Duben

Komentáře uživatele čemelka

čemelka

čemelka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Ivo Hájek

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 17
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Velmi zábavná oddychovka se   skvělým obzasením, Liam   Neeson je pohodář vždycky a   výbornej byl taky můj stále   oblíbenější Bradley   Cooper. Loni se roztrhl pytel   s podobnými týmovkami, ale   A-team byl pro mě nejlepší.   Svižná akce a vtipný   dialogy. Můžu jen   doporučit.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Tento snímek měl všechny   předpoklady uspět, hlavně u   mé osoby, akční sci-fi s   mou oblíbenou herečkou   Charlize Theron je můj   šálek kávy. Bohužel se   nadšení s filmu nekonalo a   přišlo zklamání. Film má   pár dobře trikově   provedených scén, taky   výkony Charlize zachraňovaly   co se dá, ale vázla hlavní   zápletka a celkově scénář   byl velmi slabý. Jsou filmy,   ke kterým se není již   třeba nikdy vracet a Aeon   Flux je jedním z nich.
Alias
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Poprvé jsem si všiml   Jennifer Garner v roli Electry   v comicsárně Daredevil,   který vyloženě propadl jak   u kritiky tak i u diváků.   Potom jsme narazil na   špionážní seriál Alias,   který začala vysílat TV   Nova a doslova mě pohltil.
Spojení super akce,   množství převleků a   kvalitních dialogů patří k   mým nejoblíbenějším, a   jako fanoušek mystických a   okultních příběhů jsem i   přivítal všecko to dění   kolem Rambaldiho. Všech 5   řad si udrželo svou dobrou   kvalitu a díky výkonům v   roli Sidney je pro mě   Jennifer Garner jednou   nejrespektovanějších   hereček. Mohu doporučit.
Caprica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Pro ty z Vás, kteří milují   seriál Battlestar Galactica   můžou díky Caprice sledovat   osudy rodiny Adamových, kde   William Adama je mladý kluk a   také mocného magnáta   Daniela Greystona, který   spustí první prototypy   robotických Cylonů.
Dějových linií je v   seriálu dost se spoustou   intrik a složitých vztahů.   Atmosféra seriálu je   výborná, bohužel ale kvůli   slabé sledovanosti byl   seriál po 1. řadě ukončen   a již nebude pokračovat,   což je škoda. Za zmínku   stojí výkon Erica Stoltze,   který hraje tvůrce Cylonů.
Collateral
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Velmi precizně natočený   snímek s výborným Tomem   Cruisem a Jamie Foxxem.   Tématikou nájemných vrahů   se zabývá spousta filmů.   Tento je vyjímečný svým   originálním pojetím, kdy se   nájemný vrah nechá vozit   svým taxikářem ke svým   obětem. Jammie v roli   taxikáře je věrohodný, ale   nějak jeho filmy moc   nemusím, ale Tomova drsná   postava byla nezapomenutelná.   Určitě se brzy na něj znovu   podívám, nejlépe v   originále bez dabingu.
Čarodějův učeň (The Sorcerer's Apprentice)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Filmy s Cagem mě baví. Sice   v několika filmech jsou jeho   výkony dost podobné, ale   jako čaroděj Baltazar byl   přesvědčivý a pohodový.   Nasávám všechno fantasy co   je k vidění a i přes   nepřízeň kritiky se mi   tento film líbil. Několik   trikových scén bylo velmi   originálních a vůbec jsem   se nenudil.
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Strhující temný thriller z   prostředí baletních   tanečnic působí velmi   efektivně na naše emoce.   Střídání reality a   výmyslů fantazie balancují   na úzké hraně, a chvílemi   je dost těžké určit, na   které straně se pohybujeme.   Trochu jsem očekával   odlišnější konec filmu,   ale nějak to skončit muselo.   Mimochodem výkon Natalie   Portman určitě bude řádně   odměněn na udílení cen   Akademie. Za zmínku stojí   určitě velmi charismatický   Vincent Cassel a také Mila   Kunis, která o se objevuje   stále častěji v dobrých   filmových počinech.
Dexter
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Dexter Morgan a jeho krvavý   lov neodsouzených padouchů   je pro mě jedna z   nejlepších podívaných   současnosti.Atmosféru v   drsné policejní branži,   prošpikovanou spoustou   drsných vtípků doplňuje   skvělé hlavní obsazení,   ale i výběr Dexterových   protivníků v každé sérii   byl zvolen bravurně.
Tvůrcům seriálu se   podařilo vytvořit svět, kdy   je těžké určit co je dobro   a co zlo. Všechny řady jsou   perfektní a vždy při   sledování Dextera jsem měl   zvýšenou aktivitu srdeční.   Skvělý Micheal C.Hall a   Jennifer Carpenter. :-)
