Duben

Komentáře uživatele fadomo

fadomo

fadomo zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 42
Amadeus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
"Jak mohl Bůh nadělit   tolik talentu takové   kreatuře...?"   Mistrovské dílo Miloše   Formana, dle mého soudu jeho   nejlepší film. Mozartova   "jednoduchost" a   hudební genialita na jedné   straně kontra průměrnost a   neskutečná touha po   dokonalosti Salieriho.   Troufám si říct jeden z   nejlepších filmů minulého   století. Kdo neviděl, rychle   napravit!
Anglické jahody
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Nuda, nevýrazné herecké   výkony...Tento film mě   naprosto ničím nezaujal a   nezachránil to ani V. Preis.   Soundtrack z tohoto filmu bych   pouštěl za trest   odsouzencům na doživotí! Z   toho "malčika" jsem   už měl opravdu depku.
Čelisti (Jaws)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Asi se budu jen trapně   opakovat, ale tohle je pro mě   opravdová klasika. Divák byl   v neustálém napětí   přilepen na zadnici a to   všechno bez záplav   počítačových efektů.   Spielberg tehdy ještě   vytvářel fascinujícím   způsobem napětí,i když se   např. v tomto případě   žralok objevil "v plné   kráse" až po dlouhé   době, což právě   umocňovalo vnímání děje,   nebot' divák byl napnutý a   netrpělivý, "s kým má   vlastně tu čest." Tyhle   časy jsou už bohužel dávno   pryč. Sám Spielberg jednou   prohlásil, že pokud v   dnešní době hned na   začátku filmu   "nepobíhají   dinosauři" (příp.jiná   monstra),tak to dnešního   diváka nezajímá. Škoda...
Četa (Platoon)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Ač nemám válečné téma   příliš v oblibě, tak   tenhle film mě opravdu   dostal. Drsný, ale   opravdový. Žádná   nadsázka, žádné zástupy   hrdinů, deroucích se se   vztyčenou hlavou vstříc   smrti. Jen permanentní strach   o život, hrůzy války, boj o   přežití a nenávist k   nepříteli. Ano, taková je   válka, krutá a nesmyslná,   kdy umírá spousta nevinných   lidí, co chtějí žít...
Člověk bez osudu (Sorstalanság)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2010
Maximálně opravdový,   sugestivní,   "nehollywoodský"   film ve všech směrech.   Nechápu ovšem, proč tento   skvělý snímek uvedla ČT 2   v tak pozdních nočních   hodinách (23,30 a ještě ve   všední den),kdy většina   lidí již spí. Naprosto   souhlasím s názorem, že by   toto dílo mělo vidět co   nejvíce lidí, zejména   těch, co tak rádi zvedají   pravici.
Dvanáct rozhněvaných mužů (12 Angry Men)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Skvělé drama a stejně   skvělé herecké výkony.   Holt i za málo peněz se dá   udělat hodně muziky.   Dnešní filmová tvorba   bohužel často spoléhá   pouze na bohaté výpravy,   vizuální efekty, slavná   jména a astronomické   rozpočty filmů vůbec.   Filmy, které se Vám   "vypaří" z hlavy   jak rosa na slunci...
Gattaca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Víc než sci-fi je tento   velmi poutavý film o síle   lidské vůle a odhodlání   splnit si svůj sen a to i ve   společnosti "dokonalých   lidí." Síla lidského   ducha se zkrátka nedá   "vypěstovat" ani   genetickou   manipulací...Skvělý film,   který určitě stojí za   nejedno shlédnutí.
Hon na čarodějnice (Season of the Witch)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2012
hloupá slátanina
Čekal jsem něco ve stylu   "Kladivo na   čarodějnice," ale   dočkal jsem se jen trapné a   hloupé slátaniny, která mě   naprosto ničím nezaujala, ba   naopak nudila či přímo   štvala. Cageho filmy jsou   čím dál pitomější a jeho   výkony čím dál slabší.   Tento film již nikdy více.   Někdo tu dokonce srovnával   tuhle krávovinu s filmem   "Jméno růže." Tak   už to proboha nikdo   nedělejte.
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Neuvěřitelná blbost a   naprostá nuda. Film kategorie   "B", nebo spíš   "C". Na druhou   stranu mě to ani moc   nepřekvapilo vzhledem k tomu,   že tam hraje Will Smith,   jehož herecké schopnosti by   neocenili ani v ochotnickém   kroužku v Dolním   vidlákově. Ztráta času.
Jak dostat tatínka do polepšovny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Rovněž podle mého názoru   tento film ještě předčil   "Jak vytrhnout velrybě   stoličku," velmi   účinný lék na špatnou   náladu. Takhle vypadá   dokonalá rodinná komedie!   Ach, ti nešťastní   "krokodýli"...
Jak se krotí krokodýli
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Po shlédnutí tohoto filmu   jsem nabyl dojmu, že Marie   Poledňáková asi přišla o   rozum. Film, kde nechybí   výrazně jen Tomáš Holý   coby Vašek, ale i alespoň   trochu duchaplný scénář.   Vydržel jsem až do konce jen   proto, že jsem čekal kdy se   to konečně obrátí k   lepšímu a bude se tam dít   něco alespoň trochu   duchaplného či veselého.   Nenastalo nic. Jen naprostá   nuda, oproti jejím   dřívějším skvělým   rodinným komediím, které   bývaly v této kategorii na   vrcholu. Škoda, ale raději   nic, než tohle...
Jméno růže (Der Name der Rose)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Další z mých   nejoblíbenějších filmů.   J.J.Annaud prostě umí,   každý jeho film je naprosto   o něčem jiném, snad   všechny jsou perlami   světové kinematografie.   Jméno růže jsem viděl   porvé kdysi v kině a   sledoval jsem ho jedním   dechem až do konce-záhada,   napětí, tajemno, ale je v   něm zejména poselství o   tehdejší nekonečné moci   církve, která se velmi   snadno zbavovala   nepohodlných...
Jmenuji se Sam (I Am Sam)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Co dodat, velmi silný a   dojemný příběh   retardovaného otce   bojujícího o svoji dceru a   další z famózních   Pennových výkonů. Film,   který vtáhne diváka do   sebe a nedovolí Vám ani jít   se vyčůrat....
King Kong
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Tenhle film byl pro mě   velkým sklamáním. Čekal   jsem, co přinese nového   oproti dřívějším verzím   a bohužel kromě absurdních   honiček s dinosaury a   neustálý boj s různými   potvorami nepřinesl nic   nového, ba naopak. Tímto   Jackson degradoval celý film   mezi tuctové béčkové   slátaniny, kterých se točí   mraky a ničím nezaujmou, v   dnešní době už ani   vizuálními efekty, bohužel.   Škoda talentu Adriena Brodyho   pro tento film, na jeho roli   by stačil kdokoliv.
Krutá rasa (The Breed)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Ty tři hvězdy dávám za   "herecké" výkony   (psů) a za to, jak jsem se u   některých scén pobavil. Co   všechno zvládla ta dívka se   zraněnou nohou, prostřelenou   šípem, sprint hocha, který   se téměř vyrovnal běhu   hafanů co do   rychlosti,srdečné   poplácávání se navzájem   po ramenou dvou hochů   brutálně pokousanýma rukama   od psů a spousta dalších   absurdit a klišé, kterými   jsou podobné filmy přímo   přecpány. Jednou to vidět   je zkrátka až příliš...
Lepší už to nebude (As Good as It Gets)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Tento film je důkazem, že i   v Hollywoodu umí natočit   "chytrou" komedii.   Výborné herecké výkony   J.Nicholsona, H.Huntové a   G.Kinneara, jeden z mých   nejoblíbenějších filmů a   ač jsem ho shlédl již   vícekrát, vždy mě skvěle   pobaví.
Líbáš jako Bůh
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Bohužel další   "dílo"   Poledňákové o ničem. Velmi   prostá a nudná   zápletka,kterou měly   zřejmě oživit rádoby   vtipné situace, jako   zakopnutí,ztráta rovnováhy,   nešikovnost vůbec   apod.,které však byly velmi   trapné a otřepané. Celý   film provázely velmi nudné   dialogy a označení tohoto   filmu jako komedie je snad   tím jediným, čemu se tu lze   zasmát.
Medvěd (L'Ours)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Další důkaz toho, že   "kam J.J.Annaud šlápne,   tam tráva zatraceně dobře   roste." Ano, tento   režisér je skutečně   mnohažánrovým mistrem, o   čemž svědčí i tento   úchvatný film plný   fascinujících záběrů.   Neméně zajímavý je i   "Film o filmu," kde   se můžeme přesvědčit o   vskutku obdivuhodné práci se   zvířaty, neuvěřitelné   trpělivosti štábu při   snímání každého záběru,   kdy hlavními aktéry jsou   zejména rozmary počasí a   "herců," v tomto   případě z říše zvířat.
Mise (The Mission)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Fascinující podívaná!   Silný a dojemný příběh,   doprovázený přenádhernými   záběry jihoamerické   divočiny korunovaný   dokonalými výkony R.De Nira   a Jeremyho Ironse. Celý tento   filmový skvost ještě velmi   umocňuje nádherná   Morriconeho hudba, která je   vedle filmu Tenkrát na   západě dle mého názoru to   nej z filmové hudby Ennia   Morriconeho vůbec. Opět   pouze lituji,že jsem tento   úchvatný film neviděl na   filmovém plátně...Další z   mých top 10 filmů, který si   pouštím každý rok o   Vánocích!
Misery nechce zemřít (Misery)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2010
