Duben

Komentáře uživatele calpurnia

calpurnia

calpurnia zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 19
...a pozdravuji vlaštovky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Dobrý film s Magdou   Vašáryovou v hlavní roli   dívky, která byla odsouzena   německým soudem za velezradu   k trestu smrti za 99 dní.   Téma vyrovnávání se se   smrtí trošku v odlehčené   podobě. Výborné byly   postavy spoluvězenkyň a   jejich příběhy. Nicméně   film se mi zdál zdlouhavý a   místy nudný.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Filmová poezie podnícená   ladným pohybem kosmických   korábů,čirá filmová   magie,s těžko uchopitelným   závěrem. Filozofické cience   fiction na téma budoucnost,   vesmír a lidé. Úžasné   vizuální efekty. Rozvleklost   filmu dává na kráse, což   je raritka :-) Perla světové   kinematografie.
Akumulátor 1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Snímek je podle mého názoru   v českých filmech   unikátní, hodně se liší   od české klasiky   zpracováním i myšlenkou a   množstvím originálních   nápadů. Mám zněj sice   rozporuplné pocity, nevím   jestli se mi líbil moc nebo   málo, ale rozhodně stojí za   podívání. Je pln humoru a   "mystiky".
Alphaville (Alphaville une etrange aventure de Lemmy Caution)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Film, který jsem možná   trošku pochopila po 3. pokusu   dodívat se do konce. Proto   doporučuju dívat se po   dobrém spánku :-) Film má   velmi hustou antiutopistickou,   sci-fi poetickou atmosféru.   Příběh detektiva,   bojujícího proti   totalizující společnosti   města Alphavill, plný   symbolů..teda aspon mě se   tak zdálo :-) Zajímavá,   náročná podívaná.
Amarcord
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Nádherně vyprávěný   příběh o Felliniho   dospíváví. Barvité   příhody z dětsví, plné   humoru. Všechno je poetické,   hřejivé, hlavně   nezapomenutelná ňadra paní   trafikantky :-) Snímek   ukazuje život se všim co   kněmu patří. Naprostá   filmová špička, od   Felliniho snad nejlépe   srozumitelna a rozhodně se   neokouká byť je film   dlouhý, rozhodně nenudí!!
Brazil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Jenen zmých   nejoblíbenějších filmů,   představující jednu zmých   nejhorších nočních můr a   představ. Hrozivá vize   budoucnosti lidstva s   bizardním černým humorem.   Staré téma, ale zpracované   tak báječně, že snad nejde   více. Architektura jak   vystřihnutá z Orwellova   románu 1984!! Vizuální   spracování fantastické.   Daly by se popsat stránky a   stejně by to film nevystihlo.
Co žere Gilberta Grapea? (What's Eating Gilbert Grape)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Výborný film se silným   příběhem, jednoznačně   srdeční záležitost   dokonalým vykreslením   života v jakémsi zapadlém   městě, kde se i přes   nedostatek nějaké   vzrušující zábavy   odehrávají silné životní   příběhy. Parádní herecké   obsazení, podle mě   nejlepší herecký výkon   DiCapria.
Code 46
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Trošku klasické téma,   podané zajímavým způsobem.   Pohled do budoucnosti dává   obrovský prostor pro   upozornění důležitosti   svobody, lásky, tuzeb prostě   lidské přirozenisti.   Parádní herecké výkony,   hudba a prostě celá   myšlenka filmu. Je fajn nato   mrknout.
Čarodějův učeň
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Znovu parádní Karel Zeman,   super animace i příběh.   Tentokrát hodně   nevšedníhororově   pohádkový příběh.   Prostředí je ponuré,   poetické, nepředvídatelné.   Čaroděj, strašidelný mlýn   plný promrzlých a   hlavdových učedníků,   havrani, atd. jsou skvělí a   člověk na ně jen tak   nezapomene.
Černý Petr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Perfektní hlášky,   přirozené herecké výkony,   parádně vyobrazený vztah   mladné a staré generace.   Vtipně stvárněné   každodení problémy 16.   chlapce, který se má   rozhodnout co s životem a   vůbec se mu dotoho nechce.   Film by se dal nazvat zrcadlem   60. let. Fakt se uněj mile   pobavíte.
Díky za každé nové ráno
 
