Duben

Zajímavosti uživatele OndraPetras

OndraPetras

OndraPetras zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 20
Narozdíl od prvního dílu "Poldy", v tomto pokračování byla role kapitána Hrubce psána Jaroslavu Sypalovi přímo na tělo.
Jedná se o 4. film, kde společně účinkují herci Ary Abittan (David) a Christian Clavier (Claude).

Krom tohoto filmu spolu natáčeli již první díl "Co jsme komu udělali" (2014) a pak také Navštévníci 3: Revoluce (2016) a v roce 2017 se spolu objevili ve filmu "Srdečně vás vítáme".
V 1. díle přijíždí vyzvednout poručíka Kozáka (Kryštof Bartoš) uniformovaný policista s příjmením Vetchý.

Tohoto policistu ztvárnil Josef Mareš, bývalý vedoucí 1. oddělení a zároveň Kozákův předobraz a nese příjmení herce Ondřeje Vetchého, který ho ztvárnil v "současnosti" - konkrétně v Případech 1. oddělení
Ač scénarista seriálu, Josef Mareš, již není aktivním policistou tak v seriálu se objevil jako 1. policista, který byl v seriálu vidět a dá se říct, že řadovou policejní uniformu měl na teprve podruhé v životě.

Poprvé ji měl v seriálu Případy 1. oddělení, kde v 1. díle 1. řady (epizoda Rozčtvrcená) rovněž ztvárnil uniformovaného policistu, který na místě ověřuje informaci o nálezu části lidského těla v popelnici.

Josef Mareš v pozdějším rozhovoru prozradil, že za (tehdy) více než 20 let aktivní služby u policie to bylo poprvé, kdy měl na sobě uniformu.
Herci Kryštof Bartoš (por. Tomáš Kozák), Martin Finger (kpt. Václav Plíšek) a Vasil Fridrich (mjr. Ivan Pauřík) se setkali i při natáčení dvojdílného filmu Metanol (2018), který byl rovněž natáčen Českou televizí.

Martin Finger a Vasil Fridrich se představili jako ústřední dvojice vyšetřujících policistů a Kryštof Bartoš se představil jako filmový syn Lukáše Vaculíka.
Haló, haló! (Allo, Allo!)
Přidáno: 14.2.2021
Každou scénu, kdy byl René nachytán svou ženou Edith v objetí s některou se svých servírek psali vždy dva lidé. Jeden napsal situaci, ve které budou přistiženi a druhý pak Reného výmluvu.
Haló, haló! (Allo, Allo!)
Přidáno: 10.4.2021
Herec David Janson, který v poslední řadě (epizody 80-85) ztvární postavu Herr Flicka, se v seriálu objevil i v 75. epizodě (Dynamit pro Hitlera) jako Hitlerův dvojník.
Haló, haló! (Allo, Allo!)
Přidáno: 10.4.2021
Když herec Richard Gibson odmítl pokračování v roli Herr Flicka v poslední sérii, nahradil ho herec David Janson.

V seriálu to bylo vysvětleno plastickou operací, kterou Flick podstoupil aby mohl na konci války jednoduše uprchnout.
Johnny English se vrací (Johnny English Reborn)
Přidáno: 5.2.2021
Herec Ben Miller, který v prvním díle (z roku 2003) ztvárnil postavu Englishova asistenta Bougha, sice natočil cameo i v tomto pokračování - nicméně scéna nebyla ve filmu použita a vrátil se až ve 3. díle z roku 2018.
Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei)
Přidáno: 20.11.2019
Herec Marco Girnth, který je manželem Katjy Woywood, se objevil v seriálu celkem třikrát.

Poprvé v roce 2002 (4. řada) v epizodě "Závodní stáj", podruhé v roce 2007 (11. řada) v epizodě "Vina a trest" a potřetí v roce 2011 (15. řada) v epizodě "Mrtvý bratr". V posledním jmenovaném díle se objevil společně se svou manželkou, která v té době již účinkovala jako šéfová Kim Krugerová.
M.A.S.H. (M*A*S*H)
Přidáno: 27.11.2019
Postava desátníka Klingera (Jamie Farr) měla být původně jen epizodní - ve 4. díle "Šéfchirurg kdo". Tvůrcům se ale jeho výkon zalíbil natolik, že se objevoval i v některých dalších epizodách a následně se stal členem na "plný úvazek".

Společně s Alanem Aldou, Lorettou Swit a Williamem Christopherem tak byl jedním z nejdéle a nejvíce účinkujících herců seriálu - všichni výše zmiňovaní vydrželi v seriálu celou dobu natáčení až do jeho ukončení v roce 1983.
M.A.S.H. (M*A*S*H)
Přidáno: 25.2.2021
Závěrečná scéna posledního dílu 3. řady, ve které příjde Radar na sál a oznámí, že letadlo s plukovníkem Blakem bylo sestřeleno byla před herci až do poslední chvíle utajena. Důvodem tohoto "podfuku" bylo zachytit skutečné emoce protagonistů. O pravé verzi věděl z herců jen Alan Alda.

Sálová scéna sice byla plánována, nicméně s tím, že Radar příjde na sál a oznámí, že Henry bezpečně dorazil domů.
Marek Pavlovský, který v posledním díle (Valutová příhoda) ztvárnil nejmladšího z tureckých podvodníků, se nakonec nestal profesionálním hercem ale právníkem.

Příležitostně se objevuje v publicistickém pořadu ČT "Černé ovce", kde odpovídá na dotazy diváků v právní poradně.
V závěrečném díle se objeví postava kapitána Viktora Knappa v podání Martina Stránského. Ten tuto postavu ztvárnil i v seriálu Místo zločinu Plzeň, který rovněž produkovala Česká televize.
Polda
Přidáno: 26.4.2022
V epizodě "Tajemství jógy" (12. díl 5. řady) se v roli ředitele školy, kde učila zavražděná, objeví Miroslav Hanuš a řekne, že sport mu nic neříká.

To je osobní příspěvek Miroslava Hanuše. Když byl v roce 2014 hostem ve Všechnopárty, měl známou tenistku Petru Kvitovou (která byla taky hostem ve stejném díle) za kovotepkyni. K této myšlence ho tehdy přivedla cena z Wimbledonu, kterou Petra Kvitová přinesla na natáčení.
Po natočení a odvysílání první řady seriálu (14 dílů) se tvůrcům ozývali skuteční policisté, že je vždy dbáno i na zcela zákonný postup.

Z tohoto důvodu se v druhé řadě objevila majora Dušana Vrány, kterého ztvárnil herec Igor Chmela. Sám postavu vystihl slovním spojením "pan pravidlo".
Scénárista Josef Mareš si v prvním dílu zahrál komparzní roli uniformovaného policisty v hlídce, která na místě ověřuje informaci o nálezu torza těla v popelnici. Po 23 letech práce u policie to bylo poprvé, kdy si Mareš oblékl uniformu.
V 34. díle (12. díl 3. řady) se objeví postava bývalého policisty Františka Tůmy, který se na recepci představí jako pan Šourek.

František Tůma se objevil i v prequelu Případů (seriál Devadesátky) jako parťák Václava Plíška a jméno Šourek bylo použito v prvním díle Devadesátek při prvním setkání s Ludvíkem Černým, jedním z členů gangu z tzv. Orlických vražd.
Slunečná
Přidáno: 24.5.2020
Herečka Vlasta Peterková ztvárňuje v seriálu tchýni Davida Prachaře. Ve stejném "rodinném vztahu" se společně objevili i v seriálu Doktoři z Počátků, který natáčela TV Nova.
V cca 32. minutě vypráví Pepan (P. Nárožný) o hajném Filiburgovi, který byl 6 let vězněn v hladomorně a o později nalezeném tajném tunelu z hladomorny do dnešní "restarace u Dušků" v sousední vesnici.

Petr Nárožný o několik let později ztvárnil hospodského Jaroslava Duška v seriálu Hospoda.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10