Duben

Komentáře uživatele cesta64

cesta64

cesta64 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 59
Atentát
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2011
Film,
který nemá žádnou   vypovídající historickou   hodnotu. Je z něj jasně   cítit, za jaké doby a za   čí vlády byl film natočen.   Není z něj cítit taková   ideologie jako z "Majora   Zemana", ale rekonstrukce   historické události to není   ani náhodou.
Bouřlivé víno
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Jasný příklad toho, že   ubohá agitka zůstane ubohou   agitkou i když v ní hraje   spousta výborných herců.
Cirkus Humberto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2011
No, seriál není špatný.   Pan režisér to mírně   přehnal s obsazením rolí -   skoro šedesátiletý Petr   Haničinec začíná v době,   kdy jeho postava měla o více   než třicet let méně,   čtyřicetiletý Jaromír   Hamzlík hraje   sedmnáctiletého. Řeší se   to make-upem, kdy se hlavně   hercům malují linky kolem   očí. To, že místo aby   herci působili mladším   dojmem vypadají spíše jako   havíři po šichtě, pana   režiséra příliš   nevzrušilo. Ale to je vcelku   známá bolest těchto   seriálů, místo aby se   přidala postava nastupuje   maskér.
Co žere Gilberta Grapea? (What's Eating Gilbert Grape)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Tenhle film, to je zkrátka   fantazie. Hraje v něm asi   milión začínajících   talentovaných herců, ovšem   to co předvedli byl koncert.
Černý Petr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Krásná Pavla Martínková   jako Aša a kouzelná Majka   Gillarová. Kdepak je vám   dneska holky konec? Jinak   bezva film, mladí to v té   době asi moc lehké neměli.   Ale to asi nikdo, dvacet let   po válce.
Červený drak (Red Dragon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Trilogie
Poslední z filmů o zrůdném   doktoru Lecterovi. Nedávám   jednotlivé díly do   srovnání,každý jednotlivě   je vynikající a trilogie   jako celek taky snese vysoká   hodnocení. Dabing jako vždy   skvělý, zvlášť   excelentní je ten   Švehlíkův, který   tradičně dabuje Hopkinse.
Byl to jeden
z mnoha vědomostních   pořadů uváděných   československou televizí. A   jeden z nejlepších. Malé   upřesnění - za nesprávné   odpovědi se neodebírala   květinka, ale tzv.   "desítka".   Podobnost s květinkou byla   proto, že to byly tři   římské desítky, spojené   pak připomínaly asi tu   květinku. Každý   soutěžící dostal na   začátku těchto   "desítek" pět,   pokud o ně během soutěže   přišel, tak skončil. Byly   to vlastně takové náhradní   "životy". Na   poličce byly vždy za   konkrétním soutěžícím   jeho zbylé desítky   umístěny, takže divák měl   přehled, jak na tom kdo je.   Také z toho pramení známá   věta tohoto pořadu -   "soutěžící postupuje   bez ztráty desítky".
Dovolená s Andělem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2012
zetore.mildo, perfektní a   výstižný komentář. Není   třeba nic dodávat, vystihl   jsi to naprosto přesně.
Ecce homo Homolka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Perfektní!
Jasná "komedie   století" a ne nějaké S   tebou mě baví svět. Už jen   pro to množství hlášek,   které časem zlidověly.   Jednu za všechny -   "Ludvo, jestli si ten   fotbal neprosadíš - tak seš   u mě mrtvej Homolka".   Pan Šebánek byl prostě   boží.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Jeden z nejlepších filmů,   které jsem kdy viděl. Hodně   povedené využití   počítačových filmových   triků.
Gilmorova děvčata (Gilmore Girls)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Původně jsem chtěl napsat   něco ve smyslu, že tenhle   seriál je, stejně jako   desítky dalších, jemu   podobných, pěkná žumpa.   Pak jsem si vzpomněl na   Vratné láhve a v duchu   uslyšel otázky zde   přítomných žen, které   jsou ze seriálu nadšené:   "Žehlils někdy?   Nežehlil." Ty čtyři   hvězdičky jsou za to, že se   u toho snad dá žehlit.
Holka jako já – příběh Gwen Araujo (A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Kluci nepláčou
Podobné téma jako Boys   Don´t Cry, akorát o tři   levely níž. To už tak   někdy bývá, že když dva   dělají totéž, není to   vždy to samé.
