Duben

Komentáře uživatele Georgie2

Georgie2

Georgie2 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 235
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Na to, jak mi Duris i Paradis   připadají oškliví, jsem se   docela dobře bavila. Co se   týče závěru...co by   člověk čekal od mafiánské   dcerky...
Úvodní   popis rodinného podniku mě   pobavil asi nejvíc. Taková   firma by opravdu byla   užitečná :-)
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.10.2009
Co jim ten Shakespeare udělal...
Zkrocení zlé ženy jsem   četla jako teenager a dost   jsem se u toho bavila. Ne tak   u tohohle filmu. A obávám   se, že to není tím, že už   nejsem teenager...Při   sledování stylu zábavy   amerických studentů mi   nezbylo než soucítit s   "potrhlým"   starostlivým otcem. Nemluvě   o tom, že citové pochody   hlavních hrdinů jsem vůbec   nechápala, natož abych je   stačila se zalíbením   sledovat.
27 šatů (27 Dresses)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Podle toho kolikrát jsem ten   film viděla, měla bych mu   dát 10...ale není to   žádný nadprůměr, prostě   jen příjemně natočený.   James Marsden je takový   "Zac Efron pro   třicítky":-). A Jane je   milá holka (zjevem i   povahou), se kterou klidně ty   dvě hodiny vydržím.
42
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2013
Svět se mění...
...ale někteří se na ty   změny nadřou víc než   ostatní. To je i případ   Jackieho Robinsona, který po   druhé světové válce   bojoval o (nejen) své místo   v "bílém"   baseballu. Jeho zbraně?   Skvělá hra, vlastní   důstojnost a síla nenechat   se vyprovokovat. Děj spěje   kupředu po přímé čáře,   ale příběh je velmi   emocionálně silný. Když   Rickey řešil s kapitánem   ten nepříjemný rasistický   anonym, běhal mi mráz po   zádech (nejen proto, že   Harrison Ford je prostě   úža). I přes můj zjevný   handicap - totiž že nechápu   pravidla žádného typicky   amerického sportu, baseball   nevyjímaje - znamená pro mě   42 skvělý divácký   zážitek.
After the Thin Man
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Druhý film thinmanovské   série s okouzlujícím   manželským párem   Charlesových vás určitě   nezklame, zvlášť pokud se   vám líbil i ten první. Nick   je ještě vtipnější než   dřív a minimálně do   chvíle, kdy dojde na první   vraždu, o humor není nouze.
Agora
 
Přidáno: 19.7.2010
Ještě poznámka k tomu náboženství...
Jen chci podotknout, že   křesťané ve 4.století už   nebyli to co křesťané v   1.století. Ti původní   umírali za svou víru, ti po   nich už za ni zabíjeli - a   jaká to byla víra, když   církev Konstantina Velikého   (taky pěkný lump,   mimochodem) si na místo   Kristova učení dosazovala   doktríny podle libosti? Už   šlo o kvantitu, ne o kvalitu.   Není divu, že z nich byla   taková "banda".
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Absolutně super sitcom s   úžasnými   charaktery...báječná   zábava obzvlášť tehdy,   když jednoho z těch   "geeks" máte doma   ;-). Denholma z první série   je trochu škoda, ale Douglas   má taky svoje   "kouzlo" :-D
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2010
Burton team (Depp, Carter,   Elfman) opět válí...A   řekla bych že burtonovská   pochmurnost ve filmu byla   taky-např. Alenčin přechod   přes vodní příkop nebo   příprava elixíru...nemusí   tam stříkat potoky krve aby   to nebylo úplně "pro   děti". Podle mého   názoru je pro Burtonovy filmy   typická hlavně ujetost, což   mě vede k závěru, že bylo   jen otázkou času, kdy si   vezme Alenku do   parády...P.S.: viděla jsem   2D v originálním znění
Amazing Spider-Man (The Amazing Spider-Man)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Já to nemůžu porovnat ani s   Raimiho filmy, ani s komiksem.   Popravdě řečeno mě   Spiderman absolutně   nezajímal, dokud se neobjevil   s obličejem Andrewa Garfielda   a s Emmou Stone po boku. Kdosi   se vyjádřil, že tahle verze   se bude líbit ženským, a   něco na tom bude. Aspoň mě   víc bavilo sledovat, jak si   Peter Parker poradí s novými   schopnostmi, zodpovědností a   city ke Gwen, než jak si   Spiderman poradí s   kriminálními živly a   ještěřím mutantem...   Andrew i Emma podali super   výkon a opravdu jim to spolu   sekne. Akorát se nemůžu   zbavit dojmu, že jsem viděla   jen sestřih filmu o polovinu   delšího - některé scény   navazovaly tak nějak   nepřirozeně a dialogy byly   super, ale jakoby postavy   původně měly daleko víc   prostoru - už podle traileru   to vypadá, že musí   existovat spousty   vystřižených   scén...Rozhodně to ale   musím vidět ještě   jednou:-).
