Duben

Komentáře uživatele MarekPrague

MarekPrague

MarekPrague zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 5
Drahá maminko (Mommie Dearest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Queen of Hollywood
Naprosto geniální film, Faye   Dunaway se překonala po   všech stránkách.   Nezapomenutelné hlášky:   "Let´s get to   work", "No wire   hangers!!!", "If you   can´t do something right,   don´t do it at all",   "I have devoted myself to   make Christina a proper young   lady...this boy should be   expelled!". Tento film se   stal kultem. Když se řekne:   Mommie Dearest, každému je   jasné, jaká je situace.   Bohužel se nikdy nedozvíme   druhou verzi příběhu,   protože kniha vznikla až po   smrti Joan Crawford.   Každopádně se jedná o   velice silný příběh.
Chtíč (Choses secrétes)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Umění manipulovat
Zajímavý příběh,   výborné dialogy, velice   dobré herecké výkony. Kdo   má rád francouzskou   filmařinu, určitě by si   neměl tento film nechat   ujít. Viděl jsem ho před   několika lety, ale na   některé scény nelze   zapomenout :-)
Město Ember (City of Ember)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Metafora
Podle mého názoru tento   výborný film by neměl být   řazen pouze jen jako   podívána pro děti nebo   mládež, ale dospělí v něm   musí vidět metaforu   "město-planeta".   Četl jsem všechny čtyři   díly a kniha se skutečně   zabývá pouze apokalyptickou   vizí, kdy na zemi dojde ke   katastrofě, a proto je nutné   zbytek lidstva ukrýt do   podzemí na 200let s tím, že   se pak musí vrátit. Film   toto téma výrazně   rozšiřuje a obávám se, že   vize tvůrců zůstala dost   nepochopena. Ukrytí na 200   let očividně znamená +-   2000let - pak je potřeba   hledat cestu, jak objevovat   nové planety k osídlení;   kamerové záběry na   městečko z ptačí   perspektivy ve tmě = naše   planeta ve vesmíru,   ubývající zásoby potravin   ve skladech = neuvážlivé   plýtvání surovin na   světě, lodě k přepravě   lidí zpět na povrch =   pyramidy (významná je věta:   ten návod přece musel být   snadný, aby se lidé mohli   dostat zpět). A pak   příšerné zjištění, že   i když jsou   "zachráněni", tak   o okolním světě nevědí   absolutně nic. A spousta   satiry na náboženství =   zpívání a čekání na   spásu, že za nás někdo   něco vyřeší; politiku =   starosta a jeho nakradené   zásoby. Domnívám se, že   dospělé publikum si tento   film vychutná lépe, ale je   třeba Město Ember vnímat   jako naši planetu....
Přepadení (L'assaut)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Silně realistické
Výborně natočený snímek.   Francouzská filmařina   předvedla skvělé dílo,   drsné a realistické.   Zážitek z kina byl silý.   Vřele doporučuji.
Ryba ve čtyřech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Fisch zu viert
Jedna z mých   nejoblibenějších   televizních inscenací.   Stále čekám, že se znovu   objeví na obrazovkách nebo   vyjde na dvd. Jde o úžasný   herecký koncert s dokonale   vypracovanými charakterovými   vlastnostmi tří sester -   chladná přísnost, erotická   vášnivost a romantická   naivita, a s excelentními   dialogy.

TV Program

ČT1 - Malá farma (2010) [TV pořad]

01:20 - 01:45

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Amsterdam v ohrožení

00:40 - 01:35

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:05 - 02:05

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10