Hra o jablko
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Nesnáším Chytilovou a   nesnáším Menzela. Toho tedy   hlavně jako herce. Ne nadarmo   se říká, že kdo neumí   hrát, režíruje. Chytilová   byla sice zapřisáhlá   feministka,   "atraktivnost"   každého svého filmu však   musela navyšovat nahým   ženským ňadrem.
čeština
Vidím, že pražský slang   už se používá jako   oficiální překlad. Opět   potvrzení toho, že pro   většinu pražáků končí   Česká republika u Kolína.
Chladnokrevně (Confidence)
 
Přidáno: 7.2.2013
Docela trapárna. Dialogy se   marně snaží o humor,   lehkost, pointu ve stylu   Tarantina, tady ovšem   vyznívají jako trapné   plácání. Ve filmu téměř   chybí normální text,   hláška za hláškou,   přestávají bavit ovšem už   kolem desáté minuty. Škoda   času na to koukat.
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Když zhodnotím výborné   herecké obsazení, přidám   trošku nostalgie a   vzpomínek, odečtu ten   politický balast - vychází   mi vcelku slušná podívaná.   Jediné co jsem nedával byl   "divný" slovák   Rutkaj, jeho uknikaná   manželka a primitivní   předseda s jeho bratrem.   Čili celá slovenská část   obsazení.
Jak ukrást Dagmaru
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2012
No tak je vidět, že česká   obec herecká přece jen   ještě nějakou soudnost v   roce 2001 měla. K natáčení   filmu se nepodařilo získat   prakticky jediného herce,   kromě Libuše Havelkové a tu   omlouval věk. Ti nýmandi,   kteří v tom nakonec hráli   by na nic lepšího stejně   neměli.
Jan Hus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2012
Kdo v tomhle filmu nevidí   agitku, je slepý a hluchý.   Jedině dělníci a chudina   jsou ti "správní",   církev je proradná,   měšťané zbabělí a   šlechta zrádná. Směšné   bylo, jak většina herců   "přehrávala",   Tomášová v roli Johanky   mluví se stejným fanatickým   zanícením, jako Brožová -   Polednová, když plivala na   Miladu Horákovou.
Kalamita
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Tak to tedy nevím, ale sto   lidí - sto chutí. Párkrát   jsem se sice během filmu   zasmál, ale jinak bída.   Strašně utahané dialogy,   nesmyslně složité a   nereálné řešení situací.   Co lze vyjádřit jednou   krátkou větou, okolo toho   chodila Chytilová deset   minut. Dost si zahráli i   neherci, asi inspirace   Milošem Formanem, ale   Chytilová a Forman - to je   nebe a dudy.
Komando (Commando)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2012
Jako komedie
dobrý, i když Simpsonovi   jsou lepší. Natočené je to   před 27 lety a jeden by   nevěřil, že to tehdy lidi   brali jako napínavý akční   film.
Krvavá volba (Rules of Engagement)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.10.2010
Totální nesmysl
Scéna, kdy americká   námořní pěchota   zachraňuje velvyslance - to   je teda něco. Dlouhé minuty   zaujímají pozice, stahují   vlajku a podobné činnosti,   to vše pod palbou arabských   odstřelovačů, aniž by   vystřelili jediný náboj.   Jeden po druhém odpadají a   opět bez výstřelu. A pak   najednou bum - a postřílejí   dav pod sebou. Totální   blbina, se skutečným   zásahem to snad má   společné jen ty zbraně a   uniformy, ale jinak je to   naprotý nesmysl.
Letiště 77 (Airport 77)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Film snad v době svého   vzniku mohl vzbudit u diváka   trošku napětí, dnes už jen   úsměv a zařazení z   kategorie drama spíše do   kategorie komedie nebo sci-fi.   Už jen to, že letadlo   velikosti B 747 zůstalo po   nárazu na hladinu bez   poškození, řadí tento film   na úroveň podobných   fantasmagorií.
Léto s kovbojem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Věkový rozdíl
Matka o dvanáct let starší   než dcera, babička starší   o dalších patnáct. Sakra, v   tom socialismu se ale se sexem   začínalo fakt brzy.