Amazing Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Mně se to náhodou líbilo.   Je prima, když režisér   akčního filmu taky trochu   dbá na psychologii postav.   Některým stačí jenom ta   akce, mně ne. A například   přechod Elektra do   záporných povahových hodnot   vůbec nebyl nelogický nebo   nepravděpodobný - komplexy   Maxova formátu bývají   silně nezdravé. Celkově mi   tenhle snímek připadal tak   nějak vyváženější než   jednička a jsem zvědavá na   třetí díl (jenže Garfield   nám stárne a těch dvacet   už mu asi brzo nikdo baštit   nebude...)
Angličan, který vylezl na kopec a slezl z hory (The Englishman Who Went Up a Hill, but Came Down a Mountain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2010
Kvůli svému povolání   (zeměměřič) jsem to   prostě musela vidět...díky   knížce jsem věděla, co   mám čekat, a výsledek je   nadmíru uspokojivý
Anna ze Zelených  vršků (Anne of Green Gables)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2011
Knížky i seriál mám moc   ráda a některé scény   obzvlášť: například jak   Anna pod mostem "chytá   pstruhy":-D. Kromě   živého humoru v příběhu   potěší postupné   sbližování Anny a Gilberta,   kteroužto dvojici někteří   považují za   nejromantičtější pár   všech dob. No já se s nimi   hádat nebudu...
Arthur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Co je lepší? Mít někoho,   kdo se o mě postará, nebo   někoho, o koho se budu starat   já? Dlouho a pracně to   zjišťuje Arthur, velké   dítě s vysokou inteligencí   a dlouholetou závislostí na   alkoholu...
Russell   Brand má svůj vlastní   komediální styl, který je   mi velice sympatický, a s   Hobsonovou, spojující   schopnosti Jeevese/Saturnina a   suchý smysl pro humor,   tvoří nezapomenutelný pár.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Jakože první díl mě moc   nezaujal, na tohle jsme šli   do kina dvakrát a ještě   jsme pořídili DVD   domů...Český dabing je   vypiplaný ("Jmenuju se   Antivirus"...:-D) a   Numerobis komolící   originální jména naprosto   úžasný.
Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majeste)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2013
Bylo to překvápko, když   jsem v novém Asterixovi   rozpoznala Otise z Mise   Kleopatra - takže jsem si   řekla "Clavier byl sice   lepší (a pravým Caesarem   pro mě zůstává Alain   Chabat), ale tohle aspoň   není úplný cizák".   Film jsem viděla s českým   dabingem - parodie na britskou   angličtinu neúnavně   znějící celým filmem   může sice leckomu připadat   otravná, ale protože   Británie je něco jako moje   hobby, anglicko-francouzské   špičkování mě velice   bavilo. Prostě moje srdeční   záležitost, takže proto 8   hvězdiček. (Ale tu horkou   voudu jim nezávidím - ani s   mlíkem)
Avatar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Co na to říct...
snad jen: "Teda to muselo   dát práce...a přitom je to   taková blbost..." Znám   lepší způsoby, jak strávit   odpoledne, než sledovat   střídavě modré obludky a   zelené mozky. Což by mi asi   nevadilo, kdyby mě ve filmech   víc zajímaly efekty než   děj a postavy. Což   nezajímají. Ale to nic-to ze   mě mluví vztek, že jsem se   nechala přemluvit, abych šla   na film, který musí vidět   všichni, a už nemám jak   vyčnívat z davu. Určitě je   na vině taky moje pracně   vybudovaná   předpojatost-nemám nic proti   filmovým hitům, ale nebudu   obdivovat filmy, které se   točí proto, aby to byly   hity.