Přidáno: 12.6.2007
Jedna z výborných českých   tragikomedíí. Parádní   herecké obsazení a výkony.   Jde vidět, že scénáž je   napsán od srdce. Nejvíc se   mi líbila popsání   charakteru lidí na Ukrajině   a Ivana Chýlková s Barborou   Hrzánovou jak v podroušeném   stavu řvou "Hanka byla   kráva " :-)
Kontakt (Contact)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Docela povedené sci-fi   trošku rozláčněné a   intelektuální. Nejlepší na   filmu je závěr, který se   jen tak u filmů tohoto druhu   nevidí. Snad by se dalo i   říct že je to film o   lidské touze, poznání,   víře i vůli. Koho zajímá   sliz a chapadla a litry krve,   tady si moc neužije.
Pohádky tisíce a jedné noci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Znovu se Karel Zeman předvedl   výborným způsobem.   Využívá všech možností   pohádkového žánru, film je   propleten humorem položeným   na lehce absurdních   drobnostech v ději, od   opíjejících se opic po   sežraného lva krokodýlem.   Kouká se nato jedna radost,   člověk se oprostí od   reality a je přitom   doprovázen příjemným   hlasem Jana Třísky.   Sindibádova dobrodružství v   nejlepším podání :-)
Sametová extáze (Velvet Goldmine)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Dokumentární příběh o   revoltě 70. letech   anglického glam-rocku s   velkou inspirací Davidem   Bowiem, Iggy Popem a jinými.   Bizardní kostýmy, hudební   extáze, sexualní svoboda,   drogy..vše co patří k   životu slavné třpytivé   hudební hvězdy,je škoda že   je Brian Slade fiktivni :-)
Sedm let v Tibetu (Seven Years in Tibet)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Moc zajímavý film, nejen o   tibetu. Parádní obrazová a   zvuková stránka. Díky   kvalitnímu zcénáři   napínavý od počátku do   konce. Působivý a dojemný   film s Bradem Pittem.   Rozhodně nejsem heho fanynkou   a možná by byl film lepší   s méně známým hercem, ale   aspon se více lidí doví o   utlačování Tibetu.
Taxidermia
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Je to film plný zajímavých   nápadů. Dobře se naněj   kouká a svižně ubíhá.   Rozhodně posouvá hraníce   morálky kdesi za obzor.   Slabším povahám by se   místy mohl zvedat žaludek.   Rozhodně stojí za   podívání, díky své   nechutné provokaci naněj   jistě jen tak nezapomenete.
Údolí včel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Jedinečný příběh o   náboženském fanatismu a   touze po svobodě. Mocná   chorálová muzika dodává   temnou atmosféra 13. století   a podkládá silné   emocionální vztahy mezi   hrdiny. Úžasné zpracování   románu Vladimíra Körnera,   perfektní herecké výkony,   prostě František Vláčil   :-)
Valerie a týden divů
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Poeticý příběh, který   vsobě skrývá mnoho.   Skrývá tak dobře, že   dává obrovský prostor pro   diváka samotného, po   každém shlédnutí si   člověk najde ve filmu něco   jiného a nového svého.   Okouzlující vizuální   zpracování fantazie s   hororovými prvky. Film se jen   tak neokouká :-)
Ztracený obzor (Lost Horizon)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Příběh skupiny Evropanů,   kteří při útěku z Indie,   ohrožené válkou, havarují   a objevují se v Tibetské   lamaserii Shangri Lah, před   civilizací ukrytém ráji,   kde vládne harmonie a klid.   Rozpolcení návštěvníci   váhají mezi nebezpečným   návratem domů nebo   poklidným životem v   duchovní komunitě.   Nádherné prostředí a   nezcela dobrovolný pobyt   působí na charakter   každého návštěvníka a   způsobuje rozkolísanost v   rozhodování o svém dalším   osudu. Nádherné zpracování   ráje o kterém snad každý   někdy snil, nabízí spousty   otázek o způsobu života a   jeho smyslu. Film je   černobílý, ztracené a   nově zrekonstruované scény   občas doprovází   ilustrativní fotografie.

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

06:00 - 06:50

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Bernieho dobrodružství (2021) ...

06:00 - 06:05

4 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:00 - 06:20

4 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764592
Plakátů: 377035
Obsahů a biografií: 178417
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala