Duben

Zajímavosti u osobností uživatele lion71

lion71

lion71 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k osobnostem: 21
Světla Amortová
Přidáno: 7.6.2021
Kolegové jí také za zády přezdívali posměšně Rudá Twiggy. „Rudá“ byla kvůli svému komunistickému přesvědčení, „Twiggy“ podle slavné britské modelky, která se svou vyzáblou postavou tvořila její dokonalý protiklad.
Světla Amortová
Přidáno: 7.6.2021
Kolegyně Antonie Hegerlíková (✝89) při jedné příležitosti zmínila i méně známou stránku Amortové. Bezdětná herečka totiž adoptovala chlapce, o kterého se moc hezky starala. Jeho existenci ale před lidmi z divadla tajila.
Zdeňka Baldová
Přidáno: 1.10.2021
Baldová se toužila stát velkou tragédkou, ale její skřehotavý a šišlavý hlas byl jako stvořený pro komické role. Navíc prý měla špatnou paměť na texty, tudíž se často přeříkávala a breptala, což vykouzlilo lidem v jejím okolí úsměv na tváři.
Josef Bláha
Přidáno: 22.7.2020
Josef Bláha byl velmi temperamentní. Občas trpíval výbuchy vzteku, ale vždy ho jeho chování mrzelo a po velké virválu přišla velká omluva. Hodně to jiskřilo hlavně mezi ním a hereckými kolegy na place. Asi největší konflikt měl při natáčení jednoho filmu s hercem Miroslavem Macháčkem. Oba se tak pohádali, že mu chtěl Bláha dát pěstí. Kolega ale uhnul a Josef Bláha spadl ze stráně a propíchl si žebrem plíci. Tato událost ho tehdy prý velmi „vyklidnila“.
Nela Boudová
Přidáno: 27.8.2013
Nella Boudová se narodila a byla pokřtěna Jako Neila Nažar,její otec je původem Tunisan.
Gary Burghoff
Přidáno: 7.12.2018
Od narození měl Gary tři prsty na levé ruce kratší, přesto se stal vyhledávaným bubeníkem a přivydělával si hraním v jazzové kapele. Handicap celý život umně skrýval, takže řada diváků o něm neměla ani tušení.
Karel Gott
Přidáno: 21.7.2021
Karel Gott při vzpomínkách v knize Má cesta za štěstím přiznává, že takhle si svoje první televizní vystoupení nepředstavoval. Po jeho vystoupení dokonce přišlo do televize několik rozhořčených dopisů od diváků. Ty nejhorší ale naštěstí Karlovi přečíst nedali. Stálo v nich totiž, že je Mistr "ošklivá opice s nohama do O" nebo "ksicht, kvůli kterému chtěli rozflákat obrazovku". "Člověk takový poropadák pak nosí v hlavě celý život," popisuje v knize Gott. "Uslyším-li vás ještě jednou mečet v televizi, přijedu to tam zapálit, ať si to pak s vámi vedení vyřídí," zněl jeden z mírnějších komentářů. V té době to pro začínajícího muzikanta musel být skutečně hrozný zážitek, na druhou stranu postupem času se z toho stala humorná příhoda, které se lidé dodnes smějí.
Michal Hejný
Přidáno: 28.10.2021
Jeho matka byla Liselotte Teltscherová, která byla českou rostlinnou fyzioložkou a spoluzakladatelkou české školy vývojové biologie rostlin. I jeho otec Slavomil Hejný byl jedním z nejvýznamnějších evropských botaniků 20. století.
Charlton Heston
Přidáno: 7.12.2018
Jeho žena mu říkala Charlie, ale všichni ostatní ho oslovovali Chucku.

Při natáčení westernu The Savage (1952) se stal skutečným indiánem. V místním kmeni prodělal pokrevní iniciační obřad.
Charlton Heston
Přidáno: 7.12.2018
V roce 2014 se objevil na amerických poštovních známkách.
Adolf Hitler
Přidáno: 27.12.2012
Zajímavostí je, že Hitler byl absolutní abstinent. Nekouřil, nepil alkohol a byl vegetarián. Měl svou osobní vegetariánskou kuchařku.
Jarmila Kšírová
Přidáno: 16.8.2019
Jarmila Kšírová vystupovala v Německu i před samotnými Goebelsem a Hitlerem.
Jarmila Kšírová
Přidáno: 16.8.2019
Odmítla vystupovat s kolegou Járou Pospíšilem, údajně proto že byl poloviční žid.
Monika Kvasničková
Přidáno: 19.6.2020
V sedmnácti utekla z domova s Jiřím Krampolem, kterému bylo v tu dobu padesát let! Vztah ale nevydržel dlouho a herečka padla do náruče svého prvního muže, který byl taky o mnoho let starší. Dvojice zplodila syna Simona, soužití ale bohužel nebylo zrovna ideální.

Manžel Kvasničkové byl totiž obviněn z držení a pašování drog a dostal deset let netvrdo! Herečka zůstala sama s půlročním synem a upadla do depresí, které začala řešit ještě větší konzumací omamných látek.
Marie Motlová
Přidáno: 19.6.2020
Marie Motlová byla fenomenální herečka s velký srdcem, která ale trpěla depresemi, které zaháněla alkoholem. Žila bohémským životem a nikdy skutečně nevěděla, kolik vydělala peněz. Traduje se o ní, že když herečce jednou došly peníze, tak na černém trhu prodala svůj občanský průkaz za zhruba čtyřicet tisíc korun.
Jaroslav Moučka
Přidáno: 22.7.2020
Jeho bratr Milan byl na pražské Ruzyni v pozici vrchního vyšetřovatele StB a stál u řady politických procesů. Bratři se začali politicky rozcházet v 60. letech, kdy se Jaroslavovi líbil reformní trend. Když se Jaroslav dozvěděl, že Milan stál i za procesem s Miladou Horákovou, přestal s bratrem mluvit úplně. Jaroslav dokonce ze strany odešel na protest proti sovětské okupaci v roce 1968.
Bořivoj Navrátil
Přidáno: 27.8.2021
Se jménem Bořivoje Navrátila je nerozlučně spjata představa holé hlavy. Může za ni Miroslav Macháček, který kdysi herce obsadil do postavy Vynálezce v inscenace Čapkovy hry Ze života hmyzu. Vnukl Navrátilovi myšlenku, že na černé scéně se bude vyholená bílá hlava vyjímat majestátně. Herci se nový vzhled zalíbil a už u toho zůstal. Vyřešil si tak problém s nastupující plešatostí. Díky vyholené hlavě dostával později jak v divadle, tak i v televizi role nejrůznějších darebáků.
Ludmila Pelikánová
Přidáno: 22.7.2020
O jejím neumětelství se zmínila i divadelní kolegyně Jiřina Švorcová (✝83) ve svém knižním rozhovoru Jiřina Švorcová osobně: „Nebyla to dobrá herečka. Svým způsobem byla nešťastná, protože asi chtěla hrát, ale to dost dobře nešlo. Když dělala s paní Iblovou alternaci v Dívce s bílými vlasy, tak se to prostě nedalo srovnat. Iblová byla opravdu velká herečka.“

Pelikánová si toho byla zjevně vědoma, protože se zaměřila výhradně na umělecký přednes a objížděla hlavně vojenské posádky nebo recitovala v televizní Nedělní chvilce poezie. Jenže byla tak přehnaně patetická, až to bolelo. Pamětníci vyprávějí, že se při jejím přednesu váleli smíchy.
Tony Shalhoub
Přidáno: 13.10.2021
Herec v jednom rozhovoru prohlásil, že se na začátku své kariéry chtěl vyhnout osudu mnoha hereckých kolegů, kteří mají výrazný etnický vzhled. Jeho rodina má původ v Libanonu a obával se, že bude dostávat nabídky na stereotypní role jako například pokorný majitel obchodu se smíšeným zbožím nebo nějaký terorista.
Omar Sharif
Přidáno: 7.12.2018
Měl dva vnuky. Jeden z nich se veřejně přiznal k homosexualitě, což v arabském světě způsobilo velký poprask.
Zuzana Šavrdová
Přidáno: 26.6.2015
Zuzana Šavrdová byla dlouholetá životní partnerka herce Josefa Somra, ale nikdy se nevzali.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

17:30 - 18:00

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

16:50 - 17:45

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190628
Osobností: 698009
Fotografií: 764538
Plakátů: 376944
Obsahů a biografií: 178405
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10