Až vyjde měsíc (Moonrise Kingdom)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2012
Laskavý film o dětech, plný   něžného humoru? To sotva.   Ale vtipný? Rozhodně.   Žánrově zapadá mezi filmy,   ve kterých jsem zvyklá   vídat Billa Murraye a Frances   McDormand, ovšem Willis a   Norton mile překvapili.   Úplně nejvíc mě pobavili   skautíci, na svých dvanáct   let patřičně   dospěláčtí. A v   neposlední řadě stojí za   pozornost vizuální a   hudební stránka - při mnoha   záběrech je vidět, že Wes   Anderson ví, co dělá.
Báječný svět shopaholiků (Confessions of a Shopaholic)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Nakonec jsem byla spokojená.   Závislost na nakupování   značkových hadrů - přece   jen je to námět, který v   romantických komediích není   ještě tak ohraný, a   ačkoliv mužský divák se do   situace hrdinky asi těžko   vcítí (a tudíž se   pravděpodobně bude pekelně   nudit), pro mě to bylo docela   poučné :-). Líbil se mi   nápad s figurínami.
Barva kouzel (The Colour of Magic)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Je to ucházející   zpracování, ale ne tak   dobré jako Zaslaná pošta   nebo Otec prasátek.   Souhlasím s Mariem, že   Mrakoplaš je sice věčný   student, ale tak starého jsem   si ho taky nepředstavovala. A   Dvoukvítek naopak mohl být   starší. Ovšem Zavazadlo je   dokonalé :-). Z hraných   Pratchettovek nejméně   povedený, ale stále dost   dobrý film.
Bernie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Well...přiznávám, že jsem   dostala trochu míň než jsem   čekala, někdy je čtení   recenzí předem spíš na   škodu, protože už člověk   tak nějak ví, co se bude   dít. Ale on i ten film je   vlastně takový, jako by   spoileroval sám   sebe...Neskutečně se mi   líbil Matthew McConaughey -   jak toho chlápka nemusím (to   jeho krkolomné příjmení   jsem musela opsat), jako Danny   Buck - z půlky bojovník za   spravedlnost a z půlky   náfuka, - s tím   "prďáckým"   přízvukem byl prostě   neodolatelný :). Jo a trochu   mě překvapilo, že Jack   Black opravdu umí zpívat.   Poslouchatelně. Dost.
Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (San Paolo)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Inconcievable...
...viděla jsem deset minut a   vypnula jsem to. Vyprávění   ve Skutcích má docela grády   a šťávu. Ve scéně, kdy se   odehraje uzdravení chromého,   tohle všechno odsáli a   udělali z toho výjev z   poutního místa pro   pověrčivé babky - nejdřív   výslech, zda má dotyčný   dostatek víry, pak opatrné   belhání kolem (v předloze   bez debat okamžitě běhal a   skákal). To mi stačilo...
Bídníci (Les Misérables)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2013
Moje hodnocení je zcela   pochopitelné vzhledem k   faktu, že zřejmě patřím   do cílové skupiny.   Podrobnosti příběhu jsem si   sice musela oživit, protože   knihu jsem četla už dávno,   ale líbila se mi. Písně z   muzikálu taky znám a mám je   ráda, a dokonce mě občas   napadlo, že by nebylo   špatné někdy ten muzikál   vidět. V původním znění.   Ale s titulky, abych rozuměla   i sborovému zpěvu...No a Tom   Hooper mi to všechno splnil -   10 minut chůze od domova, s   perfektním výhledem na   jeviště a za pouhou   stokorunu. Nutno říct, že   Bídníci nejsou filmový   muzikál (tak jak ten termín   chápu já), ale divadelní   muzikál převedený do filmu   - proto při zpěvu divák   vidí jen obličej   zpívajícího a rozostřenou   scénu - takhle totiž divák   sleduje sólo v divadle.   Pečlivě vystavěné   prostředí a záběry města   z ptačí perspektivy jsou už   jen takový bonus navíc.
Pěvecké výkony není   třeba komentovat, snad jen   že podle kritik a ukázek   jsem příliš nečekala   např. od R.Crowea a   A.Seyfried a oba mě   příjemně překvapili.
Co dodat - zážitku z   tohohle filmu rozhodně   pomáhá velké plátno a   kvalitní zvuk - původní   muzikál viděly za těch 30   let mraky lidí a pořád se   na něj chodí - kromě   nějakých těch oscarů na   tom vyrejžujou nechutně moc   prachů, ale přeju jim to,   dali si fakt záležet.