Madla z cihelny
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Hugo Haas
Tak nevím, ale tomuto herci   jsem nikdy na chuť   nepřišel. Prakticky hrál   neustále jen roztržité   intelektuály, zpravidla o   generaci starší než byl on   sám, hlášky více trapné   než směšné.Celý film,   stejně jako mnoho dalších   té doby, měl   "proletářský podtext -   šlechtic aby se styděl za   své bohatství, bídu   dělníka nezavinilo to, že   pokaždé když si přihnul   skočil na maminu až z toho   bylo 12 potomků, ale zavinil   to "zlý osud".   Nedošínská jako vždy s   "pádnou rukou" ale   zlatým srdcem, Lída Baarová   naivní jako by jí bylo deset   a ne osmnáct. Meziválečné   generaci asi stačilo k   pobavení opravdu málo.
Mezi námi kluky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2010
Absolutní dno filmové   tvorby. Více by se člověk   bavil snad i při sledování   "monoskopu". Film   bez jakéhokoliv děje,   zápletky či humorných   scén, které by za vtipné   považoval i někdo jiný,   než scénárista a režisér.
Mravenci nesou smrt
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.4.2011
K smíchu
Moc kvalitních kriminálek se   v té době nenatočilo, tahle   je však z těch nejhorších.   Kvalitní herci se tehdy   nahnali do kdejakého braku.   Za co si však zasloužili   plat režisér, scénártista   a odborní poradci mi zde   uniká. Scéna, kdy dealeři   (Mrkvička, Hrušínský)   obcházejí s drogou   překupníky a Mrkvička   neustále vytahuje vcelku   zbytečně vystřelovací   nůž a na veřejném místě   neustále "straší"   tímto nožem dealery, aby jim   pak předal drogu a zinkasoval   peníze, je více než   směšná. Ve skutečnosti by   je sbalil první pochůzkář.
Můj hříšný muž
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Jeden z nejstrašnějších   socialistických škvárů.   Tohle by měli pouštět   odborářům "z   Václaváku" a dalším,   kteří nostalgicky   vzpomínají na doby minulé a   volají po návratu, aby si   připomněli, jaká to tady   byla žumpa. Solidní herecké   obsazení, ovšem i na   hercích bylo znát, že   hrají vcelku s odporem.
Muž na radnici
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Rudý hnus. To, že tam hrají   kvalitní herci není   rozhodující. Ti v takových   škvárech museli hrát   nepovinně - povinně.   Odmítni a skončil jsi.
My všichni školou povinní
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2011
Vždycky, když se na to   kouknu, dýchne na mne   nostalgie. Nevím proč, snad   proto, že se mi myslí   pokaždé jen tak letmo mihne   - takhle to bylo, vzpomínám   si.... Jsem ročník 1964.   Proti dnešním dětem jsme   byli strašní chudáci, ale   .... Méně jsme záviděli,   protože vlastně ani nebylo   co, uměli jsme psát dopisy a   těšit se na ně, proti   dnešním smskám a   facebookům jsme se   spolužáky byli daleko méně   a přece jsme si byli blíže.   Telefon jsme prakticky   nepoužívali, my ho měli v   obýváku a to bylo námahy,   jak to vymyslet a zavolat   večer své školní lásce,   aby to nebylo nápadné   rodičům, kteří koukali na   televizi. Učitelkám se   neříkalo paní, ale   neosobně   "soudružko" a   přece jsme je měli ve   větší úctě. Naučily nás   mnohdy už na základní   škole více než umí   dnešní maturanti. Mluvily na   nás "zvrchu", sem   tam přiletěl pohlavek nebo   poznámka a s tím i strach,   co večer rodiče, běžně   jsme za trest makali v   osobním volnu na školních   zahrádkách - přesto na ně   dodnes vzpomínáme. Také   jsme dělali něco, co   dnešní děti ne - zpívali   jsme. Hodně, při každé   příležitosti, výlety,   lyžáky, táboráky,   brigády, školní akademie.   Tohle strašně spojovalo a je   škoda, že dnes už to děti   neumí. Tak moc nás tehdy   režim drtil, ale přesto se   mi nakonec zdá, že ti   chudáci jsou spíše naše   dnešní děti a my jsme proti   nim byli králové. Byli jsme   děti, bez starostí - patřil   nám svět. Kéž se to   vrátí.
Nevěsta k zulíbání
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Divný
film z divné doby. Jeden z   těch nicneříkajících   filmů té doby, o ničem.   Dialogy a scény slabé,   herecké výkony průměrné.   Tohle sledovat je naprostá   ztráta času.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10