Duben

Komentáře uživatele pleWich

pleWich

pleWich zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2014
Eda Nortona mám rád a zbytek   herců ho dobře doplňuje,   ale příběh podle mě dost   pokulhává. Přišlo mi to   takové neúplné, bez   pořádné zápletky. Takový   ten faktor, který člověka   přesvědčí, aby se na   snímek podíval znova. Dal   bych 5/10, konec ale film   posouvá na vyšší level.
Hannibal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2014
Jako velký fanoušek knih   Thomase Harrise jsem tento   počin musel minimálně   vyzkoušet. Seriál doplňuje   příběh před chronologicky   druhým dílem Červený drak   a musím říct, že   povedeně. Jako trochu umělý   prvek považuji změnu   pohlaví novináře/ky F.   Loundse/ové (ve filmech i   knihách je to muž),   scenáristé chtěli asi   mermomocí přidat ještě   jednu ženskou postavu. Mads   je ve své roli geniální,   jednu hvězdu na mém   hodnocení ubírá   protagonista Will Graham,   jehož představitel H. Dancy   je mi bohužel docela dost   nesympatický. Mnohem více se   mi líbil v roli Grahama   Edward Norton. Za největší   plus považuji promyšlenou   Hannibalovu loutkohru za   scénou, jen škoda, že   víme, jak to dopadne :-) Bon   Appétit!
Hráči (Rounders)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2016
Takový slabší Good Will   Hunting řekl bych, prostě   mozek Matta Damona proti   Světu. Příběh nic extra   nového, narace protagonistou   poněkud vykradená ze   Scorseseho, povedly se ovšem   postavy a jejich herecké   obsazení. Damon i Norton si   zahráli takovou tu svoji   zlatou klasiku, Damon tichý a   přemýšlivý typ, Norton   přisprostlý know-it-all.   Překvapil mě ale Malkovich.   Nic takového jsem od něj   ještě neviděl, úplně se   ztratil ve svém Oreo   pojídajícím charakteru.   Rozuzlení očekávané, mohli   ten konec trochu opepřit, pak   by film snad mohl být   výjimečný. Takhle na něj   bohužel asi rychle zapomenu.
Podfukáři (Hustle)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2016
Top kvalita z britských regálů
Pravděpodobně můj   nejoblíbenější seriál   vůbec. Kdysi dávno jsem ho   sledoval na ČT2 a později na   něj narazil i v originále.   Inteligentní, plný   výborných zápletek a   skvěle napsaných a   zahraných postav.   Neublížila mu ani   částečná proměna herců v   průběhu. Danny, Mickey,   Stacey, Ash, Albert a později   Billy, Sean a Emma jsou   všichni něčím zajímaví a   najdou si své příznivce. V   podtextu seriálu se nese i   morální zpráva, takový   Dexter o několik úrovní   výše - o peníze obereme jen   toho, kdo si to zaslouží.   "You can't cheat an   honest man," hlásá   jejich nejposvátnější   pravidlo.
Sběratel kostí (The Bone Collector)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2014
Kdybych nečetl knižní   předlohu, možná by mě to   bavilo víc. Originál od   Jeffreyho Deavera má ale   mnohem víc vrstev, postav a   zápletek. Myšlenkové   pochody vraha a identifikace   důkazů, na kterých tento   příběh stojí, se ale ve   filmu bohužel ztrácí.
Spotlight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Příběh je to silný, to   každopádně. Oceňuji taky   zpracování novinářské   tématiky, takových snímků   moc není. Mark Ruffalo navíc   podal vynikající výkon.   Film ovšem trpí takovým   tím "syndromem   skutečné události". Je   tak moc podle skutečnosti,   až není vhodný pro film.   Fiktivní scénáře prostě   vypadají jinak, jsou jinak   poskládané, svou specifickou   stavbou mají udržet diváka   v pozornosti a zabavit ho.   Realita ale taková není. To   je vidět i u tohoto filmu,   něco mu schází. Nějaké   "to", které by   autor knihy nebo původního   scénáře do příběhu   nezapomněl dát. Podobný   pocit jsem měl například u   filmu Zodiac, který jakoby   vyšuměl do prázdna. Ve   Spotlight to tak naštěstí   není, ale jde to založení   na skutečnosti určitě   poznat. Tohle by byl materiál   spíš pro dokument podle mě.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10