Blafuj jako Beckham (Bend It Like Beckham)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Parminder žonglující s   mičudou bych dokázala   sledovat snad hodiny, no a   Keira nezapře svoje   sportovně-klukovské   založení. Příjemný   svěží film, občas   hýřící barvami díky   krásným indickým sárím
Bláznivá, zatracená láska (Crazy, Stupid, Love)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2011
CRAZY STUPID MOVIE
Ok...myšlenka filmu je asi   taková...(dle mého dojmu):  
"Podívejte se,   jak je zábavné sledovat   několik (převážně   nešťastně) zamilovaných   lidí různého věku, jak se   v tom plácají..."   Chvílema se snaží,   chvílema to vzdávají (bez   ohledu na to, co by   momentálně mohlo fungovat),   ale časem se to stejně   nějak srovná a všichni   budou nakonec happy. Jenže i   když jsou všichni fakt   sympaťáci, celkově mi to   moc smysl nedávalo.   "Prostě si užívejte ty   dialogy a legrační trapasy a   ať vás ani nenapadne se   vyptávat, co se nakonec stalo   s Davidem Lindhagenem..."
Blbec k večeři (Dinner for Schmucks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Francouzký originál mě   příliš nezaujal a popravdě   si z něj nepamatuju zhola   nic, kromě základní   zápletky, totiž že hlavní   hrdina zásluhou svého   "úlovku" přijde   postupně úplně o všechno.   Z téhle verze si toho budu   pamatovat podstatně víc,   neboť je daleko pestřejší.   Tak například Barryho   "Myštrovské   kousky", Keiranova   odstrašující umělecká   díla nebo "mind   control" úředníka z   berňáku...zkrátka   přehlídka blbců zdaleka   nečítá jen ty, kteří   nakonec dorazí na večeři.   Výsledkem je překvapivě   inteligentní americká   "slátanina" (v   pozitivním smyslu :-)),   obsahující spoustu dobrých   gagů.
Bobule
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Jako bývalí   "Pepíci" zakotvení   na jižní Moravě (a znalí   mentality Pražáků i   Moraváků) jsme si s   manželem tenhle film   obzvlášť vychutnali. Dobrý   ročník měl sice lepší   herce, vtipy, kameru, kulisy   atd., ale pro Bobuli mluví to   kouzlo domova...A hlášky   jako "voni vobrali vobě   řady!" nemají chybu ;-)
Bylo, nebylo (Once Upon a Time)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Každá pohádková postava   má nejen svůj přìběh, ale   také svou historii. A to   dělá z tohohle seriálu tak   skvělé dobrodružství: mimo   jiné nahlédnete do doby, kdy   zlá královna ještě nebyla   zlá, Kloboučník z říše   divů ještě nebyl šílený,   krásný princ ještě nebyl   princ...životy všech jsou   podivuhodně propojené a v   každém díle je vám   poodhalen další kousek. Co   dodat, scénáristé jsou   prostě neskutečnì machři
Cesta do Avonlea (Road to Avonlea)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2012
Opravdu rodinný seriál na   motivy příběhů   L.M.Montgomery, autorky Anny   ze Zeleného domu.   Těžištěm děje jsou   převážně děti, což podle   mě podstatnou měrou   přispívá k pozitivnímu   náboji série. Je   neuvěřitelné, jak mi Sára   a spol. vždycky zvednou   náladu:-)
Cesta domů (Wo de fu qin mu qin)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Kdybych měla tenhle film   označit jedním slovem, bylo   by to: čistý. Je to opravdu   poetický příběh o životě   a lásce v daleké Číně,   který v člověku zanechá   silný dojem.
Cesta na tajuplný ostrov 2 (Journey 2: The Mysterious Island)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Je to neskutečná pitomost,   ale taková, které se s   chutí zasmějete. Na   L.Guzmánovi bylo   nejlegračnější, jak okatě   měl být komickou postavou a   ne vždycky to vyšlo:-).   Doufám, že M.Caine se   především bavil, jinak si   jeho obsazení neumím dost   dobře vysvětlit. Všichni   mluví o "vyvinuté"   V.Hudgens - a musím přiznat,   že to její triko snad bylo   přesně vypočítané, aby   přitahovalo pozornost tam kam   mělo...Prostě je potřeba   dívat se s určitou mírou   nadsázky, pak se můžete i   pobavit;-)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10