Lucky Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Skvělá Elisha Cuthbert,   která díky této roli na   sebe dostačně upozornila a   projevila svůj herecký   talent. Drsnější příběh   středoškolačky, která   propadne sázkařskému světu   a začne mít problémy ve   svém okolí. Velmi poučný   film pro všechny, kteří   neví, že v nejlepším se   musí přestat. Můžu jen   doporučit.
Proroctví (Knowing)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Tento filmový počin mě   doslova překvapil ne tak   dějem, ale s jakou   autentičností byly natočeny   tragické havárie a veškeré   dění kolem nich. Chvilemi   mě mrazilo po celém těle.   Filmík mě absolutně   nenudil, ale nebýt těch   luxusních záběrů byla by   to průměrná podívaná.
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Tento kultovní snímek jsem   viděl několikrát, v   originále a i s dabingem to   byl fakt mazec. Výborné   obzazení, hlavně Bruce   Willis v roli boxera a   neméně hustej John Travolta.   Nadčasový soundtrack mě   doprovází velmi často.   Spousta geniálních hlášek   a nadupaný akční scény.   Jeden z nejlepších filmů   vůbec.
Romeo a Julie (Romeo and Juliet)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Moderní pojetí Romea nebylo   vůbec na škodu a film má   několik nezapomenutelných   momentů, které podkresluje   špičkový soundtrack. Rád   se k němu vracím a   zmíněný soundtrack si   často pouštím.
Salt
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Filmy s Angelinou mají   záruku kvality, kterou   potvrdila naposledy s filmem   Changeling. I přes svižné   akční scény a sympatické   obzazení filmu, mě tento   kousek s paní Saltovou   přišel ve spoustě   chvílích dost zmatený a   přehnaný, také hlavní   zápletka vázla. Prostředí   tajných agentů a špionů   mám hodně rád, proto jsem   si tento film rád zkouknul.
Sedm (Seven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Jeden z mých nejlepších   filmů vůbec. Film má temný   a svižný spád, atmosféra   je velmi temná. Skvělý Brad   Pitt, tímto filmem u mě   stoupl o pár příček výš.   Nezapomenutelný je herecký   počin Kevina Spaceyho v roli   padoucha, který dodal filmu   vyšší rozměr.
Smrtonosná past 4.0 (Live Free or Die Hard)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Jako velký fanda Willise a   všech předchozích pastí   jsem si čtyřku hodně užil.   Akční podívaná, kde   divácké oko nemůže usnout,   doplněné vtipnými   hláškami již trochu   opotřebovaného policajta   Johna McClana. Timothy   Olyphant jako padouch obstál   a až na pár přehnaných   záběrů (stíhačka)nemám   co vytknout. Už se těším   na pětku.
Tajemství pravdy (Legend of the Seeker)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Miluju fantasy ságu Meč   pravdy od Terryho Goodkinda.   Když jsem se dozvěděl, že   právě autor předlohy a   skvělý režisér Sam Raimi   bude dělat dozor na novém   seriálu Legend of the Seeker   byl jsem u vytržení. S   odstupem času a po   zhlédnutí dvou řad   seriálu, můžu říct, že   se jedná po vizuální   stránce o výborný kousek,   který se nakonec od předlohy   dost liší, protože tvůrci   se rozhodli nekopírovat   původní knížky, ale   obohatili epizody o nové   pojetí. Mnoho fanoušků   Meče pravdy tento seriál   zavrhlo právě kvůli této   odlišné vizi, a dojisté   míry mají pravdu, protože   se seriál s předlohou nedá   srovnávat. Dokonalé jsou   scenérie natočené na Novém   Zélandu a výběr herců se   dle mého názoru povedl.   Zvlášť výkony Bridget   Regan v roli matky zpovědnice   Kahlan byly fajn. S důvodu   nižší sledovanosti 2.řady   byl seriál na neurčito   odložen, asi již na dobro. S   podivem je fakt, že právě   2.řada byla lepší a více   se držela knižní předlohy.   Pro fandy Meče pravdy a   všeho fantasy mohu vřele   doporučit.
V
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Narazil jsem na tento seriál   teprve nedávno, a můžu   říct, že mě mile   překvapil, jak po stránce   zpracování a také výběru   herců a hereček. Celá 1.   řada gradovala do svého   finále a byl jsem v   očekávání na řadu druhou.   Dnes jsem viděl první díl   2. série a kvalita vůbec   neupadá. Tak trochu mi   nesedí postava Kyla Hobbse,   je tam jen do počtu. Určitě   budu koukat na zbytek 2.   řady.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

52 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:10 - 14:05

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

62 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10