému císaři   Hirohitovi.

TV Program

ČT1 - Evergreen

10:30 - 11:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemná Saúdská Arábie

10:20 - 11:15

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:40 - 11:35

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190647
Osobností: 698091
Fotografií: 764803
Plakátů: 377157
Obsahů a biografií: 178437
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10