I když se Kingovým knihám   žádný film natočený na   jejich motivy nemůže   vyrovnat,tak Misery je jedním   z filmů,který se předloze   alespoň přiblížil.   Největším trumfem byl   bezesporu skvělý výkon   K.Batesové,která dokázala   dokonalým způsobem ztvárnit   šílenou fanynku Annie   Wilkesovou. V jejím podání   působila tato postava stejně   sugestivně,jako v knize,za   což si zaslouží hlubokou   poklonu.
O život
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Kdybych si za těch padesát   korun, co jsem dal za DVD s   tímto filmem, koupil   adekvátní množství   chlévské mrvy tak vězte,   že by to byla lepší   investice. Ač to má být   komedie, není se opravdu   čemu zasmát. Snad jen   naivitě tvůrců, že jejich   "dílo" někdo   ocení. Scéna s Rosenbergem   to zašlapala do bahna ještě   víc, přinejmenším   morálního.
Pianista (Le Pianiste)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Fascinující film R.   Polanskeho,který Vás do sebe   vtáhne a nepustí až do   konce. Hlavní role   židovského pianisty Wladka   Szpilmana skvěle ztvárněná   Adrienem Brodym (dle mého   jeho nejlepší herecký   výkon ve filmu). Další z   filmů, které musíte vidět   znovu.
Povodeň
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Tento film je dalším   důkazem toho, že televizní   film často předčí svojí   kvalitou snímky určené do   kin...Opět se tu setkáváme   s fascinujícím (jak   jinak!)herectvím obou   hlavních protagonistek J.   Jiráskové a J. Bohdalové.
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Dle mého názoru spolu s   Amadeem nejlepší film   Miloše Formana. Už tak   výborný film povznáší   herecké výkony všech   představitelů v čele s   Jackem Nicholsonem. Jeden z   filmů, které stojí zato   vidět znovu a znovu...
Rituál (The Wicker Man)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Celý film jsem čekal, co z   toho vyleze. Vylezla z toho   úplná hovadina, na konci   filmu jsem se už jenom smál,   co z toho tvůrci vypotili.   Kdo neviděl, necht' se této   blbině vyhne obloukem. Holt   trubec musí být obětován,   a přesně tak mi Cage v tomto   filmu připadal.
Jo a   BinLÁDINE, udělej něco s   tím pravopisem....
Rodinná dovolená a jiná neštěstí (R.V.)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Tento film je sám o sobě   jedním velkým neštěstím.   Naprosto stupidní rádoby   komedie, která snad   neuspokojí ani typického   obtloustlého amerického   diváka s kýblem popcornu a s   Coca Colou v náručí,   lačnícího po zábavě   tohoto druhu. TV Nova, která   tuhle hrůzu vysílala,   očividně chybí prostředky   pro nákup kvalitních filmů   a tak kromě neustálého   reprízování nakupuje tenhle   brak.
Schindlerův seznam (Schindler's List)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Silný zážitek, skvěle   natočený film, tak jak to   Spielberg umí. Trochu mi na   něm vadí jisté historické   nepřesnosti   (př.Československo) ale   zejména v závěru příliš   zidealizovaná postava Oskara   Schindlera, jejímž cílem je   co nejvíce dojmout diváka. Z   tohoto důvodu dávám   přednost pro mě   přesvědčivějšímu   Polanskeho Pianistovi.
Slavnosti sněženek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2010
"To zas bude v alejích   nablito!" Starý zlatý   časy české komedie, kdeže   loňské sněhy jsou...   Neopakovatelný, ryze český   humor, který se z dnešních   rádoby komedií nějak   vytratil. A tak nám   nezbývá, než se k   takovýmto snímkům neustále   vracet. Nevadí-filmy plné   nenapodobitelného českého   humoru se nám jistě nikdy   neomrzí!
Sloní muž (The Elephant Man)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Neskutečně dojemný   příběh,vhánějící slzy   do očí nejen ženskému   pohlaví. Opravdu si těžko   lze představit,co takový   člověk mohl prožívat.   Zrůdný svým zjevem,nikoliv   však svou duší, přesto se   ho všichni tolik   štítili.Našli se však   lidé,kteří dokázali   nahlédnout do nitra této   velmi nešťástné bytosti a   dát jí smysl života,byť   příliš krátkého...
Sněženky a machři po 25 letech
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Další důkaz nesmyslnosti   vytvářet pokračování   úspěšných filmů po   letech. Tento film se zcela   evidentně snažil svést na   vlně úspěchu prvního   snímku, jenže ani to se v   nejmenším nepovedlo. Celý   děj byl jen jakousi trapnou   nostalgií, která s   komediálním žánrem neměla   vůbec nic společného.   Bohužel.

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

10 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Skandální příběh rodiny Boleyn...

20:00 - 21:00

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

11 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178389
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10